Sabotaža izbora u Francuskoj – cijepanje glasačkih listića Marine Le Pen

Marion Maréchal-Le Pen
25 komentara

Ostalo je još manje od tri dana do drugog kruga predsjedničkih izbora na kojima će Francuzi izabrati predsjednika ili predsjednicu Francuske. Najvažniji predsjednički izbori još od nastanka 5. republike 1958. ne prolaze bez skandala. Pocijepani listići, koje putem Pošte primaju francuski birači, postaju predmet zabrinutosti štaba Marine Le Pen, jer kao takvi oni su nevažeći.

Drugi krug predsjedničkih izbora ulazi u finalnu fazu. Francuski birači u nedjelju imaju priliku odabrati budućeg predsjednika između Marine Le Pen i Emmanuela Macrona. Prije svakih izbora francuski birači putem Pošte primaju kuverte u kojima se nalazi kratki rezime programa oba kandidata s glasačkim listićima, koje svaki glasač koristi pri glasanju na dan izbora.
Kako bi glas bio valjan svaki glasački listić mora besprijekorno čist i neoštećen. Bilo kakvo oštećenje, glasački listić čini nevažećim.

Upravo se na društvenim mrežama oglasila Marion Maréchal Le Pen s fotografijama oštećenih glasačkih listića samo jednog predsjedničkog kandidata, u ovom slučaju Marine Le Pen, upozoravajući birače da će korištenje ovih listića učiniti glas nevažećim.

Marion Maréchal Le Pen - "Pazite na oštećene glasačke listiće"
Marion Maréchal-Le Pen – “Pazite na oštećene glasačke listiće”

Nakon slanja upita osobama koje su odgovorne za pripremi izbornih materijala, odgovor je bio sljedeći: “Za sve je kriv stroj“.

Postavlja se logično pitanje kako stroj nije pocijepao listiće kandidata Emmanuela Macrona, već samo Marine Le Pen?

Na žalost građana, postojeća politička vlast, opozicija i mediji odradili su najprljaviju izbornu kampanju u ranijoj povijesti Francuske. Umjesto objektivnosti, svjedoci smo začuđujuće subjektivnosti svih protagonista koji su organizirano i neumjesno favorizirali kandidata establišmenta Emmanuela Macrona. Bez obzira na rezultate izbora, nepravda učinjena francuskom narodu bit će predmet polemika desetljećima.

glasački listićinevažećiPredsjednički izborisabotaža
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majkl Đordan
6 godine prije

Anglocionisti ubacuju u višu brzinu. Danas su i u Hrvatskoj odradili institucionalni državni udar. To je dobro jer pokazuje da otpor jača. Trajat će ova borba dugo, trebat će puno toga pretrpiti, ali na kraju će dobro pobijediti zlo.

tuf
6 godine prije

Ovi su zreli za slanje stranih promatrača koji će nadgledati izbore. Nešto baš i nema pritiska međunarodne zajednice za pridržavanjem demokratskih normi ?

Zvrk
6 godine prije

Jbg ovo je bitno za tzv establišment i ako prijeđu na državni terorizam (od kojeg smo još daleko) to je znak da su na čvrstom dnu.

stipa
6 godine prije

Ne bih se čudio da se, zbog ovakvih “igara”, u Francuskoj uskoro dogodi nešto slično “Bartolomejskoj noći” ili revoluciji nalik na godine kada se uspostavljala Prva Republika kada su padale mnoge glave… Francuzi su u povijesti bezbroj puta pokazali da nisu za šalu… Koliko znam jedini su svojedobno izašli iz NATO-a vođeni generalom de Gaulleom. iako su to poslije drugi “igrači” anulirali i vratili Francusku u NATO

Andrej
6 godine prije

Ono što se danas (ponoć prošla, dakle jučer) odigralo u saboru RH je premasilo moja najluđa očekivanja i sasvim zasluženo, u domeni ludih obrata, pobijedilo malverzacije sa glasačkim listićima u Francuskoj.
Da nisam gledao “live stream”, ne bih vjerovao svojim ušima i očima.
Jednostavno, nemam riječi. Sada razumijem, zasto mnogi u RH zive bez osmijeha. Gorčina među komentatorima je bila takva, da se mogla nožem rezati.
Do sada mi je drugi dio Kuma Francisa Coppole bio favorit u zanru mafijskih obracuna, a sada, potpuno neocekivano, mu je pobijednicki prijestol izmaknulo saborsko izglasavanje nepovjerenja ministru financija.
Svakako preporučujem pogledati, jer su kritike fantastične. 🙂

Spektator
6 godine prije

Model zapadne demokracije vrlo je organizacijski “plitak”, sa slabim kontrolnim funkcijama, idealan za vaninstitucionalno djelovanje interesnih skupina, tajnih društava, superbogatih moćnika u spregi s mafijom i kriminalom. Ono što je vidljivo na javnoj sceni je samo vrh ledenog brijega, i fotošopirano i fejsliftano lice. Događaji danas u Hrvatskom saboru to jasno pokazuju.

Dr. Strangelove
6 godine prije

Natovci ce namjesti izbore da pobjedi njihov covjek – McRon.

Le Pen je izjavila:
– S Francuskom ce upravljati zena, to cu biti ja ili Frau Merkel !
Pametnom dosta.
Francuzi ne zelu da budu zubac njemackog lV Reich-a.
Vidjet cemo, uglavnom svatko se mijesa u francuske izbore, netko manje netko vise a Sjeverna Koreja NULA.

Jupiter
6 godine prije

Cepali su Trumpa gde su stigli pa je na kraju na volšeban način pobedio.
Možda se zaista nešto menja u glavama glasačke mašine.

čitatelj portala
6 godine prije

Prljavi igraju prljavo. Kao i kod nas u Saboru.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI