Putin komentirao pad Prigožinovog zrakoplova

Vladimir-Putin
23 komentara

Ruski predsjednik opisao je šefa Wagnera kao “talentiranog čovjeka”

Evgenij Prigožin bio je čovjek mnogih talenata koji je dao “značajan doprinos” borbi protiv neonacista u Ukrajini, rekao je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin, komentirajući pad aviona u kojem je navodno poginuo šef Wagner grupe. U razgovoru s novinarima u Kremlju, Putin je rekao da poznaje Prigožina od ranih 1990-ih, te ga opisao kao “čovjeka komplicirane sudbine”.

“U životu je napravio ozbiljne greške, ali je također postigao rezultate. Za sebe, kao i za našu zajedničku stvar, kada sam to od njega tražio ovih posljednjih mjeseci”, dodao je Putin. Prigožina je opisao kao “talentiranog poslovnog čovjeka” koji je radio u Rusiji, kao i u Africi, baveći se naftom, plinom, plemenitim metalima i draguljima. Putin je rekao da se Prigožin očito upravo vratio iz Afrike i da se sastao s nekim ruskim dužnosnicima.

Prigožin je bio na popisu putnika privatnog zrakoplova Embraer koji se srušio u srijedu u Tverskoj oblasti, na putu iz Moskve za St. Poginulo je svih sedam putnika i tri člana posade. Vlasti još uvijek rade na identificiranju tijela, ali pretpostavlja se da je među njima i Prigožin, sa još šest čelnika Wagnera.

Putin je izrazio iskrenu sućut njihovim obiteljima i obećao da će istraga o nesreći biti temeljita. Incident se dogodio točno dva mjeseca nakon Wagnerove neuspjele pobune protiv ruske vojske. Prigožin je optužio rusko ministarstvo obrane da je napalo Wagnerovu bazu i poslalo konvoj trupa prema Moskvi, dok je preuzelo vojno zapovjedno mjesto u Rostovu na Donu. Putin je osudio pobunu kao izdaju i pokrenuo je kazneni postupak protiv Prigožina. Međutim, optužbe su odbačene za nekoliko dana, jer je Prigožin pristao raspustiti veći dio Wagnera i otići s ostatkom u Bjelorusiju i Afriku, kao dio dogovora u kojem je posredovao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

PrigožinPutinrusijaWagner
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ivan
8 mjeseci prije

Neka si ga roknuo nije ti ga mati rodila hahhahah , stema ih ovaj KGB-ovac svaka cast … Posto si ti vec zaglavio i ne mozes izici van granica rusije rokni ti jos koju a bombicu pa gdje je bal neka bude maskembal ko ih hebe svakako su i ukrajinci tvoji hahahhaahha.

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

” IMA LI PILOTA U ZRAKOPLOVU 😱 😳 🙃💥 ” ????!!! V. Putin

AJeTo
8 mjeseci prije

Sudbo kleta, što nam ga oduze, rekao je između ostalog.

jupiter
8 mjeseci prije

na zalost bio sam jedan od neupitnih podrzavaca putina ali ovo u ukrajini baca drugo svetlo (ili bolje receno baca mrak!) na njegovo vojno politicko delanje. dok ukri gadjaju li gadjaju oni (rusi pod putinom) prikazuji “najnovije” oruzje, pogibije ukrajinskih pesaka a i dalje stoje ukopani bez pomaka…ajde moze, kako god hoce i ko god hoce, da objasnjava ovaj sukob , ali nemojmo se zamajavati….ovako se rat ne vod, potpuno pogresan (ili namerno pogresan!) nacin vodjenja rata….prigozin (heroj) prvo sklonjen pa ubijen(?), surovikin smenjen 2 x(?!),sojgu (nije ni oficir) mraci i tumara, gerasimov u svom neznanju za sada uspesno cuti, donjeck i krim stalno pod vatrom….gde je herson a o harkovu i odesi nema ni nagovestaja..kijev ni u mislima…..putin gubi ovaj rat (iako ce osvojiti makar ovo do sada) ono sto je bila ideja….postavlje se pitanje sta i za koga radi putin….bojim se da ce otreznjenje biti uzasno….podrska ruskim vojnicima… Čitaj više »

Darko
8 mjeseci prije

Svatko tko u ratu stane protiv vlastite zemlje ne zaslužuje ništa drugo. Zato je Prigožin dobio ono što je tražio jer se osilio i mislio je da je iznad svog vođe koji u ovom ratu dobro i strpljivo vodi svoju zemlju protiv truleži zapada..

Mrdomir
8 mjeseci prije

Sumnjam da su to Putko i ekipa odradili. Previše je to traljavo i amaterski odrađeno. Smrdi mi na tupave ali podmukle pirgavce sa smrdljivog ostrva zla.

Max
8 mjeseci prije

Problem riješen onako ili ovako.

Lafeta
8 mjeseci prije

Prigožinje živ.
Ovo je nastavak kompleksne maskirovke.

Lafeta
8 mjeseci prije

Čista maskirovka

gargamel.
8 mjeseci prije

Simtomaticno je da ni njegova majka, zena, sin, nemaju sankcije, iako upravljaju firmama van Rusije. Putin da ga je odmah sklonio niko ne bi dizao toliku dreku.Ocigledno pokusaj da se izazovu unutrasnji nemiri u Rusiji, tu mislim na neke etnicke narode koji nisu Slaveni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI