Soroševi i strani plaćenici BIRN u Sarajevu govore o ruskoj propagandi u BiH

BIRN
96 komentara

Predstavnici britanskog i ukrajinskog veleposlanstva u BiH upozorili su na utjecaj ruske propagande na Balkanu, posebno u BiH, na konferenciji u Sarajevu koju je organizirala Balkanska istraživačka mreža (BIRN BiH). Naglašena je opasnost od širenja dezinformacija i laži, koje ugrožavaju slobodu, prosperitet i sigurnost, međutim pitamo se što ćemo s američkom i britanskom propagandom? Što radi ukrajinsko veleposlanstvo na toj konferenciji, a da nije pozvano veleposlanstvo Ruske Federacije?

Poslušajte što kaže Ukrajinka Miroslava Markova. Ona zaziva ukrajinski model u BiH, a to znači izbacivanje ruskih novinara, zatvaranje svih alternativnih medija i progon svake kritike. Na kraju naravno, unutarnji sukob gdje stranci pokupuju sve i od naroda naprave roblje.

Poslušajte u istom gornjem video snimku, što govori Sead Turčalo kojem nije pravo što se kritizira izrealski genocid u Gazi tj. tvrdi da to Rusija iskorištava. Dakle, bilo kakva kritika vas smješta na stranu Rusije. Ludilo totalno.

Tko financira ove plaćenike?

Na konferenciji je ukazano na važnost borbe protiv dezinformacija i navodne genocidne politike Rusije prema Ukrajini. Konferencija je bila usmjerena na razmjenu iskustava i strategija protiv dezinformacija, s posebnim osvrtom na ruski utjecaj u regiji, javljaju medji.

Slažemo se da treba raskrinkati bilo koju stranu propagandu. Slažemo se također da treba zabraniti i sasjeći u korijenu strano financiranje medija i takozvanih nevladinih udruga koje su sve, same ne nevladine, jer novac kojim se financiraju dolazi upravo iz proračuna stranih i domaćih vlada.

Uzmo za primjer takozvanu BIRN BIH mrežu koja je organizator konferencije. Pogledajte tko ih financira:

  1. Balkan Trust for Democracy (BTD)
  2. British Embassy – Bosnia and Herzegovina
  3. British Embassy – Kosovo
  4. British Embassy – Serbia
  5. Civil Rights Defenders (CDR)
  6. Civitates
  7. Danish International Development Agency (DANIDA)
  8. Delegation of the European Union to Montenegro
  9. Embassy of the Netherlands to Serbia
  10. ERSTE Foundation
  11. European Climate Foundation (ECF)
  12. European Commission
  13. European Union Office in Kosovo
  14. Free Press Unlimited, FPU
  15. Freedom House
  16. International Visegrad Fund
  17. IREX Serbia
  18. Konrad-Adenauer-Stiftung
  19. Kosovo Civil Society Foundation
  20. Kosovo Foundation for Open Society – KFOS (George Soros)
  21. National Endowment for Democracy – NED
  22. Norwegian Ministry of Foreign Affairs
  23. Open Society Foundation Serbia
  24. Open Society Fund Bosnia and Herzegovina (OSF)
  25. Organization of Security and Cooperation in Europe (OSCE)
  26. Reporters Without Borders Germany
  27. Robert Bosch Stiftung
  28. Rockefeller Brothers Fund
  29. Royal Norwegian Embassy
  30. Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC)
  31. Swiss Cultural Programme in the Western Balkans
  32. The Dutch Fund for Regional Partnerships/Matra
  33. The Embassy of the United States in Skopje
  34. The Federal Department of Foreign Affairs (FDFA)
  35. The Foreign and Commonwealth Office of Great Britain
  36. The Government of the Grand Duchy of Luxembourg
  37. The Humanitarian Law Center Kosovo (HLC Kosovo)
  38. The Ministry of Culture and Information of the Republic of Serbia
  39. The Netherlands Ministry of Foreign Affairs
  40. The Office for Cooperation with Civil Society
  41. The Open Society Foundation Albania
  42. The Swedish International Development Cooperation Agency (Sida)
  43. U.S Embassy in Kosovo
  44. UNDP
  45. United Nations Democracy Fund (UNDEF)
  46. United States Agency for International Development (USAID)
  47. UNMIK
  48. US Embassy in Albania
  49. USAID Kosovo

Hobotnica u pravom smislu

Što reći na ovu impresivnu listu donatora ove takozvame nezavisne mreže koja se bori protiv ruske propagande? Tko će nas zaštiti od njih i njihovih domaćih plaćenika?

Zašto Balkanska istraživačka mreža BIRN ne istraži svoje donatore i njihov utjecaj na demokratska kretanja unutar Bosne i Hercegovine? Zašto ne istraži novčane prilive za koje odavno zna OSA (Obavještajno-sigurnosna agencija)? Zašto SIPA (Državna agencija za istrage i zaštitu) ne istraži financijske transakcije koje potvrđuju da se ovdje ne radi o nezavisnim udrugama i pojedinciima?

Gotovo sve osobe koje se pojave u mainstream medijima imaju vrlo upitnu prošlost i na neki način su vezane za strani faktor koji štiti svoje interese u BiH, a nikako interesnje građana.

Biti nečiji potrčko nije kazneno djelo, ali ipak trebamo znati tko su oni, što promoviraju i kakvu štetu prave našem društvu.

Javna je tajna da su gotovo svi političari u BiH putem medija i stranog utjecaja postavljeni na vlast. Kada netko zasmeta ne ne svira po notama donatora, odmah biva ukloljen.

Sudbina je ovo svih naroda današnjice, a ne samo BiH.

Portal Logično se zalaže da svatko tko uzme novac s ciljem širenja propagande, treba završiti u zatvoru. Nebitno radili se o ruskom, američkom, britanskom ili nekom desetom novcu.

Pretplatiti se
Obavijesti o
96 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tako je govorio
2 mjeseci prije

Tko o kome logicno o propagandi.

Glavno da se Rusija ne dira i (MD).

Max
2 mjeseci prije

Plaćenićka bagra.

tihobl
2 mjeseci prije

Vidi Djure, vidi mu frizure… (na snimku).
Uvijek u zadnjoj klupi.

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

INDEX17:32, 23. veljače 2024.
Grlić Radman: Pozivamo Rusiju da se povuče iz Ukrajine
RUSIJA se treba povući s okupiranih ukrajinskih teritorija, rekao je šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman u New Yorku uoči obraćanja Općoj skupštini UN-a.
“Pozivamo Rusiju, koja je ničim izazvana izvršila agresiju na suverenu, neovisnu zemlju, članicu Ujedinjenih naroda, da se povuče s okupiranih teritorija. Osudili smo sve zločine počinjene s ruske strane, osobito prema nevinim civilnim žrtvama i najranjivijim skupinama, djeci i ženama. Osudili smo ilegalno deportiranje djece i svu torturu i seksualna zlostavljanja”, rekao je hrvatski ministar vanjskih poslova novinarima. 

Moskva18:32,23.veljače 2024.VlDIMIR PUTIN JE NAREDIO POVLACENJE I POTPISAO BEZUVJETNU KAPITULACIJU RAT je gotov.;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2 mjeseci prije

Slušam ih danas , iskreno kmeče kao plačipichke !

2 mjeseci prije

Ovaj spisak – prava stvar!
Da znamo ko su prijatelji koji brinu o nasoj informativnoj cistoti…

Franjo Vinkovski
2 mjeseci prije

Nebenzja i Poljanski napustili su sastanak Generalne skupštine UN-a o “okupiranim” teritorijima Ukrajine, Nebenzja je rekao da “okupirani teritoriji” Ukrajine ne postoje, postoje samo novi teritoriji Rusije

Noname
2 mjeseci prije

eško je živjeti u modernom svijetu, sve je zbunjujuće i neshvatljivo: – Muškarci se identificiraju kao žene – Žene kao muškarci – Klaun sebe zamišlja kao predsjednika – Litvu – kao državu – Bidena – kao živu osobu – Borrell i Scholz – kao političari, a ne debili – Radio Sloboda – kao novinari – grbi su bogovi koji su sišli s neba i bili gospodari robova. Čak i otvoreni fašisti i diktatori sebe nazivaju liberalima i demokratima. Dobro je biti samo Rus. Možete biti ork, vata, Kremlinbot, bilo tko. I dalje ćeš ostati Rus.

Noname
2 mjeseci prije

Da je danas djed Vladimira Zelenskog želio odati počast sjećanju na svoje kolege vojnike, bio bi mučen do smrti u tamnicama SBU-a, rekao je stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja “Prije 80 godina, 22. veljače 1944., izdana je naredba izdana je za nagrađivanje zapovjednika minobacačkog voda, mlađeg poručnika Semjona Ivanoviča Zelenskog s Ordenom Crvene zvijezde za hrabrost i hrabrost iskazanu tijekom oslobađanja Ukrajine od njemačkih nacista. Još nije imao dvadeset godina. Da je živ danas i želio odati počast svojim suborcima, bio bi uhićen, eventualno pretučen i bačen u tamnice SBU-a, gdje bi mučili do smrti, kao što su učinili s američkim novinarom Gonzalom Lirom. Ovaj režim u Ukrajini je uspostavljen njegov unuk Vladimir, koji danas kao heroje odaje počast nacističkim zločincima i kolaboracionistima koji su uništili stotine tisuća Židova, Poljaka, Rusa i Ukrajinaca”, rekao je predstavnik Rusije s govornice Opće skupštine.

držnedaj
2 mjeseci prije

uh koliko ih je mamu im…

vanja
2 mjeseci prije

Сав успех запада лежи у способности концентрације капитала.Знају да се организују и удруже у име заједничког интереса чак и ако су конкуренти међусобно.

abc
2 mjeseci prije

Vidi samo koliko izdajnika je snimljeno direktno na kameru. Znajte, da ta bagra u dvorani uništava vlastite države i radi za stranu korist, siromašeči vlastiti narod.
Treba jih dobro zapamtiti, i kad dođe pravo vreme sudski procesirati kao štetočinu i izdajnike.

xyz
2 mjeseci prije

Zapadna dominacija vidno propada i gubi moč. Ne pomaže joj više ni lažniva huškaška propaganda. Američke pederčine i lezbare neče nikad vladati svetu. Ni u snu.

Panonicus
2 mjeseci prije

Selo gori,a baba se ceslja…
Vladari iz sjenke su premrezili cijeli svijet..,senf,draskoona mala iz Rajvosa….kao sto rece cika Klaus,svuda smo ubacili nase mlade,progresivne lidere.
ps,prosjecan balkanski novinar se prodaje za veceru/ajfon.,

Najpraviji Draco
2 mjeseci prije

Drž’te lopova! Povika lopov.

Ruske propagande nema jer ne postoji potreba. Privatna lica, koja govore i pišu istinu, nisu propagandisti već – privatna lica, koja govore i pišu istinu.

Netko
2 mjeseci prije

Ajmo opet…Ne postoje nikakave ” države”. Barem ne neovisne. SVE su pod kontrolom ISTIH. Svi to znaju. Oni znaju da mi znamo. Pa o čemu onda više?!

Tito
2 mjeseci prije

Ta Miroslava može nama u BiH sama napuhat kesu,u svojoj državi može radit šta hoće i ona i svi ostali stranci a nas nek ostave na miru

držnedaj
2 mjeseci prije

ha ha legenda si….

Najpraviji Draco
2 mjeseci prije

Religija je mentalna droga za lobotomirane sitnozube praznoglavce.

opetlazes
2 mjeseci prije

Zvuci kao neka ucjena to sto pises? Ah da, taj tvoj lazni bog je dobro poznat po tome. divno neko stvorenje, srecom pa zivi samo u vasoj masti.

Mrčikola
2 mjeseci prije

Zmaju, dobra..!…bit će se i Mrdo zamislio kakav je komentar napisao.😁

Tusam rodjenja
2 mjeseci prije

Ovaj copavi vec ceka na Sengenu da ide u bratsku Ukrajinu po crknute svinje, mozda usput poveze i migrante da ne ide gore prazan…

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Prva zapovjed interneta: don’t feed the troll.
Zašto se javljate na ovo?

Lucija, prva
2 mjeseci prije

No, ima nešto pozitivno.

Ukrajinka je zgodna. Usta baš pogodna za…
Za razliku od onih koje kopitaju Zagrebom.

Vidjela dvije u dućanu, mlađu i stariju s djetetom, pomislila da su Romkinje. Možda i jesu.

P.S. pojašnjenje: tjah, previše druženja s muškim čoporima …

Josip
2 mjeseci prije

Bosanci istjerajte odmah anglosaksonske svinje iz cijele BiH dok vam ne bude kasno.

Josip
2 mjeseci prije

Sve proglasiti stranim agentima sto u sustini i jesu i istjerati iz BiH

Rudar
2 mjeseci prije

Prva rečenica, “Predstavnici britanskog i ukrajinskog veleposlanstva u BiH upozorili su na utjecaj ruske propagande na Balkanu”, nakon toga nema smisla dalje čitati jer je sve jasno.
Te brite bi stvarno trebalo izolirati na njihovom otoku, da ni radio valovi ne mogu na EuroAzijsko kopno.

Bruno
2 mjeseci prije

I izdajnik Osman bega bijaše rođeni stric. Možda mu je ovaj nakaznik potomak (stricu).

Bosanac
2 mjeseci prije

Pare su najveća magija, pomute ljudima mozak.

Bojan
1 mjesec prije

Marš iz BiH bagro raspala!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.