Srbija razgovara o kupovini SSJ 100 sa ruskom stranom

Suhoj Superjet SSJ 100
13 komentara

Ruska civilna aviokompanija Suhoj i srpska aviokompanija Air Serbia razgovaraju o mogućnostima isporuke aviona Suhoj Superjet 100 (SSJ 100), izjavio je novinarima prvi zamenik šefa kancelarije ruske vlade Sergej Prihodko, pre zvanične posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, Srbiji .

“O pitanju isporuke aviona ruske proizvodnje u Srbiju razgovara se u nekoliko formata. Konkretno, kompanija civilne avijacije Suhoj sarađuje sa srpskom aviokompanijom Air Serbia na pitanju zamene flote avio-kompanije kupovinom ruskog aviona Suhoj Superjet 100,” rekao je Prihodko.

Takođe se razmatra mogućnost osnivanja servisnog centra za avion SSJ 100 na beogradskom aerodromu, dodao je on. “U junu je srpska strana završila proces sertifikacije za tehnički servis aviona Suhoj Superjet 100 u skladu sa zahtevima Evropske agencije za bezbednost u vazduhoplovstvu”, dodao je Prihodko.

Nagovešteno je da srpska nacionalna aviokompanija Air Serbia u budućnosti razmatra kupovinu ruskog aviona MS-21, koji je trenutno u fazi testiranja i pred sertifikacijom.

Suhoj Superjet 100 spada u red regionalnih putničkih aviona, kapaciteta do 108 putnika. Avion je uveden u upotrebu 2011. godine a od tada je uvršten u flote 12 različitih aviokompanija.

 

Air Serbia
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gsx
4 godine prije

Meni se čini da u ovom našem regionu jedino Srbija ima slobodu da kupuje gde hoće, i od Rusije i od Kine i od USA i EU. Brzu prugu grade Kinezi, avioni Rusija, helikopteri EU i Rusija itd itd

moša je na godišnjem
4 godine prije

bogami krenulo im ,od žicanja predpotopnih migova do kupovine suhoja…..kod nas lete samo uhljebi i njihove plače ako zarati šajemo ih vama

Kvisko
4 godine prije

Gradnju Peljeskog mosta financira EU, dok je Hrvatska vlada posao gradnje mosta povjerila Kinezima, toliko o ne slobodi odlucivanja unutar drzava clanica EU.EU je po transparentnosti sto se tice javnih nabava , odnosno postivanju zakona i zakonske regulative o slobodnom kretanju robe i kapitala, miljama daleko od Rusije ili Kine.

4 godine prije

Dobro da su osigurali servisiranje. To je, koliko ja znam jedini problem – servis i rezervni dijelovi. Inače sam imao jednom čast letjeti s njim – sasvim dobar i udoban zrakoplov, idealan za ove srednje letove po Evropi…

Zorule
4 godine prije

Nije se bas pokazao, najveci problemi su sa motorom koji je razvijen u kooperaciji Rusa i Francuza. Malo guta previse ulja.

benty20
4 godine prije

Prije pola godine otprilike pričao s jednim stručnjakom po pitanju zrakoplova, te se dotakli i SSJ 100, te njegove nepouzdanosti… I čovjek mi veli da taj avion nema ništa više kvarova nego Airbus ili Boeing. Jedini problem je – politika, odnosno, hoćemo li ti isporučiti dijelove ili ti nećemo isporučiti dijelove. I tu leži glavnina problema eksplotacije tog aviona! Koliko će vremena trebati rusima i hoće li uspjeti postati neovisni o vanjskim proizvođačima ostaje da vidimo…

Grom
4 godine prije

Na ovome portalu bi i Ruska kakica bila bolja od EU ne znam zašto, ali jako mali broj ljudi ide da radi i živi u Rusiji većina hrli u zemlje zapadne Europe i SAD. Ima li neko da pojasni ovaj fenomen volim Rusiju ali idem radit u EU ili SAD.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI