Ruski presretač uništio dron Switchblade američke proizvodnje

Tor-M2
6 komentara

Snimka koju je objavilo Ministarstvo obrane prikazuje mogućnosti protuzračnog obrambenog sustava Tor-M2

Rusko ministarstvo obrane objavilo je snimku na kojoj se vidi kako protuzračni sustav kratkog dometa Tor-M2 presreće bespilotnu letjelicu kamikaze Switchblade američke proizvodnje koju su rasporedile ukrajinske snage.

Varijanta ‘M2’ najnovija je u obitelji Tor, koja ima mogućnost gađanja ciljeva u pokretu, a ne nakon stacionarnog raspoređivanja. To ga čini učinkovitim u zaštiti vojnih kolona.

Nova snimka prikazuje značajke visokoautomatiziranog oružanog sustava i uključuje primjer njegove uspješne upotrebe protiv AeroVironment Switchbladea američke proizvodnje.

Lebdeće streljivo najprije se prikazuje na zaslonu na brodu, s jasno vidljivim karakterističnim parovima krila. Zatim je prikazan lanser Tor-M2 kako ispaljuje projektil, a posada prati njegov napredak i pogodak iznutra.

Iz videa i komentara članova posade nije bilo jasno je li uništeni dron kamikaza bio lakši model Switchblade 300 ili teži Switchblade 600. ‘Kuzya’, zamjenik zapovjednika baterije Tor-M2, objasnio je razliku između dvije varijante dok je naveo različite mete s kojima se ruske protuzračne obrane nose u borbi protiv Ukrajine.

Napredni presretači koje koristi ruski sustav učinkoviti su protiv svih vrsta zračnih prijetnji, od kvadkoptera za nadzor do topničkih raketa, ‘Turist’, rekao je kolega čelnik iz iste jedinice.

“Imamo ih dosta. Dovoljno za sve bespilotne letjelice koje ukrajinske snage možda imaju”, rekao je.

Projektil koji se inače koristi u sustavu Tor-M2 predviđen je za gađanje ciljeva na udaljenosti do 12 km i na visini do 10 km. Jedan bacač nosi ih 16.

obrambeni sustavrusko Ministarstvo obraneSwitchbladeTor-M2
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivek
7 mjeseci prije

Tuci bandu Američku i europsku, to su fašisti.

dulebg
7 mjeseci prije

Nego samo – kolika raketa na koliki cilj? Tu mora da postoji proporcija. Rusi se raduju Lancetima od $20k, kako uništavaju tenkove od $1mln; da im se ne desi obrnuto sa TOR-ovima?

Otok Mali
7 mjeseci prije

Skidaju se rukavice. Do USA izbora za godinu dana sve će biti riješeno. Možda i bez nas.

Max
7 mjeseci prije

Tor je uvijek bio na glasu kao kvalitetan sustav,

tatamata
7 mjeseci prije

ove nase domace izdajice nemaju komentara danas ,,, ocito na konsultiranju sa stozerom .jer su rusi dobili letece lopate

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI