Ruska flota krstarećim projektilima gađala ISIL – Pentagon nije upozoren

Kalibar - Sirija
33 komentara

Dvije fregate ruske mornarice i jedna podmornica su ispalili ukupno šest krstarećih projektila “Kalibar” na ciljeve terorista “Islamske države” u Siriji, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane. Militanti koji su preživjeli napad su kasnije ubijeni u zračnim udarima.

Projektili su ispaljeni s fregata ruske mornarice, “Admirala Essen” i “Admiral Grigorovič“, te s podmornice “Krasnodar” iz istočnog Mediterana, priopćilo je Ministarstvo obrane. Podmornica je svoje projektile lansirala bez izlaska na površinu.

Udari su uništili ključnu vojnu infrastrukturu terorista “kalifata”, kao i skladište streljiva u sirijskoj provinciji Hama. Udari su uslijedili nedugo nakon najave pokretanja velike ofenzive sirijske vojske čišćenja područja između ceste Itriya-Khanasser i nedavno oslobođenih područja zapadne Raqqe.

Preciznim udarima, kao što se može vidjeti na snimkama objavljenim na internetu, uništeno je veliko skladište streljiva u blizini grada Aqayrbat u istočnom dijelu pokrajine Hama.

Preostali ciljevi su uništeni su u sljedećim zračnim napadima, priopćilo je ministarstvo. Rusija je o predstojećim udarima putem vojnih službi upozorila samo Tursku i Izrael, priopćili su iz ruske vojske.

Prema ruskoj vojsci, tijekom proteklog tjedna su teroristi “Islamske države” imali brojne pokušaje bijega od opkoljenog grada Raqqe i da krenu prema Palmiri koristeći se “južnim koridorom”.

Teroristi tijekom noći svoje snage pokušavaju izvući kroz kameniti i pustinjski teren u pokrajini Hama, gdje postavljaju zapovjedna mjesta, a velike objekte koriste za skladišta streljiva.

Pokreti militanata kalifata u tom području prate nadzorne snage ruske vojske, potom obavijesti zrakoplovstvo koje djeluje gotovo 24 sata dnevno, priopćila je vojska, dodajući kako će sve otkrivene potencijalne mete biti izložene preciznim udarima od strane ruskog ratnog zrakoplovstva.

Ranije u svibnju je ista flota ispalila četiri projektila, koji su pogodili borbena vozila i militante izvan sirijskog grada Palmire.

Prema Ministarstvu obrane, “brodovi su ciljali područje istočno od Palmire gdje su uočena teška oružja i borbene skupine militanata. Militanti su se kretali iz pravca Raqqe, a svi su ciljevi uništeni”, priopćeno je.

“Od strane zračnih snaga je na putu prema Palmiri otkriven je i uništen teroristički konvoj od 39 kamioneta”, rekao je izvor, dodavši da su vozila bila opremljena strojnicama velikog kalibra.

U kolovozu prošle godine je ruska “Crnomorska flota” također je ispalila krstareće projektile “Kalibar” po nenaseljenim područjima i uništila zapovjedni centar i druge objekte Al-Nusra Fronta, druge terorističke skupine koja djeluje u Siriji, priopćila je ruska vojska.

U kontekstu najnovije ofenzive sirijskih snaga u tom području, priopćenje o objava snimka lansiranja i uništenih ciljeva terorista ISIL-a u središnjoj Siriji i nije posebna vijest. No, u oči upada dio priopćenja kako su vojne službe uoči napada obavijestile samo Tursku i Izrael.

KalibarNapadRuska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
6 godine prije

Neprijatelja se nema šta upozoravati.

Alen
6 godine prije

Dobra ova perverzija s ispaljivanjem kalibra iz podmornice bez izronjavanja..

subaru
6 godine prije

Rusi samo štro, ciokauboj te cijeni jedino ako prvi potegneš.

gostgost
6 godine prije

pentagon nije obajesten ali je izrael i turska kao da to nije isto

apolo
6 godine prije

Onda je americki avion koji tamo niti treba biti mogao naletjeti na raketu jer nije bio upozoren da dolazi. Rusi im tamburaju po zivcima Ono vece kad se upalio s-300 ima i dronova oboreni, al sad nece objavljiovati da ne dovode “partnere” u nezgodnu situaciju.

wall
6 godine prije

Sve mi se cini da Turska igra znacajniju ulogu na Bliskom Istoku.
Moze se reci da se Turska vraca na svoj nekadasnji teren.
Sve je to bilo nekad Tursko pod imenom Ottpmansko Carstvo.
Isto tako mislim da je to pozitivno iz ruske perspektive.
Pogledajmo samo tursku ulogu u Kataru.
Saudijska Arabija je dala ultimatum Turskoj da izadje iz Katara.
Turska se pocimlje ponasati kao super sila.
I jos jedno zasto brazilski predsjednik Michel Temer stigao u Kremlj?
On je etiketiran kao pro americki predsjednik i ipak trazi kontakte s Rusima a Amerikanci mu ne mogu zabraniti.
Ako mogu zabraniti hrv. politicarima ne mogu brazilskim.

USA exceptional
6 godine prije

Negdje sam citao da je Njemacka prije napadaja na Rusiju imala dvije godine borbenog iskustva i da joj je to pored mnogih drugih stvari dalo veliku prednost.
Amerika je ratujuci sirom svijeta isto stekla ogromno borbeno iskustvo.
Rusija tek u Siriji, u novije vrijeme, ostvaruje borbeno iskustvo koje ce joj mnogo pomoci da obeshrabri anglo-cioniste-natovce da je napanu.

antun comb
6 godine prije

“Rusija je o predstojećim udarima putem vojnih službi upozorila samo Tursku i Izrael”….., ahahaaa, Ajde za tursku, ali mozes mislit, kao nisu rekli USrA ali rekli su Cifutima. nije govno nego se pas posro.

Svjatoslav 969
6 godine prije

Ovo sto sad rade Rusi nema veze sa ratom. Obicne vojne vijezbe i manervi sa Sirijskom pijesadijom.
To znaci kraj rata.
Mete za kalibar mogu biti i izmisljene ?

Nightwatch
6 godine prije

Amerika polako na ignore list..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI