Protesti u New Yorku zahtijevaju okončanje obavezne vakcinacije i pasoša za vakcine

Protesti u New Yorku
14 komentara

Ogromna grupa demonstranata okupila se na više lokacija u New Yorku, kao i na sjeveru, tražeći da vlada ukine obavezne naloge o vakcinaciji za određene kategorije radnika i sistem „pasoša“ koji se primjenjuje u New Yorku.

Demonstranti su viđeni u ponedjeljak popodne kako marširaju na Manhattanu, Staten Islandu i drugdje po gradu, što se produžilo na večernje sate, a jedan reporter na licu mjesta procjenjuje da je bilo najmanje 1.000 ljudi.

Čuli su se učesnici marša kako skandiraju „Moje tijelo, moj izbor!“ na snimcima koji obilaze internet – ponavljajući slogan koji su zagovarali aktivisti protiv pobačaja – kao i “Ne znači ne!” i direktnije „F ** k Joe Biden i De Blasio!“ misleći na predsjednika i gradonačelnika New Yorka. Drugi su viđeni kako nose transparent protiv „medicinskih ovlaštenja“ i „digitalnih pasoša“ dok zahtijevaju „zdravstvenu slobodu odmah!“

I druge demonstracije su izbile na sjeveru Amerike, poput Rochestera, gdje se jedna grupa okupila u znak protesta protiv obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike ispred bolnice Strong Memorial.

Obavezna vakcinacija za sve zaposlene u bolnicama i staračkim domovima stupila je na snagu u ponedjeljak, zahtijevajući od zdravstvenih radnika da do tog datuma prime najmanje jednu dozu vakcine protiv koronavirusa. Oni koji odbiju da se povinuju rizikuju da izgube posao.

Dok je zaposlenima u školama u New Yorku – koji broje više od 150.000 ljudi u najvećem obrazovnom sistemu u zemlji – takođe naređeno da prime prvu dozu vakcine do ponedjeljka, savezni apelacioni sud blokirao je taj potez ranije ove nedjelje privremenom zabranom. Međutim, gradska kancelarka za škole Meisha Porter rekla je da očekuje da će se zahtjev na kraju ispoštovati, a ranije u ponedjeljak sud je upravo to učinio, ukinuvši zabranu i omogućivši nastavak obavezne vakcinacije. Zaposleni u školi sada će morati da prime prvu dozu do 4. oktobra, presudilo je tročlano vijeće.

Protestni karavan takođe je u ponedjeljak prošao kroz Staten Island, navodno je putovao u brojne lokalne javne škole kako bi onemogućili predstojeću obaveznu vakcinaciju. Predvođena bijelim kombijem, viđena je bučna povorka koja je nosila šareni asortiman znakova i transparenata niz prometnu ulicu.

Osim obavezne vakcinacije za određene vrste radnika, od sredine avgusta Njujorčani moraju da pokažu i dokaz da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv Covida-19 ili im je zabranjen ulaz u restorane i brojne druge javne prostore u zatvorenom. New York je bio prvi veliki grad u SAD koji je izdao takav „pasoš“, preslikavajući politike sprovedene u Francuskoj i drugdje u inostranstvu. Druge države i lokaliteti, poput Havaja, od tada su usvojile slične sisteme pasoša za vakcine.

new yorkprotestivakcinavakcinisanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Davor drugi
2 godine prije

Od njih skoro 9.000.000 njujorčana okupilo se njih 1.000 da prosvjeduju?!?!
Svakom od njih po duplu dozu fahzera i uputiti ih doma. U poitivnom linčovanje u organizaciji slobodnih građana grada njujorka.
Ovce ne samo njujorka nego diljem svijeta njihovom velikom većinom i svojom slobodnom voljom su odlučile, stado mora biti cijepljeno.
Ovaj bjedni ostatak stada nije pomena vrijedan.

poslušan polusan
2 godine prije

treba iskopat mrtve i cjepit in kosti. da ne šire zarazu u podzemlju. reko je naš dobri papa franjo ko se ne cijepi nemože u raj

Max
2 godine prije

Podrška

Nene
2 godine prije

Napustite taj veliki smrdljivi grad pa neka im rade idejni tvorci kovidosranja.

Greven
2 godine prije

Faunu i floru

Davidschwartz
2 godine prije

Najbolje da izmisle koktel mRNA cjepivo pa nek nas sve cijepe na SVE viruse i bakterije, tj. nek nas sve odmah pobiju, da se više ne igramo mačke i miša. Dosta je. Ili ćemo svi ustati i pobiti masonsku, sotonističku kabalu ili će oni pobiti nas.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI