Policajac udario novinara uz riječi: “Zbog vas Francuska ide u k***c” (Video)

Francuski policajac udara novinara
32 komentara

Blokadu ceste koja okružuje grad Pariz, a koju su izveli radnici hitne pomoći, tražeći boje uvijete rada, popratio je jedan incident. U kaotičnoj situaciji francuski policajac je napao novinara Line Pressa uz riječi “Zbog vas Francuska ide u k***c” (slobodan prijevod).

Na video snimci možemo vidjeti opću pomutnju gdje jedan od policajaca prilazi novinari i udara ga palicom preko leđa. Novinar cijelo vrijeme ponavlja da je novinar i pokazuje novinarsku karticu, međutim u jednom momentu policajac ljutito odgovara novinaru “Zbog vas Francuska ide u k***u”.

Ostali nazočni policajci su se ispričali novinaru za nedolično ponašanje njihovog kolege, međutim riječi koje je izgovorio policajac nisu daleko od istine.

Medijske kuće i pojedini novinari doista rade na stvaranju sukoba unutar društva. Svojim pisanjem razaraju svaki pozitivni pomak, a u prvi plan plasiraju nezadovoljstvo i pesimizam.

Bez imalo intelektualnog poštenja pojedini mediji i novinari postali su sredstvo propagande političkih i ekonomskih interesa koji uzrokuju slične blokade.

Naravno, to ne opravdava agresivno i nedopustivo ponašanje policajca. Međutim, novinari se moraju zapitati kako njihov radi utječe na društvo kojem pripadaju i što se to dogodilo da ih policija počinje napadati.

NapadPolicija
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Son of Alerik
5 godine prije

Članovi Hrvatskog novinarskog društva, licence, okrugli stolovi, konferencije, tv emisije i rasprave o društvenoj ulozi novinarstva…Desetljećima je to profesija koja se bavi samom sobom i svojom uslužnom djelatnošću. Politici na usluzi, dakako.
Nekad su novinari nazivani društveno-političkim radnicima. Oni su to oduvijek. I danas su. Profesija specijalizirana za relativiziranje političarskih nepodopština, za indoktrinaciju puka vladajućom ideologijom, za upravljanje masama. Prije se to zvao agit-prop. Danas će sebi novinari tepati o društvenoj odgovornosti.
I da, policajac je u pravu. Možda ga nije trebao udariti (kad se snima), ali policajac ima olakotnu okolnost – previše je otrpio agit-propa od novinara i previše doživio posljedica njihovih pisanja.
Još samo neko vrijeme će ti ‘novinari’ biti bitni. Polako nestaje generacija vezana za novine i TV, internet generacija postaje većina i vrijeme prodaje muda pod bubrege je prošlo.

bbbb
5 godine prije

Rasturaju gale isti iz one nazovi revolušn što slave svake godine, koja parodija………….

Mercury
5 godine prije

Više dostojanstva imaju danas prostitutke nego novinari…

Riddick
5 godine prije

Neko se vaspita kod kuce, neko u skoli za sve ostale tu je policija ???
https://youtu.be/bb7OnQ22RHk

Ante
5 godine prije

Kada novinari služe samo tome da zarade što više novca. Puno je Hrvatskih medija koji su čak prešli granicu gdje samo žele zaraditi, jer aktivno sudjeluju ratnoj propagandi, kada treba podupiru izbjegličku kampanju govoreći da izbjeglice imaju svoja prava. I to je istina izbjeglice imaju svoja prava. Problem je u tome što su ti novinari poduprli ratove zbog kojih su te izbjeglice naježile, podupirali su naoružavanje terorista u zemljama odakle dolaze izbjeglice. Sada se određeni novinar i medijske kuće prave se kao veliki humanitarci. Dok nama koji se bunimo protiv takvog ponašanja novinara brišu komentare kada im stavim to na nos.

trumba
5 godine prije

Nije nužno biti novinar da se dobije pendrekom po leđima. Ovoga i je možda spasilo to što je novinar – od većih batina.
Iako ne bi bio te sreće da je u npr. SA, gdje bi ga cirkularom upakiralo unutar prihvatljivih normi ponašanja.
Dok se god novinari tapšaju po ramenima i dok se lektoriraju oni bitniji članci u ambasadama…nema tu ni ‘n’ od novinarstva.
Sami licemjeri. O vrha do dna i natrag – na svim razinama društva. Tako da na kraju društvo postoji samo kao mrtva priroda u prividu guženja individualnih interesa koji kad tad završe združeno rame do rame pod obojanim stolnjakom dok oni manje sreće bivaju odloženi horizontalno na spavanje.

Moreno
5 godine prije

MS mediji (novinari) su samo dio kontrolnoga sistema isto ka i političari i policija . . . a cili kontrolni sistem koji uz navedeno uključuje i obrazovanje, znanost, religije, banke . . . je opet upravljan sa vrha piramide moći zapadnoga carstva . . . zato imamo situacije da mediji napadaju političare ako ti političari kojim slučajem ne provode agendu sa vrha, najbolji slučaj je medijski napad na Kolindu koja je za svoje gazde poslušna štreberica, ali je sa Marakeškim sporazumom malo zastranila ka štreberica u pubertetu koja će brzo ispravit malu nepoćudnost . . .

Ray Luca
5 godine prije

A šta je sa našim pravima?

Ana.
5 godine prije

Ne plasiraju oni svojim pisanjebas kao om nezadovoljstvo i pesimizam, nego ga izazivaju, bas kao dobro poznati portali i nazovinovinari u Hrvatskoj. Eh, kad bi se svakom po zasluzi isplacivalo!

Kolega 105
5 godine prije

Ono cega je previse u novinama ili medijima uopce je previse reklama, sto komercijalnih sto politickih i kolicinu toga bi trebalo zakonom ograniciti. Pogledajmo smao TV sramotno da nemozes nista pogledati bez prekida za EPP.

Rokokoko
5 godine prije

Kratak,ali sadrzajan tekst.Problem novinara i medija lezi prije svega u njihovim vlasnicima, koji su rastjerali novinare sa etikom, moralom, postenjem i stavom.To sto je ostalo su novinari bez kicme,a dijelom su i prisiljeni postati ideoloski aktivisti koji rade u korist interesa svojih vlasnika koji zaposljavaju takav kadar.Ako znamo da je velika vecina medija u vlasnistvu i pod kontrolom globalne lihvarske kabale,onda je jasan i uzrok medijske bolestine koja traje godinama da bi dosla u stanje podovno terminalnoj fazi tumora.

benty20
5 godine prije

Prije nekog vremena se čovjek u svom autu raznio bombom na jednoj splitskoj plaži. Događaj koji se nije dogodio pa su se tada skupili svi, nego je čovjek prijetio ds će to napravit i policija je brzo izolirala područje i pregovaralo se s nesretnim čovjekom. Naravno, taj događaj je interesantan i novinarima, a jedan je bio toliko uporan saznati što više da je pokušavao mimo policije ući šo bliže samom čovjeku. Policija mu je naravno priječila put, ali ovaj je bio toliko drzak i uporan da je na kraju došlo i do naguravanja prilikom kojeg je novinaru ispao fotoaparat i oštetio se. Epilog svega je taj da je policajac udario novinara (ne isključujem tu mogućnost, ali ni jedan drugi novinar nije “stradao” osim toga koji je bio i jedini koji se pokušao probiti), ovaj se preko medija tuži na policijsko nasilje i kršenje slobode medija… Policajca se ekspresno udaljilo iz… Čitaj više »

tuf
5 godine prije

Mediji su ravnopravni uzrok problema, javna maska masinerije koju cine korporatisti, politicari i sociopati “elitnih” drustava. Pogledajmo koju ulogu mediji igraju u organiziranju ratova – a onda kasnije glume humaniste i placu nad sudbinama nastradalih. U stvarnosti profitiraju i od jednog i od drugog.

IVE iz pecalbe
5 godine prije

GDIJE JE NESTAO MOJ KOMENTAR

tedi
5 godine prije

Dobro je,udario placenik na placenika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI