Putin je pristao na poziciju čela nadzornog odbora ruskog pokreta djece i omladine

Vladimir Putin
26 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin pristao je da bude na čelu nadzornog odbora nacionalnog pokreta djece i mladih tokom videokonferencijskog sastanka sa finalistima takmičenja Boljšaja peremena (ili Velika promjena) u srijedu.

“Sa zadovoljstvom prihvatam prijedlog. Nadam se da će moja interakcija sa novim pokretom biti od koristi meni, mojim kolegama koji će na ovaj ili onaj način biti uključeni u aktivnosti pokreta, kao i svim njegovim članovima”, rekao je Putin.

Učesnici konstitutivnog sastanka ruskog pokreta djece i mladih glasali su za osnivanje ove organizacije ranije u srijedu.

Prethodno je Putin potpisao zakon o ruskom pokretu djece i omladine. Ciljevi pokreta su napori na provođenju državne politike za dobrobit djece i mladih, omogućavanje moralnog vaspitanja djece, njihovo profesionalno usmjeravanje, organizovanje slobodnih aktivnosti i stvaranje uslova za njihov puni razvoj i samoostvarenje.

Pokret će okupljati djecu od šeste godine, dok će se odrasli mentori brinuti o njihovom moralnom obrazovanju i organizirati slobodne aktivnosti.

Nadzorni OdborPokret DjecePutin
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dodola
1 godina prije

Eto lijepo. Vjerojatno je u to uključeno i održavanje narodne tradicije.
A u nas su nekada u sušna vremena dodole zazivale kišu.
Pa ajmo svi zajedno:
DOĐI KIŠO, PADNI KIŠO
DOĐI KIŠO, PADNI KIŠO
POLJA SU NAM ŽEDNA
ŠUME SU NAM ŽEDNE
DOĐI KIŠO, PADNI KIŠO
PADNI KIŠO, NEK SVI POKISNEMO
PADNI KIŠO, KIŠICE

Prporuša hodila,
samog Boga molila,
da nam Bog da kišicu
i šenicu bilicu,
svaku dobru srićicu.
Bog nam ga daj
jedan tih daž.

nepoželjni
1 godina prije

Mislim da je On predložio da ga predlože… a onda je “sa zadovoljstvom prihvatio”.

” Nadam se da će moja interakcija sa novim pokretom biti od koristi meni, mojim kolegama koji će na ovaj ili onaj način biti uključeni u aktivnosti pokreta, kao i svim njegovim članovima”,

Uglavnom, najprije će ON imati koristi pa njegova škvadra i na kraju – djeca i mladi.

(to je valjda ono- pioniri i omladina na način novog svjetskog poretka… a čoban i psi ovčari će nadzirati da ovčice ne krenu “krivim” smjerom)

1 godina prije zadnji put uredio dzabaludin
ivan sever
1 godina prije

DEMOGRAFIJA je najosnovniji (pored vjere, odgoja i obrazovanja, zdravstva, obrane, prerađivačke industrije, energije, hrane, metala, minerala, drva, vode idr.) cilj Rusije. U oblasti demografije Putin treba da napravi isti pomak kao u obrani u zadnjih 15 godina.

Žvuž
1 godina prije

Ovo neodoljivo podsjeća na Titove pionire malene ili na Hitlerjugend… Uglavnom – na kontrolu i “ispravno usmjeravanje” djece u totalitarnim režimima. Kad se sjetim da sam i sam od Putina očekivao da postane lider slobodarski nastrojenog svijeta… Kako kriva procjena. Ode Rusija u teški totalitarizam. Opet. Ruku pod ruku s Kinom. A s druge strane šugavi Zapad smrdi od truleži plus što su i tu totalitarne tendencije itekako uzele maha, a pokvaremjaci i glupani okupirali sve bitne funkcije i institucije u kojima se odlučuje. Užas.

Uzdaj se u se i u svoje kljuse. Spasa izvana očito neće biti.

Sloboda narodima
1 godina prije

Čitam doli negativni komentari na događaj, najmanje 60 godina traje anglosakska kapitalistička propaganda na ovim našim prostorima, rezultat su donji negativni komentari, omladina bi valjda trebala se napajati zapadnim vrijednostima i pretvarati se u duhovne degenerike kao kod nas i onda bi to bilo u redu, Rusija će svoju omladinu spasiti na blago sebi i cijelom čovječanstvu, mi ako nastavimo putem zapada Nestajemo. Potreban nam je radikalan prekid sa zapadom, zabrana engleskih filmova muzike engleskog jezika, zabrana putovanja u anglosakska zemlje, treba život od svog rada a ne turizma on je Propast. Ko ne pripoznaje vodeću ulogu Rusije u stvaranju pravednijeg svijeta izgubljen je, nakon ovog šta smo kao narod pokazali zadnjih 30 godina bilo kakva kritika Rusije je neprijateljski čin prema slobodi ili čista glupost, uostalom oni su naša slavenska braća a ne zapadnjaci, najstarije riči su iste kod nas i njih, brojenje, dani u tjednu, pa tako 70… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Dobro je imati nekog tko može naručiti kavu i kolače.

tihobl
1 godina prije

Kod sovjeta je bila jedna dobra stvar – djeciji kampovi. Crnomorska obala bila je prepuna djeciji kamova. Djeca bi isla besplatno 15 dana na ljetovanje, studenti pedagogije bi imali tri mjeseca placenu praksu u djecijim odmaralistima, a roditelji bi imali 15 dana odmora od djecije graje (pored toga djeca su isla i sa roditeljima na godisnji odmor). Zamislite da ste svake godine u djetinstvu imali eskurziju od 15 dana, koje bi to veselje bilo.

Putin hoce da obnovi ovu dobru sovjetsku praksu. Proljetos je izdao naredbu da se radi u ovom smijeru + strucni kampovi za talenotvanu djecu. Drzava koja ne moze da odvoji iz BDP toliko za svoju djecu i ne treba da postoji.

Sve Isto
1 godina prije

Putin jugend.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI