Sjeverna Koreja tvrdi da ima “specijalno” oružje za oboriti američki F-35

F-35A - Kabina
17 komentara

Pjongjang je upozorio kako će predstojeće raspoređivanje novih američkih lovaca iz Južne Koreje predstavljati “iznimno opasno” djelovanje koje će ga prisiliti da iskoristi “specijalno oružje” kako bi ih uništio.

Južna Koreja, saveznik Washingtona, u ožujku je dobila dva F-35A, jedan od najnaprednijih vojnih zrakoplova na svijetu u sklopu ugovora vrijednog 7 milijardi dolara, koji je potpisan 2014., izvijestio je AFP. Južna Koreja želi integrirati 40 zrakoplova do kraja 2021. godine, od kojih će 10-tak biti u funkciji ove godine.

Južnokorejske vlasti “su svjesne da će dolazak ovih zrakoplova bio iznimno opasan čin koji će izazvati našu reakciju”, navodi se u priopćenju dužnosnika Instituta za američke studije Ministarstva vanjskih poslova Sjeverne Koreje, koju je objavila novinska agencija KCNA iz Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja ponekad koristi izvješća ovog odjela specijaliziranog za američka pitanja kako bi posredno ukazala na svoje gledište. “Nemamo izbora nego razviti i testirati specijalno oružje kako bismo potpuno uništili smrtonosno oružje” Južne Koreje, dodaje se u objavi.

KCNA izvješćuje da Južna Koreja očekuje od sredine srpnja još dva F-35A. Južnokorejsko ministarstvo obrane odbilo je potvrditi ovu vijest. Dva su susjeda tehnički u ratu. Korejski rat (od 1950 do 53) je  završio primirjem, a ne nikada nije potpisan mirovni sporazum.

Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
4 godine prije

Valovi od 10 metara, i F-35 pada. 😂

P***!

Umpah Pah
4 godine prije

KIM PADA-SAM ?

Mateja
4 godine prije

Orožje je star Turek s puško. Prej pa star pastir postreli še dva tri Kurde.

Ivan
4 godine prije

Usavrseni model “Elipton II”.

Max
4 godine prije

Ne znam o kakvom se oružju radi ali SjvernoKorejci znaju proizvesti rakete .

Koba
4 godine prije

Sjeverna koreja ima vlastitu verziju S-300, a priča se da je i proizvodnja S-400 blizu. Koliku tu ulogu u razvoju ima Kina pitanje je, osobno mislim da ima veliku. Ipak je to država od oko 25 mil. stanovnika i sumnjam da ima ljudski potencijal za samostalni razvoj nečega tako sofisticiranog. No treba reći da je to teško militarizirano društvo u svim poljima društva, a posebno u tehnologiji. A o njima, barem iz svog vrlo uskog iskustva, moram izraziti divljenje s određenim stupnjeva straha. Znači spoj inteligencije, skromnosti, i nestvarne radne etike, germanska je mala maca, je nešto nezamislivo za prosječnog europljana i balkanca. Strava je vidjeti nekog boljeg od sebe po cijelom frontu pitanja, skoro da želiš da ga nema, inače taj osjećaj je ono na čemu je građen nacizam. Samo takav genetski materijal, skupa s kulturom i odgojem omogućuje opstanak jednoj takvoj državi, koja je najbliža istinskom suverenitetu i… Čitaj više »

Emiliano Zapata
4 godine prije

Sta njih treba obarat? Padaju sami od sebe!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.