Prva žena u svemiru otkrila je da je “tajno” razgovarala s Vladimirom Putinom

Valentina Tereshkova
5 komentara

Iako je Tereshkova priznala da je vodila razgovor sa šefom ruske države, odlučila je da ne otkrije o čemu su tačno njih dvoje razgovarali.

Valentina Tereshkova, ruska poslanica i bivša kosmonautkinja koja je postala prva žena u istoriji koja je letjela u svemir, nedavno se uključila u privatni razgovor sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Razgovor se dogodio nakon što je Tereshkova predložila amandman na ustav koji bi u osnovi omogućio Putinu da se kandiduje za predsjednika tokom sljedećih izbora.

Međutim, čini se da bivša kosmonautkinja nije željela da detaljno objašnjava o čemu je tačno razgovarala sa predsjednikom.
“Previše želite da znate”, rekla je. “A to je tajna”.

Iako je prijedlog Tereshkove već odobrila Duma, Putin je sam tvrdio da društvo treba da ima garancije “za regularnost (promjene) vlasti”.

“Smatram neprimjerenim uklanjanje iz ustava ograničenja broja predsjedničkih mandata”, rekao je.

Vladimir Putin predložio je promjene ruskog Ustava u televizijskom obraćanju u januaru, čime je zvanično potpisao zakon o uvođenju navedenih izmjena u martu.

Očekuje se da će zakon stupiti na snagu ako ga odobri Ustavni sud Rusije i dobije podršku više od polovine onih koji učestvuju u ruskom javnom glasanju koje bi trebalo da bude održano 22. aprila.

prva žena u svemiruValentina Tereshkovavladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BeroRakun
4 godine prije

Ne vidim problem ako je vladar Vladimir dobar za Rusiju da vlada cijeli Život do 80te godine ako je čvrst i stabilani ne da se zaebavat nikome. Ne vidim problem u tome, drugo da je neki zajebant ili lopov.

Stock
4 godine prije

??????
Ovaj tekst ne treba komentare.
Sta je pisac zelio reci?
Daj Milicu, saberi se.
Ili se izvuci pred zagradu.
Samo se nemoj mnoziti.

Laki Topalović
4 godine prije

Čuj, nakon onog dana u Dumi kakvo je čudo da je razgovarala

crodaemon
4 godine prije

Tema je bila ravna ploča?

Alex
4 godine prije

O seksu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI