fbpx

Putin razgovara sa Nacijom

Vladimir Putin se obraća naciji

Ruska Direktna Linija je jedinstveni primer neposredne demokratije: građani Rusije nazovu njihovog predsednika i on im odgovara na pitanja i nudi rešenje za njihove probleme, kao u doba Nordijskih konung pre hiljadu godina. Rusija je nastala iz lanca Nordijskih kneževina koji su praktikovali slični direktni pristup vladaru; rani ruski prinčevi i carevi su sebe predstavljali kao zadnja instanca za žalbe i neposrednog pristupa. Vladimir Putin je pre dvadeset godina obnovio tu drevnu praksu, i jednom godišnje svaki Rus mu se može obratiti u vezi bilo kog predmeta. Kao čovek od moći i autoriteta, on može nadjačati propise, preseći birokratske čvorove, i rešiti bilo koje zavrzlame sa kvazi-kraljevskom milošću. U toj vrlo birokratizovanoj zemlji, tako moćan ali dobronameran vladar može pružiti rešenje za probleme koji često nisu ni trebali nastati.

Većina pitanja i odgovora su bila vezana za svakodnevni život u Rusiji; snabdevanjem gasa, vode i kanalizacije, cenom povrća ili komunalnih dažbinama. Ali Putin je takođe odgovarao na pitanja vezana za svetsku politiku, i pružio nam neke ekskluzivnosti. (Ovde je puni transkript pitanja i odgovora.)

Nedavni upad britanskog ratnog broda HMS Defender u ruske vode kod Krima je još bila u svežem sećanju pa je Putin upitan da li je ta konfrontacija mogla započeti treći svetski rat.”Ne”, rekao je on. “Čak i da smo potopili taj brod, to ne bi dovelo svet do ruba trećeg svetskog rata jer oni znaju da ne mogu dobiti rat. Mi bi smo takođe patili, ali mi bi bili u pravu, i na našem tlu.” To znači da su Rusi savršeno sposobni da potope ili zaplene sledeći brod NATO snaga koji bi ušao u ruske vode.

Pri tome se ne postavlja pitanje priznanja suverenosti nad teritorijom. Posedovanje i priznanje su dve različite stvari. SAD su odbile priznati (od 1940 da 1991) da su Baltičke države bile sastavni deo SSSR, ali je američka mornarica oprezno izbegavala da poseti luku u Rigi, čak i uz poziv Latvijske vlade u egzilu. Argentina nije priznala Britanski suverenitet nad ostrvima Malvinas (Falklands) i hrabro su im prišli na 200 milja. Njihov razarač General Belgrano je [1982] potopoljen od britanske podmornice Conqueror. Morski zakon nalaže moreplovcima da poštuju realnost na tlu, a ne pravo posedovanja [na teritorijalne vode], ma koliko ono bilo zakonski utemeljeno.

Mnogi stručnjaci misle da je Boris Johnson poslao Defender protiv volje njegovog velikog strica u Beloj Kući. Putin ih je razočarao. Tokom Direktne Linije, on je zapazio da kada je Defender isplovio prema Krimu, američki špijunski avion je poleteo iz baze na Kritu da bi posmatrao rusku reakciju. To je bila zajednička operacija SAD-VB. Putin je rekao:

Ovo je bila zajednička provokacija ne samo Britanaca, već i Amerikanaca. Britanski brod je ušao u naše teritorijalne vode poslepodne, dok je ranije, u 7:30 ujutru, američki avion za strateško izviđanje, repni broj 63/9792 je uzleteo sa NATO vojnog aerodroma na Kritu. Tako je razarač ušao [u naše teritorijalne vode] u potrazi za vojnim ciljevima, ispitujući reakciju naših oružanih snaga kada su pod pretnjom. Uz pomoć izviđačkog aviona oni su nastojali da shvate kako mi operišemo, gde su stvari locirane i kako oni funkcionišu.

Putin razgovara sa Nacijom 1

Upad broda Defender je sledećeg dana praćena od strane Holandske frigate Evertsen. Ona je pokušala prići Ruskim vodama, ali su “je Ruski borbeni avioni preleteli više puta u niskom letu, simulirajući napad” izjavilo je Holandsko Ministarstvo Odbrane. Evertsen se odmah udaljio od Krimske obale. Nekoliko desetina brodova NATO pakta (kao i van NATO-a) sudeluju u operaciji Sea Breeze (Morski povetarac), manevri koji uključuju 32 zemlje, 5,000 trupa, 32 broda, 40 aviona i 18 specijalnih operacija širom Crnog Mora. (Izrael sudeluje u manevrima i jedna Izraelska kompanije je imala drskost da reklamira sposobnost njihovih raketa da potope Rusku korvetu):

Putin razgovara sa Nacijom 2

Putin je povezao ovu radnju sa samitom u Ženevi. Pisao sam o tome ovde, zaključivši da je Putin odgovorio sa Njet na skoro sve Bidenove zahteve. Međutim, pre samita, Putin je bio pristao na jedan od Bidenovih zahteva. On je povukao ruske trupe sa ukrajinske granice. Ruski predsednik je pružio više detalja o tome tokom Direktne Linije:

Zapad je galamio što smo držali vežbe na našoj teritoriji blizu ukrajinske granice. Uputio sam zahtev Ministarstvu Odbrane da se vežbe tiho prekinu i trupe povuku, ako je to bila toliko velika briga za njih. To smo uradili. Ali umesto da odgovore pozitivno i da budu zahvalni, oni su prekršili naše granice.

To je samo najnovije poglavlje Putinove knjige o Zapadnoj nezahvalnosti. Po njegovom mišljenju, baziranom na iskustvu, njegovo svako dobro delo prema Zapadu se neizbežno loše nagrađuje. On je oktobra 2001 dozvolio vojsci SAD tranzit do Afganistana, a zauzvrat su SAD podržali napade džihadista u Rusiji. Zato je Putin rekao Njet na Bidenov zahtev za vojne baze u bivšoj Sovjetskoj Centralnoj Aziji.

Sada svedočimo kolapsu kući od karata koju su SAD izgradili u Afganistanu od 2001. Sve Evropske trupe su otišle kući: Nemačka, Italija, Danska, Norveška, Švedska, Poljska, Makedonija, Gruzija, Estonija, sve te zemlje koja su bile primorane od SAD da učestvuje u toj 20-godinišnjoj okupaciji, su povukli njihovu vojsku. Američke trupe takođe odlaze, dok Talibani (poraženi od SAD 2001. godine) ponovo zauzimaju svoju zemlju. Trupe Kabulskog režima se predaju Talibanskim vođama, baš kao što su se južnovijetnamski vojnici predavali Viet-Kongu aprila 1975. Svi se sećamo neslavnog Američkog izlaza, sa poslednjim helikopterima koji beže sa krova američke ambasade. Verovatno ćemo uskoro svedočiti sličnoj epizodi kada Kabul padne.

SAD su potrošile bilione braneći Afganistanske žene od Afganistanskih muškaraca, da ne spominjemo promociju LGBTQ+. Oni bi potrošli još i ostali zauvek, ali Talibani su napravili taj hobi preskupim. Rusi ne žale što im vide leđa. Pro-zapadni ruski stručnjaci su ranije tvrdili da Američko prisustvo u Afganistanu štiti Rusiju. To je bio blef: kada su SAD preuzeli vlast u toj zemlji oni su izvezli drogu u Rusiju i Evropu, i uvezli džihadiste iz Sirije i Iraka u Afganistan. Nadali su se da će njihovi pitomi ISIS borci ući u sukob sa Talibanima, ali to im nije uspelo. Rusi se ne brinu o Talibanskom preuzimanju vlasti: u Moskvi je došlo do pregovora između Talibana i Kabulskog režima. Ruski orijentalisti očekuju da će Talibani naslediti Afganistan u tako lošem stanju da će biti previše zauzeti kod kuće da bi pokušali intervenisati u Centralno-Azijskim republikama.

U Ženevi, Biden nije odgovorio na Putinovo ‘predavanje’ (izraz mojih doušnika) u vezi Ukrajine. Tokom Direktne Linije, Putin je proširio njegov pogled na ovu osetljivu temu. On je bio uvređen što je Zapad poslao svoje ratne brodove ka Krimu, iako je on imao obzira prema njihovim željama, povukavši trupe sa Ukrajinske granice. Putin je odbio da sretne Predsednika Ukrajine jer smatra da je Zelenski marioneta Zapada. Koristeći surovo direktne reči, Putin je rekao: “Zašto bih se sreo sa [Predsednikom] Zelenskijem kada je on predao upravljanje njegove zemlje strancima? Najvažnija Ukrajinska pitanja se ne odlučuju u Kijevu već u Washingtonu i, delimično, u Berlinu i Parizu. Šta se tu ima pričati?”

Putin misli da je Ukrajina izgubila svoju nezavisnost. To je velika razlika od smatranja da se radi o neprijateljskoj suverenoj državi. Ukrajinaci su takođe Rusi, Putin je rekao, kao što su Evropski Jevreji i Etiopski Jevreji još uvek Jevreji. Ruski narod je istorijski podeljen na Male Ruse, Velike Ruse i Belo Ruse; ali sve tri grane pripadaju istom drvetu. Putin je rekao za pokušaji Zapada da uspostavi vojno prisustvo u Ukrajini predstavljaju direktnu pretnju za Rusiju. Dok su Ukrajinci braća, sadašnje ukrajinske vlasti su kolonijalna uprava. Sa ovim izjavama, pitanje povratka Ukrajine u naručje Rusije je ponovo postalo aktuelno. Nisam mogao verovati svojim ušima, pošto 2014 je Putin mogao bez napora povratiti Ukrajinu, ali to nije uradio. I sada, kad bi to bilo teško, on očigledno implicira da će se to dogoditi ako Zapad pokuša da tamo uspostavi vojnu bazu ili nastavi da previše gura Rusiju.

Mornarički upad bi mogao biti okidač. Britanska i Američka mornarica žele podići zastavu nad Krimom pred odlazak u Južno Kinesko More gde bi da Kinezima mašu njihovim zastavama. Ipak postoji razlika. Svaka nacija ima svoje nacionalne običaje. Kinezi su izdali stotine upozorenja amerikancima pre nego što su se sprijateljili. Kinezi su poznati po njihovim upozorenjima. Ali Rusi su poznati po njihovom borbenom duhu i spremnosti da pucaju.

Bilo bi lepo kada bi nedavni incident sa Defenderom bio poslednji. Ali to je teško verovati. Rusija će sigurno naći odgovor, i taj odgovor će možda biti asimetričan. Može on biti mnogo više od potapanja razarača kod rta Fiolent. To bi mogao biti povraćaj Ukrajine.

Covid strasti

Kako sam izvestio, dok je Putin boravio u Ženevi gradonačelnik Moskve g. Sobyanin je proglasio vanredno stanje i masovno vakcinisanje u tom gradu dok su internet botovi započeli intenzivnu kampanju zastrašivanja protiv “cepivo-neodlučnih” građana. Moskva je ponovo uvela QR šifre vaksinisanim građanima za ulazak u restorane; ljudi su dobili otkaz ako bi se odbili cepiti. Ta tema je prva koja je pokrenuta tokom Direktne Linije. Predsednik je ponovo potvrdio da vaksinisanje nije obavezno u Rusiji. Međutim, neke osobe na određenim pozicijama bi se morale vakcinisati – ili napustiti posao. To treba odlučiti na lokalnom nivou, u svakoj regiji. To je dobro, ali možda nije dovoljno dobro: mnogi su se nadali da će Putin izričito reći Sobyaninu da ohladi. On to nije uradio, ali njegova izjava da niko ne bi sme biti prinuđen na vaksinisanje će donekle smiriti duhove.

Putin razgovara sa Nacijom 3

Rusija na jesen ide na parlamentarne izbore, i tema vakcinacije će tada verovatno postati bitna. Dok pro-zapadna opozicija prikupljena oko Navalnog i njegovih prijatelja se zalaže za obavezno vakcinisanje (i žele da Rusija kupi zapadne vakcine), Komunistička opozicija (najveća u zemlji) stoji za dobrovoljno vakcinisanje kao i protiv lockdowna i školovanje na daljinu. Oni mogu imati korist od tih pozicija.

Popularni levičarski političar g. Kurginyan je postavio video koji je odmah odstranjen sa YouTube, ali se još uvek može naći na Vimeo. On se zalaže protiv prisilnog vakcinisanja pošto po njegovom mišljenju će to verovatno praviti problem za vladu i podrivanju Ruske stabilnosti pred izbore. On je pozvao Putina da ne tera ljude na vakcinisanje pošto je priroda virusa još uvek nejasna. To je biološko oružje koje su Amerikanci stvorili, kaže on, a možda se ovo biološko oružje pojačava uz Američke vakcine. Delta i druge vrste Covida mogu nastati kao rezultat interakcije sa vakcinama. To je plauzibilna teza: u Izraelu, vakcinisani pate, se razbole i umru.

Tokom Direktne Linije je Predsednik Putin odbio da priča o poreklu virusa. Mnogi ruski političari prihvataju tezu da je virusa biološko oružje koje je SAD stvorio. Putin nije raspravljao ni za ni protiv te teze; on je rekao da se pitanje porekla virusa treba tretirati odvojeno od pitanja kako se nositi sa tim. Prvi put je rekao da je vakcinisan sa Sputnik-V, jer se radi o vakcini sa kojom se ruski vojnici cepe, a on je njihov vrhovni zapovednik. On je, međutim, zapazio da postoje četiri ruske vakcine, i da su sve dobre.

Putin je takođe dao najjači argument protiv ideje da je ‘virus izmišljen’. On je rekao:

Čuo sam: ne postoji ništa, u stvarnosti nema epidemije. Kad im kažeš da se to dešava širom sveta, oni odgovore: “Tačno, državni lideri su u dosluhu.” Imaju li oni uopšte ideju šta se dešava u svetu, o kontradikcijama koje muče današnji svet u kojem su se navodno svi lideri dogovorili oko ovoga? To je apsolutna glupost.

To je zaista snažan argument: da li se može zamisliti dogovor Kim Jong Una i Khamenija sa Netanyahuom i Bidenom? Predsednik Putin je savršeno sposoban da uđe u neki sporazum, ali postoje države i vođe koji to nikada ne bi uradili. Šta bi na to rekao Mike Whitney iz unz.com? Da li bi svi prihvatili vakcinu koja može ubiti njihjove građane?

Doista, Rusi su se počeli cepiti, ali ne toliko kao na Zapadu. Mnogi se pitaju zašto postoji tako jak pritisak za vakcinisanje. Uobičajno objašnjenje glasi da je rusko cepivo proizvedeno u masivnim količinama i da se te vakcine moraju iskoristiti. Evropa nije otvorena za Ruske (ili Indijske ili Kineske) vakcine. Ne postoji veliko Afričko tržište; priča se da bi Rusi mogli prodati svoje vakcine Africi, ali ko će za to platiti?

Izgleda da MMF (Međunarodni Monetarni Fond) ima neke ideje. Oni planiraju izdati $650 milijardi SDR (Special Drawing Rights) kredita siromašnim državama za plaćanje vakcina.

Taj zajam se može iskoristiti i da bi se vratili stari krediti; zemljište i imovina će služiti kao jamstvo. Taj plan podržava Rockefeller Fondacija, ista organizacija koja je isplanirala Covid u 2010. Ako to bude uspelo, najbogatiji će imati ogroman profit od pandemije; krediti će biti u rukama MMF-a, dok će se SAD moći otarasiti svojih dugova na teret ostalih država članica. Najveća pljačka vezana za pandemiju još predstoji; to će biti virtuoz kompleksnosti; niko ko nije stručnjak za SDR i MMF neće razumeti kako su prevareni. Čuo sam da se sada mnogi bave tim pitanjem; postoje neki planovi, ali još ništa javno.

Ruske zalihe vakcine za Afriku bi mogle biti isplaćene kroz MMF kredit. Ovo bi bilo u skladu sa Putinovim modus operandi: uskladi se sa postojećom paradigmom, apsorbuj udarce i ugrabi što više možeš za Rusiju. Trenutno izgleda da postoji samo jedna igra u svetu, ona koju igraju gospodari Covida, velike farmaceutske kuće, digitalne megakorporacije, MMF, i sve to dirigovano od strane Rockefeller Fondacije. Putin ne želi da se bori protiv te neverovatne sile; on smatra da se Rusija može snaći u okviru postavljenih pravila. On će igrati tu igru dok god oni ne pokušaju preuzeti moć ili započeti bilo kakvu agresivnu akciju, ali čak i tada Rusija deluje spremno. Zapad bi se trebao baviti sopstvenim problemima, počevši sa digitalnim monopolistima; to neće biti lako, kao što se vidi iz nedavnog postupka kada je američki sudija Hinkle presudio da Facebook i Microsoft uživaju Bogom-dato pravo da po želji cenzurišu političare. To neće biti lako, i trošiti naše resurse preteći Putinu i Xiu nam neće pomoći da obavimo posao.

Preveo: D. Filipović

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
135 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Maki
Gost
Maki
1 mjesec prije

Vladimir Putin je “smrdio” i prije tzv. corone. Putin je u medijima predstavljen kao olicenje modernog americkog idola sa filmskog platna-holivudski glavni glumac. On umije sve: jase, puca, svira, vozi sve – motocikl, trkacki auto, avion, podmornicu, pliva, roni, skija i obozava zivotinje i djecu. Dzudista, obavestajac-“ruski” Dzejms Bond i… Pročitaj više »

Maki
Gost
Maki
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Kada se povezu diplomatske veze Rusije i SAD sa Korporatistima (krupni kapital) i kad se prati “trag novca” dolazi se do veze Putin-Rokfeler & Rotsild pa i do veze sa “engleskom” kraljicom. Za istrazivanje novcane sprege kljucne su 3 stavke – tvrtke RUSNANO (Ruska nanotehnoloska korporacija), ROSNEFT (naftni gigant) I… Pročitaj više »

Maki
Gost
Maki
1 mjesec prije
Reply to  Maki

…Kljucni covjek korporacije ROSNEFT je Igor Sechin , Putinova desna ruka i lider grupacije Silovik-ruske udruge koja pod zajednickim kisobranom okuplja bivse spijune KGB-a, GRU-a, FSB-a i SVR-a, i po mnogima ruske vlade u sjeni. “Zapad” Sechina “optuzuje” za ukrajinski sukob, no to nikoga ne sprecava da ga se postavi… Pročitaj više »

Mlata
Gost
Mlata
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Ko je Milan Popović….kako je njemu pošlo za rukom da zgrne bogatstvo u Rusiji, znaš li išta o njemu?

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Mlata

Krimos na kvadrat. Zgrnuo je bogatstvo i u Srbiji.

Mlata
Gost
Mlata
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Nije on taj tip, cenim da je neko sakrio lovu i posao iza njega a on to radi za veliku platu, milonsku u ojerima naravno

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Mlata

Sećate se onog zajma za preporod Srbije? Čini mi se da je od tada sve krenulo – mislim na pljačku.

Mlata
Gost
Mlata
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Sve stoji al’ ipak mi liči da se tu i tako krije glavni “jebač”

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije
Reply to  Maki

+ ………… interesantni podatci

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Ovo je klasični primjer komentara-ubojice.svaka cast,Maki!hvala.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Tucker Carlson

Slažem se, a onih 20 debosa koji su mu dali minuse, pokazuju sa time svoju inteligenciju.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Maki

“… dolazi se do veze Putin-Rokfeler & Rotsild pa i do veze sa “engleskom” kraljicom…” Bravo Maki. To ovaj taliban “analiticar geopolitke” – nikad nece ni shvatiti. Sve da ga po tintari udaris sa maljem od dokaza i informacija… Idiotu je i milion dokaza – nedovljano da poveze… A ovdje… Pročitaj više »

Logan
Gost
Logan
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Iskreno, ja se osjećam izdano od strane V. V. Putina. Jer sam vjerovao u njega,i mislio da nije toliko gov… 💔 Šteta. Ako je i bio nekoć dobar čovjek, ja više ništa u tom čovjeku ne vidim…Možda to “ništa” što vidim u njemu ipak postoji? Jer ako to (vidim, osjećam),… Pročitaj više »

Logan
Gost
Logan
1 mjesec prije
Reply to  Logan

…. Hoću reći da Smrt ne “vidimo” iznutra.( nitko ne misli o tome da će sutra zasigurno umrijeti). A “izvana” tj. očima je vidimo u svakom ratu, danas u cjepivima, itd.

Logan
Gost
Logan
1 mjesec prije
Reply to  Logan

Majko Rusijo, vrijeme je da se uzdigneš!

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Logan

Sve je samo kazališna predstava, ali većina to nije u stanju percipirat.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Čitajući podsjetio sam se na izjavu malog Slobe tj. Dačića. Možda mu je to i najpametnija u životu. Naime on reče onomad da onaj koji prvi ponudi vakcinu da je izmislio koronu. Tome bih dodao da Rusija prednjači u skalarnom naoružanju kojim se mogu liječiti ali i proizvoditi bolesti, vrijeme,… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

Pera, našli su način da od nas naprave mentalni dinamo. Umjetnom polarizacijom i umjetnim pobudama u svakoj životno sferi dobili su, gotovo pa, “perpetuum mobile” za proizvodnju energije kojom se “hrane”. Rješenje tražiti unutar sebe kao što govoriš i pokušati se dovesti u stanje u kojem ćemo što manje reagirati… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

pera fino štivo ..👍

Mirko
Gost
Mirko
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Maki majstore ovo je fenomenalno uradjeno sa tvoje strane , nevherovatna kolicina informacija. Za mene je Putin najvece razocarenje kad sam shvatio da je njihov igrac . Negdje sam cuo ili procitao da je neko od roditelja Putina ( nexnam da li otac ili majka ) jevrej , da li… Pročitaj više »

Uno
Gost
Uno
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Maki care… Dovoljan je samo letimičan pogled na imena ljudi koje vode najveće ruske firme: Gazprom    Viktor Zubkov (Chairman), Alexey Miller (CEO) Lukoil     Valery Grayfer (Chairman), Vahit Alekperov (CEO) Rosneft    Gerhard Schröder (Chairman), Igor Sechin (CEO) Sberbank   Herman Gref (CEO, chairman of the executive board) Ruske željeznice Oleg Belozyorov (General director)… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  Uno

Uno, sve Rus do Rusa, veliki ruski domoljubi i nacionalisti. Kad su se Vaxy Vlad i njegova(a kako se čini sve manje ruska) vlada, prije nekog vremena, “popišali” po Staljinu, stvari su postale dosta jasnije i bez korona predstave. Ako se ne igra neka trostruka politička igra… neće bit dobro,… Pročitaj više »

Uno
Gost
Uno
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

Mrči, uzjahali su ih kao i druge narode svuda po svijetu. Postoji svijest kod Rusa o tome, a hoće li se uspjeti riješiti tog parazita, veliko je pitanje. Za prvu ruku je dosta bitno da ne pristanu na vakcinu, mislim da će dalje vrijeme raditi u njihovu korist…

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Odličan tekst Ratka Martinovica iz 2016 godine.Pokusao sam ga postaviti 3-4 puta do sada ali svaki put mi Logicno brisao.

Puž
Gost
Puž
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Iz dovoljno visoke perspektive Putin je lutka na koncima kao i Biden, samo malo bolje proizvedena lutka!

Dupla Kamilica
Member
Famed Member
Dupla Kamilica
1 mjesec prije
Reply to  Puž

Ovaj drugi je proizveden za kratke staze, dvoranskih 60 metara.

Maki
Gost
Maki
1 mjesec prije
Reply to  Puž

I bivsi predsjednik SAD Tramp i predsjednik Rusije Putin dali su novčani prilog za izgradnju Solomonovog hrama u Jerusalimu, ili Trećeg hrama, u kom treba da se zacari judejski Mešiah (biblijski Antihrist). Predsjednik Putin je pod jakim uticajem jevrejske zajednice Rusije, na čijem čelu sa nalazi čuveni habadski rabin Berl… Pročitaj više »

Maki
Gost
Maki
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Zvanicne ‘ruske’ vlasti na celu sa Putinom, priznavsi laznu pandemiju i lazna cjepiva, predale su zdravstveni suverenitet Rusije i njenih gradjana zlocinackoj WHO (Na zasjedanju grupe Bilderberg 2009 god, kada je razmatrano smanjenje broja stanovnika na Zemlji, predlozeno je da se od Svjetske ‘zdravstvene’ organizacije napravi globalno ministarstvo-sto je ocigledno… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Maki

sve chabad drži u šah matu..

Maki
Gost
Maki
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Anatoli Cubajs koji ima dvojno rusko-izraelsko drzavljanstvo, clan grupe Bilderberg, je od strane Putina krajem 2020 imenovan za Putinovog specijalnog izaslanika za odnose sa “medjunarodnim” organizacijama u svrhe postizanja “odrzivog” razvoja u vezi sa sotonistickom Agendom 2030 koja podrazumjeva totalno porobljavanje covjecanstva. Da Putin radi za interese Ruskog naroda ne… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Interesantan je ovaj intervju Aleksandra Dugina koji je dao prije 3-4 mjeseca austijskom novinaru, a Dugin je desna ruka Putin pa evo sta kaže: Globaler Plan zur Zerstörung der Nationalstaaten 3. März 2021 Von MANFRED ROUHS | Die Multi-Kulturalisierung Europas und der Verfall Deutschlands ereignen sich nicht zufällig. Hinter jenen… Pročitaj više »

Lopata
Gost
Lopata
1 mjesec prije
Reply to  piždro

iskreno, ništa interesantno nisam pročitao ovdje. ni novo. skreni pozornost ako sam nešto omašio?

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Lopata

Lopata, Intervju je dug pa nemože stati sav zbog ograničenosti prostora, koliko Logično dodjeljuje za komentare. strpi se – bit će interesantno..

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Ovaj Dugin sere kvake… Nema tu nikakve razlike izmedju Nosferatua, Bidena ili Narandzastog… Samo kozmetika… “Drzave” su tu samo za nas goyime… Ovog prvog je Rotschildov Chabad i doveo da buzde “predsjednik Ruije” (a on im odmah ispunio zelje – dovodeci protivzakonito – svog nadredjenog Barel Lazara na poziciju “glavnog… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Istražuj nemoš da piseš ovaj danas cenzura ko u totalitarnim režimima.. do sad bi bilo najmanje 150 komentara.. pozz

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Prevod: Globalni plan za uništavanje nacionalnih država 3. ožujka 2021 MANFRED ROUHS | Multikulturalizacija Europe i pad Njemačke ne događaju se slučajno. Iza onih političkih i ekonomskih sila koje vode uništavanje europskih naroda, u SAD-u se kriju moćni krugovi koji žele cijeli svijet podrediti svom izjednačavajućem programu. Prof dr. Alexander… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Ii dio: Bernhard Tomaschitz: Rusija usko surađuje s Kinom, posebno ekonomski u okviru Novog puta svile. Kako ocjenjujete šanse za veću euroazijsku integraciju? (Prof dr. Alexander Dugin je ruski publicist i filozof koji predaje međunarodne odnose na moskovskom Sveučilištu Lomonosov.) Alexander Dugin: Mislim da je ta integracija već započela. Sada… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Ill dio: Zapad je izgubio osjećaj za stvarnost i vjeruje u vlastite iluzije. Na američkim izborima vidjeli smo istu virtualnu sliku globalista: demonizaciju, hakiranje računa društvenih mreža i falsificiranje rezultata izbora. Globalisti stvaraju iluziju, vjeruju u svoju iluziju i žive u svom iluzornom svijetu. Bernhard Tomaschitz: Ranije ste spomenuli Bjelorusiju:… Pročitaj više »

Lopata
Gost
Lopata
1 mjesec prije
Reply to  piždro

taj Dugin je samo još jedan, kak bi Istražuj rekel, taliban geopolitike. Trkelja o fingiranoj predstavi za goje zvanoj geoplitika.Puno bla bla blablanja. Ako taj velemožni filozof nije skontao da je jedini stvarni rat samo onaj kojeg vode demonski entiteti judeomasonske elite protiv običnih ljudi.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Evo ima i opoziciju 🙂 Vladimir Vasilievich Kvachkov (Russian: Влади́мир Васи́льевич Квачко́в; born 5 August 1948) is a Russian former Spetsnaz colonel and military intelligence officer, known for being arrested and charged for the attempted assassination of politician and businessman Anatoly Chubais in 2005, for which he was jailed for… Pročitaj više »

Lopata
Gost
Lopata
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

na prvu zvuči kao iskreni patriot!!

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

“… Russia is under the occupation of a “JudeoMasonicmafia“….”

Kvackov je castan covjek i odlicno zana sta govori.
Samo totalna budala i taliban to ne vidi – ne zato sto nije u stanju (jer to je toliko ocito) – nego zato sto Taliban ne zeli da vidi

oringtowretngiwnrgtw
Gost
oringtowretngiwnrgtw
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

Slab je on kad nije uspio, trebao je to osobno uraditi da se ne sramoti………………

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Tacno… Medjutim – kako je u opce doslo do ovakve “analize” na Logicno… Ko je ovaj lik taliban Filipovic…? Koji namjerno laze, obmanjuje i manipulira informacijama…? (Bukvalno SVE sto je naveo u idiotskoj talibanskoj analizi – jeste zlocinacka laz...) Cemu…? Sta je cilj ove “putinofilije” – bez mozga ideje i… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Meni je od svih manipulacija nekako najdraža vaginalna.

L. R.
Admin
Famed Member
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Poštovani, Već smo vas upozorili više puta da u svojim komentarima ne iznosite uvrede i generalizacije, ali izgleda da vas to puno ne brine. Svjesno ili nesvjesno ugrožavate ovaj portal kojeg smo zajedno stvorili. Ne ulazeći u raspravu o tome zna li Putin ili ne što se događa, je li… Pročitaj više »

Lopata
Gost
Lopata
1 mjesec prije
Reply to  Maki
nije bitno kolika je vojna moc Rusije, vec u cijim je rukama.

Ovo je UŽASAVAJUĆE

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Lopata

Ali nije poražavajuće.

Puž
Gost
Puž
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Ako je cilj ove manično depresivne lude gamadi uistinu stvaranje nove svjetske vlade, onda treba tako i razmišljati kada idemo predviđati. Onako više iz zabave, ne želim tome davati išta više energije neg je “potrebno”, a upitno je jeli pravo osvještenom pojedincu koji je spreman na bojkot nametnutog sistema uopće… Pročitaj više »

oringtowretngiwnrgtw
Gost
oringtowretngiwnrgtw
1 mjesec prije
Reply to  Puž

“Svjetska vlada” postoji milenijima samo je srkivena iza bedema laži i obmana da ne postoji m orona nebi bila moguća…………….

oringtowretngiwnrgtw
Gost
oringtowretngiwnrgtw
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Svih 8 milijardi resursa će napraviti borgovima upravljanim skajentom a onda će ih u “epidemijama” gasiti do zadanog broja a onda pale nuks………….koja ruska vojska, što je ovoj, jel popila nešto………………

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Maki

bravo Maki, poznaš igru i igrače iza zavjese!👍

Maki
Gost
Maki
1 mjesec prije
Reply to  piždro

“Predsednik je ponovo potvrdio da vaksinisanje nije obavezno u Rusiji.” Ovakve izjave glumca Putina su takticke i sluze za amortizaciju pocetnog i ujedno i najveceg otpora pelcovanju, a da ce tzv. obavezne vakcinacije gojima biti, jasno je po otvoreno iznjetim stavovima vidljivih crnih magova Novog doba poput Klausa Svaba iza… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
1 mjesec prije
Reply to  piždro

sve ste lipo posložili zajedno sa Istražuj pa vas pitam što će se za nas promjeniti nakon vaših zaključaka eno iz Engleske stižu već fotke praznih polica-što može biti i podmetnuto ali nitko od vas ne govori ako ima itko na ovoj planeti da se aktivno suprostavlja ovim zločincima iako… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  iiiistina

Istina, ništa ja samo postavio jedan intervju koji je jako interesantan, bar zapadnjacima. od nekog tko pozna igre više od mene a i putinu je bliski savjetnik.. i potvrdio Makiju da štima njegovo viđe svjetskog i globalnog sranja i stanja..

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  iiiistina

“… ali obruč oko nas se steže…” Ja mislim da se nista ne steze… Samo je jos previse gojimske glupoce i talibanizma… Da bi nas poubijali trebaju im lobotomirani talibani – gojimi. Nece za nama trcati Rotschildi da bi nas zigosali… A zasigurno nece ni “vanzemaljci“… (Da ce se “vanzemaljci”… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Bravo majstore, slažem se 100%, jedina stvar po kojoj se danas trebaju gledati državnici i općenito javna lica je prema tome kako su se svrstali u odnosu na lažnu pandemiju. Tu se jasno vidi da je opozicija – samo kontrolirana opozicija

Zvrk
Gost
Zvrk
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Kao što znamo, drakula je špija. Još iz vremena starog KGB-a. Čelnik starog KGB-a bio je Andropov. Vrlo sumnjiva osoba koja je poticala subverzivne djelatnosti unutar bivše države. Postoji na Logičnom stariji članak koji se upravo dotiče te osobe. Cijela ta kamarila špija iz Kremlja je stasala pod njegovim vodstvom.… Pročitaj više »

Jadranka
Member
Jadranka
1 mjesec prije
Reply to  Maki

Naravno, već se dosta dugo zna da je i Putin iluminat, u protivnom ne bi više bo predsjednik.. 😞✌️

Befel2
Gost
Befel2
1 mjesec prije

Imao bih jedno pitanje za nekog ko zna, a posebno za ovdje sad najeminentnijeg komentatora Istražuj. Zasto je poslije raspada SSSR doveden Putin? U to doba Jeljcina mogli su nastaviti komadati i Rusiju i pljackati neizmjerne resurse koje ona ima. Umjesto toga doveden je Putin, Rusija se konsolidovala, vojno osnažila… Pročitaj više »

Dragačevac
Member
Trusted Member
Dragačevac
1 mjesec prije
Reply to  Befel2

Napisaće ti: Sve je dogovoreno putin je jevrej bla bla hazari hoće da zavladaju svetom kojim već vladaju…

Mlata
Gost
Mlata
1 mjesec prije
Reply to  Befel2

Gorbačov mislim da živi u Kaliforniji! Pitao sam i ja to pre par meseci, dobio sam odgovore kakve ni osnovac ne bi smislio! Rusofili dakle ostaju do kraja to što jesu

Dragačevac
Member
Trusted Member
Dragačevac
1 mjesec prije
Reply to  Mlata

Gorbačov živi u Moskvi.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Dragačevac

njemci kazu u rusiji, rusi kazu u njemackoj;)
bio gdje god bio, slabog zdravlja pregurao devet banki – kol’ko cemo ti i ja?

Puž
Gost
Puž
1 mjesec prije

Ma, ako smo svjesni sadašnjeg trenutka i ne brigamo u prazno, pa tak je svejedno kad bu došla gospodićna Smrt. Btw, gdićna Smrt je odgovorna za ljudsku ljubav prema životu, zar joj nebismo ondak trebali biti zahvalni? Ja sam svoju dogmu izokrenuo! Smrt je samo druga strana iste kovanice. Inače… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Puž

“Inače mislim da je strah od Smrti je jedan od najjačih alata koji 1%gamadi koristi protiv 99%!”

dà, i na kraju opet svi umru;)

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Mlata

“… Gorbačov mislim da živi u Kaliforniji!…” Pogledao malo… Gorbacov navodno zivi u Moskvi (tj pored Moskve)… Mejdutimimao je veliku kucu u Njemackoj, koju je ocito prodavao, prije par godina za 7.4 miliona eura: https://www.dw.com/en/mikhail-gorbachev-selling-lakeside-getaway-in-germany/a-37681584 A zanimljivo je da masa potomaka “ruskih politicara” – danas zivi u SAD – pa… Pročitaj više »

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 mjesec prije
Reply to  Befel2

Mogu ja pokušat? Stvar je u polaritetu, u konstantnoj opasnosti, rub rata, strah. Tako se lakše kontroliraju mase. Dakle, treba stalno imat nekog neprijatelja a s vrimena na vrime i veliki rat koji doktrinom šoka, iz temelja mijenja svjetski poredak.
Zadovoljan?

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Befel2
Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Da… To je to…od prilike… Jedino sto umjesto “Zapad” – treba napisati Izrael. Sve je bukvalno islo preko- Rotschildovog Izraela … SVE. Masa nekadasnjih sovjetskih Izraelaca – a sve povezano na Rotschildov Chabad – odigrala je kljucnu ulogu u ovoj ogromnoj pljacki… Cifuti su bili “menadzeri” te najvece pljacke ruskog… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Hvala za link.

tedi
Gost
tedi
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

ukucajte u googl Piramida ruski film i izadje sa prevodom.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Befel2

“… najeminentnijeg komentatora Istražuj….” Nisam vam je naikakav “najeminentniji”… Pisem iskreno to sto vidim i dijelim izvore svojih informacija. A o tome sam i ja (a koliko se sjecem i Maki) vise puta pisali ovdje… Da bi se iole shvatio “mehanizam” razmisljanja ove judeomasonske kamatarske stoke – potrebno je makar… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
1 mjesec prije
Reply to  Befel2

@Befel2
A tko nije, obavezno baciti oko i na “Doktrinu Šoka” – autor: Naomi Klein

oringtowretngiwnrgtw
Gost
oringtowretngiwnrgtw
1 mjesec prije
Reply to  Befel2

Stado je trebalo okupiti u tor da bi bilo pelcovano i prikljućeno na skajent, tko bi ih ganjao po šumama a stado poglu povjerovalo u mesiju ciočobana Nosferatua kojeg su im podvalili. Prvo se izgrađivao digitalni zatvor za čitav svijet (a to je trajalo koliko je Nosferatu na vlasti) a… Pročitaj više »

Brainstorm
Member
Noble Member
Brainstorm
1 mjesec prije
Reply to  Befel2

bravo na pitanju. pratim i cekam na odgovor. dosad sve bljedunjavo.

Morenoo
Gost
Morenoo
1 mjesec prije

Putin igra igru. Kao i kada je dosao na vlast, nije pravio radikalne poteze nego je mudro stavljao zapad u sah mat poziciju. Verujem da je tako i sada. A to sa kakvim on sve obavestajnim podacima upravlja i kako mora da manevrise samo on zna. I onda dodje neko… Pročitaj više »

sajt
Gost
sajt
1 mjesec prije
Reply to  Morenoo

Putin je odlično odigrao partiju šaha sa zapadom tako što je izgubio Ukrainu, Gruziju i Armeniju. O devastaciji BDPa poslije aneksije Krima neću posebno govoriti jer je to bio carski gambit koji smrtnici ne mogu razumjeti. Napuštanje afganistana od strane Usa je samo nova glavobolja za direktora svemira jer sada… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
1 mjesec prije
Reply to  Morenoo

Nemoj tako. Stručni Logičari su zaključili da je geopolitika maska i kao takva ne postoji. Dok je dotični običan vampir koji je varao sve do zadanog trenutka. Uh da ne zaboravim, svakog tjedna daje stotine tona ruskog zlata Odabranima. Ima tu još puno lijepih stvari za kazat ali nažalost nisam… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
1 mjesec prije
Reply to  Zvrk

sve se odigrava iza ogledala,rezultati tko zeli da vidi, su mrtva trka,nista za svijet nije bolje,i pored sah-mat pozicija,ovo sranje traje vec 30g i sve ide od 2919g ka 2024g, iaju i agende 2010 i 2030 UN, da se goje ne bi dosjetile,svi su u igri,a narodu sve gore,od perestrojke… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Morenoo

Ovo je neki lazni Moreno.
Ovakvu kolicinu glupoce moze samo ispljuvati taliban geopolitike.
Moreno…? – nema sanse.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

pa da vidi se odoka Istražuj. Moreno ima sasvim drugi stil, sintaksu i filozofija razmišljanja!

stefano
Gost
stefano
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

ovaj morenoo sa zadnja dva o i piše ekavicom

BanOvan
Gost
BanOvan
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Ti si opsjednut Talibanima.
Postoji li i jedan tvoj komentar a da ih spomenuo nisi?

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  BanOvan

Prijedlog rjesenja:
Preskocite moje komentar.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Istražuj, ma kurahc je ovo Moreno.
Ovo je neki podyebant, a ako ne podyebaje onda se pogrešno predstavio…trebao se predstaviti kao Morono. 😁

oringtowretngiwnrgtw
Gost
oringtowretngiwnrgtw
1 mjesec prije
Reply to  Morenoo

Nisi ti Moreno, on nebi napisao ovako nešto poglu i prozirno ko staklo……….

Lopata
Gost
Lopata
1 mjesec prije

i sve to dirigovano od strane Rockefeller Fondacije. Putin ne želi da se bori protiv te neverovatne sile; on smatra da se Rusija može snaći u okviru postavljenih pravila. ahahahahaaaa. 🤣🤣🤣🤣🤣 makar mi se plače 😪😪😪 Koje mentalne masturb(ore)a(k)tivne perturbacije LOGIČKOG narativa! Ako nisi protiv njih onda si SA NJIMA!!!… Pročitaj više »

oringtowretngiwnrgtw
Gost
oringtowretngiwnrgtw
1 mjesec prije
Reply to  Lopata

Misliš li da će tko od vjernika u Nosferatua shvatiti ovu istinu koju si napisao………njet………..

Logan
Gost
Logan
1 mjesec prije
Reply to  Lopata

Pošto mi je u planu da me zarazi vampir, a ne neki koronaš. Ja mislim da ću te godine i doživjeti. 👺

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  Lopata

Triba doc nekako do Putinovog telefonskog broja ili njegove tajnice da ih malo naša Arna nešto priupita ,srića njihova da ih se ona još nije dočepala , tresa bi se Kremlj .

Sven
Gost
Sven
1 mjesec prije

Kao u star treku kad defiant susretne u neutralnoj zoni romulance. Pa pocne rasprava tko je kriv. Svaka strana krivi drugu. Vas brod je u neutralnoj zoni. Bilo bi zanimljivo da dobiju ponekad i ulogu kapetana svemirskog broda politicari. Putin kao picard , mislim da bi bio odlican kao picard… Pročitaj više »

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije
Reply to  Sven

Samo su dvije strane Ovce i Čobani.

Puž
Gost
Puž
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

Ajmo mi u Vukove!

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Puž

dobra ideja, slucajno da se neka ovca i “otme” pa preskoci tarabu javit ce nam druge, nase je samo da budemo blizu;)

oringtowretngiwnrgtw
Gost
oringtowretngiwnrgtw
1 mjesec prije
Reply to  Puž

Ako si već vuk ne trebaš ići u njih………….

Puž
Gost
Puž
1 mjesec prije

Opet ti sa tom napetom rezonancijom haha… Use your head man! Ak tak pišem kaj misliš koji sam od te tri skupine?

oringtowretngiwnrgtw
Gost
oringtowretngiwnrgtw
1 mjesec prije
Reply to  Puž

Ma ok………………………..

oringtowretngiwnrgtw
Gost
oringtowretngiwnrgtw
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

Lešine i lešinari………………..

xyyyy
Gost
xyyyy
1 mjesec prije

zasto brisete komentare koji nisu u skladu s vasin stavovima????

BORITE SE PROTIV FASIZMA I CENZURE A TO ISTO RADITE???????????????????

jucer na tekst gdje Arna vredja obicne tajnice ste mi obrisali sve komentare jer to vama ne odgovara!!!!

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  xyyyy

ha, da si imao pametnijeg posla nebi sigurno;)

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije

Dobro došao u klub …sjedi udobno se smjesti ….izbrisanih ima svud ….zar to nisu dobre vijesti ….mene ti a tebe ja ….a ma svima to se desi ….dobro došao u klub …oko za oko zub za zub ….Severina .lipi pozdrav .

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Falinga, ovo je bilo za kolegu xyyyy Ali može se i na sve nas odnosit a naročito za Debelog Đuru .

xyyyy
Gost
xyyyy
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Kada vredjas obicne sluzbenike portal to objavi ……Kada se usprotivis obrisu te…. na kraju ce ispast da ovaj portal sluzi za lociranje neistomisljenika putem IP. Mislim to bi i bilo LOGICNO s obziron na tekstove koji uvijek pisu o istom vec godinu i pol dana ali ne pitaju prava pitanja….… Pročitaj više »

Logan
Gost
Logan
1 mjesec prije
Reply to  xyyyy

Ma nisu….I meni su izbrisali komentare koje sam slao “Fat Đuri”. Ali su bome, njega totalno sredili. Tako i treba! Tip je bio nepodnošljiv. (Bar meni).

Logan
Gost
Logan
1 mjesec prije
Reply to  Logan

…. Ispričavam se. Upravo čitam njegove postove. Kur..! su ga zaustavili da zagađuje “naftom” ovaj portal.

Peri
Gost
Peri
1 mjesec prije

Logicno opet preuzima tj.prevede tude clanke bez da navede izvor. Dragane Filipovicu i redakcijo Logicnog, ovaj clanak je napisao Izrael Shamir na Unz.com a ne Dragan Filipovic koji ovako ispada plagijator?!

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
1 mjesec prije

#”To je zaista snažan argument: da li se može zamisliti dogovor Kim Jong Una i Khamenija sa Netanyahuom i Bidenom?”

🤔
Evo, može.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije

“… Putin ne želi da se bori protiv te neverovatne sile; on smatra da se Rusija može snaći u okviru postavljenih pravila….” S-T-R-A-S-N-O Jedna od najglupljih “analiza” u zadnjih 18 mjeseci na portalu Logicno… (Najgora ej bila ona o genociduu Armeniji, ali i ova joj se priblizava – kosmickom glupocom...)… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

… A da ne spominjem ovo nagore ZLO od svih tzv “geopolitiku” u kojoj bi narodi trebali da ratuju jedni protiv drugih – sve za racun ISTIH judeomasonskih kamatara koje ovaj kvazi “analiticar” g. Filipovic – cak i spominje… I taj se scenario ponavlja vec par stotina godina… Ovaj g… Pročitaj više »

mmne
Gost
mmne
1 mjesec prije

tekst je napisao jajoglavac bez jedne mozdane hemisfere sto je na ovom portalu proizvelo masovno “budjenje” istomisljenika sa istim karakteristikama

gostgost
Gost
gostgost
1 mjesec prije

Ma kenjator ko i svi ostali.

Europa erwache
Gost
Europa erwache
1 mjesec prije

Putin i njegovi prijatelji ce pelcovati ruse i poslati sve njihove pare u Izrael

Драгогост 屋
Member
Драгогост 屋
1 mjesec prije

Пси лају караван пролази.

Драгогост 屋
Member
Драгогост 屋
1 mjesec prije

Kada se sa maloumnim objajašnjenjima šalje vojska da ubija u Avganistanu onda cveće.
Kada se sa maloumnim objajašnjenjima vakciniše sopstveno stanovništvo da bi se sterilisalo onda kuknjava do neba.
Svi smo isti.
I ja lakše vidim trun u oku drugoga nego balvan u svom.

Kornel
Member
Famed Member
Kornel
1 mjesec prije

O neposrednoj demokraciji u Rusiji se baš i nebi moglo govoriti kao ni na zapadu. Najbliža neposrednoj demokraciji je jedna od glavnih jazbina Rothschilda, gdje osim što se o najvažnijim pitanjima priča, tamo se o najvažnijim pitanjima i refendumira. Da li je to slučajno? Ostalo su šarene laže demokracije kao… Pročitaj više »

oringtowretngiwnrgtw
Gost
oringtowretngiwnrgtw
1 mjesec prije
Reply to  Kornel

Odgovorio si sam sebi zadnjim pasusom samo treba još da upališ svjetlo………………

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije

Subaru, znaš da se ne mili baš Kornelu ideja s meteorima pa ostavlja mogućnost da se igra trostruka igra😁 … jer, uistinu, padnu li Slaveni, pada neminovno čitav svijet sve do novog ciklusa, a kako se ponaša Vaxy Vlad i Ruska pravoslavna crkva…bojim se da ćemo se morati ufati da… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  Kornel

Kornel, referendum je jedan od najopasnijih majstorskih alata…”demokratski” izbori su za referendume goli kurasc, a alpska majstorska jazbina je trenutno vodeći svjetski maneken za demokratske proizvode. Vjerujem da je tebi ovo jasno, a uvjerio sam se da mnogi, čak i oni koji poprilično razumiju kako sistem funkcionira, s ovim baš… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

ha ha Mrči kako si nazva moju alpsku jazbinu.. ha ha paše ha

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  piždro

piždro, obitavališta prvih majstora mogu bit samo jazbine jer ono što se iz jaja leže…to kuće nema.

oringtowretngiwnrgtw
Gost
oringtowretngiwnrgtw
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

Hahaha………………….

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

evo ja ću ko i buraz, hahaha..

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  piždro

jbga brale, moj stari pajdo udovac u dobrom stanju, vec drugu godinu za redom hvata zalet ka rodnoj i voljenoj jazbini, da, da, ali nikako da poleti;)

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

I kod mene brale.. ja sam sad baš ‘skobodan’ svogdje mogu, a nigdje ne mogu.. hehe

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  piždro

brale moj a i gdje ces? podjes lijevo nemas kuda, podjes desno zica svuda;)

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

brale majstori poznaju psihologije goja do u tančine. jer perversna Korona djeluje na mase bolje nego ikakav Placebo.. al u negatuvu pozz

Kornel
Member
Famed Member
Kornel
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

A osim referenduma u Švicarskoj postoji još jedna opasnija stvar, a to je da svaki Švicarac nakon odsluženog vojnog roka kući odnese pušku kao uspomenu na dane provedene u vojsci, a ostatak Europljana iz vojske nosi kući vojničke, ratne i lovačke priče. Kako to i kako da Vatikan čuva švicarska,… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  Kornel

Kornel, davno su glavne uloge i “obilježene” karte podijeljene…nema zayebancije s tim stvarima kod majstora. Kad već spominješ islandsku gardu izgleda da su i Islanđani dobili ulogu na globalnoj pozornici jer su nedavno dobro odigrali, onako moderno, labavo režiranu predstavu u kojoj je ostavljeno dosta mjesta za improvizaciju…za dobre glumce… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Kornel

Al i na referendumima prođe obično 50,09 naspram 49,01 za sistem i gazde, izuzev ponekad. Kao sao zadnji put o digitalizaciji osobnih dokumenata, nije im prokurilo! Baš je puno hvalilo, da su se u Sistemu začudili; mada je propaganda bila strašna i do zadnje gadljivo uporna.. ‘Ne na E-ID prošle… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije
Reply to  piždro

piždro, opaki su, opaki do zla boga, bez obzira jeli dolaze u klaunovskom kostimu ili pod punom bojnom opremom.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Mrčikola

ma Mrči vrhunski su maheri.. sad ih je razvalio onaj kineski umjetnik što je bio zapadna marioneta igračka…

Pera
Gost
Pera
1 mjesec prije

navodno svi lideri dogovorili oko ovoga? To je apsolutna glupost.? Meni je to dokaz da je Putin marioneta kao i svi ostali predsednici sveta, plus sto hapsi ,,svoje, rodoljube, Olega Platonova, plus starca Romanova sa staljinistickim laznim optuzbama itd. Ceo sabor Ruske crkve je u kandzama pape, a papa cionisticki… Pročitaj više »

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Ruski otrov samo za sirotinju.

Sdgg3455ffg4455xcvbb
Gost
Sdgg3455ffg4455xcvbb
1 mjesec prije

POVEZANE VIJESTI

Izbornik