Sirijski “pobunjenici” se žale da ih “Rusi bombardiraju dok oslobađaju zemlju”

Su-27
12 komentara

Takozvana sirijska “pobunjenička skupina”, koju podržava CIA, tvrdi da je bila napadnuta od strane ruskih zrakoplova u vrijeme dok je “napredovala” protiv provladinih snaga na jugoistoku Sirije.

Saad Al-Haj, glasnogovornik naoružane skupine Jaysh Usud Al-Sharqiya, povezane s takozvanom “Slobodnom sirijskom vojskom” koju podržavaju SAD, izvijestio je da je njegove borce prošle srijede bombardiralo šest ruskih borbenih zrakoplova. Napad se dogodio dok su se takozvani pobunjenici kretali prema vojnom punktu Zaza na periferiji Biyar Sabe, malog mjesta koje se nalazi u blizini granice s Irakom i Jordanu.

“Ruski borbeni zrakoplovi su nas bombardirali i potisnuli naš napredak nakon što smo probili prve linije obrane proiranskih milicija i prilazili Zazi”, izjavio je Al-Haj.

Vođa “pobunjenika” je izjavio da je uspio identificirati ruske zrakoplove, jer su letjeli na visinama većim od onih na kojima obično lete sirijski zrakoplovi.

Još jedan glasnogovornik takozvane “Slobodne sirijske vojske”, Said Seif, rekao je da su ih ruski borbeni zrakoplovi napali dok je njegova skupina vodila ofenzivu protiv sirijske vojske.

Saad Al-Haj je rekao da je napad za sobom ostavio među redovima “pobunjenika”, koje Washington kvalificira kao “umjerene” skupine, iako su one svojim djelovanjem dokazale suprotno.

Ova vijest dolazi samo nekoliko dana nakon što su sirijski mediji izvijestili da je takozvana “međunarodna koalicija za borbu protiv ISIL-a” na čelu sa Sjedinjenim Državama bacila tisuće letaka na područje pod kontrolom sirijske vojske u blizini graničnog prijelaza Al-Tanf, na jugoistoku pokrajine Homs, na sirijsko-iračkoj granici.

U tim lecima se prijetilo sirijskim vojnicima u slučaju da se usude napredovati prema položajima “pobunjenika”.

U međuvremenu su na sjeveru Sirije, proameričke snage koje se bore protiv ISIL-a tražile da američka vojska izravno intervenira u Siriji.

Gearóid Ó Colmáin, autor i novinar iz Pariza, kaže da bi nedavni napredak “Sirijskih demokratskih snaga”, koje potiskuju ISIL u njegovom uporištu u Raqqi, mogao dovesti do promjene američke politike u Siriji i da bi se jedni teroristi mogli okrenuti protiv drugih.

“Politika stvaranja posredničkih snage i njihovo slanje u Siriju od strane SAD-a i Velike Britanije, gdje im je zadaća bila napasti Damask i vladine snage, nije bila uspješna i onda su stvorene protu-bande da istjeraju teroriste poput ISIL-a”, rekao je Colmain.

“Izgleda da ove druge koje su stvorile SAD, poput “Sirijskih demokratskih snaga” i Kurda, čak i mogu istjerati ISIL iz Raqqe, ali su i one stvorene kao sredstvo intervencije”, rekao je Gearóid Ó Colmáin.

Napadzračni napadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

Samo polako,svi cete doci na red.

čokolino
6 godine prije

Pacovi napuštaju brod koji tone i preoblače se u borce za “demokratiju”.

Antonio
6 godine prije

NAJNOVIJA VEST.
Pre dva sata Moskva je ispratila izvinjenje teroristima. Bilo je napisano na avio-bombu. Ocekuje se dugorocno izvinjenje.

Five Eyes
6 godine prije

Danas
CIA je izjavila da je Putin zavadio Qatar i arapske zemlje………US intelligence officials believe Russian hackers planted a false news story that prompted Saudi Arabia and several allies to sever relations with Qatar, according to CNN.

Alen
6 godine prije

Naobecavano je kurdima,sdf,isilu sve i svasta.. Kad shvate da nema.nista od toga medjusobno klanje im je perspektiva..

f46
6 godine prije

Rusi moraju zauzvrat
bombati
prozapadne teroriste.

Osoba C
6 godine prije

Rusi ih zbombali? Sram ih bilo! A rekli su da neće ništa boljeti. Prostitutci jedni.

stipa
6 godine prije

Slabo je to… Može to bolje… Tako da se više niti nema tko žaliti

Svjatoslav 969
6 godine prije

Pa ovi Rusi stvarno nisu normalni, kraj toliko vrtica,skola,bolnica, zbrinista za pase i macke oni bombarduju pobunjenicku skupinu koju placaju Ameri.. Svasta bas ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI