Putin kaže da je Rusija uvijek spremna da pruži humanitarnu pomoć drugim zemljama

Putin
4 komentara

Pružanje humanitarne pomoći jedno je od ključnih područja koje pokriva rusko Ministarstvo za vanredne situacije i Rusija će uvijek pružati potrebnu pomoć drugim zemljama, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Veoma težak, plemenit zadatak koji sada preduzimate je dostava humanitarne pomoći stanovnicima Nagorno-Karabaha. Dodat ću da je tokom posljednjih 30 godina Ministarstvo za vanredne situacije sprovelo više od 500 humanitarnih operacija u inostranstvu. Ovo je jedno od najvažnijih, najznačajnijih područja vašeg rada“, rekao je Putin u obraćanju na Dan spasilačke službe, obilježen 27. decembra.

Dodao je da je Rusija ponosna na svoje spasioce, koji će sigurno i dalje odgovorno izvršavati svoje dužnosti.

„Cijeli svijet zna da će Rusija pomoći, poslat će svoje spasioce i specijaliste tamo gdje je situacija posebno teška, isporučit će najosnovnije stvari – hranu, lijekove, odjeću, pružiti hitnu medicinsku i psihološku pomoć ljudima u očajnim situacijama. Rusija će to učiniti bez ikakvih skrivenih motiva. Ne zbog bilo kakvih političkih koristi. Ovo iskustvo, naravno, treba iskoristiti za dalje unapređenje cjelokupnog sistema Ministarstva za vanredne situacije“, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je rekao da se već mnogo radi na poboljšanju sistema za vanredne situacije u Rusiji, uključujući i ono što se tiče tehničkih mogućnosti, ali sistem bi i dalje mogao imati koristi od dodatnih poboljšanja.

„Potrebno je dalje graditi sposobnosti jedinstvenog državnog sistema za sprečavanje i uklanjanje vanrednih situacija, u potpunosti iskoristiti prednosti savremenih pristupa u predviđanju rizika kako bi se smanjila šteta od prirodnih katastrofa, požara, poplava, nesreća. I što je najvažnije, spašavanje života, života i zdravlja ljudi“, rekao je Putin.

humanitarna pomoćPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Jesenas sam pisao da ce biti zemljotresa, a neki su se sprdali.
Rusi jacaju sluzbu za nepredvidjene situacije, a kod nas niko nista. Ako neko predlozi da se ugledamo na ruse sa njim se sprdaju.

Skeptična Ljama
3 godine prije

Druge zemlje nisu spremne da Rusija pruži humanitarnu pomoć.

Max
3 godine prije

Rusija je to dokazala više puta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI