Polijetanje kineskog zrakoplova ​​4. generacije s nosača zrakoplova Shandong čije nacrte su prodali Ukrajinci (Video)

Polijetanje kineskog zrakoplova

Kineski kanal CCTV7 prvi je put pokazao borbeni zrakoplov J-15, temeljen na zrakoplovu sovjetskog dizajna, koji je poletio s nosača zrakoplova Shandong, također inspiriranog sovjetskim nosačem.

Videozapis na kojem je prikazano polijetanje lovca Shenyang J-15 četvrte generacije s nosača zrakoplova kineske mornarice Shandong, prenio je CCTV7 i podijelio na društvenim mrežama.

Shandong, prvi nosač koji su u potpunosti izgradili kineski stručnjaci, stupio je u službu u prosincu, postajući drugi takav brod. Prema časopisu Popular Mechanics, koji se poziva na kineske izvore, Shandong je sposoban nositi do 36 borbenih zrakoplova, 12 više nego Liaoning.

Inspiriran sovjetskim idejama

Oba su uređaja dizajnirana na temelju nacrta iz sovjetske ere koje je Kina kupila od Ukrajine.

Shenyang J-15 se temelji na prototipu nedovršenog Sukhoi Su-33 (T10K-7) nabavljenog 2001. godine. Razvili su ga Shenyang Aircraft Corporation i 601 Institut nosača zrakoplova kineske mornarice, opremljen je motorima, opremom, radarima i naoružanjem kineske proizvodnje.

Shandong je izgrađen u brodogradilištima Dalian u provinciji Liaoning. Koristi tehnologije nosača zrakoplova Liaoning, ali je opremljen novim radarima i dizajniran je da bude nevidljiv za radare.
Njegova nosivost iznosi 70.000 tona, što je gotovo dvostruko više od francuskog nosača Charlesa de Gaullea (42.500 tona).

Liaoning je bivši brod sovjetske mornarice koji je nosio ime Varyag, prije njegova dolaska u Kinu.

Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
4 godine prije

Bas kada su Amerikanci mislili da su unistili SSSR i njihovu vojsku pojavila se nova jaka socijalisticka drzava sa kopijama sovjetskog naoruzanja da im opet parira.

Mercury
4 godine prije

A to ništa ne valja. Moderni nosači imaju kružne tokove na palubi da se lakše regulira promet.

Riddick
4 godine prije

Pa pisali su: https://www.logicno.com/politika/srusio-se-ruski-borbeni-zrakoplov-5-generacije-su-57-tijekom-testiranja-pilot-je-spasan.html
I ovo je Sovjetski nosac aviona cije je planove prodala Ukrajina Kini a na njemu su Kineske kopije Sovjetskih aviona, ko tu reklamira Rusku vojnu industriju ?!?

Ivo
4 godine prije

pažljivije pratiti članke, ne ispadati glup.

Alex
4 godine prije

Nacrti za brod iz Ukrajine,za avion pokradeni iz USA… Kinezi globalisti…😂

American_dreams
4 godine prije

Kada se pise, odnosno neuspjesno pokusava analizirati vojsku i naoruzanje”trulog zapada”, gotovo svakodnevna pljuvacina po nato-u,njegovom naoruzanju, vojnoj doktrini,tehnologiji a onda isto to kada su u pitanju Kinezi ili Rusi , Iranci , glorificiranje do statusa bogova, nesto u toj percepciji duboko ne stima, mozda su sponzori u pitanju?
Naime ako vojske,oruzja i rat nisu dobri, onda to vrijedi za sve a ne samo za one, propagandom targetirane.

Kaj ti
4 godine prije

Ne nisu nista idiote maloumni.

Ante
4 godine prije

Kinezi imaju usisavače kojim čiste palubu broda od smeća koje može oštetiti zrakoplove prilikom slijetanja i polijetanja, za razliku od amerikanca koji i danas palubu čiste ručno. Početkom devedesetih Kina je imala veliki zaostatak u gospodarstvu. Ali danas Kina ima perspektivno gospodarstvo koje se razvilo od nule, tako je i sa vojskom, ovo su samo počeci koji nekima izgledaju naivno, ali Kina ima disciplinu koju su nekada imali Nijemci dok im tu disciplinu ameri nisu uništili sa svojim lošim utjecajem.

Weteran
4 godine prije

Super!
Samo neka grade i prave.

nessy
4 godine prije

Varyag znaci viking.

Max
4 godine prije

Rusija je nekoć bila gladna u vrijeme veselog Borisa pa je prodavala štogod je mogla oružje ideje nacrte znanje danas za tim memaju potrebe.

Arcibald Rajs
4 godine prije

Zanimljiv mi je povecan broj pro-USA trolova na ovom portalu, a svi komentarisu po istoj matrici. Takodje cini mi se da se ovakve vesti namerno plasiraju od strane portala da bi se ispitao nacin delovanja i metodologija pomenutih trolova. Sve u svemu, cini mi se da je zapad resio da pusti svoje botove u akciju ne bi li preokrenuo misljenje javnosti ponovo u korist svojih vrednosti. Bitka u informacionoj sferi je sve zesca, ali na srecu tu bitku su izgubili jos pre one bitke za prevlast nad morima. Dzaba placate vojske botova, pucate i puci cete vrlo skoro i to do kraja. Narod je sit vasih CNN, BBC, DW, Free Europe, FOX i ostalih sranja…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.