Sjedinjene Države tvrde da su spremne rasporediti balističke rakete u Europi kao način odvraćanja Rusije

Sjedinjene Države rasporedjuju balisticke rakete
30 komentara

Sjedinjene Države rasporedit će svoje balističke rakete u Europi, ako je potrebno, kako bi odvratile Rusiju, rekao je u srijedu savjetnik za nacionalnu sigurnost Robert O’Brien.

“Izašli smo iz Ugovora o INF-u, razvijamo hipersonično oružje, razvijamo sustave za isporuku balističkih projektila koji će čuvati našu zemlju, našu mornaricu, naše marince, naše zrakoplovce i naše vojnike koji su raspoređeni u Info-Pacifiku, sustave koji će braniti naše saveznike i koji će odvratiti Kinu”, izjavio je O’Brien.

“Mi ćemo rasporediti iste rakete ako je potrebno u Europi kako bismo odvratili Ruse, Rusku Federaciju”, dodao je.

O’Brien je nadalje rekao da se Sjedinjene Države približavaju postizanju sporazuma s Rusijom o produljenju Novog sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja (ili Novi START).

“Ono što sada pokušavamo učiniti je pokazati odlučnost. Dali smo Rusima ponudu i mislim da je na ovom planu postignut napredak”, rekao je O’Brien. “Mislim da se približavamo sklapanju sporazuma.”

Ranije ovog mjeseca, ruski predsjednik Vladimir Putin predložio je produljenje ugovora na godinu dana, bez ikakvih preduvjeta. Ranije su SAD također predložile produljenje na godinu dana, ali pod uvjetom da Rusija ograniči izgradnju svog nuklearnog arsenala, koji nije obuhvaćen izvornim novim START-om. Osim toga, Washington je tražio sudjelovanje Kine u dogovoru, ali Peking je odbacio tu ideju.

Novi START, posljednji veliki sporazum o kontroli naoružanja između SAD-a i Rusije, istječe 05. veljače 2021. Potpisan 2010. ograničava broj raspoređenih strateških nuklearnih bojevih glava na 1.550, što je smanjenje za gotovo dvije trećine u odnosu na izvorni ugovor o START-u.

balističke raketeNew STARTRobert O'Brienrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
LZN
3 godine prije

Kako bi SADisti cviljeli kad bi Rusi rekli da če na Kubi namjestiti oružje za odvaračanje SADista……….
Uostalom vidjeli smo več…………..prije nekih 60 godina.
Ali ajd dobro za SADiste…………ali koja to budala može dozvoliti da SADisti na negovo postave bilokakvo oružje protiv Rusije. Pa i budali je jasno, da je to kao da si sam sebi nacrta metu na čelo. Pa nisu ne Rusi budale……..pa šta god ko mislija o njima, a svakoj budali je jasno gdje i koga če prvoga udariti u slučaju nedajbože rata.

mislim
3 godine prije

“Mi ćemo rasporediti iste rakete ako je potrebno u Europi kako bismo odvratili Ruse
što da ih odvrate ,da prodaju jeftini plin, ili da ruski turisti idu samo na crno more, ništa sredozemno ili…
ili to znači da svi rusi odu u sibir da žive, a europski dio rusije da ostave europljanima?

Ringo10a
3 godine prije

Amerika je bolesna tvorevina…I njena propast bi bila blagodat za cijeli svijet.

Osmansko Carstvo su od 17. Stoljeca zvali Bolesnik na Bosforu.

Ameriku komotno mogu zvati Bolesnik sa druge strane Atlantika

Duki
3 godine prije

O’Brien “nevjerojatno je koliku sam bljuvotinu izrigao u ovih nekoliko rečenica”-“daklem naše šipke, Branimo!!
a Europa ma ‘ko vas jebe!BRAVO JA !
IDIOT💪💪🙏🙏💩💩💩🖕🐗🐗🐢🐷

hiber
3 godine prije

Rusija je u sve većim problemima. Čisto sumnjam da žele bilo koga napasti, a i kakve koristi bi imali od toga. Valjda bi napali Europu da joj mogu izvoziti naftu i plin. Putin je toliko slab da mu Erdogan mirno para trbuh Kavkaza.Zapravo se tom rezanju više protivi Macron, zbog čega se našao na udaru sivih turskih vukova. Kinezi dovršavaju posao sa Ujgurima.Nakon toga će preodgoj Kazahstana i ostalih biti samo tehnički posao. Zapravo Islamoturci su u potpunosti pacificirali Putina, još kad su mu srušili zrakoplove u Siriji. Sada samo završavaju posao.

njnjnj
3 godine prije

pa lijepo je rekla ona baba: f**k the eu

TerraMarique
3 godine prije

Rusija ima strategiju da nikada nece dozvoliti rat na svojoj teritoriji sto znaci da ce atomskim opruzijem braniti svoj integritet od bilo koga bilo gde u svetu..Amerika zeli da EU vodi za nju rat protiv Rusije. Svaka zemlja u Evropi koja ima rakete srednjeg i dugog dometa je automatski vec pod ubacenim programom odbrambenih raketa Rusije. Svako ko prihvata SAD rakete uzurpira pravo svoje nacije i osudjuje je na katastrofu.

onaj najve... Dalton
3 godine prije

Željeli bi napasti Rusiju, samo….
Bojimo se da bi to morali preskupo platiti.
P.S.
Činjenice su glupe stvari.
Ronald Reagan

3 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
Max
3 godine prije

Hpersonično oružje ne mogu postaviti jer ga nemaju, a sve igre raketama naići će na recipročan odgovor.

Neko ime
3 godine prije

Evropa se uspješno obranila od Irana i Koreje… a zatim i od navale azilanata…sad je vrijeme da se brani od Rusa…
Kad se i od njih obrani, onda je na tapetu obrana od Jenkija…ugroze nikad ne spavaju…
Branimo se da ne moramo napadati…
Kajgod

Ante
3 godine prije

Amerika je pričala o raspoređivanju tih rakete u Europi i nego je Rusija i Kina dospjela pod Američke sankcije. To samo govori sve to planirali od početka kraja hladnog rata. Ali Amerika onda nije više imali novca da brže otvara novi hladni rat. Pa su malo sačekali. Isto su radili i sa indijancima kada ih nisu mogli poraziti odjednom pa bi sklapali mirovne sporazume. Kasnije kada su ih porazili, stavili su Indijance u kampove, pa bi indijanci slučajno bili zaraženi sa boginjama.

boris
3 godine prije

Nisu Rusi indijanci !!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI