Ruski MiG-29 predani sirijskoj vojsci

MiG 29
74 komentara

Rusko veleposlanstvo u Damasku izvijestilo je o isporuci nove serije lovaca MiG-29 u Siriju kao dio vojno-tehničke suradnje ove dvije zemlje.

Rusija je u Siriju isporučila novu seriju lovaca MiG-29, priopćila je rusko veleposlanstvo u Damasku.

“Sirijska arapska vojska primila je drugu pošiljku modernih lovaca MiG-29 iz Rusije”, objavila je diplomatska misija na svojoj Twitter stranici. Prema veleposlanstvu, isporuka je izvršena kao dio vojno-tehničke suradnje dviju zemalja. Sirijski piloti već su počeli upravljati novim zrakoplovom.

30. svibnja službena sirijska novinska agencija Sana izvijestila je o predaji lovaca MiG-29 sirijskim oružanim snagama u ruskoj zračnoj bazi u Hmeimimu. MiG-29 Mikoyan-Gurevič (NATO oznaka: Fulcrum) zrakoplovni je lovac razvijen ranih 1970-ih, s dometom od preko 1400 kilometara i može letjeti do visine od 18 000 metara. MiG 29 je sposoban razvijati brzinu do 2400 kilometara / sat.

MiG-29sirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igor🇲🇰
3 godine prije

ispasce sirija posle izraela i turske najaca u regionu. 👍

Tomi
3 godine prije

Dzaba jim popusice i u siriji na ktaju

Borik
3 godine prije

Sada će Asad moći srušiti sve izraelske vidljive i nevidljive avione i rakete, Asad uvijek pobjeđuje.

Ad astra
3 godine prije

Svaka im čast. Pokloniti nekome najnovije Mig-29 avione. S financijske strane gledano, vrlo dobar poklon. To se može nazvati prijateljska suradnja. Znam da su Ameri poklonili dosta nairužanja i opreme Hrvatskij ali nisam još čuo da i Rusi nekome nešto poklanjaju.

Hamer
3 godine prije

Zastarjela konfiguracija

Neutralan
3 godine prije

U intervenciji NATO-a kojom je sprijecena agresija,etnicko ciscenje i genocid nad Albancima,vidjeli smo da su ovi mig 29 avioni bili obarani kao glineni golubovi…a u to vrijeme su bili jako moderni avioni,ali moda i efikasnost nisu isto

Kaj ti
3 godine prije

Mig 29 je čisti promašaj od zrakoplova

onaj najgl.....veći Dalton
3 godine prije

Na iskustvima Vijetnamskog rata, gdje lovci presretači nisu imali pouzdano raketno oružje, pa je bilo potrebno voditi bliske borbe (obuka Top Gun), krenulo se u razvoj tzv. super lovca. On je trebao moći presretati i u bliskim zračnim duelima obarati protivnika. Amerikanci su počeli, s jedne strane razvijati zrakoplov sa promjenjivom geometrijom krila, a s druge strane potpuno novog aerodinamičnog okvira. Tako su nastali Grumman F-14 Tomcat sa promjenjivom geometrijom krila za mornaricu i McDonell Douglas F-15 Eagle za ratno zrakoplovstvo. Uz novi dizajn i novu generaciju efikasnih raketa, sve do kraja Hladnog rata imali su prednost pred Sovjetima zbog kompjuterskih elektronskih sistema za detekciju ciljeva u zraku i upravljanja naoružanjem. Sovjeti su se odlučili za konfiguraciju lakog, manjeg lovca i teškog, srednjeg lovca koji bi djelovali u tandemu. (Iako su i oni jedno vrijeme koristili MIG-23 sa promjenjivom geometrijom krila). Oba lovca su morali biti brzi i imati vrhunske… Čitaj više »

onaj najgl.....veći Dalton
3 godine prije

Nakon Indije, Sirija je druga zemlja na svijetu koja je nabavila MIG-29. (Izvoznu verziju MiG-29B/UB.) Prvih 48 MiG-29B/UB su stigli u Siriju sredinom 1987. Do početka 1989. Sirija je imala tri lovačke eskadrile. Po nekim izvorima Sirijci su 2000. g. dobili još 12 MiG-29B i 2 MiG-29UB, a koji su trebali biti isporučeni Iraku. (Kojemu je u međuvremenu UN nametnuo embargo, pa je od 48 naručenih uspio dobiti 34.) Sirijci su navodno 2001/02g. dobili još i 22 polovna MiG-29B. Sigurno je da Rusija od 2011. radi remont i modernizaciju sirijskih MiG-29B i dovodi ih na standard SM. Tako modernizirani sirijski MiG-29SM imaju radar N019M1E ”Topaz-E”. I mogu nositi vrlo raznoliki arsenal raketa, tipa 6 zrak – zrak R-77AE, TV/laserski navođene zrak – zemlja H-29T/L, protubrodske H-31A i još poprilično toga. P.S. Sistem elektronske zaštite ”Talisman” aktivnim el. smetnjama može ometati rakete koje rade u frekventnom opsegu 12-18 GHz, tj. Ku-… Čitaj više »

onaj najgl.....veći Dalton
3 godine prije

Alžir je početkom 2006. potpisao ugovor za nabavu 28 MiG-29SMT tip 9-19 i šest dvosjeda MiG-29UB tip 9-53. Već krajem te godine su počeli pristizati prvi. Ali ugovor je ubrzo raskinut, jer je Alžir (inače veliki kupac ruskog naoružanja i opreme) tvrdio da su zmajevi zrakoplova bili proizvedeni još početkom 1990-ih i da su samo bili dovršeni. Svi su vraćeni Rusiji do kraja 2008. Rusija nije imala kuda nego ih je uvela u operativnu uporabu u svom RZ. Ti su se zrakoplovi odlično pokazali u službi, pa je 2014. rusko RZ naručilo je još 16 novih MiG-29SMT tip 9-19R i dva nova MiG-29UB tip 9-53R (sufiks R označava inačice namijenjene Ruskoj Federaciji). Isporuke su završene do kraja 2016. Svih 18 zrakoplova je isporučeno 116. Školskom centru za borbenu primjenu, u vojnoj zrakoplovnoj bazi Privolžskij kod Astrahana.

Stota perestrojka
3 godine prije

Zamolio bih ruske mitomane da prosetaju kroz svoje kuce,stanove,garaze,podrume,radionice i pobroje stvari koje posjeduju a ruski su proizvod,ja garantiram niti jedna stvar osim eventualno nafte ili plina,sve ostalo je produkt zapadnih tehnologija i znanja, izuzev mozda kineskih proizvoda a i to su zapadni proizvodi koji se samo produciraju u kini,zbog jeftine radne snage.

Max
3 godine prije

Još jedan pokazatelj da je Rusija na strani Sirije, Ali ostavimo to po strani zasad. MIG 29 ima velike tehničke mogućnosti (ovisno od verzije) i bolje će doći Sirijskoj Arapskoj Vojsci od starijih modela istog biroa. Naročito u sprječavanju upada Izraelskih lovaca.

sobravia
3 godine prije

Ne postoji besplatan ručak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI