SAD ne žele biti jamac sirijskog mirovnog procesa

SAD Vojska - helikopter
3 komentara

Posebni predstavnik ruskog predsjednika za Siriju Aleksandar Lavrentijev je rekao kako je i Washington pozvan da bude stranka u procesu u Astani, glavnom gradu Kazahstana gdje se praktično rješava sukob u Siriji, ali su američke vlasti to odbile.

“U jednom trenutku smo ponudili Sjedinjenim Državama da postanu jamac procesa u Astani, time i mirnog rješenja sukoba. Inicijativu su odbili, rekavši kako su zadovoljni ulogom promatrača. Vjerojatno su sa žaljenjem gledali kako se razvija proces u Astani i daje rezultate naprijed”, kazao je Aleksandar Lavrentijev.

Međutim, prema Lavrentijevu, Rusija i dalje pozdravlja moguće sudjelovanje Sjedinjenih Država u važnim pregovorima, koji su, sudeći po rezultatima i unatoč kompromisima kojima nije zadovoljna jedna ili druga strana u sukobu, premašili važnost procesa u Ženevi.

Proces političkog rješenja je poput velikog broda na kojem svi moraju ploviti u jednom smjeru. Mi iz političkih rješenja nikada ne pokušavamo izolirati nikoga. Ako su SAD spremne sudjelovati u procesu, očekujemo od njih i odgovarajuće ponašanje”, dodao je posebni predstavnik Vladimira Putina za Siriju.

Naravno, to bi značilo da bi Washington morao odustati od svoje politike u Siriji i uskladiti je s ostalim akterima i jamcima mirovnog procesa u Astani, što je, blago rečeno, znanstvena fantastika.

mirovni proces
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Kako će oni biti jamac? Malo Laurentijev podbada. No, polako, kamen po kamen palača, a Iran, Rusija i Turska strpljivo grade. Turska malo podriva temelje, ali je bitno da je odustala od izvornog cilja i kad kaže ovim svojim skupinama da ne pucaju, oni ne pucaju. Ostao je samo Al-Nusra. To će morati fizički uništiti.

čitatelj portala
6 godine prije

Kad je američkom deep state-u bio cilj mirno rješenje Sirijskog rata?

davor
6 godine prije

Niti žele niti mogu..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.