Rusija zatvara zračni prostor svim britanskim zrakoplovima

Britanski zrakoplov
11 komentara

Zrakoplovima koji su na bilo koji način povezani s Velikom Britanijom zabranjen je let iznad Rusije

Rusija je ograničila pristup svom zračnom prostoru za sve zrakoplove “u vlasništvu, u najmu ili kojima upravlja bilo koja osoba povezana s Britanijom ili registrirana u Britaniji”, objavili su u petak ruski regulatori zračnog prometa.

Ograničenje je stupilo na snagu u 11 sati ujutro po moskovskom vremenu i uključuje tranzitne letove kroz ruski zračni prostor, priopćila je Rosaviatsia. Zabrana je uvedena kao odgovor na slične “neprijateljske odluke” britanskog vodstva, rekao je regulator.

Britanija je u četvrtak zabranila ruskom prijevozniku Aeroflot let kroz svoj zračni prostor. Bio je to dio paketa sankcija uvedenih kako bi se kaznila Rusija za njezin vojni napad na Ukrajinu ranije tijekom dana. Rosaviatsia je priopćila da je pokušala provesti konzultacije s Britanijom o tom potezu, ali je zahtjev odbijen, što je dovelo do odluke Rusije da uzvrati. Rusija je u četvrtak ujutro napala Ukrajinu, tvrdeći da je to jedina opcija koja joj je preostala zbog nastavka širenja NATO-a i vojne prisutnosti u Ukrajini, te neuspjeha Kijeva da pregovara o miru sa svojim otcijepljenim regijama Donjeckom i Luganskom, koje je Moskva priznala kao suverene države.

Zapadne zemlje, uključujući Veliku Britaniju, osudile su Rusiju zbog njezina poteza. Sankcije uvedene protiv zemlje uglavnom su usmjerene na njezin financijski sektor i njezinu sposobnost uvoza visokotehnoloških proizvoda.

 

rusijaVelika BritanijaZabrana leta
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ja to onako
2 godine prije

Bravo sa bagrom mora jedino tako da pricas njihovim jezikom onda ce te razumeti.

cool
2 godine prije

To je bilo za očekivati, sad će i druge kompanije dobiti zabranu, komunikacija i naleti u razmjeni putovanja će biti preko “neutralnih” zemalja, s tim rješavaju i špijunske letove pod maskom civilnih i sprječavaju kremstreilove. I bez rata, to je trebalo odavno napraviti. Sad da vivimo kako stoje dionice 2 najveća proizvođača aviona, osim što neće imati ni potrebnih metala za svoju proizvodnju. Kako će se “slatko” vaditi iz starih modela 🙂 . Na kraju i manje zagađenja fosilnim gorivima. Sve kako Zapad proklamira u neoliberalnoj agendi. Što traže to i dobiju.

preseren3
2 godine prije

Nevjerovatno!
Još uvijek nisu naučili lekciju.
Šta ti meni, to ču ja tebi…
Ali ruski zračni prostor puno je veči…

Zjola
2 godine prije

Nije to bezazlena zabrana. I nije prvi puta najavljena. Dosad su preleti preko RF prema dalekom istoku bili u pola cijene. Sada moraju letjeti južnije da izbjegnu čak i ruske satelite. To košta. No valjda če proči preko zračnog prostora HR jer cijena preleta je pred 10 god. bila 1 E po nautičkoj milji.

Skyteh
2 godine prije

Podrška Rusiji! Dosta više zapadnjačkog ugnjetavanja!

Tupko Glupko
2 godine prije

Sada pogledajte na karti veličinu Velike Britanije i veličinu Rusije da shvatite ogromnu glupost što su Britanci napravili zabranjujući ruskim zrakoplovima korištenje svog zračnog prostora, na što su dobili recipročnu mjeru.

Da vam olakšam, Rusija je 70 puta veća od velike Britanije.

Od 24 vremenske zone, u Rusiji ih ima -11.

mrdo
2 godine prije

Uskoro će i Škotska biti oslobođena, a Sjeverna Irska biti vračena matici Irskoj republici.

abc
2 godine prije

Uh, udaraju Rusi, i to jako. Avionske karte če Englezima jako poskupeti a putovati če okolo Rusije, što znači i po deset sati dulje.

abc
2 godine prije

E, to se zove pravi odgovor na zapadni embargo.

abc
2 godine prije

Još malo pa Rusi u Škotskoj i Irskoj otvaraju svoje vojne baze i raketne rampe. Pirgavim pokvarenjacima če dojaditi život.

Max
2 godine prije

Očekivano.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI