Rastu napetosti između izraelskog režima i Hezbollaha 

Avigdor Liberman
21 komentar

Ranije ovog tjedna je izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman opet prijetio. U svojoj posljednjoj izjavi na godišnjem sastanku održanom u gradu Herzliya je rekao “kako će Sirija biti odgovoran za moguće akcije njenih saveznika “, misleći pri tom na Iran i libanonski Hezbollah.

Želim upozoriti vladu Sirije, koja ohrabruje kako Iran tako i Hezbollah, da od učine isturenu bazu protiv Izraela”, rekao je Lieberman.

Izraelski ministar obrane je dodao “kako Izrael nema namjeru poduzimati vojnu akciju, ali će djelovati kada se akcije moraju poduzeti”.

Lieberman je također komentirao pregovore između Sjedinjenih Država i Rusije o zaštićenim područjima u Siriji.

“Nadam se da će doći do sporazuma, ali ta činjenica sama po sebi nas neće spriječiti da djelujemo kako bi osigurali interese Izraela“, dodao je Avigdor Lieberman.

Naravno, Lieberman je prešutio da Izrael od početka krize u Siriji štiti i pomaže neke od terorističkih skupina u Siriji i islamističke militante na sirijskom dijelu Golanske visoravni okupirane od strane Izraela. Internet je pun snimaka čestih kontakata i razmjene oružja, streljiva i opreme između izraelskih vojnika i terorista, a Hezbollah je 2013. izraelska vojna vozila našao čak u Al-Qussayru, gradu udaljenom preko 150 kilometara od položaja izraelskih snaga.

Lieberman šuti i o tome kako se u izraelskim bolnicama liječi stotine terorista, koje s velikom ljubavlju na izraelskom teritoriju spašavaju izraelski liječnici. Osim toga,  izraelski zračni udari su redovita potpora sirijskim teroristima, a sve navedeno su činjenice  koje se ne mogu poreći s uobičajenim izgovorom sprečavanja djelovanja Hezbollaha.

Arogancija Izraela nema granica, ali Lieberman dobro zna da je Sirija dio ujedinjenog fronta koji uključuje Iran i Hezbollah, koji zajedno čine jedno “Osovinu otpora”.

Izrael je svjestan da će, ako se odluči napasti Libanon ili Siriju, suočiti s reakcijom sve tri članice ujedinjene fronte.

Iran nije slučajno prije nekoliko dana pokazao moć i točnost svojih projektila, a prema posljednjim izvješćima i nije koristio one najnaprednije, nego modernizirani projektil “Zulfikar“, dometa 750 kilometara.

Poruka je bila upućena Izraelu i eksplozije 6 projektila po položajima terorista u 650 kilometara udaljenom Deir Ez-Zoru su više odjeknule u Izraelu, nego u glavama fanatika “kalifata”.

U međuvremenu se oglasio i glavni tajnik Hezbollaha, šeik Hasan Nasrallah, koji je u petak odgovorio agresivnom Liebermanu i vojsci židovske države.

Prema Nasrallahu, s novim ratom protiv Izraela će u regiju doći tisuće i tisuće boraca iz raznih islamskim zemalja, koji će se pridružiti otporu agresoru.

“Izraelski neprijatelj treba znati da ako pokrene rat u Siriji ili Libanonu, to ne znači da će rat biti samo libanonski-izraelski ili sirijsko-izraelski. To će biti rat koji će otvoriti put za tisuće, pa čak i stotine tisuća boraca iz cijelog arapskog i islamskog svijeta, koji će sudjelovati u njemu”, rekao je Nasrallah.

Šeik Hasan Nasrallah je također optužio Izrael da pokušava prisiliti Palestince na predaju. Međutim, prema njegovim riječima, to se neće dogoditi ako je “Osovina otpora” i dalje bude rasla i jačala.

Podsjetimo, da je 21. lipnja zapovjednik izraelskog ratnog zrakoplovstva, general Amir Eshel, izvijestio kako je povećana borbena moć zrakoplovstva te zemlje. General izraelske vojske je ovu izjavu dao govoreći o mogućem ratu protiv libanonskog Hezbollaha.

“Ono što smo tada u Libanonu radili 34 dana, misleći na drugi rat s Libanonom u ljeto 2006. godine, danas možemo učiniti za 48 do 60 sati”, rekao je general Eshel, uvjeren da je vojska židovske države te godine ostvarila ciljeve i izvojevala pobjedu, iako je nakon mjesec dana na sve strane tražila posrednike za prekid sukoba, ali tako da Izrael iz rata ne izađe ponižen, nego da se sve prikaže kao “win-win” situacija.

Unatoč izjavama, kao profesionalni vojnik je general Amir Eshel svjestan opasnosti onoga što govori Hasan Nasrallah, te da napad na Libanon ili Siriju ne bi bio sam rat protiv te zemlje, nego bi to bio početak rata protiv Hezbollaha, Sirije i Irana istovremeno, a pitanje je ima li Izrael snage za njega?

Hezbollah
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pizistrat Nelson
6 godine prije

Neka probaju… mislim da ih ima puno u Izraelu koji ozbiljno shvaćaju Nasrallaha, koji im je zaprijetio da će Hezbollah gađati njihovu nuklearku Dimonu kod slijedećeg većeg sukoba.

Denging
6 godine prije

Jednom je Hitler skupio neke “napredne” europske zemlje koje
bi se danas zvali – koristeci americki jezik izvrcanja –
“prijatelji Rusije”.

Nijemac je krenuo na Moskvu i na tom svom putu je krenuo na “civiliziranje” Rusije i donoseci im “demokraciju”, unistio je sve europske gradove Rusije i uzrokovao smrt 28 miliona Rusa.

Danas su se udruzio blok zemalja pod imenom “prijatelji Sirije” s svrhum da je fragmentiraju.
Medju njima je najveci “prijatelj Sirije” drzava Izrael koja je anektirala od Sirije komad teritorija, Golansku visoravan.

Toliko o bezmislenosti i dvolicnosti govora kod Anglo-Jewreja

Pizistrat Nelson
6 godine prije

E moj Adolfe, jel vidiš sad šta si napravio… jel vidiš sad “narod bez zemlje” kako si ih zvao.
Vele danas da si ti bio dio iste te ekipe… ako je tako, onda si sretan sad i slaviš sa frendom satanom, a ako nije, e onda se okreći u grobu smrade zbog toga jer tebi mogu bit zahvalni za zemlju koju su oteli…

HEKPCT
6 godine prije

Izrael je zemlja veličine Slovenije. Od toga je pola pustinja, a četvrtina ostatka pripada Palestincima. Koji k. više treba reći?

Pen
6 godine prije

I na ovim novinama ima tu i tamo poneki “nosonja” komentator aka Travis koji ce dokazivati sto je dobro za Hrvate tako da $$$ odu na njihov racun negdje u Izrael.

subaru
6 godine prije

Isplaio je zrakoplov jučer neke rakete na Siriju.

dalmata
6 godine prije

Uvik se ucilo da je najvece zlo svita Firer i svabo,koji su do lakta krvavih ruku.Zidovi koji su stvorili i pomazu Izraelski cionizam,USra,nato i EU,davno su postali gori od nacizma.Nije to vise pitanje ideologije, iz generacvije u generaciju stvaraju se novi i novi zlocinci koji su gori od predhodnih.to je vec bolest.Genetska bolest.Nije to vise ludilo.To varvarstvo koje vodu manijaci,a oni koji to dozvoljavaju,stano vnistvo,nacija,narod,gori su od njih.Vrime kuge,genocida,cvita u svim navedenim bolesnim tvorevinama. Svi koji mislu da ce to stat,varaju se.Bolest se mora izolirat.karantena.Je li stvarno tolika arogancija u Zidova da mislu da postoji toliko podli Bog,kojemu se molu,da ce zaboravit i dat oprost?Bog triba bit pravedan.i jedino pravedan ce bit Hezbolah kad ocisti cionisticku kugu.Nikad nisan bija nikakvi vjernik jer cili zivot gleda krvavo zlo koje se krije iza boga.Ali,nadam se da ce samo ime Hezbolah imat uza se dobrog,plemenitog Boga cije ime nosu,da ocisti gnojni cir na… Čitaj više »

Osa.
6 godine prije

Imaju li snage, Židovi rijetko pričaju u prazno, a snage im ne nedostaje, naime saveznik preko bare im nikad neće okrenuti leđa….

Hezbollah
6 godine prije

Po običaju, cinička i licemjerna logika arogantnog zločinačkog režima kaže otprilike: “ako Iran dostavi oružje Hezbollahu, kriva je Sirija i možemo je bombardirati kad hoćemo da bi zaštitili naše interese”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI