Republikanci smatraju Bidena štetnijim od Putina

Putin i Biden
18 komentara

Anketa je pokazala da više glasača Republikanske stranke vjeruje da bi svijet bio bolje mjesto bez predsjednika SAD nego bez ruskog lidera.

Amerikanci svih političkih slojeva se uglavnom slažu da bi svijet bio bolje mjesto bez Vladimira Putina na funkciji predsjednika Rusije, ali republikanci su još više ljuti na američkog lidera. Anketa Morning Consulta objavljena u ponedjeljak otkrila je da 83 odsto Amerikanaca vjeruje da bi svijet bio bolje mjesto bez Putina na vlasti. Među glasačima GOP-a, 84 % ispitanika je izjavilo isto za predsjednika Joea Bidena.

Nije da su republikanci veći obožavatelji Putina od Amerikanaca uopšte. U stvari, 83 % republikanaca se složilo da bi svijetu bilo bolje da Kremlj ne vodi Putin, što se podudara sa ukupnim rezultatom ankete. Nezavisni su nešto manje osuđivali Putina, a 79 % je reklo da bi svijet bio bolje mjesto bez njega na funkciji.

Odgovori na ankete se razilaze oko pitanja o Bidenu. Dok skoro sedam od osam republikanaca smatra da je njegovo prisustvo na funkciji štetno za svijet, samo 17 % demokrata se složilo. Možda najviše zabrinjava demokrate koji idu na ovogodišnje izbore na sredini mandata to što je više od polovine nezavisnih (51 %) reklo da vjeruje da bi svijetu bilo bolje bez Bidena u Bijeloj kući. Poređenja radi, samo 34 odsto nezavisnih je reklo da bi svijet bio gore mjesto bez Bidena na funkciji.

Putin je bio vodeći negativac u američkoj anketi, premašivši omjer Kim Jong-una od 78 % ispitanika koji su rekli da bi svijet bio bolji bez njega. Sljedeći je Kinez Xi Jinping sa 59 %, a zatim Biden sa 51 %. Iranac Ebrahim Raisi i Mohamed bin Salman iz Saudijske Arabije završili su sa 39 % i 37 %. Samo 12 %  ispitanika reklo je da bi svijet bio bolje mjesto bez ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Biden se istakao kao predsjednik SAD koji je najviše razočarao u posljednjih 75 godina nakon što je preuzeo dužnost u januaru 2021. Galupova anketa objavljena prošlog oktobra pokazala je da je pretrpio najveći pad u predsjedničkom odobravanju otkako je Hari Truman pokušavao da popuni mjesto pokojnog Frenklina Ruzvelta 1945. Bidenov rejting je nastavio da pada ove godine, pao je na 38 % u anketi CNBC objavljenoj prošle sedmice.U poređenju sa 46 % rejtinga u decembru, neposredno prije nego što je ukrajinska kriza počela da dominira u izvještavanju američkih medija.

anketaBidenrepublikanci
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NeBudiOvca
1 godina prije

Svijet bi bio potpuno isto mjesto bez Bidena. Naime obzirom na njegove kognitivne sposobnosti u kombinaciji sa odsustvom bilo kakve stvarne mogućnosti da samostalno donosi odluke, postavljanje osrednje dresiranog majmuna na njegovo mjesto bi imalo isti rezultat kao sto je imalo i instaliranje Bidena.

Max
1 godina prije

Pa to i jest.

Boba Lazarević
1 godina prije

Amerikanci su općenito štetniji od Putina i bilo koga drugoga. Posve nevažno kojoj strani pripadaju. To je sad valjda jasno svima.

Mali zloco
1 godina prije

Cudi me to da su ukapirali.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Biden je stjecajni upravitelj USA

Praetorian
1 godina prije

Biden je marioneta. Konce drzi Obama, tj Hussein..koji je jedan od glavnih ljudi duboke drzave. Hillary i Obama i njegov Mike..ovaj Michelle jel..sa prangijom medju nogama

abc
1 godina prije

Svejedno tko je predsednik USA, jer su svi predsednici samo lutke duboke države i gospodara iz tame. Njihova zadača je da glupiraju raju i uveravaju je, da jim vlada demokratija.

tihobl
1 godina prije

Bijela kuca radi pripreme za sahranu Bajdena. Racunaju da ce otegnuti ove godine. Nensi Pelosi treba da odrzi govor ako tad bude ziva. Citav tim radi na osmisljavanju ove manifestacije koja ce ujediniti americku naciju.

tea time
1 godina prije

Svi političari su štetni.

Mali zloco
1 godina prije

Ko se plasi uskrsnjeg zeke ne moze biti zao i los covek.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI