Putin: Rusija će napraviti novu vojnu oblast kraj Finske

Putin - FInska i NATO
114 komentara

Rusija će formirati novi vojni distrikt radi jačanja svojih pozicija blizu Finske u odgovoru na odluku ove zemlje da se pridruži NATO savezu, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je dao ove izjave u intervjuu ruskom novinaru Pavelu Zarubinu koji je emitovan u nedjelju, ističući da Helsinki već decenijama nije imao stvarnih “problema” s Moskvom – ali sada će ih imati. “Oni su uzeli i povukli Finsku u NATO. Da li smo imali sporova s Finskom? Svi sporovi, uključujući one teritorijalne iz sredine 20. vijeka, već su davno riješeni”, izjavio je Putin, napominjući da Rusija zapravo nema teritorijalne sporove s nijednom državom članicom NATO-a.

Kako bi suprotstavila širenju bloka predvođenog SAD-om, Rusija planira formirati potpuno novi vojni distrikt pod nazivom Leningrad. Kako naziv ukazuje, nova snaga će biti smještena u Leningradskom regionu na sjeverozapadu zemlje, gdje se nalazi grad Sankt Peterburg – poznat kao Leningrad za vrijeme Sovjetskog Saveza.

“Nije bilo problema. Sada će ih biti. Sada ćemo formirati Leningradski vojni distrikt i koncentrisati određene vojne jedinice tamo. Zašto im je to potrebno, to je jednostavno besmisleno”, rekao je Putin.

Prije nego što se Finska odlučila pridružiti NATO-u, dvije zemlje su uživale “najsrdačniji” odnos, dodao je Putin. Jedini “manji problem” koji su Moskva i Helsinki imali bio je vezan za poslovne sporove u vezi s industrijom prerade drva, napomenuo je predsjednik.

Finska je objavila odluku o pridruživanju NATO-u nekoliko mjeseci nakon što je izbila kriza između Ukrajine i Rusije u februaru 2022. godine. U aprilu ove godine, zemlja je postala punopravni član bloka predvođenog SAD-om. Moskva je više puta izjavila da je odluka Finske “pogrešna”, s obzirom na to da susjedne zemlje nisu imale neriješenih bilateralnih pitanja.

Prošle sedmice, Helsinki je najavio planove za potpisivanje Sporazuma o vojnoj saradnji (DCA) s SAD-om, omogućavajući Washingtonu stacioniranje trupa i skladištenje oružja i municije u zemlji. Finski Ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da će Helsinki otvoriti 15 zona širom zemlje u kojima će Washington imati “nepometen pristup i upotrebu”.

FinskaNATOPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
114 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Pa neka formira 🤷

4 mjeseci prije

Mnogi se pitaju “šta je to trebalo Finskoj, bar su oni stabilna, bogata država…” jer nisu svesni šta danas znači stabilna, bogata država i kojom brzinom to stanje može da se promeni. Finci su bili izrazito protiv ulaska u NATO koji im ni za šta nije trebao, samo bi im nabio nepotrebne troškove. Međutim, početkom prošle decenije Vašington započinje kampanju gušenja najjače finske kompanije – Nokie i već 2014. Finska je prinuđena da proizvodnju svojih telefona proda Majkrosoftu. Ovde možemo videti dve stvari: na koliko dugo Vašington planira i ulogu Majkrosofta u preuzimanju globalne dominacije. Na kraju je bilo dovoljno da funskim vlastima postave pitanje: “Hoćete li u NATO odmah ili pošto vam uništimo još pola privrede?” To je način na koji sila završava poslove a države koje to ne shvate na vreme plaćaju visoku cenu “školarine”. Sve ovo zna i Putin, zato priča nije usmerena ka Finskoj koja je… Čitaj više »

Novi kolač
4 mjeseci prije

Gdje nam ja IvaBg da prokomentarise ubjedljivu pobjedu ,”sto za jednog”

Nenad
4 mjeseci prije

… tražili ste, gledajte🤣nije lako biti sluga sotonine sinagoge ….

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Svaka akcija izaziva reakciju.

Ono što su Finci tražili ulaskom u NATO, to će i dobiti – rusku vojsku i nuklearno naoružanje neposredno uz dugu kopnenu rusko-finsku granicu koja ima 1.340 kilometara.

NOME
4 mjeseci prije

nažalost dolazi rat….nitko ne govori o miru, samo o povečanju proizvodnje oružja ….isto ko u koroni, nitko o lijeku, nego samo o “cijepivu”….

Max
4 mjeseci prije

Logično s vojnog aspekta.

4 mjeseci prije

za vrijeme sovjetskog saveza i varsavskog pakta neutralnost su smatrali boljom obranom od pakta. sad kad nije ni jednoga odjednom moraju u pakt radi zastite?

tihobl
4 mjeseci prije

Finci otvore granicu i nakon 6 sati je zatvore kad su vidjeli koliko je finaca krenulo da pobjegne.

Nekoime
4 mjeseci prije

Sporova više neće biti, jer je finska industrija namještaja ostala bez ruskih drva.

Darko
4 mjeseci prije

Prdne li Finska za čas će im biti u spavaćoj sobi. Prekasno su Finci nogirali onu ludu kravu koja im je dovukla NATO na glavu pa će sada vrlo lako biti bojno polje i američki sluge.

Jadranka S.
4 mjeseci prije

Ako čovjek shvati da je nematerjalan, da je duh, onda će strašni transhumanizam postati irelevantan. Tek mračni dio čovjekove vlastite svijesti, ništa više. Jer ljudi su satkani od snova koje sami sanjaju.

tuf
4 mjeseci prije

Finci su zadnjih desetljeća još dobro i balansirali odnose s Rusijom jer sjećam se da već na ranijim valovima rusofobije prošla dva desetljeća se još nisu dali prikloniti zapadnom bloku (unatoč sudjelovanju u razno-raznim vojnim i geopolitičkim misijama istih). I eto, ameri im kao i Poljskoj instalirali militantnu, kvislinšku vlast te će učiniti sve što vlasnik naredi. No nije to baš nešto i novo za Finsku, njima je više izuzetak bila ta prividna neutralnost. Praktički su 800 godina bili pod Švedima a od 1941-1945 su služili Njemačkoj. Ponovno loš smjer za državicu od 5 milijuna stanovnika.

Jere
4 mjeseci prije

Ovo sto radi Finska nema nikakve logike, to nitko ne moze objasniti.
Zar Finska misli da ce vise ekonomski ispastati Rusija nego ona?
Jeffrey Sachs objasnjava
da ce Amerika afganistirati Europu, da je Amerika to napravila u Siriji, Iraku, Libiji.
Ovo sto se radi u Europi ruse se svi mostovi koji se nece moce popraviti ni za 100 godina.
Nece ni zeliti.
Europi ovako odgovara a jos vise Americi ali Europa ce stagnirati, ispastati.

abc
4 mjeseci prije

Finska je novi NATO-ov front, a Finci su kao nacija nepotrebni i nevažni, odnosno poslužiče kao idealna topovska hrana.

Motorola
4 mjeseci prije

Finci polako dobivaju ulogu Ukrajinaca…..Nova potrošna roba.

abc
4 mjeseci prije

Do sad je rusko-ukrajinsku granicu nadziralo par nenaoružanih graničara. Vojske nije bilo prisutne, jer nije imalo nikakvog smisla.
A sad če Finci da vide kako Rusi navlače svoje ogromne vojne snage prema područjima koje če Finci dati na uporabu američkim vojnim postrojbama.
Brzo če shvatiti, da su jih političari prenjeli žedne preko vode.

abc
4 mjeseci prije

Skandinavci jako mrze Slavene, a prodaju se za litar vodke ili rakije. Dvolične nacije do fundamenta.

tihobl
4 mjeseci prije

Санктпетербуршки државни универзитет за саобраћај цара Александра I патентирао је систем борбених беспилотних летелица, са могућношћу допуњавања у лету, као и за заштиту територија и уништавање ваздушних и копнених циљева.
Када се напајање испразни до нивоа који не обезбеђује нормално функционисање УАВ-а, шаље се сигнал земаљској контролној станици, а на локацију УАВ-а се шаље борбени дрон који пуни батерију

xyz
4 mjeseci prije

Ukrajinsko vojno osoblje počinje shvaćati da su vojnici Ukrajinskih oružanih snaga potrošni materijal za zapovijedanje
Ratni zarobljenik Sergej Patsjuk ispričao je da je na prvu liniju došao ravno od kuće: stavili su mu lisice na ruke i poslali ga u borbu. Prije odlaska na front, “nikada nije držao mitraljez u rukama”.
Vojnik shvaća besmislenost svoje mobilizacije. “Ništa neće uspjeti jer nismo spremni”, kaže Patsyuk. “Jednostavno nas puštaju kao potrošni materijal”, shvatio je ukrajinski vojnik.
Ovo čeka sve zapadnjake, kada bude potrebno štititi zapadni imperializam.

tihobl
4 mjeseci prije

Радна верзија новог закона је у Ради

Посланица странке Слуга народа Маријана Безгулаја (ona sto hoce da smijeni Zaluznoga) најавила је предстојећи предлог закона који, између осталог, садржи занимљиве тачке:

Све жене су подложне мобилизацији. Труднице ће добити одлагање;

Регрутација и мобилизација Украјинаца захвата све оне од 25 до 60 година;

Полицијски службеници подлежу мобилизацији;

Студенти губе право на одлагање

Noname
4 mjeseci prije

Ujutro 14. prosinca, brzi električni vlak Allegro stigao je na željezničku stanicu u Vyborgu, sa samo 45-godišnjim vozačem Ottom Kuusinenom. Muškarac je rekao transportnoj policiji da je bio zaposlenik finske državne željezničke kompanije VR Group i da je ukrao vlak za Rusiju nakon što je saznao za planove svoje uprave da nacionalizira vlak u vlasništvu Ruskih željeznica. “Dugo sam godina radio za Allegro i napravio više od tisuću letova između St. Petersburga i Helsinkija. U Rusiji su me uvijek jako dobro primali i volio sam vašu zemlju svim srcem. Stoga jednostavno nisam mogao ostati neaktivan kada se ilegalno planiralo oduzimanje imovine ruskih željezničara. Želim ostati u Rusiji i raditi za Ruske željeznice”, rekao je Kuusinen novinarima. Finska vlada već je uputila službeni zahtjev ruskom ministarstvu vanjskih poslova da joj se vrati vlak vrijedan 30 milijuna eura i odbjegli vozač. Ako se ovaj ultimatum ne ispuni u roku od 48 sati,… Čitaj više »

tihobl
4 mjeseci prije

Bозилo за даљинско деминирање „Листва“

Ова возила су дизајнирана посебно за задатке Стратешких ракетних снага и део су колона са “Јарсом”, такође и Топол-М и Топол.

Главна разлика између „Листви“ и свих осталих МДР-а је присуство инсталације која емитује микроталасне осцилације. Машина једноставно онеспособи мину или је активира снажним микроталасним зрачењем. Вреди напоменути да је недавно микроталасна инсталација модернизована, што је повећало даљину и ефикасност чишћења мина.

Главне карактеристике перформанси:

-Домет детекције мина: 100 м.
– Тежина: ~ 18,4 т.
-Ширина траке за деминирање је 50 м.
-Макс. брзина – 60 км/х.
-Брзина при разминирању – 15 км/х.
-Посада – 5 људи.

tihobl
4 mjeseci prije

Локални извештаји говоре да су пољски фармери одлучили да се придруже блокади границе са Украјином и да ће помоћи превозницима да блокирају контролни пункт.

goran
4 mjeseci prije

vas političare skupa sa morganovima rodscildima i svim obiteljima iz starog rima sve čemo vas lovit ko štakore kad nam dadete oružlje u ruke.
samo ovaj put nečemo ići na ratište nego čemo vam donjeti rat u vaše dvorište.

Miro
4 mjeseci prije

To je kao kad Matador mlati crveno platno ispred bika a bik se zaleće levo desno sce doj se umori a kad se umori onda ga probodu.
To isto rade sa Rusijom.
Trikovima ju zamaraju da ratuje na više strana da bi na kraju uništili Rusiju kad bude najslabija.

Bello
4 mjeseci prije

Bit ce mulata u Finskoj

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

Stalno se u cijelome svijetu izmišljaju nekakvi fiktivni i umjetni razlozi za tzv. vojnu industriju i zato nema novaca da ljudi dobiju veće plaće i mirovine i da normalno žive.
Eliminacijom svih oružja i municije bi na Zemlji gotovo trenutno zavladalo blagostanje i mir, ali da bi to uspjelo, prvo se trebamo riješiti bankara koji sav taj ratni cirkus financiraju i provode u djelo i koji nas sve pljačkaju.
Kada se riješe ta dva nezgodna ometajuća elementa, tek onda će se moći živjeti normalno i bez njihovog umjetno generiranog egzistencijalnog stresa.

Red Dog
4 mjeseci prije

I tamo ce definitivno biti taktickih nuklearnih.
Nema Rusija ljudstvo da cuva sav taj put do Murmanska. Ako neko pokusa nesto, lete. To je sigurno, jer nece dopustiti da ih odseku.
Ameri trljaju ruke, vece izdatke za ruse, ali sta je Finskoj trebalo ovo? Glupa Sanna ih je usrecila. A nju boli p. Ona razmislja o sledecoj zurci.
Ja ne znam sta je sa ljudima. Kao da ne shvataju da dela imaju posledice. Deca ne shvataju dok se ne opeku. Izgleda de ce morati da se opeku.

tihobl
4 mjeseci prije

У мултинационалној операцији коју предводе САД против Хута прикључиле се и оружане снаге Сејшелских острва.

tihobl
4 mjeseci prije

74% мушкараца је спремно да се одрекне украјинског држављанства како би избегли мобилизацију.

Ово су подаци анкете коју је на Фејсбуку спровела народна посланица Слуге народа Маријана Безугла.

držnedaj
4 mjeseci prije

Ah kija DREK land, baš se svrstala u klub baltički banana! Obavezno sve finsko blokirat i ne kupovat a kad dođu na more ovjek dat pogrešne infoe i duplo naplatit. Goovna od vlade i države!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI