Što bi bilo kada bi mediji u nas izvještavali po istom “modelu” kao za druge (VIDEO)

TeleSur o manipulaciji
5 komentara

Zamislite na trenutak što bi se moglo dogodilo kada bi “vjerodostojni” mainstream mediji početi širiti informaciju kako napadi u Londonu, Parizu, New Yorku nisu bili djelo terorista, nego dio strateškog djelovanja i politike britanske, francuske i američke vlade?

Koliko urednika i novinara bi dobilo otkaze?

Koliko bi službenih isprika bilo potrebno da se “ispravi pogreška”?

No, isti ti “vjerodostojni” mainstream mediji to rade protiv vlade Venezuele, nekažnjeno i uz punu ravnodušnost. Ali ne samo. Meta su sve “nepoćudne” države svijeta.

Trenutno šire vijest kako je terorist koji je prije nekoliko dana iz ukradenog helikoptera pucao na zgradu Ministarstva unutarnjih poslova i bacio četiri granate na Vrhovni sud u Caracasu djelovao po nalogu predsjednika Nicolasa Madura.

I za kraj, što bi se dogodilo da mediji, kao što to čini veći dio medija u Venezueli, koje je Hugo Chavez naivno ostavio u životu i u rukama lokalne elite, otvoreno pozivaju na likvidaciju predsjednika ili premijera u nekoj europskoj zemlji? O problemima Venezuele se može pisati satima, uzrocima, subverzijama, padu cijena nafte, nekim lošim odlukama vlade, ali nakon svega izlaziti u javnost s ovakvim informacijama, i to nesmetano, jer “novinari” imaju zajamčenu slobodu govora, ipak je previše.

TeleSur je obavio kraći video u kojem detaljno objašnjava ovaj “fenomen”.

Vezana vijest:
Venezuela: Oporba ukradenim helikopterom napala Vrhovni sud

TeleSur
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bižlo
6 godine prije

Moje pitanje je svim pristalicama bivse Jugoslavije i druga Tita i KPJ, zasto ona vlast ili zasto Tito nije proglasio The Voice of America, BBC, Die Deutsche Welle – FAKE NEWS….. i prema tome zasto ih nije zabranio?

Zar smo morali cekati da americki predsjednik proglasi americke novine FAKE NEWS?

Nadam se da nikoji novinar koji drzi do sebe nece vise nikad zvati “zapadne” novine prestiznim.
Jer ako bude zvao – onda ono “prestizhni” ce promjeniti znacenje i znacit ce lazhljive i propagandne
novine.

Tomica
6 godine prije

Nije ništa neobično da čovjek nasjedne na laž. Kada dobije dokaz da ga neko laže i dozvoli da ga taj neko opet slaže onda je ili glup ili i sam ima koristi od te laži. Pametan čovjek uči prvenstveno na tuđim greškama pa neće pokloniti svoje povjerenje nekome koji je izvarao sve prije njega. Svi smo, manje više, vjerovali u objektivne zapadne medije ali poslije raspada YU u to vjeruju samo naivci. Za lažne vijesti treba uvesti zakonske kazne i odgovornost osobe koja ih stvara ili prenosi. Maduro treba uvesti vanredno stanje te preuzeti sve medije i ostalo kao što je to uradio Erdogan. Pohvatati kolovođe i doznati otkuda je sve krenulo. Onemogućiti dalje proteste i kažnjavati sve koji krše zakon. Svakako uspostaviti kontakt sa javnošću, pokazati i dokazati da su problemi izazvani izvana i da su svi neredi i prosvjedi u svrhu rušenja legitimne i postavljanju marionetske vlasti. Naravno,… Čitaj više »

Brainstorm
6 godine prije

you tube se priljucio na ovaj nacin:
“Content Warning

This video may be inappropriate for some users.
Sign in to confirm your age”

znaju da vecina odustane kad se stave dodatni zahtjevi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.