Rusija se nada da će Vijeće sigurnosti UN-a konačno zatražiti prekid vatre u Gazi

Vasilij Nebenzija
10 komentara

“Nadamo se da će nakon Opće skupštine Vijeće sigurnosti UN-a konačno ispuniti svoje obveze”, rekao je Vasilij Nebenzja

Rusija se nada da će Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda slijediti vodstvo Opće skupštine UN-a i zahtijevati trenutni prekid vatre u Pojasu Gaze, rekao je ruski stalni predstavnik pri Ujedinjenim narodima Vasilij Nebenzja.

“Nadamo se da će nakon Opće skupštine Vijeće sigurnosti UN-a konačno ispuniti svoje obveze. Tim više što su predstavnici Ujedinjenih Arapskih Emirata izradili i uputili na razmatranje još jedan dokument o proširenju i praćenju isporuka humanitarne pomoći u Gazu”, rekao je na posebnoj hitnoj sjednica Opće skupštine UN-a o obrani palestinskog naroda.

“Mi smo zapravo svjedoci provedbe plana bombardiranja Pojasa Gaze u kameno doba”, rekao je. “Žao mi je što moram reći da tijekom ovog vremena zajednički napori Ujedinjenih naroda nisu donijeli željene rezultate. Ali razlog nije u neuspjehu multilateralne diplomacije ili u nesposobnosti Vijeća sigurnosti da radi svoj posao, kao što neki govore.”

Dana 12. prosinca Opća skupština UN-a donijela je rezoluciju koju su inicirali Egipat i Mauritanija kojom se zahtijeva trenutni prekid vatre u zoni palestinsko-izraelskog sukoba.

Za rezoluciju su glasale čak 153 zemlje članice, uključujući Rusiju, Kinu, Brazil, Iran, Španjolsku, Kanadu, Kubu, Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju, Francusku, Švicarsku i Švedsku, deset zemalja, uključujući Austriju, Izrael, Sjedinjene Američke Države i Češka bili su protiv, dok su dvadeset i tri, uključujući Veliku Britaniju, Njemačku i Ukrajinu, bile suzdržane.

gazaIZRAELprekid vatreUNVasilij Nebenzia
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
abc
4 mjeseci prije

Zapadnoj zločinačkoj hobotnici treba satrati glavu, jer ako joj samo odrežeš pipce, izrastaju novi. A glava zapadne zločinačke hobotnice je američki židovski cionizam, koji se kao parazit urastao u američku državu i njenu vanjsku i unutrašnju politiku. I on pri tom ne staje, nego se želi širiti na cjeli svet. Što se danas dešava Palestincima, dešavat če se i nama. Možda u drugom načinu ili obliku ali zasigurno čemo doči na red. Protiv cionizma moramo nastupiti odlučnije i bez milosti, jer on milost ne poznaje.

Max
4 mjeseci prije

Uzalud.

abc
4 mjeseci prije

UN treba da naredi prekid ubijanja i genocida u Gazi, a ne da traži…..
Očito židovske pare upravljaju svetom, pa je židovima sve dozvoljeno unapred.

Darko
4 mjeseci prije

Zašto Rusija ne pomaže Palestince i Hesbolah da samelju krvožednu židovsko američku stoku u Izraelu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI