Sve je bila laž – Nije postojala izvršna naredba o obaveznoj vakcinaciji

Obavezna vakcinacija

Web stranica Bijele kuće o izvršnim naredbama (Federalni registar) otkriva da Bidenova administracija do danas nije podnijela nijednu takvu naredbu.

Sa civilnim smjernicama i odsustvom političkog rukovodstva u velikoj nacionalnoj krizi, čitava zemlja je sada u eri masovnih kampanja civilne neposlušnosti dok hiljade američkih radnika traži zaštitu od Bidenove manjkave naredbe o obaveznoj vakcinaciji.

Ako poslušate Bidenovu nesuvislu objavu o naredbi za vakcine ili ste neizlječivi zaljubljenik u ono što su se nekada zvali mainstream mediji, možda ćete pomisliti da postoji razlog da vjerujete da je izdana službena predsjednička izvršna naredba koja propisuje nacionalnu vakcinaciju protiv Covida-19. Kao i kod mnogih demokratskih inicijativa, istina i stvarnost Bidenove objave 9. septembra često su u sukobu.

Nije bilo spomena izvršne naredbe uprkos rasprostranjenoj javnoj poruci da se obavezna nacionalna naredba o vakcinaciji primjenjuje na američka preduzeća i nevakcinisanu javnost. Ostavite demokratama da preuveličavaju svoj autoritet dok zadržavaju potpunu kontrolu nad životima Amerikanaca; nimalo drugačije od predanih autoritarnih gangstera koji namjeravaju opljačkati ono što je ostalo od naše ustavne republike.

Ubrzo nakon objavljivanja navodne ”naredbe”, predsjednica Predstavničkog doma Nancy Pelosi ponudila je dodatni dokaz koliko je demokratama malo stalo do američkog naroda ili njegove ekonomije kada je objavila da je  izvršenje ”naredbe” uključeno u račun za izmirenje od 3,5 biliona dolara sa ozbiljnim prekršajem koji poslodavce košta do 70.000 dolara po prekršaju i do 700.000 dolara za ponovljene prestupnike koji se usude dovesti u pitanje naredbu za vakcine kao neameričku.

Međutim, posjet web stranici Bijele kuće o izvršnim naredbama (Federalni registar) otkriva da Bidenova administracija do danas nije podnijela takvu nareddbu. Objavljeno je da je cilj naredbe bio da uputi Administraciju za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu (OSHA) da izda naredbu kojom se nalaže vakcinacija za zaposlene u stotinu vodećih američkih kompanija ili da se podvrgnu tjednim testovima ili da dobiju otkaz.

Osim toga, čini se da nema takve akcije za naredbu u Kancelariji za upravljanje i proračun Bijele kuće, kao ni da postoji dokaz da je OSHA pripremila standardnu naredbu za primjenu na gore navedene nevakcinisane radnike.

Dakle, iako postoji velika medijska pompa kao da postoji stvarna nacionalna naredba za vakcinaciju, trenutno ne postoji takva pravna osnova za bilo koje američko poduzeće da nametne tu naredbu svojim zaposlenicima – niti u ovom trenutku postoji osnova za bilo koju državu da pokrene pravni spor protiv savezne vlade. Zapravo, jednostavno nema osnova za pravno osporavanje propisane politike vakcinacije budući da je čitava naredba možda tek nešto više od ploda Bidenovog slabog mozga i nikada nije usvojena kao formalna politika.

Jedno od mogućih objašnjenja je da bi stvarno izdavanje naredbe otvorilo vreću sa lažnim postupcima, što bi uticalo na Bidenovo potonuće u anketama. S druge strane, objavljivanje naredbe bez ikakvog izvršnog naloga dalo bi američkim kompanijama fasadu zakonskog prava, dok bi se onemogućile sve moguće sudske tužbe protiv države. Drugim riječima, iako bi zaposlenici mogli biti primorani da prime vakcinu, vlada bi ostala imuna na optužbe za djelovanje na neustavan način i na izloženost legitimnom sudskom osporavanju. Recimo da bi se država dovela u situaciju da ima kolač ali i da ga pojede.

Pretpostavimo za sada da je Bidenova naredba zaista proglašena. Pitanje je da li hipotetičko izvršno naređenje Upravi za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu (OSHA)  ima ustavna ovlaštenja da izda propis kojim se utvrđuje da je Covid-19 „ozbiljna zdravstvena briga“. Velika prepreka za Bidenov plan je da bi tako loše koncipirana naredba sabotirala Ustavnu klauzulu o supremaciji koja jasno dopušta savezni zakon da ima prednost nad državnim zakonom. Međutim, Bidenova administracija u svojoj euforiji radi bolje izgradnje nije shvatila da naredba ne bi bila uporediva sa saveznim zakonodavstvom; i stoga bi joj nedostajala snaga ovlaštenja koja bi zamijenila državnu zabranu federalne naredbe. Osim toga, može se očekivati ​​da će crveni državni odvjetnici energično braniti prava svojih država prema Desetom amandmanu; Plave države ne toliko.

Drugim riječima, izvršna naredba nije u rangu sa saveznim statutom po tome što nema ista zakonodavna ovlaštenja kao akt Kongresa. To nije spriječilo Bidenov režim da nepromišljeno zloupotrebljava svoju moć nepotrebnim manipulacijama hiljada Amerikanaca u emocionalno stresnoj životnoj i porodičnoj krizi, strahujući od gubitka zaposlenja i u pravno neodrživoj situaciji; sve pod maskom varljive pravne naredbe.

Svakako, kompanije koje su od tada objavile da se pridržavaju naredbe, poput 3M, Boeinga, United i Southwest Airlinesa, moraju imati pravnog savjetnika koji ih je savjetovao da naredba nije zakonski uslov, već možda samo poželjno razmišljanje pomahnitalog predsjednika. Pa ipak, Southwest je pretprošlog vikenda pretrpila ogromna previranja, sa hiljadama otkazivanja i kašnjenja, i dokazala je koliko im je malo stalo do njenih zaposlenika kada se suprotstavila svojim pilotima koji su tražili sudsku zabranu od lažnih obaveznih vakcinacija. Do danas, Walmart i JP Morgan Chase nisu nalagali vakcinaciju.

Kao izravni odgovor na Bidenovu himeru, Florida je već stupila u zaštitu svojih građana od proizvoljne federalne obavezne vakcinacije. Guverner Teksasa Abbott izdao je vlastiti Izvršni nalog kojim se zabranjuje federalna naredba vakcinacije.

Ostaje nam ovdje lažna Demokratska uprava koja se usuđuje narušiti javnu politiku, tvrdeći da je većinom izabrana pošto američka javnost podržava njena marksistička stajališta. Ništa ne može biti dalje od istine. Rezultirajući odgovor na Bidenovu obaveznu najavu vakcinacije i dalje ne uspijeva jer se Amerikanci u svim sferama života udružuju i povlače svoju liniju dok poručuju Bidenu da on nije njihov predsjednik.

Autor: Renee Parsons

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
43 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Yugo 45

Niko se ne usuđuje proglasiti pelcovanje obaveznim,to je ta caka ,niko ne preuzima bilo kakvu odgovornost i ovo je ključna stvar,na stranu ograničenja o njima posebno valja raspravljati ,mislim da je ubjeđivanje postalo Sizifov posao,okrenimo se riješavanju statusa nas koji to ne želimo,Sotonska elita zna šta želi a mi nisam… Pročitaj više »

Greven

Lažnjak Komplet korona projekt je gigantski lažnjak za ovce.

Tupko Glupko

Tko god donese odluku o obaveznom cijepljenju protiv Covid-19, kazneno je odgovoran za sve smrti koje se dogode zbog cjepiva nakon toga, jer je već previše podataka iscurilo u javnost koja dokazuju da su to ubojstva s predumišljajem (statistika VAERS-a, npr.), pogotovo kod populacije mlađe od 60 godina – 93%… Pročitaj više »

Rale

Uvertira za globalizam. Probni pokušaj da se sagleda operativnost farmacije, doktora, sistema zdravstva, upravljanja političarima, sprovedbe na terenu i efikasnost medija. Sve je ovo samo uvod u Novi Svjetski Poredak kojim će upravljati nekolicina enormno bogatih, koji će naštampavati novce bez pokrića i podmićivati sve redom što se treba podmititi… Pročitaj više »

Krunoslav

Sve su ovo sračunate formalno-pravne smicalice, jer kad dođe do frke i ev.suđenja,budite sigurni da je”elita”svugdje ugradila”stražnja vrata”i proučila rupe u zakonima. Ja sam imao iskustva sa našim pravnim sustavom gdje sam izgubio spor.A poslije par mjeseci mi je jedan odvjetnik (bivši visoki pravosudni”svećenik” objasnio neke stvari). Oprostite na puno… Pročitaj više »

Max

Znači da je nelegalno

Poznavalac prilika

Kabalisti i njihovi sluge će uvijek pronaći način da “cijepljenje” proguraju ali da ga nikad formalno ne proglase obaveznim per se. Službeno “cijepljenje” nikad neće nigdje biti obavezno kao takvo, samo što bez ausvajsa nećeš praktično moći preživjeti. Već i sad je kod nas recimo veliki problem necijepljen doći do… Pročitaj više »

Zorule

Analiza viska smrtnosti preko ljeta, pogotovo kod mladje populacije. I dobro objasnjenje problema “cjepiva”

https://www.rintrah.nl/too-many-people-are-dying-and-its-starting-to-worry-the-demographers/?fbclid=IwAR18JNiQkVvQR7xFOTvq0N2E4BosjirxDhX_Qjr2Fpcb3SJpOKhblRse1Lc

Stock

Prvo ću ovdje postaviti sljedeće… respiratorni syncytialvirus (RSV)  Nenormalno povećanje dijagnosticiranih u Švedskoj. Djeca najugrozenija…vidi sliku. Od ove cifre 40% djeca mladja od godinu dana. Nova paranoja ili podljedica stare? Preporučio bi redakciji da prati razvoj ovoga. Ja vidim dvije alternative. 1. Imuni sistem je toliko ispran dezinfekcijskim sredstvima, da… Pročitaj više »

ta virus.png
Smokva

Medicinska sestra prisiljena da se cijepi ide u centar za imunizaciju sa svojim odvjetnikom. Odvjetnik moli doktora, prije cijepljenja svoje klijentice, da potpiše potvrdu da cjepivo onemogućuje infekciju s covid19. Doktor odbija. Odvjetnik zove policiju i traži da se napravi izvještaj. Cijepljenje se ne izvršava i odvjetnik sada podnosi žalbu… Pročitaj više »

kvrcko

novo normalno – kada laz i zlo postaje istina i dobro

Sixdensity Traveler

Ko vlada duhovnim on vlada i fizičkim!

Stapanje dimenzija je u toku!Bit čitave😁😋😁 priče je test za Dušu,da samo je Duša bitna-ko je ima!

Mark

Evo praktički su upravo “objavili” da je u hrvatskoj umrlo 21,3 % cijepljenih osoba !!!

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ucinkovitost-cjepiva-pa-78-7-umrlih-od-korone-u-hrvatskoj-nije-bilo-cijepljeno-15112091

Josko

Moram ovo podijeliti s vama. Prosle godine u listopadu mjesecu moj dobar frend je dobio vrucicu na 2 dana do 37.5C i otisao doktoru i slikao pluca. Kao rekli mu da ima malu upalu i dali mu antibiotike. Bio je ok svakako ali je bio isprepadan. Prehodao je doslovice Covid.… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI