Ruske diplomate opisuju izjavu šefa UN-a o referendumima kao “dvostruke standarde”

António Guterres
26 komentara

Ruska misija pri UN-u je izjavu generalnog sekretara UN-a Antonija Guterresa o nepriznavanju referenduma u narodnim republikama Donjeck i Lugansk (DNR i LNR) i regijama Herson i Zaporožje opisala kao primjer dvostrukih standarda.

Ruska stalna misija pri Ujedinjenim nacijama saopštila je da je Guterres šutio o akcijama kijevske vlade u Donbasu nakon 2014. godine, o situaciji oko Kosova i prestao da osuđuje okupaciju dijela sirijske teritorije od strane SAD i NATO-a.

“U tom kontekstu, takav direktan napad od strane generalnog sekretara UN-a na osnovno pravo na samoopredjeljenje izraženo od strane stanovništva regiona DNR, LNR, Herson i Zaporožje predstavlja još jedan primjer dvostrukih standarda”, navode ruske diplomate u saopćenju u četvrtak.

„Žalimo što je, umjesto da djeluje kako je predviđeno Poveljom UN-a, generalni sekretar odlučio da bude instrumentalan u utjecanju na poziciju država članica UN-a uoči očekivanog pokretanja rasprave o pitanju referenduma u Generalnoj skupštini od strane zapadnih zemalja“, navodi se u saopštenju.

Generalni sekretar UN-a Antonio Guterres izjavio je u četvrtak da su referendumi u suprotnosti sa Poveljom UN-a i da se ne mogu priznati.

Referendumi o ulasku u sastav Rusije održani su od 23. do 27. septembra u DNR i LNR, kao i u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti. Ogromna većina njihovih stanovnika glasala je za ulazak u sastav Rusije.

ReferendumrusijaUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

odavno je trebalo rasformirati ove parazite i mutikase ,,postali su instrument kojim usa upravlja i jedino o cemu brinu je kako namjestili se u poziciju i mirno docekali kraj zivota uz povlastice . Dovljno je vidjeti onog smrada iz somalije (kojeg dugo vec nema u novinama ) koji je osumnjicen i prozvan za genocid ali svejedno postavljen na poziciju da nam popuje ko je prav a ko kriv

Grdi
1 godina prije

I UN kao EU ce se raspasti prije ili kasnije ……

Tupko Glupko
1 godina prije

Putin je optužio SAD i saveznike da vode hibridni rat protiv Rusije i proruskih vlasti na istoku Ukrajine. Kaže dalje da Zapad nema moralno pravo govoriti o demokraciji dodajući da postoje razlozi za vjerovati da zapadne zemlje ne žele pronaći izlaz iz globalne prehrambene krize. Činjenica jest da je svega 20% ukrajinskih žitarica za izvoz završilo u ne-europskim državama. Dodao je da svijet svjedoči čistom sotonizmu na Zapadu te zapitao okupljene žele li da se njihovoj djeci nude operacije promjene spola. O Britancima govori kao o Anglosaksoncima, tvrdeći da su pomogli organizirati eksplozije plinovoda u Baltičkom moru, a američku vojsku opisao je kao brutalnu te osudio širenje NATO-a. “Uništenje zapadne hegemonije je nepovratan proces. Svijet nikad neće biti isti”, kaže Putin. “Zapad sad tiska novac, ali tim novcem se ne može ni nahraniti ni ugrijati. Trebaju im hrana i energenti. Morat će jesti manje, tuširati se manje i odijevati se toplo”.… Čitaj više »

Max
1 godina prije

To je to.

scorpio1959
1 godina prije

UN je američka kučkica

Tupko Glupko
1 godina prije

Eurostat: U Hrvatskoj poljoprivredni proizvodi poskupjeli 22%

tihobl
1 godina prije

Referendumi o odcjeoljenju su nelegalni za UN. Sta ce na to reci Slovenija i jos neki?

Tupko Glupko
1 godina prije

Evo vam preneseno iz Jutarnjeg lista, objavljeno prije dva dana, vrlo zanimljiva vijest: “Zagreb će za manje od mjesec dana biti domaćin prvog, povijesnog parlamentarnog samita Međunarodne krimske platforme, kada će 25. listopada ugostiti šefove parlamenata i delegacije pedesetak država Europe i svijeta, a među njima vrlo vjerojatno i Nancy Pelosi, predsjednicu Zastupničkog doma Sjedinjenih Američkih Država, koja je to usmeno najavila predsjedniku ukrajinske Vrhovne Rade Ruslanu Stefančuku na nedavno održanom samitu G7. Bit će to jedan od najvećih međunarodnih političkih samita održanih u Hrvatskoj još od 2019. i samita Kina +16 i kongresa Europske pučke stranke, a prvi ikada takve važnosti održan na parlamentarnoj razini. Delegatima koji će sudjelovati na samitu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici uživo će se video-vezom obratiti i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. Predsjednik Vrhovne Rade Ukrajine Ruslan Stefančuk sam je izrazio želju da upravo Hrvatska bude domaćin ovog skupa još prije ljeta, kada je kontaktirao predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića,… Čitaj više »

goran
1 godina prije

možda je vrijeme da se raspadnu ujedinjeni narodi i onda iza toga može početi dernek po svijetu,ista priča je bila poslije 1 svj rata

rade
1 godina prije

Amerikanci uvijek postave nekog siromasnog jadnika na celo tkz. UN,a poslije ga zasipaju sa svjeze ostampanim dolarima,a on skakuce i laje kao pudlica.Azija,Rusija i Kina ce napraviti svoj UN.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Antonio Guterrss korumpirani kurvino kopile.
Sva zla svijeta počinili su i započeli zapadni osvajači, okupatori kolonisti.

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

UN – liga naroda današnjice

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI