Pro-palestinski hakeri iz Malezije objavili podatke o stotinama hiljada izraelskih studenata

Hakeri
8 komentara

Sudeći po objavama na društvenim mrežama, to nije prvi hak koji je počinila grupa koja poziva međunarodne organizacije i aktiviste za ljudska prava da vode kampanju protiv izraelske politike. Smatra se da slijedi još sajber napada.

Grupa pro-palestinskih hakera, koji sebe nazivaju DragonForce Malaysia, hakovala je podatke oko 280.000 izraelskih učenika, uključujući imena, brojeve telefona, adrese e-pošte i kućne adrese, javili su izraelski mediji.

Prema stručnjaku za sajber bezbjednost May Brooks-Kempler, hakeri su ciljali na one koji su registrovani na AcadeMe – izraelskoj veb lokaciji koja studentima i diplomcima pomaže da pronađu posao.

Hakeri su navodno objavu proglasili osvetom zbog nedavnih eskalacija u Gazi između Hamasa i izraelskih snaga. Sveukupno je broj poginulih Palestinaca u pojasu Gaze, Jerusalimu i na Zapadnoj obali premašio 270, uključujući žene i djecu, dok je 12 ljudi poginulo na izraelskoj strani. Borbe su uslijedile nakon sukoba Palestinaca i izraelske policije u istočnom Jerusalimu zbog odluke izraelskog suda za deložaciju nekoliko palestinskih porodica iz naselja Sheikh Jarrah.

Grupa je prvi put najavila objavljivanje podataka putem aplikacije Telegram tokom prethodne nedelje, nazvavši jevrejsku državu “Israhell”(Izrapakao) zbog “terorističkih aktivnosti u svijetu” i obećavši da će nastaviti svoju kampanju.

HakeriIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
2 godine prije

Angelina Jolie, locirati, uhititi, pojebati.

2 godine prije zadnji put uredio Realno
Ime
2 godine prije

S. filipović, imaš ozbiljan problem. Idi se liječi.

Da nije srce??? Živci, rekao bih da su živci….

Diego Delgado
2 godine prije

To je dobro netko se ipšak zauzima za Nezavoisnu Državu Palestinu.
Drugo, neka lov započne, biss zum Ende.

sajt
2 godine prije

Ovaj napad na Izraelske studente su napravili iranci, palestinci nemaju znanja ni resurse za takve napade, cilj je pokazati Izraelcima da su ranjivi makar u cyber svijetu.

Perun
2 godine prije

Malezija je jedna od vodecih zemalja u proizvodnji chipova i konzumne elektronike ,bilo bi jako cudno da nemaju ,,hackere ” sa pedigreom ( citaj ,,Black-Hat-Hacker”)…A javno je poznato da se svi snabdijevaju kod njih sa tom robom…U ovom slucaju Izraelci su zrtve a ako se budu glasali bice im jos gore jer ce i drugi vidjeti kako se mogu ,,hebati ” Izraelci

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI