Prema službenicima, EU nema načina za zapljenu ruske imovine

bruselles eu
24 komentara

Brisel se i dalje nada da će iskoristiti zamrznuta sredstva za financiranje Ukrajine, izvještava Wall Street Journal

Dužnosnici EU rekli su da ne mogu legalno zaplijeniti rusku imovinu koja je zamrznuta pod zapadnim sankcijama. Unija se, međutim, nada uspostaviti međunarodni sud koji će procesuirati ruske dužnosnike za vojnu operaciju u Ukrajini, izvijestio je u srijedu Wall Street Journal. Prema dužnosnicima Europske komisije, međunarodno načelo državnog imuniteta ne dopušta izvršnom tijelu da prisvoji imovinu Ruske središnje banke, ali zakonodavci su predložili da države članice EU-a i njihovi saveznici osnuju fond za upravljanje likvidnom imovinom i polaganje osim dobiti od tih ulaganja za obnovu Ukrajine. Prema komisiji, Brisel nema brojke o iznosu sredstava Ruske središnje banke koje zemlje bloka drže ili koji je udio u likvidnim sredstvima kao što je gotovina.

Prema Kremlju, oko 300 milijardi dolara u rezervama u inozemstvu zamrznuto je od ožujka, s milijardama koje pripadaju ruskim tvrtkama i pojedincima.

O zakonitosti korištenja ruske državne i privatne imovine za financiranje Ukrajine raspravlja se nekoliko mjeseci, ali željeni mehanizam bloka nije lako implementirati, budući da je u većini država članica zapljena zamrznute imovine zakonski moguća samo ako postoji kaznena presuda. U međuvremenu, Washington se suočava sa svojim izazovima kada je riječ o korištenju ruskih sredstava. Dužnosnici ministarstva financija i pravosuđa navodno su zatražili od zakonodavaca da razviju nove zakone kako bi proširili svoje ovlasti, ne samo za zamrzavanje, već i za zapljenu imovine. Američki dužnosnici rekli su časopisu da je administracija ograničena u onome što može učiniti dok se ta nova vlast ne uvede.

briselrusijaZamrznuta sredstva
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
1 godina prije

Ima ako će te napraviti presedan a tad ode i vaša imovina na bubanj

Nekoime
1 godina prije

Hoće li isti sud procesuirati i zemlje koje su napale i opljaćčkale Siriju, Irak, Libiju…

tihobl
1 godina prije

Po zakonu drzave imaju imunitet. Srbija je od 1914. do 1918. uredno placala rate Njemackoj. I to nije izuzetak vec pravilo.

Druga je stvar sto ukrajinci ocekuju da ce zapad ruske pare pokloniti njima, sto ocekuju da ce pobjediiti, a kad pobjede pola ruske nafte, plina i izvadjenih ruda pripasce njima na ime ratnih reparacija. Tako ce Ukrajina postati najveca i najbogatija zemlja EU.
Ukrajinci su narod sa jakom mastom i velikim ocekivanjima, pa ih to vuce u probleme.

Max
1 godina prije

Kusur bi bio u Iskanderima.

tihobl
1 godina prije

Истраживања Би-Би-Сија су показала да cтановници главног града Велса Кардифа приморани су да једу храну за кућне љубимце и да оброке загревају на радијатору.

“Још сам шокиран чињеницом да имамо људе који једу храну за кућне љубимце. Постоје и они који покушавају да загреју храну на радијатору или свећи. Ово шокантне приче су заправо истина”, рекао је власник јавне кухиње “Шпајз” (“The Pantry”) у источном делу Кардифа Марк Сид.

Једна од корисница поменуте јавне кухиње Елизабет Вилијамс (54), 28 година живи у овом делу Кардифа. Вилијамсова је рекла да су она и њен супруг незапослени и да живе са сином, који је запослен и приморан да ради прековремено. Рекла је да и њен син “мора да живи и има своје потребе”, као и да чека на операцију. Обратила је пажњу да многе породице не могу да обезбеде деци основне потрепшине.

Amar
1 godina prije

Upravo citam da se na Bracu prodaje zaplijenjena jahta Royal Romance jednog ruskog oligarha zato sto ima kontakte sa Putinom.Ta jahta je privatno vlasnistvo,uredno placeno,sto znaci da je ovo cista otimacina.

mrdo
1 godina prije

Našli bi zapadni lupeži već neki izgovor za pljačku i otimačinu, kao i uvijek do sada, ali lopove je strah kazne i odmazde. Nije Rusija Irak ili Libija, pa da mogu nekažnjeno da kradu i otimaju.

tihobl
1 godina prije

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да ће Брисел покушати да прошири ограничења на руски гас и нуклеарну енергију у новим пакетима санкција.

Према Орбановим речима, Будимпешта ће покушати да добије изузеће од ових одлука.

Ico
1 godina prije

Briselski teletabisi ograničili cijenu ruske nafte na 60 USD za barel sirove nafte. Putin već ima pripremljenu “cviklu” za briselske teletabise!

Ico
1 godina prije

Očito da za EU teletabise privatno vlasništvo nije svetinja. Očito EU teletabisi imaju taj kolonijalni gen

Ante
1 godina prije

EU nema načina za zapljenu ruske imovine…..NEMA ali ce zapadni demokrati to napraviti a nazvati nekim novim imenom. Zapad je objavio rat Rusiji do istrebljenja.

123
1 godina prije

Znači ide lova ponovo u čarapu.

dupla kamilica
1 godina prije

Ali su našli način da otmu imovinu od svojih glasača.

Tri p
1 godina prije

RH nema tih problema, privatna jahta ide na bubanj. A sto Vujanovcu ne pljenite, on i ekipa reketare konzum, nemoze ni jedna roba na policu ako nije prosla kroz njihovu firmu da omaste brk, a Pavle je isto ruski covjek.

CroExit
1 godina prije

Molim da se obriše fašistički komentar komentatora pod nazivom Vox. Moj odgovor ste obrisali, a njegov stoji. Dobro da se zna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI