Rusija uložila veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o Siriji

Rezolucija - UN - Sirija
13 komentara

22h00

François Hollande: Moskva je preuzela veliku odgovornosti stavljajući veto na Rezoluciju o Siriji.


Rusija je uložila veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Siriji.

Deset članova Vijeća sigurnosti su glasali za rezoluciju. Bolivija je bila protiv. Kina, Etiopija i Kazahstan su bili suzdržani.

Rezolucijom je zahtjevan pristup svim vojnim bazama i objektima predstavnicima Ujedinjenih naroda pod prijetnjom vojne intervencije.

„U ovakvom obliku, ovaj projekt je neprihvatljiv za nas i nećemo glasovati za njega. Mi ćemo glasovati protiv, ako naši partneri ne budu čuli naše pozive”, rekao je prije glasovanja zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Guennadi Gatilov, citiran od strane novinske agencije Interfax.

Ton je podignut između Moskve i Washingtona nakon bombardiranja sirijske vojne baze Al-Chaayrate. Administracija Donalda Trupa tvrdi da je napad na bazu izvršen zbog kemijskog napada Vlade iz Damaska bez pružanje dokaza. Washington optužuje Rusiju da podržava Bashara Al-Assada i njegov režim.

Moskva je snažno osudila američko bombardiranje, optužujući Sjedinjene Države da su da je prekršile međunarodno pravo, a što koristi teroristima.

Rezolucijaujedinjeni narodiUNveto
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
7 godine prije

Bolivija osvjetla obraz a Xi nek se i dalje ljubi sa riđim i onako su za globalizaciju bobrokovu, kad mu počnu padat megatonke po Pekingu bude vidio svog vraga skim je tikve sadio i nek ne zove Rusiju u pomoć. Kazahstan, ma fukaj se sa Astanom satanom.

apolo
7 godine prije

Posto nema teme o Sjevernoj Koreji i debeljuskastom vodji, ovdje cu napisati. Veceras u 23:20 S. Koreja je najavila veliki dogadjaj koji ce uzburkati javnost. SAD su prije pola sata objavile da ce rusiti sve sto izadje iz zracnog prostora S. Koreje. Sto se tice veta, dosta je bilo veto Rusije.

Neutralni
7 godine prije

Rusija ce spreciti treci svjetski rat imaju za to strategiju.Kad su uspijeli 2014 sprijeciti 3 svjetski rat koji je bio na smamom pocetku,ovo je sada za njih druga prica.Rusiju napasti,onaj tko to misli taj nema veze o svemu tomu.Rusija je nuklearna slia,ima atomsku bombu,ne jednu nego tisuce.Također,Koreju se nenapada,ima isto atomsku bombu,pa ako misle da nec ekorejanci poslati bobicu tu na juznu koreju,neka krenu..uz sve to tu je Kina koja ima isto atomsku bombu..Ako misle neki luđaci u americi,ostalim drzavama koji zarko zele rat,neka probaju,pa da vide kad pocmu gradovi za par sekundi biti u plamenu.Rusi se sigurno predati nece nikome,nekima nije poukaa izgleda iz proslosti kako su prosli oni koji su krenuli na Rusiju.Sadasnje doba,atomskog naoruzanja,volio bih vidjeti tog luđaka koji bi krenuo na Rusiju da ona neodgovori a Rusi nece prvi napadati,oni ce se braniti a u obrani je sve dozvoljeno..

Sarajevo
7 godine prije
SamoProgresivno
7 godine prije

Sudržanost kine je kao da je glasala za rezoluciju nakon što je trump ponizio kineskog predsjednika…nema najavljane kineske osvete. Kina je opet na koljenima. I ovim je kina poručila, da, kem napad se desio i izvršio ga je assad.
Bolivija pod moralesom je poznata kao fašistička diktatura tako da ništa čudno!

H\'ghar
7 godine prije

Ovo je dokaz OGROMNE promjene pristupa ponašanja i politike RF (konačno )
https://meduza.io/feature/2017/04/13/glaza-to-ne-otvodi

H\'ghar
7 godine prije

Ovo je dokaz OGROMNE promjene pristupa ponašanja i politike RF (konačno )
https://meduza.io/feature/2017/04/13/glaza-to-ne-otvodi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI