Šokirani smo – Političari i procionistički mediji podupiru nacistički projekt etničkog čišćenja

Bibi
148 komentara

Kada je Hrvatska tj. Plenkovićem režim, uz još nekoliko država, glasao protiv mira u Gazi u Ujedinjenim narodima, svi pošteni su bili zgroženi. Nevjerica je zavladala, a mnogi su se pitali kuda ide Hrvatska i tko je vodi. Procionistički mediji u stranim rukama su vrlo brzo zataškali ovaj povijesni skandal, međutim stvari se odvijaju onako kako to često i biva – sve se polako razotkriva. Izrael je najavio nešto što su činili nacisti prije Drugog svjetskog rata.

Izrael je objavio kako pregovara s afričkom zemljom Kongo o “dobrovoljnom” premještanju Palestinaca iz Gaze. Visoki dužnosnici su spomenuli i druge zemlje s kojima pregovaraju o “dobrovljenom” preseljenju Palestinaca. Dakle, Izrael otvoreno govori o etničkom čišćenju Gaze. To ne piše portal Logično, nego međunardno pravo. Baciš na ljude tri puta više bombi nago na Dresden i onda ih pitaš “Hoćeš li i dalje da te spaljujem ili da ideš vani”. “Dobrovljno”, nema što?

Što kaže međunarodno pravo

Međunarodno pravo jasno osuđuje prisilno premještanje populacije kao kršenje ljudskih prava, a u određenim okolnostima, može ga smatrati ratnim zločinom ili zločinom protiv čovječnosti. Osnovna načela koja se tiču premještanja populacije mogu se naći u nekoliko ključnih međunarodnih dokumenata i pravila:

  • Ženevske konvencije (1949.) i Dodatni protokoli (1977.): Ove konvencije, posebno Četvrta Ženevska konvencija koja se odnosi na zaštitu civilnih osoba u vrijeme rata, zabranjuju prisilno premještanje ili deportaciju civilnog stanovništva u okupiranom području tijekom oružanih sukoba.
  • Statut Međunarodnog kaznenog suda (Rimski statut): Ovaj dokument, koji je osnovao Međunarodni kazneni sud, navodi prisilno premještanje populacije kao zločin protiv čovječnosti kada se provodi kao dio široko rasprostranjenog ili sustavnog napada protiv civilnog stanovništva.
  • Konvencija o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (1948.): Ova konvencija definira prisilno premještanje djece iz jedne etničke skupine u drugu kao čin genocida kada je namjera uništiti, u cijelosti ili djelomično, određenu nacionalnu, etničku, rasnu ili vjersku skupinu.
  • Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima (1966.): Ovaj pakt navodi pravo svakog pojedinca na slobodu kretanja i izbor mjesta boravka unutar granica svake države, kao i pravo na napuštanje bilo koje zemlje, uključujući vlastitu.
  • Pravila o unutarnjem premještanju: Iako ne predstavljaju pravno obvezujuće norme, Smjernice Ujedinjenih naroda o unutarnjem premještanju nude okvir za zaštitu i pomoć osobama raseljenim unutar svoje zemlje zbog oružanih sukoba, situacija opće nasilnosti, kršenja ljudskih prava ili prirodnih katastrofa.

Prisilno premještanje populacije smatra se ozbiljnim kršenjem ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava, a međunarodna zajednica nastoji prevenirati i sankcionirati takve postupke.

Povijesna nacistička operacija etničkog čišćenja

Najperfidniji plan etničkog čišćenja prije Gaze, pripremali su nacisti prije gotovo 100 godina u Njemačkoj. Tada su Židovi bili meta i žrtva.

Projekt Madagaskar bio je nacistički plan predložen u kasnim 1930-im godinama za deportaciju europskih Židova na otok Madagaskar, koji je tada bio francuska kolonija. Ovaj plan je razmatran prije konačnog rješenja – Holokausta.

Ideja o Madagaskarskom planu potječe iz ranijih antisemitskih planova i prijedloga europskih zemalja za rješavanje tzv. “Židovskog pitanja”. Plan je dobio na važnosti u Nacističkoj Njemačkoj nakon aneksije Poljske 1939. godine, što je rezultiralo povećanjem broja Židova pod njemačkom kontrolom.

Madagaskarski plan bio je zamišljen kao “humanitarno rješenje” za prisilno premještanje Židova. Njemačka je namjeravala iskoristiti svoj vojni uspjeh u Europi kako bi prisilila Francusku da predaju Madagaskar. Plan je uključivao premještanje četiri milijuna Židova na otok, koji bi tada postao židovska autonomna teritorija pod nadzorom SS-a. U praksi, to bi vjerojatno dovelo do masovnog smrtnog ishoda zbog loših uvjeta života, bolesti i nedostatka resursa na otoku.

Međutim, plan nikada nije proveden. Glavni razlozi su bili logističke teškoće i promjena fokusa Njemačke na invaziju Sovjetskog Saveza 1941. godine. Nakon što je jasno postalo da Njemačka neće moći osigurati kontrolu nad Madagaskarom, plan je napušten. Umjesto toga, nacistički režim je usvojio mnogo strašnije “konačno rješenje”, koje je uključivalo sistematsko istrebljenje Židova u koncentracijskim logorima.

Madagaskarski plan ostaje jedan od najmračnijih primjera nacističkih planova za rješavanje “Židovskog pitanja” i podsjetnik je na opasnosti koje proizlaze iz ekstremnih ideologija i rasne netolerancije.

Procionisti su poredani na svim razinama

Mislite da je netko reagirao? Nije. Jedno se gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić pobunila, a ostali procionisti ni riječi empatije za Palestince koje cionistički ekstremni izraelski režim bukvalno uništava, kao što je Hitler nekada uništavo Židove.

Danas u Ukrajini pogine 5 civila, a u Gazi 100. Sjetimo se reakcija Zapada, a i naših političara. Svi su se složili da Rusiji treba uvesti sankcije. I uveli su ih. Osudili su čak i Vladimira Putina što je smjestio 1500 napuštene i ratom pogođene djece u Rusiju, a sada ni riječi za ubojstvo preko 5000 palestinske djece i 20.000 civila.

Iznenadili su nas i neki svećenici koje smo prenosili na portalu Logično i koji su se borili protiv uvođenje mjera tijekom Covid krize. Javno su osuđivali Putina zbog napada na Ukrajinu, a sada kao pizde šute nad grobovima malih Palestinaca. Sami su se razotkrili i pokazali da njihova borba nije za pravdu, nego za svoje interese. Šutnja na zločin protiv Palestinaca otkriva njihovu prikrivenu mržnju prema muslimanima koji su također božja djeca kao i svi drugi.

O procionističkim medijima je nepotrebno govoriti. Njih financiraju stranici – direkno i indirektno. Židovske žrtve nazivaju ubojstvom, a palestinske žrtve proglašavaju umrlim.

Na pitanje zašto je to tako, odgovor može biti jednostavan. Svi su oni poredani već desetljećima, od starne stranih procionističkih medija i država. To su klasične sluge “koje se nude za Judine škude”, kako je to slikovito izjavio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

Pretpostavimo što je konačni cilj?

Već odavno se govori o nekim balkanskim državama koje bi primile Židove, ako Izreal izgubi rat. Prvo se pričalo o Srbiji, a onda i o drugim državama koje su bogate resursima, vodom i nalaze se u centru Europe.

Židovi su u našim krajevima također nastardali, jer su ih pronacističke vlasti u Drugom svjetskom ratu ubijale bez milosti. Odlična prilika da se odgovornost zločinaca iz Drugog svjetskog rata prebaci današnje stanovnike koji ništa nisu krivi, ali će zbog nametnute krivnje sutra možda primiti milijun-dva Židova koje će protjerati novi ratni sukobi na Bliskom istoku.

Možda iz ovog razloga mediji guraju mlade da napuste naše teritorije. Možda iz istog razloga političari usvajaju zakone koji uništavaju naše zemlje, kako bi pripremili teren za nove doseljenike. Ne samo Izrealce, nego i sve druge. Svjetskim hegemonima ne odgovara kompaktno i složno stanovništvo.

Cionistički režim treba odvojiti od Židova, iako je propaganda učinila svoje. U Izrealu i svijetu postoji niz židovskih pokreta koji se bore za prava Palestinaca. Generalizacije ne smije biti, jer ona vodi u nove sukobe i beskonačno zlo.

Konačni izhod sukoba u Palestini

Svima je jasno da Izrael ovaj rat gubi. Upravo je krenula kampanja da se Izrealu skine krivnja zbog zločina koje čini, tako što će tijekom siječnja biti objavljeno na tisuće vijesti kako Izrael prekida masovne napada i koncentrira se na Hamas. Kasno, jer svima je sve odavno jasno. Zločinačka vlast u Izraelu više nam nikakve šanse. U Južno afričkoj republici i Norveškoj se već pokreću tužbe za ratni zločin Izreale i pojedinaca. 250-toro djece s norveškim državljanstvom se nalazi u Palestini i smatra se da je to napad na Norvežane.

Za kraj ćemo vam prenijeti riječi jednog izraelskog filozofa koji upozorava Izraelce da pripreme svoje putovnice, jer većina posjeduje dvojno i trojno državljanostvo. Poručuje im da će rat vjerojatno biti izgubljen. Ne samo u Gazi nego i šire i da se pripreme na bijeg s Bliskog istoka.

Izrael posjeduje nuklearno oružje, ali ga ne može koristiti na svojoj teritoriji jer će time ugroziti svoju populaciju, tako da mu je ono beskorisno. Izrael okružuje na stotine milijuna ljudi koje ugrožava i pitanje je momenta kada će sve krenuti po zlu za Izreal. Filozof je toga svjestan i zato šalje upozorenje.

Vidjeti ćemo što će na kraju biti, ali nećemo zaboraviti domaću petu kolonu koja je od prelijepih i bogatih balkanskih zemalja, te putem kriminalnim medija i pojedinaca, stvorila hiptnotizirano moderno roblje i buduće topovsko meso.

Benjamin NetanyahuEtničko čišćenjegazaIZRAELnacizamPalestinaProgon
Pretplatiti se
Obavijesti o
148 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
3 mjeseci prije

“Cionistički režim treba odvojiti od Židova, iako je propaganda učinila svoje. U Izrealu i svijetu postoji niz židovskih pokreta koji se bore za prava Palestinaca. Generalizacije ne smije biti, jer ona vodi u nove sukobe i beskonačno zlo.” Ovo bi možda i stajalo da Netanyahu odrađuje svoj prvi premijerski mandat, i Židovi nisu znali koga biraju. Kao npr. Ukri koji su izabrali po prvi puta Zelenskog za predsjednika, kao i njegovu stranku “Sluga naroda” 2019. godine, koja prije nije niti postojala, a novih izbora od tada nije bilo. Međutim, sa Netanyahuom to uopće nije tako, dovoljno je vidjeti ukratko njegov politički put: Netanyahu je bio lider izraelske političke opozicije od 1993. do 1996. godine. Potom postaje izraelski premijer 1996. direktno izabran glasovima birača, i bio je sve do 1999. godine. Dok je bio u političkoj ‘oporbi’, obnašao je funkciju ministra financija od 2003. do 2005. Onda je opet bio lider… Čitaj više »

3 mjeseci prije

“Izrael je OBJAVIO…” da će uraditi ono što se po svim kriterijumima smatra zločinom!?! Zar to nije sumnjivo? Oni nisu toliko ludi da ne shvataju posledice ovog čina ali kao i uvek – trguju.

Pozicija Izraela je jasna, žele što više da “očiste prostor” (ne samo u Gazi) i da se reše opasnih neprijatelja u susedstvu. Konačno su dobili podršku Amerike i “krenuli u posao” ali sve ima svoju cenu: za tu podršku moraju da navuku mržnju velikog dela planete. Amerika im je obećala da će ugušiti gunđanje “saveznika” i da će ih braniti od muslimana koji će pokrenuti verski rat. Svako normalan bi se setio da Amerika napušta “saveznike” kad joj taj sukob ne odgovara ali izgleda da su i sami Jevreji počeli da veruju u bajke kojima ih kljukaju odaaaaaaaaavno.

borjana
3 mjeseci prije

Da je izraeslski zločinački režim u njegovom zločinu nad Palestinskim Narodom bez ikakvog obzira, smišljeno i sa namjerom kršio sva humanitarna prava i običaje ratovanja, tu apsolutno nema niikakve dvojbe. Već u samom planiranju očituje se ta njihova namjera i oni su je na jedan posebno neljudski način i kalkulantski u zamjenu za Gazu zasigurno spremni i prihvatiti. Bili bi to desetljećima i beskonačno dugi sudski procesi gdje bi i prije donošenja konačnog pravorijeka optuženici uimrali prirodnom smrću. Za sve te procese bili bi isključivo nadležni izraelski sudovi, odnosno jeruzalemski sud inače poznat u njegovoj tisućljetnoj povjesti načina dijeljenja “pravde”. Same optužnice za počinnjenje zločina epskih razmjera i težine, bile bi na tisućama starnica, a sami procesi u “rasvjetljavanju” istine, trajali do u nedogled. Za cijeli zločin koji je izraelski zločinački režim počinio nad Palestinskim Narodom jedina adekvatna optužnica je po: “Konvencija o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (1948.)”. U… Čitaj više »

Keki
3 mjeseci prije

Premiješranje Židova na Madagaskar nije nikakvo antisemitsko pitanje nego prosto najbolja stvar koja im se mogla dogoditi, imali bi u miru svoju državu, ali ne! Nolje je ovako, da na silu otimaju nekom drugom pritom ubjjajući ljude.

BlueZg
3 mjeseci prije

Jel sad ljudi vide koliki je cionizam problem i tko je zapravo kreirao nacizam i zašto? Mislim da i dalje ne vide. Poso, kuća i birtija su važniji. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Гавран
3 mjeseci prije

Svaki novi sukob između urođenika na balkanu bio bi početak njihovog kraja.

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Paralelno ide i etničko čišćenje preko 5G signala: Upozorenja o 5G traju još od prije njegove široke implementacije i aktivacije. Od 2017. liječnici i znanstvenici traže moratorij na Zemlji i u svemiru zbog bioloških i ekoloških zdravstvenih rizika, a većina znanstvenika diljem svijeta protivi se raspoređivanju 5G antena. Naravno, istraživanja su utvrdila da je 5G doista biološki i ekološki štetan. Dodatnu primjedbu na ozljede od 5G čelnici telekomunikacija dali su 2019. godine iskaz američkom Kongresu da NEMAJU neovisnih znanstvenih dokaza da je 5G siguran. Protivljenje 5G-u ograničilo je, usporilo i/ili zaustavilo implementaciju, ali očito ne svugdje, stoga više ljudi prijavljuje simptome i bolesti nakon aktivacije 5G. Objavljene su studije slučaja kako bi se i to dokumentiralo. Svaka čast drugom gradu u Argentini što je poduzeo korake za zaustavljanje implementacije. Ushuaia, Argentina pridružila se Commune of Lechmann (Santa Fe), Azul (Buenos Aires) i Capilla del Monte (Córdoba), odlučivši da neće omogućiti postavljanje 5G antena… Čitaj više »

Sam
3 mjeseci prije

Dok se korov ne iscupa iz korijena,nema covjecanstvu spasa.
A nece ga mozda ni biti,osim jednom manjem dijelu ljudske populacije.
Zionisticki entitet u Palestini je samo otrovni pupoljak iz citavog tog korova,a centralne banke,IT kompanije,farmacija,medij,vojna industrija,korumpirane vlade,i skoro sve ostalo,su debele zile otrovnog korijena,koji ako se ne iscupa u cjelini,nastavlja po starom.
Nadati je se,da ce stvar funkcionisati na principu spojenih posuda i da ce jedna rijesena stvar povuci drugu i u domino efektu iscupati korov i baciti ga u Mrtvo more,koje zbog svoje slanosti nece dozvoliti ponovno klijanje otrovnog korova.
A ima naznaka tome,barem za one koji ovdje prate i eshatolosku dimenziju,bez koje je analiza svih ovih dogadjaja nepotpuna.

Dokurčilomi
3 mjeseci prije

Pravimo se ludi? Pa to se zna 75 godina samo se šuti.

Nenad
3 mjeseci prije

Kuvajtska Al Jarida piše danas *upozoravam da je prevod na hrvatski loš ali ja sam navikao pa kužim sve* kako je Iranska obavještajna služba presrela komunikaciju mosada i saznala da je Natanyahu predložio vojnom vrhu napad taktičkim nuklearnim oružjem na nuklearne centre u Iranu ako Iran počne obogaćivanti uran na 90% (a počet će to nije upitno ako već i nisu) ali njegova vojska je to odbila jer bi moglo stradati civilno stanovništvo pogotovo ono preko Perzijskog zaljeva, dakle Arapi. Zatim piše da je Iran i dalje na liniji strateškog strpljenja i neće osim ako bude napadnut ići u otvoreni sukob pogotovo sada kad su okupatori Palestine svoj “ugled” u svijetu zbog Gaze svjeli na najnižu razinu u povjesti, dakle da se lopta ne prebaci u Iransko dvorište. Dakle, taktika ostaje ista: napadi niskog intenziteta na sluge sotonine sinagoge svih snaga osovine otpora u regiji dok isti ne zatraže povlačenje… Čitaj više »

Brdo
3 mjeseci prije

Zapad ponistava sve medjunarodne zakone

alexosijek
3 mjeseci prije

Pa, prvo i osnovno, želim čestit i blagoslovljen Božić svima koji ga danas slave. A sada malo o terminima, odnosno jednoj riječi koja izaziva strah, krivnju i pognute glave po svijetu od WWII. Riječ je antisemitizam…kao i sve činjenice koje ubijaju nametnute narative – od kovida, klimatskih izmišljenih promjena, pizdarije koje radi ovaj sotonski slugani sektaš Bergolio u Vatikanu, mogu nadalje, ali neću!! Izraz anit-semitizam se odnosi na Semite, ili griješim? Značio bi kako na neki način si protiv Semita….Pa, činjenica jest kako danas Semiti su – 95% Arapi i samo 5% Židovi. No, kada ti netko izgovori buuu! riječ – odmah to nekako povežeš sa Židovima, zar ne??…Još i gore – MSM mrtvi hladni optuže Arape za antisemitizam?!…..Dakle, opet ću – laž, laž, laž i dok ne očistimo te laži – nema naprijed. Ne samo ove cionističke genocidne laži, nego sve. Zašto MSM ne pišu kako država Izrael radi… Čitaj više »

Mirko
3 mjeseci prije

Neće uspjet Prije će nestat oni

Max
3 mjeseci prije

Znao sam za taj plan žao mi je što nisam objavio u komentarima. To je zaista djelo umobolnih psihopata koje će doći na naplatu, zato i žele pokrenuti veliki rat koji bi sve zbrisao.

Max
3 mjeseci prije

Sretan Božić svima koji ga danas slave.

Matko
3 mjeseci prije

Bez zastite US ranih Izrael ne bi to radio

tihobl
3 mjeseci prije

Pa sta ako Plenkovic pristane da naseli ispraznjenu Slavoniju?

3 mjeseci prije

Lol , misliti da će se 7-8 milja nazovi židova (opet ) ” dobrovoljno ” preseliti negdje je zabluda..
Mozda njih 1-2 miliona pobjegne negdje po svijetu , ostali idu do puha…
S tim da će u svoj obračun da povuku i komplet svijet…
Lažnjak izrael ispunjava svoj cilj…

držnedaj
3 mjeseci prije

Evo jedan iskren komentar od … “Legitimnost zla ostat će kod Izraelaca dugo nakon završetka rata u Gazi Gideon Levy “Na kraju ovog rata Izrael će biti u goroj situaciji nego što je bio na početku rata. Čak i ako Izrael uspije ostvariti svoje ciljeve, koji se, čini se, sve više povlače u drugi plan, situacija u zemlji bit će gora nego prije. Kako moralni aspekti ovog rata gotovo nikoga u Izraelu ne zabrinjavaju, a pogotovo ne medije, jedino što preostaje je iskreno odgovoriti na pitanje: što Izrael ima od ovog rata? Što se točno može nadati da će postići od ovoga? Dok zbor vojnih glasnogovornika koji se predstavljaju kao novinari plješću uspjesima vojske, i dok gotovo svi Izraelci vjeruju da Izrael nakon 7. listopada može raditi što god hoće, ostaje se samo pitati o profitu. Gubici se već gomilaju. Što duže rat traje, to je veća šteta za Izrael.… Čitaj više »

gavdi
3 mjeseci prije

Zasto suti tzv Starlight?

IuIu, pravi
3 mjeseci prije

“mnogi su se pitali kuda ide Hrvatska i tko je vodi”
—————–

To je valjda jasno. Već 30ak godina, otkako se “osamostalila”, ide stazom koju je Pavelić utabao, a vode ju strani gospodari. Baš kao što su Antiša i njegova ekipa bili, i ova danas ekipa je gomila marioneta pod stranom kontrolom.

IuIu, pravi
3 mjeseci prije

“Sami su se razotkrili i pokazali da njihova borba nije za pravdu, nego za svoje interese”
—————–

Ma bingo! Crkvenjaci su se uvijek borili za svoje interese, a na štetu naroda. Nemaju oni pojma šta je prava pravda. Ponekad malo glume da su na strani naroda, ali to je samo gluma i pretvaranje.

Ime
3 mjeseci prije

Židovsko junaštvo 
„Židov neka ide posljednji u rat. U tom slučaju biće prvi kod kuće.“ (Talmud, Tesahim 113a).

Odiseja
3 mjeseci prije

Iranci ne govore uzalud o strateškom strpljenju. Čekaju puni napad iz Izraela. Što duže Izrael bude čekao, situacija će biti teža za njih i Netanyahua. Da se svi ponašaju kao on i Zelenski, svijet bi odavno bio u ruševinama. I zbog sve te retorike, Izrael će uskoro morati pokrenuti napad i to će im vjerojatno biti kraj. I u tom slučaju možemo svjedočiti uporabi nuklearnog oružja, ili opciji Samson. Po meni se polako priprema teren za preseljenje u Ukrajinu. Hazarija 2.0

gargamel
3 mjeseci prije

Suština je da je progon i ubijanje lokalnog stanovništva , legalizovan za vrijeme balkanskog građanskog rata.

Snoopy
3 mjeseci prije

nije čudno onima koji su shvatili ozbiljno kad su rekli iz izraela da će gazu sravnit sa zemljom…
slično ko se sjeća je bilo i 1991. kad su četnici rekli ako ne uspiju u hrvatskoj da će pokušati osvojiti bosnu, a ako i to ne uspiju da će pokušati sa kosovom, a tako je i bilo.

Hik!
3 mjeseci prije

Kad će izići knjiga:”Dnevnik Aishe ….” dnevnik male djevojčice, sada pra bake, kojoj su tridesetak potomaka ubili cionisti tijekom njenog sedamdesetogodišnjeg života, počam od oca, brata, tri sestre….pa još tridesetak. Čisto da bi djeca mogla čitati za školsku lektiru, zajedno s knjigom ” Dnevnik Ane Frank”, i suosječati s napaćenim narodom koji strada ni kriv ni dužan.

Ante
3 mjeseci prije

Pitanje. Gdje je Haški sud i Carla Del Ponte? Gdje su Amerikanci sa dejtonskim sporazumom da uskoće spašavati stvar kao što su to napravili na Balkanu. Gdje je pravedna Europa da proziva Izrael zbog ratnih zločina?

Nenad
3 mjeseci prije

Nakon što je Južna Afrička Repubka podnijela tužbu protiv tzv israela za GENOCID i to ne ovaj koji gledamo u direktnom prenosu nego od 1948. godine nad Palestincima a nakon toga i Malezija, potom im se pridružilo oko 200 odvjetnika iz Čilea, DANAS JE I RABINAT JEDNE OD SINAGOGA U AMERICI u ime ograničenih pravih židova pridružio se istoj tužbi protiv sotonine sinagoge lažnih židova hazara kako bi pokušali isprati ljagu s židova, PRAVIH ŽIDOVA koji podržavaju Palestinsku borbu za slobodu PRIVREMENO OKUPIRANE Palestine ….

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Ivan Pernar: Gledao sam video nekog Ukrajinca (Jurij Lutsenko) koji objašnjava da je potrebno mobilizirat pola milijuna ljudi jer su prethodno mobilizirani izginuli i nema se tko boriti. Da treba Ukrajinskoj javnosti reći istinu o stvarnom broju poginulih i ranjenih da bi shvatili važnost i opravdanost mobilizacije. Međutim, glavni problem Ukrajinaca nije u samoj mobilizaciji nego u političkim odlukama koje su dovele do velikih gubitaka. Npr., Rusi su odbili boriti se na desnoj obali Dnjepra i povukli su se na lijevu jer su bili svjesni mogućih velikih gubitaka. Napustili su veliki grad Herson kojeg su ranije bez borbe zauzeli. Zelenko je napravio suprotno, nakon što je zauzeto desnu obalu šalje vojnike u samoubilačku misiju na lijevu obalu gdje bi se trebali utaboriti iako je to nemoguće iz objektivnih razloga. Drugi primjer je Bahmut, grad koji je bio okružen sa svih strana i svejedno je Zelenko slalo vojnike tamo u smrt… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI