Putin iznenada posjetio Siriju (VIDEO)

Putin hitno stigao u Siriju
28 komentara

Na putu za Egipat je ruski predsjednik Vladimir Putin danas nenajavljeno posjetio bazu Hmeymim u zapadnoj Siriji.

Putin se sastao s ruskim vojnim osobljem raspoređenim u spomenutoj zračnoj bazi u Latakiji. Posjet je bio iznenadan i nenajavljen. Ruski predsjednik je usput sletio u Hmeymim, dok je putovao u dvodnevni službeni posjet Egiptu.

U bazi Hmeymim se Putin sastao sa sirijskim kolegom Basharom Al-Assadom, a na sastanku su bili i ruski ministar obrane Sergej Šojgu i zapovjednik ruskih snaga u Siriji, general Sergej Surovikin.

“Ruska i sirijska vojska su eliminirale jednu od najsposobnijih međunarodnih terorističkih skupina”, rekao je lider Kremlja.

Prema ruskim medijima, ruski je čelnik naredio povlačenje dijela ruskog vojnog kontingenta iz Sirije.

Nakon susreta je ruski predsjednik otputovao u Kairo, egipatsku prijestolnicu, gdje će se sastati s predsjednikom Abdelom Fattahom Al-Sisijem i razgovarati o područjima u kojima zemlje mogu ojačati odnose.

Zanimljivo je da su neki mediji prenijeli da je Putin naredio povlačenje ruske vojske iz Sirije, što je netočno. Odluka je slična onoj iz ožujka 2016. godine, kada je također naređeno povlačenje dijela vojnika iz Sirije, što nije utjecalo na borbenu učinkovitost ostataka zrakoplovnih snaga, kojima su pomagale trupe na terenu, Sredozemna flota i dalekometno strateško zrakoplovstvo.

VIDEO – Assad i general Surovikin dočekuju Putina u bazi Hmeymim

Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sarka
6 godine prije

Auh sto im vadi zivce…

Sarajevo
6 godine prije
čokolino
6 godine prije

Veni, vidi, vici……….
Svaka čast Care!

Antonio
6 godine prije

Sad ce i Makron da poseti Palmiru. On je to oslobodio. Ali kako se saznaje bice prepravljen u stariju zenu ( u burki), a do njega ce biti jos jedna starija zena (njegova supruga). Nece ga cekati francuski generali, jer oni jos i ne znaju da su oslobodili Siriju.
A Tramp je odavno tamo, samo se ne seta ko Putin, on je u bunkeru kod ISIL-a

josip
6 godine prije

Takav i nama treba da uvede red

NSU
6 godine prije

Slava Rusiji!

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Sprema se nešto zaj*bano.Poslije ovakvih iznenadnih posjeta i sastanaka slijedilo je razvaljivanje bradatog smeća svih boja.Barem je do sada tako bilo.

Laki Topalović
6 godine prije

Izjava o povlačenju je kao ona iz 2016. Ali doslovno. Ne znam jel komentatori razumiju simboliku osobnog posjeta Putina Siriji i Assadu. Ovo nije bila posjeta da je hitno morao na WC. Povući će ”dio” , koji dio, a baze ostaju i svaka treba barem par tisuća ljudi. Osim toga rekao je: ”Ruska se vojska vraća kući pobjedom. Ako teroristi ponovo podignu glavu, na njih ćemo udariti s takvim udarima kakve još nisu vidjeli “. Mislim da ide linijom Dajmo šansu pregovorima, a ako ne bude moguće ????? Zna se što slijedi. Da povlačenje kao 2016. Točno tako

Toni
6 godine prije

Znaš, povući će se snage. Ujutro se bradonja budi a rus u kuči. Zdrastvuje druže

tošo
6 godine prije

Sad samo Trump, da dodje u posjetu, kad su več oslobodili Siriju….

sony
6 godine prije

Putin pobjedonosno stiže i proslavlja s Assadom pobjedu u režiji dobrih spin majstora, ali prava istina smeta obožavateljima Putina a to je da su na ruševinama bradonja profitirali i Turska jer je dobila dio teritorija a pogotovo Amerika koja je sagradila više baza na teritoriju Sirije, Rusima baza koju su imali 45 godina a Amerikancima baze koje do prije 2 godine nisu imali u Siriji, dobra računica

davor
6 godine prije

GLEDAO SAM TO DANAS NA RUSKIM TV (NA SATELITU) I ODUŠEVLJEN SAM JEDNOSTAVNOŠĆU TIH DVA GOSPODINA….PUTINA I ASSADA !!!!!

karantanac
6 godine prije

Putinov izraz lica i zabrinute face oficira pored njega ne odaju lica pobednika.Bojim se da je ovaj potez iznuđen nečim što mi ne znamo.

Arnold
6 godine prije

Dao Allah da Rusija vodi svijet a ne amerika.Putin je pravedan vođa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.