Rusija blokira novinske kuće povezane s Wagnerom

Blokirane web stranice povezane s Wagner grupom
18 komentara

Rusija je blokirala pristup nekoliko novinskih web stranica povezanih s biznismenom Evgenijem Prigožinom, čija je privatna vojna tvrtka, Wagner Group, bila uključena u kratkotrajnu pobunu prošlog tjedna.

Javni pristup ograničen je na riafan.ru i četiri druge web stranice koje djeluju pod kišobranom Patriot Media Group, prema bazi podataka koju vodi regulator Roskomnadzor (RKN). Web stranica grupe također je stavljena na crnu listu.

Web stranice se uglavnom fokusiraju na pokrivanje sukoba Rusije sa Zapadom i vojne operacije Moskve u Ukrajini.

Novinska agencija TASS prenijela je riječi zaposlenika pogođenih novinskih kuća da će njihova matična tvrtka biti zatvorena, a sve njezine podružnice prestati s radom.

Prigožin, koji se u početku obogatio kao restorater i ugostiteljski tajkun, bio je naveden kao šef povjereničkog odbora Patriot Media Group do svibnja.

Ranije je RKN naredio popularnoj ruskoj platformi društvenih medija VK da ukloni web stranice povezane s Wagnerom kako bi se “spriječilo širenje poziva na oružanu pobunu”.

Dana 23. lipnja Prigožin, koji je optužio Ministarstvo obrane za loše vođenje operacije u Ukrajini, proglasio je ‘marš za pravdu’ na Moskvu.

Njegovi borci zaustavili su napredovanje u subotu navečer i vratili se u svoje baze nakon što je postignut dogovor s vlastima. Optužbe za vođenje oružane pobune odbačene su kao dio dogovora, a članovi Wagnera dobili su izbor da potpišu ugovore s ruskom vojskom, vrate se u civilni život ili se presele u Bjelorusiju.

pobunaPrigožinrusijaWagner
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hattori Hanzo
9 mjeseci prije

Nesto mi ne stima sa ovom čitavom igrom oko Wagnera,ok idu u Bjelorusiju i tamo Ce imati kampove,ako npr. tu bude 10-ak tisuća vojnika kako se Pise sve to ok.ali ko Ce to platiti.Treba im mjesecno za solidnu placu 20 milijuna dolara dati plus logistika.
Ako ih ne finasira drzava oni ne mogu prezivit mjesec dana.

Stop budalama
9 mjeseci prije

Cekaj,
Što bježe sa maskilovkom?
😀
Rusi vise zbunili sebe I redakciju nego Zapad 😀😃🙂🙃

Max
9 mjeseci prije

Wagner je bio projekt Rusije.

9 mjeseci prije

Da kažemo da su oficiri koji su stajali iza ovog puča uspeli i zbacili sadašnju vlast – kako su mislili da obezbede prihvatanje njihove vlasti kad je Putin mnogo popularniji od njih? Možda da im u “saterivanju stanovništva na njihovo mesto” pomogne NATO – kao što je Srbiji “sloboda došla na krilima NATO-a”? Ne bi me čudilo.

Ali ni vlast ne treba da bude prestroga prama njima. Ja bi ih recimo angažavao u naučno istraživačkom radu – recimo, spuštanje u onu najdublju bušotinu na svetu da se konačno reši misterija “zvukova pakla” sa njenog dna. Pošto su već mislili da gurnu ceo svet u pakao, oni su kandidati sa iskustvom…

Arkaj
9 mjeseci prije

Nije riječ o puču već odbijanju poslušnosti vojnoj hijerarhiji, dakle vojnoj pobuni. Puč je nasilno preuzimanje vlasti a u ovom slučaju teško je vidjet kako bi i s kojim političkim snagama Prigožin mogao srušiti postojeću i formirati novu vlast u Moskvi. Srušiti predsjednika koji uživa podršku 80% građana i ima lojalnu vojsku i policiju je apsolutno nemoguća misija….

Mrčikola
9 mjeseci prije

A, bogati, kad je to tek tako napraviti prevrat.., zašto se Wagnerove postrojbe nisu uputile u pravcu Kijeva i tamo napravile prevrat…poslije toga su, do mile volje, mogli pregovarati s Rusijom o visini nagrade…pregovarati, dogovarati, ucjenjivati…što god…ili…uključiti i “zapad”, pa nek’ licitiraju.😁

tihobl
9 mjeseci prije

Vagnerovci nisu nikad trazili smjenu Putina ili smjenu vlade. Trazili su ostavke Sojgua i Gerasimova i onih koje Puin naziva parket oficirima. Govorili su sve ono sto je rekao Putin u bolnici na sastanku sa ranjenicima prije 15-ak dana uz dodatak dva imena: Sojgu i Gerasimov.

Ne znam kako su neki koji prate samo zapadne izvore stekli utisak da je Putin trebao biti zbacen sa vlasti. Evo pozivam ih da nadju bar jednu recenicu bilo kojeg vagnerovca u kojoj se govori o putinovoj smjeni.

tihobl
9 mjeseci prije

Imperiji zla 🇨🇳🇷🇺🇺🇲🇬🇧🇮🇱

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI