Stigla depeša iz Američkog veleposlanstva – Hrvatski i bosansko-hercegovački mediji se usrali

Deborah Mennuti
336 komentara

Deborah Mennuti, Amerikanka za specijalne zadatke i zaposlenica Veleposlanstva Amerike u BiH, progovorila o ruskoj prijetnji Bosni i Hercegovini, a naši mainstream mediji prenose, bez komentara. Vidi se da vise na stranicama stranih veleposlanstava ili im je jedna, nama poznata, strana agencija poslala poruku “Odmah objaviti”.

Deborah Menutti je trenutno najviše rangirani američki diplomat u BiH, gdje se još uvijek očekuje dolazak novog veleposlanika Michaela Murphyja. Mennuti je na blogu veleposlanstva objavila posebni komentar u povodu ukrajinske krize, u kojemu je istaknula kako rusko djelovanje ne predstavlja prijetnju samo Ukrajini nego cijeloj Europi i međunarodnom poretku, piše HINA, a prenose domaći mediji.

Malo detaljnije o gospođi Mennuti

Deborah Mennuti preuzela je dužnost zamjenice šefa misije u Ambasadi SAD u Sarajevu u Bosni i Hercegovini 20. avgusta, 2021. godine. Tokom karijere radila je kao direktorica Ureda za Rusiju u Birou za Evropu i Evro-Aziju pri Ministarstvu vanjskih poslova SAD (State Department); direktorica Ureda za analitiku u Evropi u Birou za obavještajne poslove i istrage; zamjenica generalnog konzula u Generalnom konzulatu SAD u Istanbulu, Turska; politička savjetnica u Beogradu, Srbija, te kao šefica Političko-ekonomskog odjela u Alma Ati, potom u Astani u Kazahstanu.

Otkako je počela raditi u Ministarstvu vanjskih poslova 1993. godine, službovala je u Moskvi u Rusiji, Atini u Grčkoj, te u Seulu u Južnoj Koreji.

U Vašingtonu je radila kao procjenitelj u Odboru za ispitivanje, specijalna asistentica pomoćnika državnog sekretara u Uredu za Evropu i Evro-Aziju, te službenica zadužena za Francusku u Uredu za Zapadnu Evropu. Pripada rangu viših službenica Ministarstva vanjskih poslova, te se služi turskim, srpskim, ruskim, grčkim i francuskim jezikom.

Kako vidimo, radi se o osobi za specijalne zadatke koje ja prošla sva međunarodna žarišta i na kraju svoje karijere završili u Bosni i Hercegovini.

“Ono čega se (Vladimir) Putin doista boji je da će demokratske vrijednosti i poštovanje ljudskih prava nastaviti postupno slabiti njegovu vlast. Zbog tih strahova Rusija uporno podriva demokraciju u Ukrajini koristeći se dezinformacijama i vojnim zastrašivanjem. Ukratko, djelovanje Rusije je opasno i destabilizirajuće”, napisala je američka diplomatkinja.

Glede ljudskih prava, zamolili bismo građane Libije, Sirije i Iraka, da se izjasne i objasne nam kako izgleda američka demokracija u stvarnosti. A kada govorimo o dezinformacijama, spomenimo datum napada na Ukrajinu koji se jutros nije dogodio.

Zašto opet Bosna i Hecegovina?

Nije dosta što su zavadili narode u jednoj maloj zemlji. Nije dosta što su raselili ljude. Nije dosta što su ponižavali naše majke, očeve i djecu. Danas opet tamo nekakva Metnnuti huška na Ruse, znajući da će to napraviti raskol među tri konstitutivna naroda.

Mi se iskreno pitamo, što je to tako interesantno u Bosni i Hercegovni da nas velike sile prcaju stoljećima? Jesu li u pitanju naše prirodne i fizičke ljepote, ludost ili smjelost? Zašto narodi s naših prostora smetaju velikim silama? Pitanja su na koja nitko nema odgovor. Možda imate vi odgovore na ova pitanja, naši dragi čitatelji portala Logično?

Deborah Mennuti
Pretplatiti se
Obavijesti o
336 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Roccos
2 godine prije

Svaka čast,upravo tako.Pitam se dokad će od nas pravit male majmune?Stvarno su u stanju da kreiraju rat za tili čas ako im zatreba.

Iskra svjetla
2 godine prije

Ima. Ja odgovot

mrdo
2 godine prije

Diktat se mora slušat, jer nema juge = nema nezavisnosti i prava na samoopredjeljenje.

preseren3
2 godine prije

Potražio sam taj tekst. Ne bi mogao živjeti, da toga nisam vidio…
Žena je pomaknuta u glavi za 180 stepeni…
Ta hodajuča sramota spominje Ruske “invazije” u Gruziju i valja onu u Karabahu, gdje je Ruska vojska ušla, napravila red i izašla.
A riječi nema o 223 godina ratovanja svoje zemlje, riječi nema o tome šta njena zemlja traži i radi u Ukrajini! I u: malo nabrojavanja? Hahahahahaha….
Valjda ne treba.
Uostalom, šta ima ona na radiu Sarajevo?
Ajde da radio Banja Luka objavi tekst u Washingtonu???
Hahahahahaha…

tadija
2 godine prije

U tom i je moć globalista”Divide et impera”.
Sad kad im nije uspjelo u Ukraini,mogli bi mi doć na red.
Igraju sa Turskom i to je posebno opasno.

Ducky
2 godine prije

Što je ono “Stari” stalno ponavljao, da trebamo čuvati kao zjenicu oka svoga ? Inače…

držnedaj
2 godine prije

“ZAŠTO OPET BOSNA I HECEGOVINA?
Nije dosta što su zavadili narode u jednoj maloj zemlji. Nije dosta što su raselili ljude…”

Pa vidi se – da anglosaksoncima nikad dosta zavade, nereda i tuđeg.

Gorki šećer
2 godine prije

S obzirom da se radi o mračnim silama sa negativnom energijom, nije čudno da ih privlači pozitivna energija vedrih ljudi, Visočkih piramida, sevdalinki, miris jagnjetine i rakije….Ni najmračnije sile ne mogu odoljeti svemu ovome, a o geo-strateškom položaju da i ne govorim.

Lara
2 godine prije

Idol premijera je poslao “snažnu poruku”
Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel poručio je da Rusija svojom politikom ne ugrožava samo integritet Ukrajine, već i europski mir te međunarodni poredak
temeljen na pravilima.

Viktor
2 godine prije

Niti su ludost, nit je smjelost, da su fizicke ljepote vec bi okopnile (Hasanaginica), vec su m(M)uslimani koima treba objasniti da su Srbi i Hrvati konstitutivni u BiH i kao takve ih treba postovati.

ledeno doba
2 godine prije

sve spada u “Trumanov šou” igara geopolitike..

da se ovčice opet učvrste da zauzmu poznate rovove (one dugogodišnje prije korone):
da Srbi misle da je Rusija za njih
a da Hrvati i Bošnjaci misle da su SAD i zapad i Turska za njih..

Emiliano Zapata
2 godine prije

Pisem vec mjesecima da ako ne provode pLandemiju i u to ime teror u BiH, onda zlikovci pripremaju nesto jos gore za BiH!
Nikog oni nece zaboravit ili ostavit u milosti.
Odlucili su nas sve izbrisati s zemlje…

topO
2 godine prije

Mnogi u Americi i zemljama koje su americki vazali pravu svoju karijeru na rusofobiji.

Pero
2 godine prije

Od svih podlosti koje su svi mediji, pa i nasi radili u svezi zadnjih Američki izbora… na sve te bljuvotine i lazi, stvara se kontra raspolozenje prema tim istim medijima.

kibler
2 godine prije

@ SKRETNICARU – Ti nemas pojma o geopolitici. To i sam priznajes da geoploitika uopce nije znanost. Dozvoli mi nek ti objsnim bez uvreda. Hrvati ne podrzavaju Ameriku [ osim ako je za iseliti se i dobiti neki honorar za propagandu ] Ti su u manjini. Svuda slusam hrvatske podrske Rusiji. Odem na forum.hr i tamo bude glasanje i velikom vecinom su Hrvati za Rusiju. Govorim s Hrvatima u Hrvatskoj i ako Hrvat ne podrzava Rusiju onda je barem ne mrzi, dakle ne interesira ga to. Inace cujem od Hrvata da nakon sudjenja Gotovini ne mogu podniti Ameriku. Cujem od vjernika da je to zemlja u kojoj vlada Djavao. Mi Hrvati navijamo za Rusiju ne zato sto mi ocekivamo ikakvu pomoc od Rusije nego zato jer imamo ista ili slicna osobna imena, prezimena, topografske nazive i jednostavno zato jer je hrvatski duh na strani slabijeg i odgovara nam da Rusija… Čitaj više »

Incog
2 godine prije

Dao Tito davno odgovor, samo mi k…slušali.

Zl@ya
2 godine prije

Čini se da smo najbliži Stvoritelju a oni njegovi protivnici, hvala im, shvatili smo da nam je genetika ista!

Toni
2 godine prije

Neka nas Biden obavijesti kad ponovo kreće (s promjenom pelene).

top
2 godine prije

Ericsson, svedska kompanija, dakle zapadna kompanija je duboko upletena u korupciju u Iraku, njene dionice se pale.
Oni koji tvrdu da na zapadu nema korupcije ponavljaju propagandu ove Deborah Mennutikoja je jedna od mnogih americkih namjesnika po Europi.

Jimmy
2 godine prije

Eto, portalu logično, jel to bilo tako teško? Malo se potruditi i napravi se članak vrijedan čitanja, umjesto prepisivanja clanaka main stream medija.

farree
2 godine prije

Igra se zove “Divid(enda) et Impera” i otprilike je stara kooliko i najstarije civilizacije (Cicero). Ne znam da li ju čitateljima poznato da recimo u Bosni svi savjetnici predcjedništva i stranki (Dodika, Čovića i Izetbegovića) plačeni od strane Britanske ambasade, koja to naravno radi iz čistog, zapravo neizlječivog altruizma i čovjekoljublja. Ovi “savjetnici” imaju zadatak pripremiti političare za uslove moderne “demokratske borbe”. Njihova prava uloga je naravno ne dozvoliti da se bilo što, što bi vodilo eventualnom izmirenju i depolitizaciji lokalnih naroda ikada ostvari. Na taj način nismo čak ni u stanju formulirati nešto što se zove nacionalni (državni) interes i ostajemo zauvijek kolonija, stvorena za zaduživanje kod stranih banaka, uvoz i konzumiranje evropskih proizvoda, ali i za “izvoz” dobro obučene radne snage. Velika vjerovatnoća je da sve što se dešava u Bosni isto tako kopirano u Srbiji i Hrvatskoj. Uz pomoć “savjetnika” se političari svode na uloge Kapo, usmjereni… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Narodi BIH samosvjesni su i ponosni vjeruju u Boga a BiH je na razmeđi Istoka i Zapada i Istoka ima plodne zemlje vode energije Tu su Zapad Turska Rusija SAD

Mojca
2 godine prije

Žena je u pravu. Kako se Putin ne bi plašio demokratskih vrednosti i poštovanja ljudskih prava? I ja se plašim toga.

ledeno doba
2 godine prije

Deborah Mennuti: Moramo stati uz Ukrajinu zbog slobodne i stabilne Evrope

radiosarajevo.ba/metromahala/teme/deborah-mennuti-moramo-stati-uz-ukrajinu-zbog-slobodne-i-stabilne-evrope/447327

Paolo
2 godine prije

Nitko ne bi zelio da Rusija upravlja svijetom, isto tako tko ima imalo ljudskosti ce se suprostaviti ovom demoniziranju i tlacenju Rusije.
Uslijed ovog zapadnog hladnog rata, Rus ima zivotni standard kao u BH a to Rusija ne zasluziva i svima bi bilo bolje kad bi Rusija imala zivotni standard veci a to bi postigla da nije Hladnog Rata.

ledeno doba
2 godine prije

dok se ovcama bacaju kosti u neprekidnom “Trumanovom šouu”, važno je da SAD dobrodušno daje igle svima 11. siječnja SAD donirale BiH 96.000 vakcina SAD su, do sada, putem posredstva Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Bosni i Hercegovini donirale 11,2 miliona dolara za pomoć u borbi protiv pandemije korona virusa. Zamjenica šefa misije u Ambasadi SAD u BiH Deborah Mennuti izjavila je kako je današnja donacija dio globalnih napora koje ulažu SAD u borbi protiv pandemije. “Donacija Moderna vakcina će pomoći BiH da se izbori s pandemijom i da se vakciniše 70 posto stanovništva u 2022. godini. Ranije dopremanje vakcina Oružanim snagama BiH je pokazatelj posvećenosti zemlji i uzajamnog prijateljstva. Više od 11 miliona američkih dolara smo donirali BiH u borbi protiv pandemije, a što podrazumijeva laboratorijsku opremu, prevenciju, stručnjake, dezinfekciju i ostalu medicinsku opremu. testove. Osigurali smo i opremu za Ministarstvo sigurnosti BiH, entitetska ministarstva unutrašnjih poslova i… Čitaj više »

KISIK
2 godine prije

Ha$arska demokracija pogonjena štampanjem dolara i Balance bombi-je san svakog bolesnika.

ergo
2 godine prije

Ova je dobra, mediji su se US-rali

Sardelino
2 godine prije

Što to autor teksta želi reći. Da smo mi nekakve naivne glupe dobrice od kojih velike sile stoljećima rade što ih je volja i da je za sve ono što smo mi stoljećima sami sebi radili krivi poganci sa zapada.Zar autor zaista umišlja da za sve one zločine koje je učinio čovjek čovjeku sa ovih prostora a koji se po okrutnošću i gadostima ne razlikuju po detaljima i usmjerenošću u nakani od najgorih scenarija horor filmova kriva psihopatija zapada.
Ma hajte, molim Vas.
Mi smo još uvijek žabe koje rado skaču u vodu. Ili kao što kaže pjesnik:
“Znam ja nas, j…no ti nas.
Sve bi mi to neki, ono što se desilo nedavno, ponovili i to sa apetitom bez daljnjega sa ciljem da dovrše nedovršeno.
Zapad i istok je u ovim našim stvarima samo pozadinsko svjetlo ili tama.

Malimali
2 godine prije

Ženska govori ono za što je i plaćena, bez obzira dali u to stvarno vjeruje ili ne. Mi u to vjerujemo, mada nismo plaćeni za to. Jer da joj ne vjerujemo, ne bi ona tu ni bila.

Dinko
2 godine prije

Sve restartat i vratit ime Ilirsko! Svima su Iliri dragi i nitko ih se ne srami s ovih podrucja, cisto zato jer to i dalje jesmo… 😉

Jery
2 godine prije

Nema se tu što pitati. Ilira su se bojali i Cezar i stari Rim! A zna se dobro kako je strazeski bitan izlaz na Jadran za anglosaksonsku i germansku bagru! Samo mi nismo svjesni zašto je to sve bitno i zasto nas prcaju vec tisučlječima! Kako bilo da bilo, jedino u vrijeme Tita se je znao iskoristiti taj potecijal! A svi ostali su pušili samo zbog svojih sebičnih vjerskonacionalnih kvazi interesa i svaku put su zbog toga svi ovi jadni narodi bili za duze vremena sluge tih istih kurvinih sinova sa zapada podjarmljeni!

Neposlusan
2 godine prije

Jer smo neposlusni po prirodi?

Count
2 godine prije

Ma tko njima na icemu vise , moze vjerovati …. ?!

abc
2 godine prije

Još jedna hazarska jevrejka, koja voli djeliti kolače.

Antinwo HR
2 godine prije

Govna američka bila i ostala!Marš stoko kaubojska smrdljiva

abc
2 godine prije

Opet Amerikanci planiraju novi rat na balkanu, o kojeg bi pored Srba, Muslimana, Albanaca i Hrvata uvukli i Rusiju. Pošto jim plan u Ukrajini više nego očito propada, opet postaje popularan Balkan.
E pa sad…….ako se zapadni Balkanci iz prošle lekcije nisu ništa naučili, onda i ne zaslužuju da uopče opstanu.

abc
2 godine prije

Cilj Amerikanaca i Engleza je, da budu balkanski narodi vječno posvađani i u mržnji jedan do drugog. Zato rade sve, da ne dođe do mirnog i korisnog suživota.

slobodan
2 godine prije

Naravno, da imamo odgovore poštovani K.S. Odgovor, naravno, ne zna ni pomenuta Jenkijevka, jer za to treba imati višu naobrazbu, a ona tek poslušno ispunjava naredbe… Slavjani su oni koji će predvoditi buduću evoluciju čovječanstva — u savremenoj duhovnoj nauci to je “6. poatlantska kultura”, u Ivanovom otkrovenju to je “Filadelfijska crkva”. Okultno-politički krugovi (uglavnom masonsko-jezuitski, te crnomagijski, soratovski) ove stvari vrlo dobro znaju, i zloupotrebljavaju. Rade sve da se sadašnja 5. epoha (pod vođstvom anglo-germanskog kulturnog elementa produži mimo zakonitog vremena njenog prestanka), i da Anglo-Germani vladaju za “sva vremena”. Ovo je direktno protivljenje božanskom planu evolucije, i zato je F. Fukuyama, član Trilateralne komisije (jedna od 4 glavne okultno-političke organizacije u svijetu) napisao knjigu “Kraj povijesti”. Dakle, radi se o tome da se Slaveni već sada onemoguće, kulturno, civilizacijski, politički, ekonomski, da predode buduću evoluciju čovječanstva… Ovo je ključ NSP ili Pax Americane.

max
2 godine prije

Nema potrebe za čuđenjem pa to su Američka posla , kud oni prođu tu ni trava više ne raste.

Kinta Kunte
2 godine prije

Americki cirkus vec 200 godina. Neredi i nemiri.

Alen
2 godine prije

Prcaju nas jer dozvoljavamo da nas prcaju , nema to puno veze s orirodnim ljepotama , a što dozvoljavamo da nas prcaju je drugi par rukavica ..

Sad što se tiče ” manifesta ” američke ambasade ja bih to nazvao potezom očajnika , poruka je naravno upućena bošnjacima a razlog je što većina bošnjaka nema ništa protiv rusije , pa s toga i s ovim manifestim mogu samo da obrišu guzu…
Ps , ovo je preslika nacističkih manifesta za vrijeme oko 2sr…

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Po pravilu tri kornera penal, tri propale ruske invazije znače da je Ukrajina pobjedila.
Stigla depeša iz Washingtona…

P.S.
Zelenski: Generale, imamo li žrtava?
Predsjedniče, 3 mrtva, 14 ranjenih i 8 dezertera.
A Rusi?
Nisu se pojavili…

Josip
2 godine prije

B i H ima dušu . Ima ljepotu i bogastva koju nitko još nije dirnuo. Ima BOŽIJI , BLAGOSLOV. Svi je žele samo za sebe . BOSNA SREBRENA JE POSTOJALA PUNO PRIJE DRUGI DRŽAVA . Skromni i siromašni narod , zamislite ; da iz te zemlje trojica braće BRANKOVIĆ PRODAŠE SVU SVOJU IMOVINU I KUPIŠE 3/4 GESTEMANSKOG VRTA ( MISLIM U 15 STOLJEĆU) , I POKLONIŠE GA BRAĆI, FRANJEVCUMA NA UPRAVLJANJE . ONI NE OSVOJIŠE NE KOLONOZIRAŠE NE OTEŠE NEGO KUPIŠE , PRODAJUĆI SVE SVOJE BOGATSTVO I POKLONIŠE . SADA ZNATE ONI KOJI DO SADA NISTE ZNALI. VJERUJEM DA ZNATE TKO JE POSLJEDNJU VEČE PROVEO U TOM VRTU I ŠTO TO ZNAČI . PRIJE PAR GODINA IM JE NA ULAZU GESTEMANSKOG VRTA , DIGNUTA SPOMEN PLOČA. IZRAEL KOJI IMA UTJECAJ U SVIJETU I SVJETSKOJ POLITICI ŠUTI I PUŠTA DA SE TAJ NAROD U BOSNI I HERCEGOVINI UNIŠTI. ZNAMO SVI DOBRO… Čitaj više »

dr .Boris
2 godine prije

Glede ljudskih prava, zamolili bih građane Libije, Sirije i Iraka….
Piše se ja bih.Ti bi, on bi, mi bismovi biste, oni bi.

dr .Boris
2 godine prije

Točno …ali se nisu ni trli.Ponašali su se s uvažavanjem.Svi su dolazili onom tko slavi i …i radili ono što se radi na zabavama.

Marin
2 godine prije

Amerofasisti su reaktiviralu sva zarista gde god mogu ,tako je i sa ex Yu .Dace bog da taj bolesni aglosaksonski svet bog zatre za vjek vjekova

T4T
2 godine prije

Vrlo jednostavan odgovor.. 5 okica vole dominirat i misle da su superiorni nad svima..ali tek u ringu se vidi tko je jači

Issa Matić
2 godine prije

Amerika je u velikoj krizi.Oporavak Amerike moguć je samo preko velikog rata u Evropi sa Rusijom.Američki resursi su potrošeni a Ruski su beskonačni.Kako doći do resursa i ojačati ekonomiju koju su Kinezi pokopali?Samo velikim ratom gdje će žrtva biti Evropa.Problem je što Evropa više nije naivna,dva rata su otvorila oči ne računajući Napoleona.

matija emanovic
2 godine prije

Hebo lud zbunjen9g.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.