Predsjednica Moldavije obećala da će “uhapsiti” Putina

66 komentara

Vlasti Moldavije će u slučaju pojavljivanja u zemlji predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina biti prinuđene da ga “uhapse”. To je izjavila moldavska predsjednica Maia Sandu u intervjuu za Euronews Rumunija.

Prema Sanduu, Moldavija je potpisala Rimski statut i priznaje jurisdikciju takozvanog “Međunarodnog krivičnog suda”. Stoga je dužna da poštuje odluke ove “instance”, uključujući i one koje se tiču ​​pritvora ruskog predsjednika.

Da. Republika Moldavija je potpisala sporazum o krivičnom sudu i poštovaće odluku suda, naglasila je Sandu

U Rusiji se odluka MKS-a smatra ništavom sa pravne tačke gledišta. Uostalom, Ruska Federacija, kao, inače, Sjedinjene Države, Kina, Indija, Izrael i mnoge druge države, ne priznaje nadležnost MKS-a. Ruske vlasti su ranije upozorile da bi pokušaj hapšenja šefa nezavisne države doveo do veoma žalosnih posljedica za zemlju koja je donijela takvu odluku.

Moldavija u posljednje vrijeme pokazuje sve neprijateljskiju poziciju prema Rusiji, što se povezuje sa rastućim utjecajem Sjedinjenih Država i NATO-a u zemlji, kao i jasnom prozapadnom orijentacijom predsjednice Sandu i Kabineta ministara. Istovremeno, značajan dio stanovništva Moldavije ne odobrava takvu politiku rukovodstva zemlje.

Treba napomenuti da su pokrenuti krivični postupci protiv sudija i tužioca MKS-a u Rusiji. Konkretno, tužilac MKS-a Karim Khan i sudije koje su učestvovale u odluci o “hapšenju” Putina i komesarka za prava deteta Maria Lvova-Belova optuženi su za zločine iz dela 2 čl. 301 Krivičnog zakonika (svjesno nezakonito zadržavanje), dio 1 čl. 30 č. 2 žlice. 360 KZ (priprema za napad na predstavnika strane države koji uživa međunarodnu zaštitu radi otežavanja međunarodnih odnosa), 2. dio čl. 299 Krivičnog zakonika (privođenje svjesno nedužnog lica krivičnoj odgovornosti, u kombinaciji sa protivpravnom optužbom lica da je počinila teško ili posebno teško krivično djelo).

Maia SandumoldavijaPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
10 mjeseci prije

Još jedna “moćna” ćurka sa menija zapadnih psihopata globalista .

alexosijek
10 mjeseci prije

Ovo možda i nije baš vezano uz temu ali opet i jest – na prosvjedima u Londonu je na jedno plakatu osvanulo: BBC – British Brinwashing Cooperation…lp

neon
10 mjeseci prije

Ma ko smije uhapsiti Schwabovog ucenika??? Putin se sastao sa her Klausom 27.11.2019. pred pocetak proglasenja pLandemije u Sankt Peterburgu i rekao da ga nece iznevjeriti, a naravno sa Schwabom se javno sadtajala i “predsjednica” Moldavije i “izrazila uvjerenje da je Svetski ekonomski forum dobra platforma za saradnju”. 12 DECEMBAR 2022 Predsednica Maia Sandu sastala se sa profesorom Klausom Švabom, izvršnim predsedavajućim Svetskog ekonomskog foruma Predsednica Republike Moldavije Maia Sandu sastala se danas u Ženevi sa osnivačem i izvršnim predsedavajućim Svetskog ekonomskog foruma, profesorom Klausom Švabom. Sagovornici su razgovarali o situaciji u Republici Moldaviji i saradnji neopһodnoj za ubrzanje razvojne agende naše zemlje. Šef države je napomenuo da se zbog ruskog rata u Ukrajini naša zemlja suočava sa nekoliko kriza, od kojiһ je najakutnija energetska, izazvana rastom cena energenata i ograničenim pristupom resursima. Predsednica Maia Sandu je takođe naglasila da su vlasti angažovane u širokom reformskom procesu kako bi se… Čitaj više »

Mamu im *bem americku-satanisticku
10 mjeseci prije

Ruznica jadna, i ona misli da je pustila rogcice.

NOVI STARI
10 mjeseci prije

uskoro dolazi..trenutno se pakuje, sprema i piđamu za pritvor!

toncibalonci
10 mjeseci prije

Ona moze uhapsiti Putina jedino uz Plenkovicevu pomoc.Ako im se pridruze Andora i San Marino Putinu ne gine dozivotna.

vrlodrag
10 mjeseci prije

Moldavija- država koja to nije.

Гавран
10 mjeseci prije

I ova će se pridružiti Zelenskom na produženoj turneji .

zubenelakrab
10 mjeseci prije

“Vidjela krava da se konji potkivaju.”

Ivan
10 mjeseci prije

Jos jedna glupa kravetina koja nema veze sa stvarnoscu. Vidi se da su te guske koje su se na sise dokopale vlasti sposobne samo za dizati noge u zraku i nista drugo..

tihobl
10 mjeseci prije

Министарство одбране Естоније у припремљеном предлогу закона тражи да се свим грађанима са возачком дозволом Б категорије дозволи управљање тенковима и осталим оклопним борбеним возилима.

Ico
10 mjeseci prije

Realno gledajući, precednica Moldavije ( krmača ), može Putinu POPUŠITI KURAC, uz uvjet da Putin otkopča šlic!

Ico
10 mjeseci prije

Precednica Moldavije je KRMAČA!

Ico
10 mjeseci prije

Moldavija, šta je to?!?
Jedna neuspješna tvorevina koja može egiztirati samo ako je ekonomski netko podržava, Putin. RUSKA FEDERACIJA treba tzv Moldaviju ukomporirati svoj sustav, a za dobrobit umno retardirane precednice Moldavije.

Ico
10 mjeseci prije

Tzv precednici tzv države Moldavije bi bilo čast da popuši KURAC Vladimiru Putinu, umjesto da popuši kupac precedniku USA Bidenu.

Roccos
10 mjeseci prije

Pa majku mu,ima li jedna jedina visoko pozicionirana političarka u Europi sa normalnim i moralnim stavom?Ove sve sadašnje,zajedno sa muškim kolegama,ispale od zla oca i još gore majke.

burt
10 mjeseci prije

Assad je naređivao likvidacije civila, otvaranje logora, koristio kemijsko oružje protiv civila ali nisu ga optužili pred međunarodnim sudom a Putina su optužili, to je uvod u njegovu političku izolaciju i eliminaciju, to što SAD i EU države ne prizaju jurisdikciju Međunarodnog suda nad njihovim građanima u Putinovom slučaju nema značaja jer ako bi ušao u SAD ili EU bio bi uhićen i prebačen u Ukrajinu koja ga traži zbog ratnih zločina ili bi mu oni sudili

tuf
10 mjeseci prije

U kojoj mjeri je EU spremna pomoći autoritarnim pulenima samo ako od toga imaju koristi pokazuje upravo primjer instalirane Maie Sandu. Naime, objavljeno je neki dan da će uvesti sankcije opozicijskim liderima. Samok za podsjetnik, sankcionirani Shor (paket koji uključuje oduzimanje sveg vlasništva na teritoriju EU, zabranu ulaska u EU, uhićenje u tom slučaju) je pobijedio na lokalnim izborima u pokrajini Gaugauzija – sudovi su priznali legitimnost izbora, makar su vlasti pod kontrolom Sandu s policijom upadale u pokušaju zaplijene glasačkih listića i poništenja izbora. Niz ljudi je sankcioniran samo zato jer čine oporbu vladajućoj strukturi i odbijaju biti topovsko meso za strane geopolitičke interese. Konstrukcije o “ruskim agentima” drže vodu koliko i Russiagate u SAD-u – drži vodu dok je potrebno, dok se ne provede kampanja/projekt. Eto, to vam je demokracija na europski način. Plaču što je (dokazano korumpirani) Navaljni u zatvoru – a spremni su trpati u zatvor… Čitaj više »

4e 65 6b 64 6f
10 mjeseci prije

Još jedna od nesuvislih i narcisoidnih izjava, a koja je u biti samo papagajsko ponavljanje istih izjava nekih drugih “zapadnih” političara.

Ko da šef policije kaže, “Ako taj i taj šef mafije dođe u policijsku postaju, mi ćemo ga uhapsiti.” A za to vrijeme šef mafije partija sa svojom bandom u dvorištu policijske postaje (ili susjednoj kući…). Ako šef mafije dođe u PP…

Ako Putin dođe u Moldaviju, doći će da uhapsi nju.

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

ha, ha, ha, ha.. a, Putin glupan pa ćeš ga ti uhapsiti…….. ha, ha, ha, ha.. Turneja idiota… Javi se Seinfeldu tuko….

Grdi
10 mjeseci prije

Klaus Schwab pudlica …..

tihobl
10 mjeseci prije

Финска је упутила 16. пакет војне помоћи Украјини у износу од 109 милиона евра.

Sto salju oruzje pomalo? Sto ne posalju sve sto imaju odjednom? Tek su stigli do sesnestog paketa, a primljeni su u NATO.

Jasna
10 mjeseci prije

Koja kokoš

Max
10 mjeseci prije

Dotična može Putinu puhnuti u fenjer.

tihobl
10 mjeseci prije

Sinoc su ukropi zasuli himarsima i engleskim raketama Berdjansk. Jedna raketa je uspjela da se probije kroz PVO stit. Nakon sat vremena rusi su odgovorili geranjima i digli su tupoljeve, pa je vatrometa bilo po cijeloj Ukrajini.

E sta je zanimljivo: iako su novorusi stavili snimke eksplozije pred Berdjanska kijevski kanali su stavili snimak pozara iz nekoga od Stanova prije nekoliko godina. Daleko veci pozar i daleko efektnije izgleda. Ope dolazimo do onoga sto sam pisao – zapad je pokrenuo virtuelnu kontraofanzivu i nije im vazno sta se desava na terenu.

kiza
10 mjeseci prije

E, ako je ona rekla, onda Putinu ne preostaje ništa drugo nego da se preda.

buahahaha
10 mjeseci prije

Ova pionirka ce da ga osobno apsi ahahahaha

Miso
10 mjeseci prije

E to bih da vidim xD

goran
10 mjeseci prije

vi moldavci budite srećni što vas rusija ne dira,jer ako vas dirne nećete imati više predsjednicu a ni državu.

Mark.
10 mjeseci prije

Ova mora da je odrastala u krilu J. Bidena.

Oli
10 mjeseci prije

E maja baš si pička

Ivan
10 mjeseci prije

Jos je za naguzit ali ne i za slusati. Sve te nedojebane guske treba dobro znate sto..

Zoran
10 mjeseci prije

Hoces ga uhititi, ali kada na qrcu naraste mali nokat….

gogo
10 mjeseci prije

na ovu pripizdinu rusija prdne i gotova je

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI