Rusija bi koristila nuklearno oružje samo ako bi njeno postojanje bilo ugroženo

Dmitry Peskov
20 komentara

Ruska bezbjednosna politika nalaže da zemlja koristi nuklearno oružje samo ako bi njeno postojanje bilo ugroženo, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za CNN u utorak.

Ovaj komentar, skoro četiri sedmice nakon što je Rusija poslala svoje snage u Ukrajinu, uslijedio je usred zabrinutosti Zapada da bi tamošnji sukob mogao da eskalira u nuklearni rat.

Peskov je dao taj komentar u intervjuu na engleskom jeziku na pitanje da li je uvjeren da predsjednik Vladimir Putin neće upotrijebiti nuklearno oružje.

„Imamo koncept unutrašnje bezbjednosti i on je javan, možete pročitati sve razloge za upotrebu nuklearnog oružja. Dakle, ako postoji egzistencijalna prijetnja za našu zemlju, onda se nuklearni arsenal može koristiti u skladu sa našim konceptom”, rekao je on.

„Nema drugih razloga koji su pomenuti u tom tekstu“, rekao je on u daljem osvrtu na koncept bezbjednosti zemlje.

Putin je prošlog mjeseca naredio da se ruske nuklearne snage stave u stanje visoke pripravnosti. U skladu sa naredbom, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je 28. februara da su njene nuklearne raketne snage i sjeverna i pacifička flota stavljene na pojačano borbeno dežurstvo, prenijela je agencija Interfax.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterres rekao je 14. marta: „Izgledi za nuklearni sukob, koji su nekada bili nezamislivi, sada su ponovo u domenu mogućnosti“.

Izvor: Reuters

dmitrij peskovKremljNuklearno oružjerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pravedni Sudija
2 godine prije

Zna Putin brloge i jazbine bankarske mafije iz londona i njihove filijale sa wall street-a. Drznulisuse da pokore sve narode ali blizi im se sudnji dan.

Vesna Šipuš
2 godine prije

Ne brinite, sve je dobro što dolazi od Putina. Radijacija je silno dobra, bistri um i hrani kožu. Također odlično djeluje na svu floru, faunu i sigurnost na Zemlji. Najveće zgražanje na ovom portalu izrazili su ljudi zbog neke glupe izjave nekog tipa o kastriranju silovatelja.Jedino ih je to zabrinulo. Sve drugo što dolazi od Putina prihvatljivo je i hvale vrijedno.

Capone
2 godine prije

Ne vidim da neko još prijeti nuklearkama osim rusa,izgleda da su pravo očajni

Max
2 godine prije

Eto vidite kakvoj smo propagandi izloženi . Na msm prenijeli da prijeti nuklearnim oružjem.

abc
2 godine prije

Bravo. Tako treba sa Američkim ološem. Samo jako udarite….

Lucija, prva
2 godine prije

🇷🇺🇺🇦 DPR and Russian troops take control of the Azov-Stal perimeter

The Russian Marine Corps of the Russian Federation, the 9th Regiment and the 107th Battalion of the NM DPR Mob Reserve, with the support of the Somali Battalion and Chechen security forces, reached the perimeter of the neo-Nazi fortified area at the industrial zone of the Azov-Stal plant.

Thus, our attack aircraft cut off the Azov forces that settled there from groups of other militants remaining in the hotel quarters of the central part of Mariupol and the port.

🔗 Wargonzo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI