Sjeverna Koreja neće prva napasti SAD, ali će sigurno uzvratiti

Koreja
12 komentara

Vojni stručnjak i komercijalni direktor časopisa ”Arsenal domovine”, Aleksej Leonkov, osvrnuo na izjave o spremnosti Sjeverne Koreje na udar u slučaju provokacije od strane Sjedinjenih Američkih Država.

Prema riječima stručnjaka, Sjeverna Koreja neće napasti prva i posegnut će za uporabom oružja samo u slučaju stvarnih akcija Sjedinjenih Američkih Država.

”Ako bude napadnuta od strane Sjedinjenih Amerićkih Država, Sjeverna Koreja će uzvratiti udarom. To je temeljna činjenica. I neće koristiti uobičajeno konvencionalno naoružanje, nego nuklearno. Sjeverna Koreja jasno razumje da ovdje govorimo ne samo o uništavanju pojedinih elemenata njenog nuklearnog programa, nego o uništenju njezinog suvereniteta. Dakle, oni su se spremni boriti do kraja. Još od 1953. Se Sjeverna Koreja sjeća tko je glavni krivac za patnje korejskog naroda” rekao je Leonkov.

Aleksej Leonkov je dodao da će bilo kakav napad američke vojske na Sjevernu Koreju biti smatran ludim činom agresije.

”Sposobnost Trumpa je iscrpljena. Svaki napad na Sjevernu Koreju će biti smatran kao ludi čin agresije, a kao odgovor će Sjeverna Koreja provesti udare na planirane ciljeve. Guam je samo jedan od njih. Koreja ima gotov program projektila kratkog i srednjeg dometa. Oni srednjeg dometa, do 6 000 kilometara, tiho će letjeti ne samo na Guam, nego i na druge baze koje su u dometu tih projektila” vjeruje vojni stručnjak

Ranije je otpravnik poslova Sjeverne Koreje Zin Jong Hap rekao kako je Pjongjang nakon vježbi američke i vojske Južne Koreje, te u slučaju provokacija, pripremio preventivni napad.

”Naša vojska i naš narod, na čelu s drugom Kim Jong-unom, gledajući ove neprijateljske akcije neprijatelja, ako bude provokacija, u svakom trenutku smo spremni za preventivni napad” , rekao je Zin Jong Hap.

NapadPjongjangZin Jong Hap
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
6 godine prije

Jedini koji ce stvarno pokrenuti rat sa Sjevernom Korejom su oni koji organiziraju false flag napad, potapajuci americki brod, avion ili pogadjajuci bazu Guam. Znamo o kome se radi – a Trump nije ni svjestan sto su mu sociopati spremni napraviti iza ledja.

Tom
6 godine prije

Jedini koj ce odlucivati o bilo kakvom obliku napada na Sj.Koreju je Južna Koreja…nitko drugi…

Georgij Žukov
6 godine prije

u jedno sam samo siguran , kim nece docniti minute ako ameri napadnu njegovu zemlju , kada padne prvi tomahavk poljece prva atomska , pa kom obojci kom opanci ,na srecu to znaju americki supci pa ce sve ostati na americkom av av av

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI