Rusija: Izvješće Ujedinjenih naroda protiv Sirije je lažno

UN
6 komentara

Aleksej Borodavkin, stalni predstavnik Ruske Federacije u Ženevskom odjelu Ujedinjenih naroda, pročitao nedavno izvješće ”Nezavisne komisije za ispitivanje kršenja ljudskih prava u Siriji” u kojem se iznose optužbe protiv službenog Damaska da su vladine snage u više navrata koristile kemijsko oružje protiv pobunjenika i civila, te da je sirijsko zrakoplovstvo provelo napad sarinom na Khan Sheykhunu travnju ove godine.

Moskva je priopćila kako je izvješće jako loš primjer vrlo loše isfabriciranih lažnih optužbi. Borodavkin je naveo kako Rusija ne želi ni odgovoriti na ovako neutemeljene optužbe.

”Izvješće koje se odnosi na uporabu kemijskog oružja od strane oružanih snaga Sirije je primjer politički motivirane krivotvorene optužbe, čak  grubo isfabricirane”, poručio je Borodavkin.

Podsjetimo, ”Nezavisno povjerenstvo Ujedinjenih naroda”, koje vode brazilski pravnik Paulo Sérgio Pinheiro, Karen Koning AbuZayd, diplomatkinja i politolog iz Sjedinjenih Američkih Država koja dugi iz godina radi za UN, ali je i članica američkog Vijeća za politiku Bliskog istoka, te Carla del Ponte, samo dan poslije deblokade Deir Ez-Zora su objavili izvješće u kojem su sirijsku vladu optužili da je odgovorna za napad kemijskim oružjem na Khan Shaykhun  koji se dogodio ranije ove godine.

Izvješće će u cijelosti biti predstavljeno  Vijeću za ljudska prava UN-a na sjednici koja će se trajati od 11. do 27. ovog mjeseca.

Neovisno povjerenstvo UN-a Siriju optužilo za napade sarinom

Aleksej BorodavkinCarla del PonteDeir Ez-ZoraKaren Koning AbuZaydKhan Sheykhunnapad sarinomNezavisno povjerenstvo Ujedinjenih narodaPaulo Sergio PinheiroSirijske vladine snageUjedinjene nacijeujedinjeni narodiUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

Nikad nisam svrstavao UN u kategoriju koja bi determinirala moj život, živote mojih sugrađana, prijatelja, susjeda i zajednice u kojoj živim a kamoli nekakvu civilizacijsku normu koju treba ispuniti. Niti se smatram priznatim niti nepriznatim kroz viđenje i “službenost” UN-a. To je jedna teritorijalna igrica koja se manifestirala proteklih tri-četvrt stoljeća kao manipulativna strateška i ekonomska hobotnica koja je posuđivala etičke i ostale vrijednosti kad joj se to prohtjelo a degradirala običnog malograđanskog domoljuba na svim razinama i to na svim kontinentima.

dorino
6 godine prije

lavrov se upravo izljuboi sa rijaom sad un i eu pa koga zanima pa nek pogleda na sputniku

još malo
6 godine prije

Carla del Ponte …više ništa ne treba reći .

davor
6 godine prije

prijatelji rusi,mi obični ljudi to sve znamo al ne možemo ništa protiv ”pentagonsko-hollywoodske” mašinerije…..ali zato vi i kinezi možete…..i zato–samo gas

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI