Ruski veleposlanik u UN-u: Sjedinjene Države su posijale “kaos” gdje god su se umiješale

Vasilij Nebenzija u Vijeću sigurnosti
28 komentara

Pred Vijećem sigurnosti UN-a, Vasilij Nebenzija je izjavio da smatra da je kemijski napad u Gouti insceniran i nepostojeći. Veleposlanik Rusije poziva na nepristranu istragu o incidentu koja je, kako je rekao, trebala početi pretpostavkom nevinosti.

Dana 9. travnja ispred Vijeća sigurnosti UN-a, hitno je sazvana sjednica Vijeća sigurnosti UN-a zbog optužbi za kemijske napade u Dumi, a na kojoj je ruski veleposlanik Vaslij Nebenzija uzeo riječ:

“Razumijete li u kakvu opasnost vodite svijet?” Upozorio je zapadne zemlje, navodeći prijetnje Damasku i Moskvi. Zatim je podsjetio Sjedinjene Države: “Gdje god odete, sve što dodirnete, ostavljate samo kaos iza vas. Lovite u mutnim vodama, ali sve što će te uloviti bit će mutanti!”.

Veleposlanik je izjavio kako je duboko zabrinut što Washington, London i Paris, koji slijepo slijede svoje američke saveznike u politici sukoba protiv Rusije i Sirije bez ikakvog opravdanja.

Osuđujući američke prijetnje prema Rusiji, za koje tvrdi da su gore nego u vrijeme hladnog rata, Vasilij Nebenzija se okrenuo američkoj veleposlanici Nikki Haley, uvjeravajući ju kako Moskva želi održati “normalne i civilizirane odnose sa Sjedinjenim Državama.”, “Arogantno sve odbijate, ignorirajući temelje ljubaznosti”, nastavlja ruski veleposlanik u UN-u.

Griješite ako mislite da imate prijatelje. Vaši takozvani prijatelji su samo oni koji se boje reći svoje mišljenje. To je vaš jedini kriterij prijateljstva”, obratio se Nebenzjia američkoj veleposlanici.

Navodni napad u Doumi je insceniran i nepostojeći

Vasilij Nebenzija također zaključuje da je “nema sumnje” da je tzv. kemijski napad u Doumi “obična gluma”. Uzimajući dokaze iz kontroverznih izvora bliskim pobunjenicima, Washington nije čekao istragu, nego je odmah optužio sirijske vlasti.

Ruski veleposlanik u UN-u pozvao je na nepristranu istragu navodnog incidenta, ističući kako bi trebalo započeti s pretpostavkom nevinosti. Rekao je da su ruske trupe spremne pratiti istražitelje Organizacije za zabranu kemijskog oružja na području navodnog napada.

Međutim, američka veleposlanica upozorila je da će Sjedinjene Države reagirati na navodni kemijski napad , bez obzira na to što UN odluči. “Povijest će zabilježiti trenutak kada je Vijeće sigurnosti izvršilo svoju dužnost ili je pokazalo potpun neuspjeh u zaštiti sirijskog naroda”, dodala je američka veleposlanica Nikki Haley.

Međutim, 29. ožujka, američki predsjednik Donald Trump je izjavio kako želi povući vojsku Sjedinjenih Država iz Sirije, tvrdeći da je pobjeda nad ISIL-om ostvarena, a što je naknadno opovrgnula administracija SAD-a.

Vasilij Nebenzija je upozorilo na “ozbiljne posljedice” ako zapadne zemlje pokrenule vojnu ofenzivu protiv sirijske vojske.

Kemijski napadUNVasilij NebenzijaVijeće sigurnosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ive
6 godine prije

SAD su udriskale cijeli svijet planet se usmrdio od njihova dreka, potrebita je temeljita dezinfekcija.

žrec
6 godine prije

Eto tek što je John Bolton dobio posao, već djeluje. Svi doslovno traže rat, od US političara do medija. S iznimkom Tuckera Carlsona koji je za američke prilike održao dosta oštar govor. Mislim da on neće dugo imati taj posao. A Trump je doslovno stjeran u kut.

Kenan
6 godine prije

Američkom ludilu nema kraja.Jedino pozitivno u cijeloj priči je da MSM više ne uspijevaju i u tolikoj mjeri kao prijašnjih godina zbog alternativnih medija ”uređivati” javno mnijenje.Kada bi barem američki narod otvorio oči i uvidio gdje ih vode njihovi političari.Građanski rat SAD-a je jedini izlaz iz ludila.

davor
6 godine prije

Kako bi rekao Ilija Čvorović: “sad ćete da vidite koja je to mafija”

Petar Veliki
6 godine prije

Rusi če naravno đentlmenski sačekat taj najavljeni napad “zapadnih partnera” na Siriju. Ali ovog puta mislim da če Rusi svima pokazat čega su sposobni kad oni krenu razvijat “demokraciju” za zaštitu svojih geostrateških interesa. Nije da jih rusi nisu više puta opozorili da ne rade gluposti. 🙂

Good Old Rebel
6 godine prije

Istina, Sjedinjene Države su posijale “kaos” gdje god su se umiješale Od Koreje, Jugo.istočne Azije do Bliskog istoka do Središnje Azije itd. Ali Sjedinjene države i njihov način vladanja stvorio je stanovništvo, koje je bolesno ako ne živi u okruženju, gdje se godišnje ubije 13 do 16 tisuća ljudi. Zašto je recimo 15 tisuća mrtvih normalno u Americi…? Naprosto zato što su “vlasti” u USA činile sve da se ubijanje po ulicama i kućama gradova i sela u USA čini kao normalna i prirodna stvar. “Breaking news” u USA je nešto što se podrazumijeva da se u životu potrebuje kao kruh. A što je bolje za “mentalno zdravlje “breaking news” with 5 do 10 (poželjnih 20) mrtvih, nasilno ubijenih. Beskućnici u USA nisu već dugo vijest, koje uzbuđuje. To je kod njih dio životnog funkcioniranja. A, način života, vlastitog, se prenosi na čitav svijet..i to postaje normala i konstanta…Što ćeš?… Čitaj više »

igi
6 godine prije

…jesam li ja zaista lud ili mi se čini da neki mediji umanjuju značaj početka ww3 ili ga relativiziraju kao da se radi o playstation igrici….kada je počeo ww1 momci su trčali u rat iz straha da on prebrzo završi a barut nisu omirisali;ovi danas momci više vode računa o big bratheru i RTL emisiji ljubav je na selu kao da se možebitna kataklizma dešava na marsu…na kraju sam zaključio da ja nisam svjestan stvarnosti i da vjerovatno imam šizofreniju jer se mnogi oko mene ponašaju tako da ih to previše ne uzbuđuje.

Komunista
6 godine prije

Strašno ješta se dešava i kako strmoglavo jure u rat, ne obazirući će ni na šta! “Americi žao sirijskog naroda”… Koji cinizam i licemjerje! Njima nije žao nikoga!
A i te predstave u VS, bezveze se održavaju, njih ne zanima istina i dokazi, oni rade šta god žele, a evropski kučići ih poslušno slušaju.

Fidel
6 godine prije

Rusi nadlijeću USrance. Biti će vekika potražnja za čamcima….

Danilo
6 godine prije

Koji sirijski narod vi branite i od koga?

Edo
6 godine prije

Nevjerovatno kako se Amerika ne obazire na bilo šta što drugi misle i hoće. Ništa argumenti, činjenice, dokazi, oni nastavljaju sa lažima i otvoreno kažu da će učiniti što su naumili pa ako je i u suprotnosti sa odlukama u SB UN.
Ovakav UN stvarno nema nikakvu ulogu i pitanje je do kada će funkcionirati a bez njega će biti još gore. Amerika je potpuno preuzela UN i kao da mu je glavna funkcija da njih podržava a Rusiju sputva.

Busola
6 godine prije

U slučaju bilo kakvog većeg sukoba cilj mene bi bio NOB 2, s ciljem uništavanja naših sluga, tajkuna koji su pljačkali narod sijali mržnju i podjele.

Žalosno je i pričati da jedino neka velika previranja u svijetu su jedina šansa da narodi Balkana se spase od potpune propasti.

Bitte füllen Sie dieses Feld aus
6 godine prije

Obicna predstava. Kontrola BI predstavlja veliki zalogaj u globalnoj igri i amerikanci se trude ostati pri koritu. To je tesko u ovoj situaciji, pa se i retorika pojacava. Nakon sto se u Siriji potpuno instaliraju rusi, koje Turska vec prihvaca kao silu, kontrola znacajnog broja interesnih i energetskih ruta biti ce pod paskom Kremlja. Time se smanjuje i potencijalni znacaj Bondsteela, jer cemu kontrola cijevi na Balkanu ako je ventil na BI. Rat u sirijskom pijesku, te par stotina tisuca mrtvih i nije neki pretjerani ulog u globalnom pozicioniranju. Nadalje, pobjedom u Siriji, Iran se prakticki naslanja na granicu Izraela, pa ne cudi raketiranje prije dva dana. Nakon sto se likvidira preostalih nekoliko tisuca bradatih u natikacama, preostaju jos samo Kurdi, koji ce stisnuti vise Erdogan , a u manjoj mjeri i Assad, pa niti tu nema bas previse prostora da se razmase USA interes. Silazna putanja “zemlje slobodnih”.

palermo
6 godine prije

Izgleda da je Šahist napokon odlučio udariti šahom, pardon šakom, o stol. Kako bi rekao Domenico iz Našeg malog mista: Ća ste izili., izili! Ne bi bilo loše i sa Libanonom sklopiti sporazum o uspostavi ruskog PZO, pa se onda zio-nazi štakori i hijene ne bi tek tako, gotovo na dnevnoj bazi, prešetavali libanonskim nebom.
Ne znam mogu li Sotone sa Cipra tući Siriju, jer je izraHELLska vojska čak imala i vojne vježbe sa tim Bizantincima nedavno?

Edo
6 godine prije

Rusi pregledali mjesto na kojem je izvršen navodni napad i ustanovili da napada nije bilo. Bez obzira na to, svi nastavljaju sa istom pričom i prijetnjama a stvarno stanje uopšte ne žele utvrditi.
Trebalo bi ih natjerati da javno u UN kažu da li su toliki glupani da ih šačica militanata i terorista tako izmanipulira ili su direktno suučesnici u tim manipulacijama i suradnici terorista.

Bill Clinton
6 godine prije

a, zašto kaos pod navodnim znacima?! to je stvarno tako…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI