Sedam smrti na Američkom nosaču aviona – mornari tvrde da su uvjeti neizdrživi

USS George Washington
10 komentara

Kako javljaju američki mediji, nakon niza smrti i samoubojstava među posadom USS George Washington, mornarica će dopustiti stotinama mornara da žive na kopnu ovog tjedna.

Nakon niza smrtnih slučajeva i samoubojstava među posadom USS George Washington, nosača zrakoplova u suhom doku u Virginiji radi održavanja od 2017., mornarica će ovog tjedna početi dopuštati stotinama mornara da žive izvan broda.

U prošloj godini umrlo je sedam mornara na brodu, od kojih su četiri vjerojatno izvršila samoubojstvo.

“Tih sedam smrtnih slučajeva je iz sljedećih razloga: 2 smrti povezane sa zdravljem, 1 neutvrđena smrt, 1 potvrđeno samoubojstvo i 3 očita samoubojstva koja su još pod istragom”, rekao je dužnosnik Naval Air Force Atlantic u priopćenju za ABC News.

Četiri smrtna slučaja dogodila su se 2021. godine, a posljednja tri su se dogodila unutar jednog tjedna u travnju.

Među nekoliko promjena koje su napravljene kao odgovor na niz tragedija i pritužbi mornara na uvjete rada i života na brodu USS George Washington, mornarica će početi nuditi privremeni smještaj za one koji trenutno žive na brodu.

Velika većina posade od otprilike 2700 članova već spava negdje drugdje, s oko 400 ljudi koji žive na brodu. Već u ponedjeljak, 260 od tih mornara moći će odustati od života na brodu, prema dužnosniku Naval Air Force Atlantic. Ta opcija će se nakon toga otvoriti za dodatnih 50 mornara tjedno.

Nosač se nalazi u brodogradilištu Newport News i prolazi kroz “remont kompleksa za opskrbu gorivom”, koji mornarica opisuje kao “višegodišnji projekt koji se izvodi samo jednom tijekom 50-godišnjeg radnog vijeka nosača koji uključuje punjenje dvaju nuklearnih reaktora na brodu, kao i značajne popravke, nadogradnje i modernizacije.”

Očekuje se da će radovi biti gotovi ove zime, rekao je za ABC News jedan mornarički dužnosnik.

Mornarica je također djelovala kako bi pojačala podršku za mentalno zdravlje posade, uključujući dodavanje kliničkog psihologa i licenciranog kliničkog socijalnog radnika, te ubrzano upućivanje na preglede mentalnog zdravlja, navodi mornarica.

Tri očita samoubojstva promatraju istraga pomorske kriminalističke službe i dvije istrage lokalnih organa za provođenje zakona, prema dužnosniku. Mornarica je također najavila širi pregled uvjeta na svojim nosačima koji se održavaju.

“Kontraadmiral Dunham, zamjenik zapovjednika, Naval Air Force Atlantic, dobio je zadatak voditi veći tim za procjenu različitih pitanja kvalitete života (QoL) za naše nosače zrakoplova koji su trenutno na održavanju. Dovršavamo sastav ovog tima, kako god bilo uključit će multidisciplinarne stručnjake za predmet iz brojnih dionika koji će identificirati programska područja koja bi mogla zahtijevati povećanu pozornost, podršku ili resurse. Njihove preporuke informirat će potencijalno buduće djelovanje, identificirati područja za poboljšanja i predložiti strategije ublažavanja za optimizaciju QoL”, rekao je glasnogovornik Naval Air Force Atlantic, zapovjednik. Robert Myers u izjavi.

Ubrzo nakon posljednje smrti, stariji mornar u mornarici, glavni zapovjednik Russell Smith posjetio je USS George Washington kako bi se obratio posadi i odgovorio na pitanja.

Kad ga je mornar upitao o većoj razini samoubojstava i problema s mentalnim zdravljem posebno na brodovima na održavanju, Smith je priznao posebne izazove služenja brodu tijekom remonta.

“Koliko vas se prijavilo za odlazak na brod u dvorištima? Koliko vas je mislilo, čovječe, jedva čekam biti u suhom doku … i umjesto toga skidati farbu i raditi sve ono što radimo da naš brod bude spreman za rat?” upitao je posadu. – Nitko ne želi raditi taj posao.

Nastavio je: “Dakle, ako ste manje sretni jer se ne osjećate kao da radite ono zbog čega ste došli ovamo, gubite svoje tehničke sposobnosti u bilo kojoj funkciji u kojoj se nalazite. Nije optimalno. Mi to znamo.”

Smith je također rekao da je mornarica svjesna problema samoubojstva i da ga je teško riješiti.

“Razumijem da još uvijek imamo problem i da se odjel usredotočuje na njega, ali pobijediti samoubojstvo je kao pobijediti rak”, rekao je Smith. “Postoji mnogo različitih uzroka, mnogo različitih razloga.”

Ostali čelnici mornarice izrazili su suosjećanje zbog nedavnog gubitka života među posadom.

“Tragični događaji koji su se dogodili uključujući mornare dodijeljene USS George Washingtonu tužan su podsjetnik na slom srca i tugu koji prate gubitak prijatelja, člana obitelji ili suradnika. Iako je mornarica otporna sila, mi nismo imuni od istih izazova koji utječu na naciju kojoj služimo”, rekao je zapovjednik Atlantskog mornaričkog ratnog zrakoplovstva kontraadm. John Meier.

Izvor: abc7.com

američka mornaricaMornaricaNosač avionaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Ništa neobično…
Život nije film.
U realnom životu doživljavaš teror, od jutra do večera. 24/7. 1/12, koliko traje pogodba.
U filmu samo sat i pol. I završi se uvijek “happy end”….
Američka mladež, koja se javlja, impregnirana je sa filmskom produkcijom.
Sječate se, kad su ubili Sulejmanija? I Iran odgovorio sa raketnim napadom?
Makar su sjedeli u skloništima, 66 vojnika doživjleo je Post Traumatski Sindrom.
To je “burger” generacija…

mrdo
1 godina prije

Da nije pelcitis iznenaditis?

1 godina prije

Ja se uvijek nasmijem, kad pogledam američki film…
Dotrči osoba do povređenog u nekoj situaciji, zatrese ga i izgovori famoznu rečenicu:
“Are you ok?”
A čovijek ima rupu u glavu….
Kako da mladež iz takve države zna, šta se dešava?

Max
1 godina prije

Poslijedica izloženosti neljudsskim uvjetima.

Lucija, prva
1 godina prije

Ovoga što ne želi pituravat i skidati boju, odmah izbaciti iz službe.

Sve neki bla, bla.
Dovesti posebne istražitelje za utvrđivanje uzroka smrti.
I medicinske i ostale.

Roccos
1 godina prije

Ima još jedna teorija zašto se toliko ubijaju.Naime američka vojska je postala raj za homiće,koji se nimalo ne ustručavaju da naguze nekog ljepuškastog novaka i eto teških trauma koje se često ovako završavaju.

Dabu Dabi
1 godina prije

Neka crkavaju americke krvozedne zvijeri, oni bi ratovali i pljackali i dalje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI