Scholz tvrdi kako Zapad nema namjera slati vojne postrojbe u Ukrajinu

Scholz - Ukrajina - Vojska
18 komentara

Njemački kancelar dao je komentar je nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao da se raspoređivanje vojnika ne može isključiti

Vojne postrojbe Zapada neće biti raspoređene u Ukrajini, inzistirao je njemački kancelar Olaf Scholz, nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron sugerirao da se ta mogućnost ne može isključiti. Prema Scholzu, sa sastanka u Parizu u ponedjeljak bilo je jasno da kolege europski čelnici nemaju namjere slati vojske kao podršku Ukrajini.

Govoreći na tiskovnoj konferenciji nakon okupljanja pristaša Kijeva u francuskoj prijestolnici u ponedjeljak, Macron je izjavio kako “ne možemo ništa isključiti”, unatoč tome što “danas nema konsenzusa o slanju, na službeni način, postrojbi na teren u Ukrajinu”. Nadalje je ustvrdio da bi ruska pobjeda u sukobu bila veliki udarac za europsku kolektivnu sigurnost. Tu je ocjenu kasnije ponovio i francuski premijer Gabriel Attal. Obraćajući se novinarima u utorak u Freiburgu, Scholz je naglasio da u budućnosti neće biti “nikakvih kopnenih postrojbi, niti vojnika na ukrajinskom tlu, koje bi ondje poslale europske zemlje ili zemlje NATO-a”.

Također je istaknuo da je aktivnom zapadnom vojnom osoblju trenutno zabranjeno sudjelovanje u ukrajinskom sukobu.

Prema Scholzu, čelnici koji su se u ponedjeljak sastali u Parizu bili su “jednoglasni što se tiče ovog pitanja”.

Odgovarajući u utorak na Macronove izjave, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov upozorio je da “u ovom slučaju ne moramo govoriti o vjerojatnosti, nego o neizbježnosti izravnog sukoba između NATO-a i Rusije”, ako zapadno vojno osoblje završi u Ukrajini. U međuvremenu, glavni tajnik vojnog bloka predvođenog SAD-om, Jens Stoltenberg, požurio je naglasiti kako “nema planova za raspoređivanje vojnih snaga na teritoriju Ukrajine”.

Slično, poljski premijer Donald Tusk pojasnio je kako njegova zemlja “ne planira slati svoje postrojbe na teritorij Ukrajine”, dok je njegov češki kolega Petr Fiala također izrazio skepticizam u pogledu potrebe za takvim raspoređivanjem. Reuters je u ponedjeljak prenio izjavu neimenovanog dužnosnika Bijele kuće koji je rekao da ni Washington nema takve planove.

macronnjemačkaScholzukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gad
1 mjesec prije

Makaron se našmrkao pa laje. Ništa od toga, jer gaće se tresu.

eks
1 mjesec prije

O kojem “Zapadu” govori Šolc ? Ono što zovemo Zapad jeste USA i njihovi vazali. Šolc se ne pita ništa, on je jedan od najvećih vazala američkih psihopata

Bruno
1 mjesec prije

Jado, ne znaš ni ko ti je srušio sjeverne tokove, a znaš da zapad neće slati trupe. Ni mama ti ne vjeruje, ali spremi velike količine toalet papira. Sasraćete se kad krene armagedon.

burt
1 mjesec prije

diglo se previše uzbune radi najave slanja pedesetak F-16 Ukrajini i najave stvaranja koalicije za slanje dalekometnih raketa u Ukrajinui, svaki profesionalni vojnik iz vojske neke NATO države ima pravo da ide u Ukrajinu kao dobrovoljac a kad dođe vrijeme biti će im ponuđeno da im plaća ide dok im ugovor miruje ako idu u Ukrajinu i stave se pod komendu ukrajinskih međunarodnih dobrovoljačkih jedinica tako da to nije ništa neouobičajeno jer možda će trebati 20000 profesionalaca za pojačanje obrane Harkova, Zaporožja i Hersona

Max
1 mjesec prije

Njemci znaju što znači izazvati Ruse.

abc
1 mjesec prije

Pa nema zapad ni što poslati. Omladina jim je debilna, na drogama i jedva podigne kašiku.

ime
1 mjesec prije

znači da ima

Jednostavno receno
1 mjesec prije

Ako vratimo kronološki za šta sve šolc nije bio onda je do ljeta njemačka i nato vojska u ukraini.

Darko
1 mjesec prije

Šolc odjebi Brisel u tri pičke materine i vodi računa što si napravio od Njemačke? Ostavi se Ukrajine i Rusije to nije tvoj mandat i briga. A Ukrajina dobiva što je zaslužila zahvaljujući židovskom smradu Zelenskom na žalost..

Lucija, prva
1 mjesec prije

Stavit ću još jednom: 🙂 Ovo je ugovor koji jest potpisan i odnosi se na Njemačku. Nema stranih snaga u Istočnoj Njemačkoj . Traži se i naglašava potpuna suverenost Berlina. Ovo se ne poštuje, pa Rusi razmatraju prekid ugovora. “Русија разматра могућност поништавања Уговора са Немачком, познатог као „два плус четири“, који су потписале ДДР и Савезна Република Немачка и СССР, Француска, Велика Британија и САД. Споразум је омогућио уједињење Немачке. Уговор каже:  Члан 2 – Уједињена Немачка никада неће употребити оружје које има.  Члан 3 – Забрана производње, поседовања и одлагања нуклеарног, биолошког и хемијског оружја.  Члан 5 – На територији бивше ДДР, одакле ће бити повучене совјетске трупе, биће стациониране само немачке снаге, а ту се неће појављивати стране снаге (трупе интегрисане у савезничке структуре, као што је НАТО), ни нуклеарно оружје.  Члан 7 – наглашава се потпуни суверенитет Берлина над унутрашњим и спољним… Čitaj više »

FATIH
1 mjesec prije

GOVNA JEDNA,VAŠE ZLE NAMJERE PREMA RUSIJI SU KONSTANTNE OD NAPPOLEONA.SAMO IMATE JEDAN PROBLEM A TO JE ŠTO NEMATE “MUDA”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI