Pro turske snage napale američku vojnu kolonu u Siriji pri povlačenju u Irak

Napad na američke vojnike
13 komentara

Komentirajući ovaj događaj, Ruski centar za sirijsko pomirenje također je izvijestio da tijekom napada nije bilo ozlijeđenih američkih vojnika.

Sjedinjene Države obavijestile su Rusiju da su konvoj američkih vojnika u nedjelju napale pro-turske militante snage u blizini grada Tell Tamer na sjeveroistoku Sirije, priopćilo je u nedjelju rusko Ministarstvo obrane.

“Putem stalne kontakt linije za hitne slučajeve dobili smo informaciju da se kolona američkih trupa koje su se kretale cestom M4 prema iračkoj granici, 6 kilometara zapadno od Tell Tamer, našla se pod vatrom s teritorija koji kontroliraju pro-turski militanti”, javlja Jurij Borenkov, šef ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji. Prema Borenkovu, nije bilo žrtava.

Ranije tijekom dana, sirijska arapska novinska agencija SANA objavila je video na kojem se navodno prikazuje konvoj američke vojske koji se kreće prema iračkoj granici.

U listopadu ove godine američki predsjednik Donald Trump je objavio da su se američke trupe počele povlačiti iz sjeverne Sirije u Irak. Istog mjeseca Turska je pokrenula vojnu operaciju na sjeveroistoku Sirije kako bi očistila područje od kurdskih jedinica i ISILA.

Vojne reakcije Sjedinjenih država na ovaj napad nije bilo.

Napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
4 godine prije

Proturske snage? Možda, možda i ne. Kako god, patetični pokušaj pljačke nafte neće potrajati dugo. Sve što je potrebno je par precizno usmjerenih ATGM-ova, rezutirajući body bags, i odjedanput tih 30 miliona mjesečno više ne izgleda tako primamljivo.

interna NATO vojna
4 godine prije

NATO clanica napadnula drugo NATO clanicu

Red Dog
4 godine prije

Bas sam mislio da bi im neko trebao staviti do znanja koliko su ranjivi kad drze ta polja nafte. Ako ih napada druga zemlja se moze eskalirati do rata, ali ako ih napadaju anonimci malo-pomalo… protiv koga ratovati? Oni nece zadrzati ta polja. To je glupa zamisao.

tihobl
4 godine prije

Pa koliko je tih amera u Siriji. Da ih je bilo 100.000 do sada su ih mogli izvuci.

samo tako
4 godine prije

Predsava…

Pera
4 godine prije

Što ne pobiše američku đubrad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI