Rusija sprovodi sopstvenu istragu navodnih hemijskih napada u Siriji

ahrar sharkiyah teroristi sirija
4 komentara

Rusija vodi vlastitu istragu navodnih hemijskih napada u Siriji i podijeliće svoje zaključke sa svijetom, rekao je u utorak stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vassily Nebenzia.

„Provodimo sopstvenu stručnu istragu i podijelićemo njene rezultate sa vama i međunarodnom zajednicom“, rekao je Nebenzia tokom video-brifinga.

Krajem aprila, rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW) žrtvovala svoju reputaciju radi služenja geopolitičkoj ambiciji Zapada u Siriji, nakon što je tijelo prije dvije nedelje objavilo prvi izvještaj svog novootvorenog istražnog i identifikacionog tima, optužujući vladu te zemlje za hemijske napade u sirijskom gradu Al Lataminah u provinciji Hama u martu 2017.

Rusija tvrdi da je osnovano istražno tijelo prekršilo Konvencije o hemijskom oružju. Samo Savjet bezbjednosti UN-a ima pravo da odredi krivicu za hemijske napade.

Sirijsko ministarstvo spoljnih poslova opisalo je dokument OPCW kao izmišljotinu, dodajući da se zasniva na materijalima koje je pružio Hayat Tahrir al-Sham (ranije poznat kao Al-Nusra Front, izdanak Al-Kaida).

Al-Nusra Front i Al-Kaida su terorističke organizacije koje su zabranjene u Rusiji i mnogim drugim državama.

hemijski napadirusijasirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pedro del negro😎
3 godine prije

Treba ta govna teroristička razotkrit i onda će oni brzo reći tko su nalogodavci ….. prvenstveno HTS , ISIS & co ….. MB/S i ostali bit će Carla del Ponte 😐😐😐

sedban
3 godine prije

Gdje je kemijsko-biolosko oruzje putovi vode u Washington i London.
Trovanje Litvanka, svi dokumenti su vojna tajna.
Narod se hrani preko emgleskih novina a za uzvrat njih hrani emgleska MI5.
Kemijsko oruzje u Iraku
Pojava antraxa u Americi
Kemijski napadaj u Siriji
Skripal koje nije nitko vidio u bolnici a sluzbeni izvjestaj je klasificiran.
Virus koji je prvi zapazen u Kini
itd

Semafor
3 godine prije

Ne postoje kemijski napadi od strane Assada! Te izmisljotine se uvjek propagiraju kada koja enklava islamista treba biti oslobodjena od strane regularne vojske. Vec logika sama od sebe namece da bi bilo preglupo pred pad jedne enklave jos bacati kemijsko oruzje iako to iz vojne perspektive ne donosi neku korist vec samo stetu Assadu. Ako je bacano kemijsko oruzje onda od starne islamista, da bi to mogli podmetnuti Assadu. uostalom kao posljedicu kemiskoga trovanja dobivas poremecene osobe kao sto su ovdje Ico i/ili Ive koji brbljaju ekstremisticke ludosti. To Assad sigurno ne zeli.

Max
3 godine prije

Pa ti napadi su bili namješteni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI