Poljska se, prije vojnih vježbi koje će se održati u blizini Rusije, hvali južnokorejskim oružjem

27 komentara

Seul je prošle godine s Varšavom potpisao najveći ugovor o prodaji oružja u svojoj povijesti

Snaga novog oružja kupljenog od Južne Koreje postat će očita tijekom zajedničke vježbe u blizini granice s Rusijom u rujnu, izjavio je poljski ministar obrane Mariusz Blaszczak. Dužnosnik je dodao da se planovi za proizvodnju južnokorejskog oružja na licu mjesta u Poljskoj ‘napreduju’. Plan proizvodnje iznesen je u četvrtak tijekom zajedničke konferencije za novinare s Blaszczakovim južnokorejskim kolegom, Lee Jong-supom, nakon razgovora između dvojice dužnosnika. Varšava je već kupila oružje vrijedno milijarde dolara od Seula, a sustavi za proizvodnju na licu mjesta bit će dio “druge faze” vojne suradnje dviju nacija, rekao je poljski ministar.

Varšava je već naručila korejske tenkove K2, haubice Thunder K9, školske i borbene zrakoplove FA-50 i raketne topničke sustave K239 Chunmoo. Neke rane isporuke demonstrirane su javnosti tijekom vojne parade sredinom kolovoza, istaknuo je poljski ministar. Oružje će ponovno biti izloženo u rujnu, kada će započeti zajednička poljsko-korejska vojna vježba nazvana ‘Jesenski požar’, dodao je dužnosnik. Vježba će se održati u gradu Orzysz, koji je udaljen oko 60 km od ruske eksklave Kalinjingrad, a uključivat će oko 1.000 vojnika i 70 komada vojne opreme, prema poljskom zapovjedništvu. Dio manifestacije bit će i statična izložba opreme koju koristi vojska, uključujući i onu nabavljenu od stranih zemalja.

Kao i mnoge druge europske države, Poljska je iscrpila dio svojih zaliha oružja kako bi podržala ukrajinsku vojsku u borbi protiv Rusije i kupuje zamjensku opremu. Južna Koreja, koja je odbila vojno pomoći Kijevu, ipak je plasirala svoje proizvode drugim kupcima na kontinentu. Posao s oružjem sklopljen s Varšavom prošle godine vrijedan je 13,7 milijardi dolara i najveći je ikad za Južnu Koreju. Poljska želi tenkove K2 i haubice K9 koji se proizvode na njenom tlu kao dio aranžmana.

U međuvremenu, ranije ovog tjedna, Poljska i baltičke države pozvale su ruskog saveznika Bjelorusiju neka sa svog teritorija izbaci postrojbe privatne vojne tvrtke Wagner Group, koju je Minsk pristao ugostiti prije dva mjeseca.

Predsjednik Aleksandar Lukašenko uzvratio je u četvrtak rekavši da te zemlje trebaju prestati raspoređivati inozemne postrojbe na svom tlu. U suprotnom, ti zahtjevi zvuče “nerazumno i glupo”, rekao je

Južna KorejaOružjePoljska
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Santa Klaus Schwab
7 mjeseci prije

Koja je država prva okupirana i nestala za geografske karte za vrijeme WW2?
I…koja će opet?

Mamajev Kurgan
7 mjeseci prije

Koliko God je rukovodstvo Ukraine zlotvor naroda Ukraine vrlo slicno ponasanje ima I rukovodstvo Poljske prema gradjanima Poljske. Znam odavno I licno sam se uvjerio Koliko su poljaci patoloski zadojeni mrznjom k rusima…. majko Mila jadnika bolesnika bezumnih U toj zloraboti patologije najvise je ucestvovao I ucestvuje drzava Vatikan koja se lazno predstavlja I kao bozemeprosti.,, Hristova crkva ,, Mislim da mnogima u vrhu drzave Rusije postoji zelja da te maloumnike zvekne po glavuzdama da ih malo opamete.

Max
7 mjeseci prije

 navedeni.tipovi,korejskog,oružja,zbilja,su,na,glasu,kao,kvalitetni.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Poslali su svoje katolibane da kleče u Hrvatskoj.
I savjetuju klečavce.

Markićkin odvjetnik:

“Od 2020. godine Mlinarić je zaposlen u Odvjetničkom uredu Karlo Novosel. Odvjetnik Novosel je član Upravnog odbora U ime obitelji.

Mlinarić je ove godine sudjelovao na konferenciji katoličkih muškaraca Budi muškarac, koja se održala u Lovranu. Naglasak na konferenciji je bio na važnosti predbračne i bračne čistoće, ali i na važnosti borbe protiv pornografije i masturbacije, objavili su tada organizatori.
🤔😯😏
Iza konferencije stoji inicijativa Muževni budite, koja organizira i klečanje na trgovima u više hrvatskih gradova. Okupljeni muškarci već neko vrijeme na trgovima mole da muškarci postanu duhovni autoriteti, za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju, obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i “otvorenost bračnih parova životu”.”
😏😏😏😏

Nekoime
7 mjeseci prije

Uskoro će dobiti i ruske tenkove, a vjerojatno i kineske.

onaj najglu...Dalton
7 mjeseci prije

”Njemačka odbija udovoljiti legitimnim zahtjevima Poljske. Pozivam vlade prijateljskih zemalja da djeluju prema “ruskom” scenariju – da zaplijene imovinu njemačkih kompanija diljem svijeta. Ovaj novac pripada nama, što prije Njemačka shvati ovo, to bolje “.
Predsjednik poljske vladajuće stranke Pravo i pravda, Jarosław Kaczynski, najavio je planove Poljske da predstavi pravni plan zapljene imovine njemačkih kompanija i shemu za njihov prijenos u Poljsku kao dio naknade štete za Drugi svjetski rat.

P.S.
”Ne možemo čak ni podijeliti Poljsku…”
Nakon što je Scholz ocijenio borbenu spremnost Bundeswehra, Nijemci bi na granici sa Poljskom mogli početi masovno saditi grmlje i nisko drveće.
”A da ubacite i poneki maslačak”, koketno je Scholzu na uho prišapnula Annalena…

Anik
7 mjeseci prije

Poljaci kao poljaci. Na kraju Uvijek sami sebe pucaju u glavu.

hiber
7 mjeseci prije

Kakva Poljska, kakva vojna vježba? U lipnju je odrzana najveća zračna vojna vježba a F35 i ostali zrakoplovi nikad nisu ni vraćeni u USA. Sada se užurbano vraca nuklerano oružje u GB i Europu. U ponedjeljak se održavaju razgovori Putina i Sultana u Sočiju oko žitnog sporazuma. Istovremeno, kompletna 6. flota usidrena je u Antaliji zajedno sa USS Fordom. A za par dana zapocinju velike vojne vjezbe NATOa sa 30 brodova na Baltiku. To se nema gdje pročitati.

C.F.
7 mjeseci prije

Oni se neznaju ni kompasom sluziti, kao ni Cesi i Slovaci zato se i gube po Velebitu, Biokovu..a o pomorskim vjestinama na lufmadracu da ne govorim.
Talentirani za borbu.

Amater
7 mjeseci prije

Pa nesretnici .. opet u školu … ništa nisu naučili iz prošlosti … do kada će ponavljati razred ..

Moscito
7 mjeseci prije

Koliko gluposti u jednom komentaru.

Roccos
7 mjeseci prije

Bez brige,kako je krenulo,vidjet će i te kako u borbi,odnosno uobičajeni prizor,kolona spaljenih i razvaljenih tenkova i oklopnjaka.Činjenica je da je tim oklopnim skalamerijama odzvonilo u eri sve savršenijih dronova i projektila.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI