Ruskim agentima tajne službe zabranjen pristup moskovskim restoranima i barovima zbog zabune s Covid-19 QR kodom

Rusija-Skeniranje Covid QR koda
19 komentara

Mogu skalirati zidove i infiltrirati se u terorističke ćelije, ali za neke od najtajnijih ruskih agenata dobivanje stola u moskovskom restoranu očito je nemoguća misija, jer grad određuje mjesta u restoranima usred novog vala Covid-19.

Sjenoviti izvori u najpoznatijoj domaćoj sigurnosnoj agenciji, FSB, rekli su u četvrtak novinskoj stranici RBK da brojni operativci nisu uspjeli doći do QR kodova potrebnih za ulazak u ugostiteljska mjesta. Iako se ne radi baš o kodu Enigme, pristup digitalnih pristupnih ključeva postao je veliki zadatak za potencijalne goste i one koji se žele zabaviti, otkako su početkom ovog mjeseca uvedene oštre nove mjere za kontrolu širenja koronavirusa.

Samo oni koji su cijepljeni s dvije doze cjepiva za Covid-19 ili koji su se nedavno oporavili od virusa, nakon pozitivnog testiranja u posljednjih šest mjeseci, ispunjavaju uvjete za kod, koji je potreban za ulazak u barove, restorane, pa čak i kafići. Ostali će morati predstaviti čisti PCR test u protekla tri dana ako žele ostvariti pristup.

Međutim, klinike koje dijele doze sigurnosnim agentima u zemlji same su navodno toliko tajne da nisu povezane s gradskim središnjim sustavom kontrole koronavirusa. Kao rezultat toga, agenti su zapravo izostavljeni, čak i ako su dobili cjepiva, umjesto da su liječniku rekli ne.

Bez obzira traže li dobro mjestu u jednom od moskovskih višekatnih restorana ili se jednostavno nadaju da će objedovati drugi dan, agenti su vrlo frustrirani zbog saznanja kako nemaju dopuštenje za objed u restoranima. Umjesto toga, morat će krenuti kući rano navečer, što daje novo značenje izrazu „agent spavač“.

Međutim, u izjavi objavljenoj kasnije u četvrtak, šefovi saveznih sigurnosnih službi rekli su da “nemaju informacije” ni o jednom od svojih zaposlenika koji se suočavaju s problemima s pristupom sustavu. Istodobno, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov priznao je da još uvijek postoje problemi s tehnologijom. “Postoje li poteškoće s dobivanjem QR kodova? Postoje. Da, sustav još uvijek ne radi ispravno. Ali ne sumnjam da će se sve to u roku od nekoliko dana, u roku od tjedan dana, normalizirati,“ rekao je.

Oko 2,5 milijuna ljudi dobilo je svoje QR kodove u glavnom gradu Rusije od početka plana, rekle su gradske vlasti. Međutim, čini se da su mnoga mjesta bez terasa ili vanjskog prostora prvih nekoliko noći bila gotovo prazna, otkako je mjera predstavljena u ponedjeljak.

Moskva se bori s naglim porastom zaraženih Covid-19, jer je zemlja najavila niz uzastopnih rekordnih dana smrtnih slučajeva ovog tjedna. Procjenjuje se da se oko 90% svih slučajeva odnosi na novu zaraznu varijantu Delta, koja je zahvatila Indiju prije nego što je krenula u Europu i SAD.

obavještajne služberusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
TIKTAKTIKATAKATAK
2 godine prije

Špijun sa pametnim telefonom- eto propasti za jedno ozbiljno zanimanje.

Marko75
2 godine prije

Zašto još cijepe s Covid-19? Od Covid-19 više nema opasnosti, sad je glavna Delta.

Stara kuka
2 godine prije

Pa dobro možemo li konačno utvrditi da li se ovo histeriziranje moskovskih vlasti prakticira i u ostatku Rusije. Svi dosadašni primjeri korona tiranije u Rusiji o kojima ste pisali se odnose na Moskvu. A izgleda i da broj “slučajeva” raste i luduje samo u Moskvi.

Zorule
2 godine prije

Ni Rusi nisu culi za ivermectin, ili HCQ+Cink? Cccc, e moji rusi, jadni vi sa svojim Vladom.

2 godine prije

Ok. Shvatili smo. Kodovi na mobitelima nisu pouzdani i mogu nas iznevjerit u vrlo bitnim momentima. Da li bismo ikako mogli dobiti čipove?

BanOvan
2 godine prije

“Sjenoviti izvori”.. ima li u kući prevodioca ?

ijefnbioasefovuanfua
2 godine prije

Ovim žele reći pimglu rusima kako se ne mogu izvući bez cjepanica kad i agente kao teroriziraju, koja jeftina psihologija mase…………

Hattori Hanzo
2 godine prije

To su oni ugostitelji kao i kod nas koji cvile i traze pomoc sa svih strana,kukaju kako ih je vlast otjerala u propast a sada provode teror bolje od drzave.

tedi
2 godine prije

Tu se ne zna ko je kome svoj,kome ##ck# materina kome qwarc moj.Jaksic.
Oj! Kafano.

Komunist
2 godine prije

Koji luđaci. Izgleda da je Kina trenutno najslobodnija zemlja na svijetu- maske nisu obavezne, nema korone, nema lockdowna, restorani, klubovi, trgovine su otvorene, nema QR pasoša i ono najvažnije cijepe se klasičnim cjepivom sa inaktiviranim virusom za razliku ovog bojnog otrova kojeg nam EU nameće

Max
2 godine prije

E moj Putko to radiš svomm narrodu..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI