Ruski oporbeni političari zahtijevaju kazneni progon za Putina, nakon što je dopustio koncert u Moskvi, koji je time prekršio pravila ograničavanja okupljanja ljudi.

Putin na koncertu
28 komentara

Ruski oporbeni političar Ilja Jašin poslao je zahtjev Istražnom odboru zemlje tražeći proučavanje skupa koji je održan na moskovskom stadionu Lužnjiki s 81.000 popunjenih mjesta, na kojem je prisustvovao predsjednik Vladimir Putin.

Festival je održan u četvrtak u čast proslave sedme godišnjice ponovnog anektiranja Krima Rusiji, a festival je uključivao i koncert na kojem su sudjelovale ruske slavne osobe poput Poline Gagarine, Sergeja Lazareva i EgoraKreeda. Na tom je događaju Putin također održao govor.

Prema Yashinu, vijećniku moskovskog okruga Krasnoselsky, proslava je prekršila sanitarna i epidemiološka pravila zemlje. Vlasti su nametnule ograničenja za masovne događaje tijekom Covida-19. Jašin se izravno žalio Istražnom odboru.

Ranije ove godine, neke oporbene osobe uhićene su zbog kršenja ograničenja Covida-19 kada su poticale ljude da prosvjeduju zbog zatvora Alekseja Navaljnog. Jašin vjeruje da bi policija trebala pružiti isti tretman organizatorima festivala ”Krimsko proljeće”.

“Događaj je organiziran, unatoč anti-Covid ograničenjima koja su bila na snazi u gradu i bio je popraćen masovnim kršenjem sanitarnih i epidemioloških standarda”, napisao je na Facebooku. “Molim Istražni odbor neka istraži, identificira organizatore i neka ih privede pravdi prema članku 236. Kaznenog zakona Rusije.”

To je isti članak koji je korišten za opravdavanje pritvaranja oporbenih aktivista u siječnju.

Prema trenutnim pravilima u Moskvi, broj gledatelja ne bi smio prijeći 50 % ukupnog kapaciteta kompleksa, a svi posjetitelji trebali su nositi osobnu zaštitnu opremu i biti društveno distancirani. Fotografije s mjesta održavanja događaja prikazuju kako se gomila ne pridržava mjera i kako ne nose maske.

“U Lužnikiju su deseci tisuća ljudi bili bez maski i rukavica,” primijetio je Jašin.

Oleg Stepanov, još jedan oporbeni aktivist, također je poslao službenu žalbu. U pismu upućenom Ministarstvu unutarnjih poslova zatražio je od policije neka procesuira Putina i moskovskog gradonačelnika Sergeya Sobjanina “zbog stavljanja života Moskovljana u opasnost”. Stepanov je koordinator Navaljnijeve organizacije u glavnom gradu.

Međutim, prema predsjedničkom glasnogovorniku Dmitriju Peskovu, stadion je bio tek napola pun, u skladu s ograničenjima.

„Ne, ovo nije istina. Stadion nije bio ispunjen do maksimuma, nego samo do polovice“, rekao je on.

Ilja Yashinvladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
3 godine prije

Možete samo da prihvatite da Putinu popušite kurac. To stoji i u textu.

3 godine prije zadnji put uredio Realno
ledeno doba
3 godine prije

Ilja Jašin, pripada onoj etničkoj skupini, kojoj pripadaju i Soros, Bezos, Cukerberg, Omidiyar, ..itd., kao i mnogi drugi opozicionari u Rusiji: Lev Šlosberg, Pavel Felgenhauer, Stanislav Belkovski..Ljudmila Ulickaja..itd. kao i tajkuni, Kolomiski, Alfred Rajngoldovič Koh, Abramovič…itd.

ledeno doba
3 godine prije

i još nešto,,, nisam cjepidlaka, ali ovaj portal ne bi trebao upotrebljvati englesku transkripciju ruskih ćiriličnih imena.
Inače kad ste već upotrebili englesku transkripciju,- ona nije u potpunosti ispravna– jer, treba biti Ilya Yashin, a ne Ilja Yashin.
Pošto se J, kako je poznato, na engleski izgovara kao dž, zato je bilo potrebno i ovo j u imenu Ilja, pisati sa ipsilonom, inače bi neupućeni Englez/Amerikanac/Kanađanin/Australac… Ilja čitao kao Ildža

original na ruski: Илъа Я́шин = naša transkripcija: Ilja Jašin

ZAGREPCANKA
3 godine prije

Ne dirajte Cara Putina!

Max
3 godine prije

Uh što sam se dobro nasmijao.

Jomla
3 godine prije

A nemate nikakvu poveznicu na neki video snimak, ili barem fotografije, s navedene proslave… polovično odrađeno!

Hattori Hanzo
3 godine prije

I kosarka ide u rusiji sa publikom,nedavno sam gledao u St.Petersburg europska liga sa publikom.Sa maskama ali ipak je lijepo vidjeti ljude na tribinama.

Malimali
3 godine prije

u čast proslave sedme godišnjice ponovnog anektiranja Krima Rusiji,

Zašto ponovnog? Krim je ruski od 1750 i neke, koliko se sjećam. A Jašin neka se ugleda na svog (valjda) ujka – bio je fantastičan golman.

KISIK
3 godine prije

U nas kod švane samo ovi a -fascicsti demoliraju moral…uz razmak od mozga.
Svi drugi su paj sugradjani preko dugog reda.
Neka se gužva

Karma
3 godine prije

Cestitke najvecem predsjedniku.
Istinski domoljub zemlje svoje.
Ove iz oporbe poslati nazad faraonu.

davor
3 godine prije

Super je dok to i tako javno kažu…odmah ih riješiti i suzbiti zlo u korijenu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI