Šef Hezbolaha napada „lažljivca“ Trumpa zbog koronavirusa, tvrdeći da epidemija „podsjeća na svjetski rat“

Hassan Nasrallah
15 komentara

Američki predsjednik proglasio je nacionalnu vanrednu situaciju u zemlji 13. marta, nakon što je oko 1.000 Amerikanaca zaraženo virusom, uprkos tome što je Washington preduzeo korake za sprječavanje epidemije.

Generalni sekretar Hezbolaha Hassan Nasrallah proglasio je američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovu administraciju “najgorim lažljivcima”, tvrdeći da su sakrili pravu mjeru izbijanja koronavirusa (COVID-19) u Sjedinjenim Državama. Nasrallah je naime optužio Trumpov tim da je umanjio prijetnju koronavirusom i namjerno smanjio broj zaraženih u svojim izvještajima usred “bitke koja nalikuje svjetskom ratu”.

Vođa Hezbollaha pozvao je Washington da promijeni svoj pristup i prihvati transparentnost u izvještajima o epidemiji. On je izneo libanonske vlasti kao primjer pravilnog transparentnog izvještavanja i dodao da će njegovo kretanje usmjeriti resurse da pomogne vladi u borbi protiv virusa u zemlji.

Nasrallah je odvojeno kritizirao američki pristup “pomaganju” Iranu da se izbori sa rastućim širenjem COVID-19, tvrdeći da Teheranu trenutno ne treba američka pomoć, već da se ukinu sankcije. Ranije su iranske vlasti takođe pozvale Washington da ukloni sankcije kako bi se omogućilo toj zemlji da kupi odgovarajuće lijekove kako bi se mogli nositi sa infekcijom.

Trenutno širenje COVID-19 u SAD, koji je već zarazio preko 1.600 ljudi, a 41 je umrlo, navelo je predsjednika Donalda Trumpa da proglasi vanredno stanje, naređujući stvaranje specijalnih centara za borbu protiv pandemije širom zemlje. Takođe je rekao da neće štedjeti na sredstvima da se zaustavi epidemija COVID-19 i obećao je da će u te svrhe izdvojiti 50 milijardi dolara.

Trumpov plan također predlaže pružanje pomoći američkim kompanijama kako bi im pomogli da prebrode gubitke pretrpljene zbog pandemije, kao i zamrzavanje kamata na studentske kredite na neodređeno vrijeme.

Donald TrumpHassan Nasrallah
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 godine prije

Proglašenje izvanrednih mjera u SAD-u na petak, 13-i.
U petak, 13. listopada 1307. počeo je progon vitezova templara (duhovnih prednika masona) i njihovog Velikog Meštra Jacquesa de Molaya od strane Crkve.

VOLGA VOLGA
4 godine prije

Što se svi boje komentirati jer BIG BRODHER SVE ZNA????Ali Božja je zadnja.

Alex
4 godine prije

U modernom ratu pobjeđuje oružje…A u konačnici priroda,koja može stvoriti virus kakav hoće,kad hoće i koliko hoće…Svi smo mi samo mali ljudi,bez obzira na moć,lovu,itd,ali dok to shvatimo…

Alen
4 godine prije

Torbicom ga ‘asane !

Ora
4 godine prije

“Generalni sekretar” ??? Zar nije Šeik? Ova titula me podsjeća na vremena kada su se partijski kadrovi skupljali po partijskim sastancima, onda je tu uvijek bio neki sekretar.

Mirko
4 godine prije

Ja uopste ne razumijem kako ovde svi za ovaj virus krive Ameriku, a oni ce najbolje da nahebu. Evo Kinezi vec se oporavljanju, zatvaraju bolnice a za SAD najgore projekcije. Najvise do danas su ako realno gledamo profitirali Kinezi. Pokupili vecinu dionica stranih firmi u Kini, utvrdili vlast, Hong Kong, gospodarstvo itd. Ajde ljudi jesu Amerika nesto najgore ali tu su i drugi novi igraci. Zar stvarno mislite da su Kinezi nesto humaniji nego Ameri ili bilo koja druga veca sila.

Zax
4 godine prije

Trump je virus iskoristio da upumpa 1.5 trilijuna dolara u bankrotirane korporacije i banke bez suvisnih pitanja. Problem je sto to nije dovoljno. Svi ekonomisti se slazu da to mora puknut kad tad. Samo sto nitko ne moze procijeniti kad ce biti taj trenutak. Ova pandemija bi mogla biti okidac ali nikako uzrok

Max
4 godine prije

pa naravno da lažu i koriste to da uvedu izvanredno stanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI