fbpx

Švedska osuđuje Gatesov ludi plan o globalnom zagrijavanju

Gates-Klimatske promjene
150 komentara
8,401

Više od desetljeća Bill Gates ulaže milijune dolara u znanstveno lud projekt koji je trebao istražiti mogućnost “planetarnog hlađenja kojeg bi stvorio čovjek”. Projekt, koji vodi fizičar s Harvarda, predlaže slanje satelita u atmosferu radi ispuštanja tona kemikalija u pokušaju blokiranja sunca. Danas je snažni otpor u Švedskoj natjerao Gates & co. napustiti lansiranje planiranog švedskog satelita.

Ova najnovija geoinženjerska avantura od Gatesa pokazuje koliko je maskarada globalnog zatopljenja neznanstvena. Kao što je Gates nesumnjivo svjestan, Zemlja se zapravo polako hladi dok prelazimo u ono što neki astrofizičari smatraju desetljećima globalnog hlađenja uzrokovanog solarnim velikim minimumom ciklusa koji smo započeli 2020. godine.

Švedska svemirska agencija objavila je 2. travnja da je program Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx), kojeg financira Bill Gates, “podijelio znanstvenu zajednicu” i da stoga neće biti realiziran. SCoPEx je projekt koji se nekoliko godina financirao osobnim sredstvima Billa Gatesa kako bi se testirala izvedivost slabljenja sunca kroz ljudski geoinženjering.

Plan je ispuštanje aerosola sulfatne ili kalcijeve karbonatne prašine u atmosferu s visokih balona, ​​kao dio ludog projekta blokiranja sunca i time “sprječavanja” globalnog zagrijavanja planete. Švedska agencija odlučila je otkazati eksperiment zbog velikog protivljenja ne samo znanstvene i ekološke zajednice, već i autohtonih Sama ili Laplandera koji su pastiri sobova i koji se boje da čestice uzrokuju ozbiljna ili nepoznata zagađenja okoliša u njihovim stadima. Konkretno, vijeće Sami upozorilo je da eksperiment Gates “u osnovi pokušava oponašati vulkanske erupcije kontinuiranim pljuvanjem čestica na nebo koje prigušuju sunce”.

Barem od 2010. godine, Gates poziva na ublažavanje jačine sunca prouzrokovano od strane čovjeka. Harvardskom je fizičaru Davidu Keithu dao 4,6 milijuna dolara za pomicanje ovog projekta naprijed. Keith je savjetnik Gatesa od 2005. Zajedno s Chevronom, Gates je također značajan investitor u Keithovoj tvrtki Carbon Engineering, kanadskoj tvrtki izravnog hvatanja zraka sa sjedištem u Kanadi. Izravno hvatanje zraka još je jedan ludi projekt, postupak koji uključuje hvatanje ugljičnog dioksida (CO2) izravno iz okolnog zraka, korištenjem velikih ventilatora za protok okolnog zraka kroz filtar gdje se obrađuje kaustičnim otapalom za izdvajanje CO2. Ovaj postupak zahtijeva astronomske količine vode i energije, kao i područje ekvivalentno indijskom oceanu po nekim procjenama. Konzervativne procjene sugeriraju da bi odvajanje ugljika radi postizanja nula CO2 iz fosilnih goriva koštalo više od 5000 milijardi dolara godišnje, čak i ako je to moguće u velikim razmjerima. Keith se čini sretnim što se zabavlja takvim bizarnim projektima u ime milijardera pseudoznanstvenika Gatesa.

U TED-ovom predavanju 2010. godine, Gates je odgovorio na pitanje o sunčevoj blokadi u pokušaju da nadoknadi globalno zagrijavanje. Tada je rekao: „Moramo li započeti s poduzimanjem hitnih mjera kako bismo održali stabilnost Zemljine temperature? … Postoji niz istraživanja o onome što se naziva geoinženjeringom, a to su razne tehnike koje bi odgodile zagrijavanje planete da bi nam priuštio 20 ili 30 godina da se probudimo.”

Keith je rekao da će, unatoč švedskom zastoju, skupina tražiti podršku od administracije Bidena za provođenje testova u Sjedinjenim Državama. Američke nacionalne akademije znanosti, inženjerstva i medicine nedavno su objavile izvještaj u kojem se traži da se u sljedećih pet godina u solarno geoinženjering ubrizga 100-200 milijuna dolara.

Stvarni geoinženjering

Donedavno je američka vlada negirala uporabu geoinženjeringa i svaku raspravu o takvim projektima kao što je prskanje “chemtrailova” u nebo nazivala je “teorijom zavjere”. Čini se da su sada otvoreniji za visoko klasificirane geoinženjerske projekte. U studenom 2017. godine, Zastupnički dom SAD-a kojim dominiraju Republikanci održao je prva saslušanja o temi „Geoinženjering: inovacija, istraživanje i tehnologija“. Panel je raspravljao o potrebi daljnjih istraživanja geoinženjeringa od sunčeve refleksije, poznate kao ubrizgavanje aerosola u stratosferu.

Jedna od tvari koja se razmatra za Project Gates i druge projekte za zaštitu od sunca je ono što je poznato kao leteći pepeo iz ugljena, koji je ostatak koji ostaje u elektrani nakon izgaranja ugljena. Međutim, leteći pepeo od ugljena, koji se hvata i sigurno odlaže u modernim elektranama na ugljen, mogao bi, ako se uvede u oblake da zakloni sunce, uzrokovati otrovnu kiselu kišu na Zemlji.

Prema Udruzi liječnika za društvenu odgovornost, „Ovisno o tome gdje je ugljen miniran, pepeo od ugljena obično sadrži teške metale, uključujući arsen, olovo, živu, kadmij, krom i ugljik, selen, kao i aluminij, antimon, barij, berilij , bor, klor, kobalt, mangan, molibden, nikal, talij, vanadij i cink ”. Skupina napominje da je Agencija za zaštitu okoliša (EPA) otkrila da “ako se jedu, piju ili udišu, ti otrovni proizvodi mogu uzrokovati rak i učinke na živčani sustav, poput kognitivnih deficita, zastoja u razvoju i problema u ponašanju. Također mogu kod djece uzrokovati oštećenja srca, bolesti pluća, respiratorne smetnje, bolesti bubrega, reproduktivne probleme, gastrointestinalne bolesti, urođene nedostatke i poremećaje rasta kostiju ”. Nije to baš ništa.

Veliki solarni minimum

Puno se toga može reći protiv projekta Gates-Harvard. Izjava Vijeća Sámi da je poduzeće Gates-Keith za blokiranje sunca pokušajem “imitiranja vulkanskih erupcija kontinuiranim izbacivanjem čestica vlažnih od sunca u nebo” najrelevantnija je i iz razloga o kojima se ne raspravlja toliko široko kao što bi trebalo.

Ono o čemu Međuvladin panel Ujedinjenih naroda za klimatske promjene (IPCC) odbija razgovarati jest odnos između sunca i klimatskih promjena na Zemlji. Daleko najvažniji čimbenik klimatskih promjena i vremenskih prilika na Zemlji je Sunce i njegovi ciklusi sunčevih zračenja i, ciklički, njegov nedostatak.

Temeljna stvar trenutnih klimatskih promjena je da Zemlja nije u početku globalnog zagrijavanja, već u razdoblju globalnog zahlađenja, koje su astrofizičari nazvali velikim solarnim minimumom. Ako je ovo točno, to nagovještava najdramatičniju i daleko najopasniju klimatsku promjenu koja se može zamisliti. Prema NASA-i, naš je planet ušao u najjači solarni minimum u oko 200 godina.

Ono što Al Gore i drugi pokušavaju sakriti jest da se Zemlja nije zagrijala otprilike od 2000. godine, a od ljeta 2020. ušla je u fazu zahlađenja koja će trajati, neki kažu, do oko 2055. godine. Povijesno gledano, razdoblja velikog solarnog minimuma, koja se javljaju svakih 200 godina, stvaraju vrlo nestabilne vremenske obrasce, velike i dugotrajne poplave, velike gubitke usjeva i divlje promjene temperature (i prema gore i prema dolje), kao i mlazni tok poremećaja koji stvaraju jedinstvene valove vrućine i divlje požare, među ostalim ekstremnim događajima. Svi su ti učinci također zabilježeni u razdobljima koja su prethodila barem stoljeću izuma motora s unutarnjim sagorijevanjem.

Ono što nijedan računalni model globalnog zagrijavanja nije u stanju napraviti jest integrirati učinke našeg sunca na Zemljinu klimu, usprkos dobro dokumentiranim znanstvenim dokazima da su solarni ciklusi glavni pokretači klimatskih promjena tijekom godina. Zapravo to ni ne pokušavaju učiniti.

Sunčeve baklje, poznate kao sunčeve pjege, povećavaju se i smanjuju u ciklusima od oko 11 i 22 godine. Pored ovih ciklusa, postoje i veliki ciklusi od 100 i 200 godina. Od lipnja 2020. ušli smo u veliki solarni minimum, tijekom kojeg bi se aktivnost sunčevih pjega mogla smanjiti na nulu tijekom nekoliko desetljeća.

Vulkani i sunce

Sve više znanstvenih istraživanja otkriva da su, iako pokretački mehanizam nije u potpunosti jasan, razdoblja solarnog minimuma i, što je najvažnije, sunčevog visokog minimuma, također povezana s dramatičnim porastom potresa i vulkanske aktivnosti.

Skupina japanskih znanstvenika pod vodstvom Toshikazua Ebisuzakija ispitivala je vremensku traku 11 eruptivnih vulkanskih događaja koji su stvorili magmu bogatu silicijevim dioksidom u četiri vulkana u Japanu. Otkrili su da se „9 od 11 događaja dogodilo tijekom neaktivnih faza sunčeve magnetske aktivnosti (solarni minimum), što je dobro indeksirano brojem sunčevih pjega. Ova snažna povezanost između vremena erupcije i solarnog minimuma statistički je značajna na razini pouzdanosti od 96,7 “. Ovo je vrlo visoka korelacija.

Prije otprilike 200 godina doživjeli smo posljednje razdoblje velikog solarnog minimuma, znanstvenika poznatog kao Daltonov minimum, početkom 19. stoljeća. 1816. naoblaka na planetu bila je toliko opsežna da je nazvana godinom bez ljeta. Daltonski minimum trajao je oko 1790. do 1820. godine. 1815. golema vulkanska erupcija na planini Tambora u Indoneziji, najmoćnija u ljudskoj povijesti, ispljunula je toliko vulkanskog pepela u atmosferu da je 1816. godine Thomas Jefferson u svom vremenskom časopisu u Virginiji primijetio odsustvo ljetnog sunca. Potaknuo je ekstremne vremenske uvjete i propadanje usjeva u mnogim dijelovima svijeta. U lipnju 1816. mraz i snijeg u Sjevernoj Americi uništili su većinu poljoprivrednih usjeva. Globalno, bila je to najgora glad u 19. stoljeću. Ogromne količine vulkanskog pepela u atmosferi tijekom više od godinu dana iz Tambore odražavale su velike količine sunčevog zračenja, što je uzrokovalo sezonski prohladna ljeta koja su pridonijela nestašici hrane.

Dokazi da smo u ranoj fazi velikog solarnog minimuma sličnog onom iz 19. stoljeća ili goreg su uvjerljivi. Sumatrin nevjerojatno aktivan vulkan Sinabung dramatično je eksplodirao 2. ožujka, šaljući vulkanski pepeo na visinu od 40.000 metara nadmorske visine u atmosferu. Čestice izbačene na nadmorsku visinu iznad 32.800 stopa (10 km) – i u stratosferu – imaju izravan učinak hlađenja na planetu. Island, otok St. Vincent na Karibima i druge erupcije posljednjih tjedana sugeriraju da bismo se mogli suočiti s daleko dramatičnijim klimatskim šokovima nego što samoprozvani car za klimu Bill Gates priznaje. Gatesa, Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu i bezbrojnih klimatskih “znanstvenika” gladnih bespovratnih sredstava odbijaju uzeti u obzir solarnu stvarnost, radije provodeći lude projekte poput kemijskog ublažavanja sunca. Trilioni dolara koje bi trebali potrošiti na neučinkovitu energiju sunca i vjetra pokazuju da njihova agenda nema nikakve veze sa zdravljem planeta, kao ni s našim. Možemo biti sigurni da su znanstvenici koji savjetuju Gatesa dobro svjesni solarnih ciklusa. Moramo priznati jedno, a to jest da su oni majstorski umjetnici obmane.

Autor: F. William Engdahl

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
150 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Davor drugi
Gost
Davor drugi
3 mjeseci prije

Stvarno tom gejtsu treba jednom, ali zauvjek jebat mater.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

mnogo je onih kojima bi na prvi pogled trebalo napravit brata,
da, al’ kad se malo bolje razmisli onda bi steta bila jos veca;)

Davor drugi
Gost
Davor drugi
3 mjeseci prije

Isprika zbog vulgarnosti, međutim kad vidim tog lika, često izgubim kontrolu. Ne samo sada od kako je “pandemija” u tijeku, ima od toga već duže vremena. Sorry

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

ma, ni moj komentar nije iz bozjih usta;)
pozdrav

tihobl
Gost
tihobl
3 mjeseci prije

Sta god rekli nije dovoljno.
Nego ja se pitam ko je veca ljiga: Bil ili svedjani koji su mu prvo dali dozvolu za lansiranje iznad Svedske, pa kad se pobunio sami narod (svedski indijanci) povuku dozvolu, a nesto kasnije pocnu i oni osudjivati bilove planove.

Senad Laca
Gost
Senad Laca
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Ovaj moron, imbecil, zlikovac na slici ne znači ništa, on je samo pion u rukama velikoh igrača. Nije on problem kao ni soroš, schwab itd, problem su oni iza zavjese oni vuku sve poteze, oni su financirali sve ratove još od Napoleona, oni printaju novac, drže sve medije, i za… Pročitaj više »

Davor drugi
Gost
Davor drugi
3 mjeseci prije
Reply to  Senad Laca

Jasno je to da je gejts tu operativac.
Međutim kad ukineš gejtsa, odrede oni gejts2.0. Ukineš i toga, odrede oni gejts3.0. Ukineš i toga. Gejts4.0 bude dobro razmislio da li da prihvati tu časnu ulogu.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Evo ti jedna stara, a aktuelna vise nego ikad 😉

https://www.youtube.com/watch?v=W-gngBsA_DI

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Hahaha, bravo.

istina u magli
Gost
istina u magli
3 mjeseci prije
Reply to  Senad Laca

Kolega, “naci” je izmišljeni (pogrdni) naziv za nacional-socijaliste tadašnje njemačke. Termin nazi je lansiran 20tih prošlog stoljeća kao dio židovske propagande protiv njemaca iza koje stoji dotični Konrad Heiden, stoga te molim ubuduće kada pišeš o navodnim hazarima a upotrebljavaš njihove fraze da se opredijeliš u pisanju. Inače…..”Kristalna noć” nam… Pročitaj više »

Kinžal
Gost
Kinžal
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Čovek ima tek završenu srednju školu a stručnjak je za sve. Posebno je stručan za medicinu i fiziku!
Danas je to “normalno”, da su najkompetentniji oni koji imaju novac ili vlast.
Struka samo smeta, odnosno, struku treba tretirati kao teoretičare zavera!

otpisani
Famed Member
otpisani
3 mjeseci prije
Reply to  Kinžal

Struke (nauke) bez financijera nema, ne postoji. … struka neće nikada činiti ili reći nešto što ne odgovara financijeru, prema tome tzv. struka (nauka) je za mene nevjerodostojna… hoćeš li istinu o nećemu, moraš je sam otkriti… Neću reći da struka ništa ne zna ili da uvijek laže, ne, samo… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Tako je Otpisani.

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
3 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Covjecanstvo ce ici naprijed tek kad bogatasi prestanu svojatati znanost za svoje osobno bogacenje i prikupljanje moci!

Nikola Tesla

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

briga me za gatesa…. šta god on uradio u tom smislu, nije moguče brez suradnje cijelog svijeta… nesto drugo sam htio riječi… zamislimo da otopljivanje ide dalje i dalje…. i prepostavimo da nestane sav led…. gladina oceana bi se digla za oko 90 m….. katastrofa za cio svijet i ljudsku… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
3 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Stvarno ne vjerujem da si baš toliko gloop.
Samo se dobro zabavljaš.

Alen
Gost
Alen
3 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Pisa je poznata po kosom tornju, za vrijeme starog Rima je bila velika luka. Danas se nalazi dalje od mora na 4 metra nadmorske visine. Razdoblje starog Rima je poznato kao toplo razdoblje u kojem su se rimljani šetali okolo zagrnuti sa togama i suknjicama. To razdoblje je bilo toplije… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 mjeseci prije
Reply to  Alen

pojma nemaš…. žitnica rima je bio egipt… a sve antične luke su nekoliko metara pod morem…

pisa??…… 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Alen
Gost
Alen
3 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Gnej Pompej Veliki (lat. Gnaeus Pompeius Magnus) (Rim, 29. rujna 106. pr. Kr. – Peluzij, 29. rujna 48. pr. Kr. ), rimski vojskovođa i trijumvir od 59. pr. Kr. do 49. pr. Kr.; uz Cezara najčuveniji vojskovođa svog vremena. Je to izgovorio kada je isukao mač na jednoj od galija… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Alen

+

Mladen
Gost
Mladen
3 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Kolega valjda 90 centimetara a ne metara i to bi bilo previše .A sto se tiče antičkih luka sve se sad nalaze ispod razine mora Tu si sto posto u pravu .Najbolji primjer je Salona najveća antička luka na istočnoj obali Jadrana di se ostaci brodskog pristaništa nalaze ispod morske… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Alen

+

Peta Detlic
Gost
Peta Detlic
3 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Zamislimo da otopljivanje ide dalje i dalje dok istovremeno ne moramo zamišljati nego svake godine ložimo sve dulje i dulje. Evo skoro peti mjesec, a hladno. Kad sam bio klinac išlo se na more u 5. mjesecu. Al Gor prodaje muda pod bubrege veličine gore. Samo plaćena konsenzusna lažljiva tzv.… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Sto mislite koje su sanse da dozivi sudbinu Gadafia ili Sadama Huseina?

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije

Pomirio sam se sa time odavno da varani uvijek kolo vode i da im ne možeš ništa osim kad oni svog natjeraju na svoje zbog umjetničkog dojma kod jago.

Davko
Gost
Davko
3 mjeseci prije
Reply to  Davor drugi

Kao i Sorosu Rotshildu i ostaloj gamadi.

Zig zvjeri
Gost
Zig zvjeri
3 mjeseci prije

Ne vjerujete u globalno zagrijavanje, ne vjerujete u viruse, ne vjerujete da je zemlja okrugla,ne vjerujete u medicinu, ne vjerujete u nauku …… Vjerujete u cara svemira i dekicu s bradom koji sjedi na oblaku i promatra sto se dogadja na kornjacinim ledjima te prema zaslugama djeli ulaznice za raj… Pročitaj više »

bumbar
Member
Noble Member
bumbar
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

A što možeš, kad nismo religiozni, pa ne vjerujemo. Naučili smo da znanost ne treba vjernike, nego misleće ljude koji traže dokaze. Oni koji ne traže dokaze, vjeruju u bajke i djeda mraza, zato ne izvrći teze.

Noja
Gost
Noja
3 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Potpisujem, zig-zag zvjer je malo puka

Slow motion
Gost
Slow motion
3 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Ja sam ga vec ‘poslao’ na index..
Nek tamo laprda svoje..

promatrač
Gost
promatrač
3 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Pa on nema svoj stav, svoj jaz, svoju pamet i svoje razmišljanje. On je ovlastio TV i MSM da to čine umjesto njega.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  promatrač

+

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
3 mjeseci prije
Reply to  promatrač

👍

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  bumbar

+

gostgost
Gost
gostgost
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri
pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  gostgost

+

Mr.T
Gost
Mr.T
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Zaboravio si ubaciti ravnu zemlju u svoj komentar. Takvim propustom neces visoko dogurati na trolerskoj ljestvici. Potrudi se vise iduci put, jer ima ovih sto ozbiljnije shvacaju trolerski posao. Past ces u nemilost kod svojih hranioca, ostat ces mi gladan

Mölltaler
Gost
Mölltaler
3 mjeseci prije
Reply to  Mr.T

“ne vjerujete da je zemlja okrugla”

Nije zaboravio.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Mr.T

+

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Baš si pravog ser0nju našao citirat.

Peta Detlic
Gost
Peta Detlic
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Zato vjerujemo u žig zvijeri.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Peta Detlic

+

Histrion
Gost
Histrion
3 mjeseci prije

Hoće li netko zaustaviti tog luđaka?

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Histrion

ko će histrione kad je bjelosvjetski ‘dobrotvor i dobročinitelj’ (kad bi se zayebavali)

Jack Shadow
Gost
Jack Shadow
3 mjeseci prije

Kakav jbni bolesnik poremećen..kaj je mislio da će mu ta ideja proć? Trebalo bi ga uhapsit za ovo i ne u zatvor s njim nego u ludnicu na liječenje.

mislim
Gost
mislim
3 mjeseci prije
Reply to  Jack Shadow

kaže mi žena , znaš onog ,brat od one , završio na psihijatriji. kažem ja, čovik ima tih i takvih problema ,nije ni čudo. a kill bill ima sasvim kontra probleme od običnog čovijeka , tako da bi on isto trebao na psihijatrju, ali kad bi to neko spomenuo, on… Pročitaj više »

PlanetB
Gost
PlanetB
3 mjeseci prije

https://web.archive.org/web/20191224170939/http://green-agenda.com/index.html U potrazi za novim neprijateljem koji bi nas ujedinio, došli smo na ideju da je onečišćenje okoliša, prijetnja globalnog zatopljenja, nedostatak vode, glad i slično mogli bi biti prikladni. Sve te opasnosti su uzrokovane ljudskom intervencijom, i samo kroz promijene u stavu i ponašanju one se mogu prevladati. Dakle,… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  PlanetB

+

Драгогост
Member
Драгогост
3 mjeseci prije

Nema ni jedne ljudske materijalne delatnosti osim virtualnih koja ne uništava prirodu. Od paljenja vatre do zemljoradnje, izgradnje naseobina… I tako hiljadama godina. E sada je došao đavo po svoje. Došao veliki majstor uništenja Gejts da da rešenje.

Zelinčanka
Zelinčanka
3 mjeseci prije

Dobre vijesti. Ono što bi na Zemlji hitno trebalo rješavati je problem mikroplastike koja je već dobila svoj “ciklus” u vodi, tlu i zraku. Davno su se trebale zabraniti krpice na bazi umjetnih vlakana, a danas se treba u potpunosti preći na konopljinu i drugu striktno vegetalnu plastičnu masu. Švedska… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
3 mjeseci prije
Reply to  Zelinčanka

Gates i prijatelji filantropi NIKADA ne spominju problem plastike, zagađenja mora i oceana.
++++

Noja
Gost
Noja
3 mjeseci prije
Reply to  mislim

naravno kad su vlasnici tvornica plastike i ostallih kemijskih zagađivača.
Glavno da ovce i krave zagađuju atmosferu.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 mjeseci prije
Reply to  Zelinčanka

+

Jomla
Gost
Jomla
3 mjeseci prije
Reply to  Zelinčanka

Nisam čitao do kraja (da ne pokvarim prvi utisak:)), i SLAŽEM SE!
Evo +

promatrač
Gost
promatrač
3 mjeseci prije
Reply to  Zelinčanka

Pošto problem plastike u oceanima guraju MSM i oni koji stoje iza njih, ne vjerujem u to zagađivanje ni jedan promil. Nekad nas je večina ovde vjerovala u globalno sagrijevanje a danas rijetko ko, jer je istina polako isplivala. Plastika bi mogla bit još jedna od klopki koja se nam… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Zelinčanka

Mikroplastika nađena u životinjicama na dnu marijanske brazde, sve plaže su manje više zagađene mikroplastikom odavna. Krenulo je sve sa zabranjivanjem uporabe konoplje u varanskoj čemerici 1953 u korist čeda taminog duponta najlona i od tada ide to u milijunima tona. Već sad ima u oceanima i morima više plastike… Pročitaj više »

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
3 mjeseci prije

Meni se najvise gadi ona:mi zagadili planet!Nabijanje kolektivne krivnje za zagadjenje okolisa. Mamicu im spinovsku,nasi cace i matere su vlasnici silnih tvornica koje namjerno zagadjuju okolis radi zarade. Isti ljudi koji nas stoljecima truju sad nas krive za stanje stvari,apsurdnije i ludje nemoze nikako!!💵🤬🤬

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije

+, bem im ja terma svima još od babilona.

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
3 mjeseci prije
Reply to  Zelinčanka

👏👏👏

lear ZI
Gost
lear ZI
3 mjeseci prije

To su fake vesti koje šire globalisti, kako bi se uradio razkol među “teoreticima zarote”.
Isto, vanzemaljci, čak i sletanje na Mars.

Jomla
Gost
Jomla
3 mjeseci prije
Reply to  lear ZI

Mars je posebna priča. Nametanje igre iscrpljivanja Rusiji i Kini :)).

Starina
Gost
Starina
3 mjeseci prije

Pokuse sa špricanjem iz zraka rade još od 1923 godine. Evo film koji to potvrđuje https://t.me/amidianaoeamiga/423 Dimna zavjesa puštena iz aviona 1923. Ovaj videozapis dio je testa koji su provele američka mornarica i zrakoplovstvo. Dim je bio vrlo korozivan, sastojao se od titan-dioksida i klorovodične kiseline … aerosola koji se… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Starina

+

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
3 mjeseci prije
Reply to  Starina

A puste nuklearne detonacije u moru,zraku i na zemlji,gdje je ta radiacija zavrsila?Nema toga sto oni nisu testirali na nama,bez naseg znanja! I jos uvijek testiraju u svrhu znanosti,pljuc!

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
3 mjeseci prije
Reply to  Starina

👍

ledeno doba
Gost
ledeno doba
3 mjeseci prije

Jacques Attali kaže: redovita cjepljenja i lokdaunovi trajati će desetljećima Jacques Attali je poznati globalistički muljator i jedan od savjetnika Macrona. Osnivač i prvi predsjednk Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), predsjednik savjetničke firme Attali & Associés, predsjednik “Positive Planet”, bivši predsjedavajući nadzornog odbora Slate.fr, član strateškog vijeća Zaklade… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

+

ledeno doba
Gost
ledeno doba
3 mjeseci prije

comment image

ledeno doba
Gost
ledeno doba
3 mjeseci prije

ili,

comment image

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Ovdje bi trebalo dodati i Tromba iz Tria fantastikus koji je imao poštene namjere.
Želio je ovladati tehnikom kojom bi mogao odjednom raznijeti Zemaljsku kuglu.

bumbar
Member
Noble Member
bumbar
3 mjeseci prije

Vrlo zanimljiv video s turske TV, a koji bi se mogao nazvati NACIONALNE SNAGE UZVRAĆAJU UDARAC GLOBALISTIMA. https://www.dailymotion.com/video/x80l09q Gost emisije govori o pozadini čudnog događaja, kada se ogromni teretni brod kompanije Evergreen zaglavio u Sueskom kanalu i danima blokirao prolaz ostalim brodovima. U isto vrijeme, veliko teretno vozilo, iste firme… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 mjeseci prije
Reply to  bumbar

smiješan si….. da nije i crvenkapica kriwa?

bumbar
Member
Noble Member
bumbar
3 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Uvijek mi je drago čuti tako konstruktivne i argumentirane kritike poput tvojih.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
3 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

mupm.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  rimtu

+

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
3 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Vrlo zanimljivo.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Ništa nije isključeno, jedan od razloga zašto su to uradili je da ubace program svima nama da se to desilo i da se sutra ne čudimo kad se bude češće i duže dešavalo. Obični ljudi će to sljedeće zatvaranje Sueca protumačiti programom u glavi: eto jesam li ti rekao………………..

Sebastian
Member
Sebastian
3 mjeseci prije

Majstori pohlepe.Ovim svijetom prema Albert Einstein-u vladaju tri stvari.Glupost,strah i pohlepa.

Shumadinac
Member
3 mjeseci prije
Reply to  Sebastian

Ne ovde Ajnštajna – zabranjeno!
On “je plagijator, neznalica…” – bar tako tvrde “oni koji znaju više” 😉

mislim
Gost
mislim
3 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

da šumi , on je relativan a ne relevantan!

Peta Detlic
Gost
Peta Detlic
3 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Upitati tetu Milevu kojoj je “nestaško” mužić morao vratiti Nobela i isplatiti sve do posljednjeg novčića jer je okrao suprugu. Historičari i koji su išli u školicu s njim tvrde da je bio glupson. Međutim redovito je imao brifinge s jednim rabinom koji ga je podučavao fizici i pripremao na… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
3 mjeseci prije
Reply to  Peta Detlic

Da li ti Pero shvataš teoriju relativiteta? Nemoj da se sekiraš, ni danas je ne shvata 90% populacije a onda je nije shvatalo 90% naučnika. Bilo je dovoljno da “glups0n” ume da ispriča (da prenese ono što mu je “rekla Mileva”) pa da bude u samom vrhu. Ali Ajnštajn mi… Pročitaj više »

lear ZI
Gost
lear ZI
3 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

On je bio samo (bijedan) šefe odjela, izumljali su drugi. Status šefa je dobio zbog “Mileve Marić”, koja mu je omogučila………može se sve nač i pročitat.

Shumadinac
Member
3 mjeseci prije
Reply to  lear ZI

Odgovorio sam Peri gore ali je komentar na validaciji – samo bih još nešto dodao: Ajnštajn mi “nije rod ni pomozi Bog” (kako se kod nas kaže), Mileva je naše gore list i prirodno bi bilo da je branim. Ajnštajn je pre svega loš čovek šo ju je napustio –… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
3 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Malo ko bi bio u stanju to da postigne a žena u ono vreme GARANTOVANO ne bi. Da je Mileva izašla sa tom teorijom, taj deo fizike bi kasnio decenijama – nauka se zasniva na dokazima ali njih tumače ljudi. bravo šumi to je ono što upravo svi mi ode… Pročitaj više »

lear ZI
Gost
lear ZI
3 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Možeš da još nešto čitaš…..otkucaj VALENTINA ZHARKOVA, dobit češ nešto više.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Sebastian

Trebao je biti iskren pa reći vladaju moja braća varani………………………

lear ZI
Gost
lear ZI
3 mjeseci prije
Reply to  Sebastian

Baš sa time se odao, nešto ovakvo poznaje samo šarlatan. Naučnik ne poznaje tih reči.

ivi.tz
Gost
ivi.tz
3 mjeseci prije

Ovaj gušter je stvarno gušter. Pa de nek neko kaze da je moguce da je ljudsko bice…

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  ivi.tz

+

Josip
Gost
Josip
3 mjeseci prije

Neka si stavi suncobran iznad svog imanja i neka hoda sa suncobranom. Ostale neka ostavi na miru.

Maki
Gost
Maki
3 mjeseci prije

Planetu nece unistiti klimatske promjene vec ljudska zloca. U slucaju vece upotrebe nuklearnog oruzja javio bi se efekat tzv. “nuklearne zime” , odnosno aktiviranjem odredjenog broja atomskih bombi jaceg intenziteta u atmosferu bi otisla tolika kolicina pepela i cadji da Sunceva svjetlost ne bi mogla prodirati na Zemlju. U Jevandjelju,… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
3 mjeseci prije

Do istine se ne može guranjem svega na istu gomilu a još manje izvrtanjem činjenica. Ovo što je Gejts naumio je ne samo suludo već je monstruozno – preduzeti akciju takve veličine se ne može uporediti ni sa eksperimentom (mNRK) vakcinama na širokol populaciji. Vakcine štete onima koji su ih… Pročitaj više »

Peta Detlic
Gost
Peta Detlic
3 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Ne zagrijava se zemlja kao zemlja nego je spucana atmosfera koja više ne štiti dovoljno. Na moru izgoriš kroz mokru majicu. Dakle nisu toplinske zrake samo nego je frekvencijski spektar proširen. To je ono što ševi naše koke. Ševa je počela špricuganjem po atmosferi i stvaranje tržišta za kojekakve dodatke… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Peta Detlic

+

Yugo 45
Gost
Yugo 45
3 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Kakva prodaja magle zemljanima što bi rekao drug Hiber, te Gej-c ovo te ono ,matora budala je nemoćna i u svojoj nemoći iživljava se na našim nervima ,sve silne bljazgarije oko zaštite prirode svele su se na glupe natpise po novinama i portalima,nekad smo u školi u proljeće i jesen… Pročitaj više »

Trondhjemite
Member
Active Member
Trondhjemite
3 mjeseci prije

„Prema Udruzi liječnika za društvenu odgovornost (…) pepeo od ugljena obično sadrži teške metale” (…) Skupina napominje da je Agencija za zaštitu okoliša (EPA) otkrila da “ako se jedu, piju ili udišu, ti otrovni proizvodi mogu uzrokovati rak i učinke na živčani sustav (…) Također mogu kod djece uzrokovati oštećenja… Pročitaj više »

Zig zvjeri
Gost
Zig zvjeri
3 mjeseci prije

Svaki Bozji dan pljujete po Bil Gejcu a da vam on nije programirao prozore jos uvijek bi kucali na pisace masine, pokazite malo postovanja prema Gejcu,nije on tako los covjek, ne sudite i ne donosite zakljucke o drugima na osnovu onoga sto bi vi radili da ste na njegovom mjestu.

Peta Detlic
Gost
Peta Detlic
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Glede prozora totalno ste neinformirani. Ni DOS nije napravio niti ga je ikada patentirao jer je i njega muno. Grafičko sučelje za miša je poplašio od Xeroxa. Baze podataka je također pušio dok nije kupio Fox base. Lik je kako Bora pjeva samo lutka sa naslovne strane moj jarane (ovo… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Peta Detlic

+

Metabaron
Member
Metabaron
3 mjeseci prije

Snowpiercer ….

Gost.hr
Gost
Gost.hr
3 mjeseci prije
Reply to  Metabaron

+

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Metabaron

+, kukri a može i kukrax………..

Ljiljana Grill
Gost
Ljiljana Grill
3 mjeseci prije

Čovjek (?) Bill Gates zaista ima sulude ideje, a sve vodi uništenju planete Zemlje i pomoru stanovništva, ali i svega živoga. Mjesto bi mu bilo u jednoj umobolnici, što se neće dogoditi, jer ima toliko bogatstvo kojim čak i upravlja sa životima i prirodom. Da nema te novce, davno bi… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
3 mjeseci prije

W.Engdahl je kredibilan autor i nemam razloga sumnjati u njegove zakljucke tim prije sto smo jos uvijek 20.04.2021. u punoj zimskoj opravi sa nocnim temperaturama od 6-8 stupnjeva i upaljenim grijanjem na jugu jadrana . Meni je jasno da spodobe poput Gatesa zele nastaviti vuci ovcu za nos i gomilati… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Mucke

upravo je bilo sad istraživanja jednog amer.psihologa – da goyi vjeruju više nekom zvučnom kabalinom autoritetu nego sebi i svojim vlastitim očima !! pogotovo u zemljama gdje je obmama i propaganda perfektna

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

+

Zig zvjeri
Gost
Zig zvjeri
3 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Svaki dan citas logicno a jos nisi shvatio da globalno zagrevanje ne znaci da ce na jugu rvacke biti +50 u aprilu vec upravo suprotno, biti ce za desetak godina mozda i – 10, tako da nista od maslina, smokvi, lubenica,dok ce istovremeno u Sibiru biti + 50 tako da… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
3 mjeseci prije
Reply to  Zig zvjeri

Globalno zagrijavanje podrazumijeva rast temperature i visak padalina svukuda( dakle globalno a ne regionalno) ,globalno hladjenje podrazumijeva ekstremne temperature i vjetrove.Ocigledno ti i Gejc imate istu naobrazbu i isti mentalni sklop. Neko ko je zavrsio skolu ucenika u privredi nema meni,insajderu sto se tice zastite okolisa, sta objasnjavat umjesto da… Pročitaj više »

Slow motion
Gost
Slow motion
3 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Steraj ga drugi put u onu stvar..
Ne vrijedi trosit rijeci na takve.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Slow motion

+

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Mucke

+

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

IMA NADE. Stavljanje pod kontrolu ovog tajnog COVID kaosa Od Petera Koeniga: On je geopolitički analitičar i bivši viši ekonomist Svjetske banke i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) gdje je više od 30 godina radio na vodi i okolišu širom svijeta. Predaje na sveučilištima u SAD-u, Europi i Južnoj Americi. Redovito… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, možda i incest koji majstori već stoljećima njeguju konačno dođe na svoje.
Na vanjštini im je, manje-više, svima već dobro ostavio traga pa je lako moguće da se i u “možđanima” događaju kratki spojevi i ne bi trebalo čuditi ako majstori krenu raditi krucijalne pogreške. 😁

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrči koji je to pokvaren I zloban svjet – to prolazi moć zdravim rasuđivanja. ja mislim kad bi mogli bi nas sve potrovali a ovo sto bi ostavilo držali bi ko u kokošinjcu.. dobra je ona tvoje: sve je se to iz jajeta i nameta izleglo! evo namet mi sam… Pročitaj više »

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Plava krv Mrci! Hehehe

ledeno doba
Gost
ledeno doba
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

“Svi marš na ples”… kako je nekad pjevalo Dugme i zapjevati poznatu pjesmu Mitra Mirića: “ne može nam niko ništa, jači smo od kabale…” a ako se pojave amebe bez mozga, u uniformama…što kršite zabranu izlaska, onda zapjevaj: “šta ću kući tako rano…” a ako se pojave kabalini avioni sa… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

puki, kad bi mi neko sad ponudio i teže uvjete a ona vremena i idilu, ne sto sam mlađi i čiliji bio – evo i ova dob sve bi dao sve.. baš juče koincidencija pjevam taj refren ‘nemože nam niko ništa’..malo manijački al išlo. i sad gledam u zadnje vrijeme… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, ono su bili dani ljubavi, a ovo danas…Bog da te sačuva. Ja se još tu i tamo plesnem rukom po čelu kad se sjetim kako sam pušio te njihove priče, a i čudom se još uvijek čudim kako mnogi to još puše. Ovo da si počeo slušati stare kafanske… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Ma kakvi plitki jaki su i te kako jaki, jer pogode u glavni nerv! Evo hoću da stavim što sam tako automatski poslusavao prije dan dva i neide.. album se zvao: NARODNA MUZIKA “KRALJEVI KAFANSKIH PESAMA” … izgleda nesto su ubrljali pise na yt da je povreda autorski prava reklamacija… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

i ja sam u zadnje vrijeme otkrio narodnjake, iako sam i od ranije poznavao dosta pjesama, jer jedan dobar poznanik ima svoj bend i svira to po svadbama.. a Mišo je najveći hrvatski “narodnjak” i “kafanski pjevač”– Legenda..Ustvari su one starije Mišine pjesme 70-ih bili više urbane melakonlične pjesme, kao… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

puki, di nađe ovu najskuplju…😁

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

da puki evo jedne mišine kad je isijava snagom i temperametom – 1. u bež odjelu Solo ‘MIŠO KOVAČ – JEDINA PRAVA (OFFICIAL VIDEO 1980)’ I u bordo odjelu ista pjesma sa novkovićem i kalemberom ‘Mišo Kovač – Jedina prava bila je ona / Nikoga nisam volio tako (Sve je… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Istina Mrči, poentirao si.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

+, tako i ja Mišu “otkrio” sa četiri i po banke a prije zabavnjake nisam ni zarezivao. Kako čovjek stari otkriva u sebi pravu frekvenciju biosfere iz koje je potekao i zato što smo stariji prijemčljiviji smo za one frekvencije iz mladosti koje su su nam ostale ko programi tko… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

da, što kažeš otkriva pravu frekvencij biosfere iz koje je poteka..da! meni se buraz čini da oni koji su prošlo i muzičke ‘inkarnacije’ znaju prepoznat sta u dato momentu napaja simpatiko nerv a šta frekvencija duše u određenim životnom dobima traži

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

U pravu si za tvrdnju buraz, sve je u stvari frekvencija.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
3 mjeseci prije
pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Dobra ti je ona, iako je Safet Isović neprevaziđen, naravno ima njih tu još puno iz BiH a i Srbije da ne griješim dušu, ima tu toga dosta za nabrajati. Kad sam bio mlađi sramio sam se slušati narodnjake jer je eto to nazadno bitinije je slušati na engleskom. U… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

+

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Dobar👍

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

a šta znaš i sam – pokrali su nam naše snove, naše radosti, naše jednostavno al punim plućima življenje pozz

JAz SEm
Gost
JAz SEm
3 mjeseci prije

Pa dobro, ovog idiota treba smaknuti s sveta, majke mi. Pa šta se ide ova budala, zar je svijet njegov???????????

Max
Member
Famed Member
Max
3 mjeseci prije

Prof Engddahl je vrhunski autor a plan je zaista sulud.

agnaby
Gost
agnaby
3 mjeseci prije
Reply to  Max

Drage kolege, Engdahl je izvrstan, pogledati njegovu knjigu: ‘Stoljece rata’ ( ‘The Century of War), prevedena kod nas svih. Ne znam je li bilo postano, ali u ovom kontekstu gornjeg clanka dobro je pogledati ‘The Planet of humans’ koji totalno razvrgava razoblicuje tzv. ‘green energy’ teoriju, U rangu doc koji… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
3 mjeseci prije

Dobro si uočio.

bumbar
Member
Noble Member
bumbar
3 mjeseci prije

Ovo su do detalja razrađene ideje iz Protokola onih mudraca.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  bumbar

+

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije

Koja Švedska, ona kojom Valenberški gušteri upravljaju, i kreacija i negacija je varanska.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

imaš pravo buraz!

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Buraz znaš i sam, pozdrav u Esterajh.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

i tebi u metropoli

Mrčikola
Gost
Mrčikola
3 mjeseci prije

Subaru, kako nas majstori izvlače na čistinu…nije ovo bezopasno…radi ovo pomutnju u mozgu i onima koji već prilično dobro razumiju stvari.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Da, ne radi pomutnju samo onima mentalno snažnima koji već dugo znaju tko tu koga zašto i kako capr u zakmo. Prvi put sam se susreo sa pitanjem tko tu (orije četiri dekade samo tad to nisma baš razumio treba mozgu da sazrije) koga gledajući filmove i serije varanske, vidim… Pročitaj više »

pfgmbosbnsoefnpsiefr
Gost
pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 mjeseci prije

+

pero
Gost
pero
3 mjeseci prije

Bolesnik!

Hrvoje
Gost
Hrvoje
3 mjeseci prije

Dr Mengele je za ovog psihopatu prava dobričina

bauštelac
Gost
bauštelac
3 mjeseci prije
Reply to  Hrvoje

ovaj nije ni lud tip je glup ko klocna pazi ideja igra se

toodom
Gost
toodom
3 mjeseci prije

pametno al to treba radit sa metalnim pločicama

POVEZANE VIJESTI

Izbornik