Švedska osuđuje Gatesov ludi plan o globalnom zagrijavanju

Gates-Klimatske promjene

Više od desetljeća Bill Gates ulaže milijune dolara u znanstveno lud projekt koji je trebao istražiti mogućnost “planetarnog hlađenja kojeg bi stvorio čovjek”. Projekt, koji vodi fizičar s Harvarda, predlaže slanje satelita u atmosferu radi ispuštanja tona kemikalija u pokušaju blokiranja sunca. Danas je snažni otpor u Švedskoj natjerao Gates & co. napustiti lansiranje planiranog švedskog satelita.

Ova najnovija geoinženjerska avantura od Gatesa pokazuje koliko je maskarada globalnog zatopljenja neznanstvena. Kao što je Gates nesumnjivo svjestan, Zemlja se zapravo polako hladi dok prelazimo u ono što neki astrofizičari smatraju desetljećima globalnog hlađenja uzrokovanog solarnim velikim minimumom ciklusa koji smo započeli 2020. godine.

Švedska svemirska agencija objavila je 2. travnja da je program Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx), kojeg financira Bill Gates, “podijelio znanstvenu zajednicu” i da stoga neće biti realiziran. SCoPEx je projekt koji se nekoliko godina financirao osobnim sredstvima Billa Gatesa kako bi se testirala izvedivost slabljenja sunca kroz ljudski geoinženjering.

Plan je ispuštanje aerosola sulfatne ili kalcijeve karbonatne prašine u atmosferu s visokih balona, ​​kao dio ludog projekta blokiranja sunca i time “sprječavanja” globalnog zagrijavanja planete. Švedska agencija odlučila je otkazati eksperiment zbog velikog protivljenja ne samo znanstvene i ekološke zajednice, već i autohtonih Sama ili Laplandera koji su pastiri sobova i koji se boje da čestice uzrokuju ozbiljna ili nepoznata zagađenja okoliša u njihovim stadima. Konkretno, vijeće Sami upozorilo je da eksperiment Gates “u osnovi pokušava oponašati vulkanske erupcije kontinuiranim pljuvanjem čestica na nebo koje prigušuju sunce”.

Barem od 2010. godine, Gates poziva na ublažavanje jačine sunca prouzrokovano od strane čovjeka. Harvardskom je fizičaru Davidu Keithu dao 4,6 milijuna dolara za pomicanje ovog projekta naprijed. Keith je savjetnik Gatesa od 2005. Zajedno s Chevronom, Gates je također značajan investitor u Keithovoj tvrtki Carbon Engineering, kanadskoj tvrtki izravnog hvatanja zraka sa sjedištem u Kanadi. Izravno hvatanje zraka još je jedan ludi projekt, postupak koji uključuje hvatanje ugljičnog dioksida (CO2) izravno iz okolnog zraka, korištenjem velikih ventilatora za protok okolnog zraka kroz filtar gdje se obrađuje kaustičnim otapalom za izdvajanje CO2. Ovaj postupak zahtijeva astronomske količine vode i energije, kao i područje ekvivalentno indijskom oceanu po nekim procjenama. Konzervativne procjene sugeriraju da bi odvajanje ugljika radi postizanja nula CO2 iz fosilnih goriva koštalo više od 5000 milijardi dolara godišnje, čak i ako je to moguće u velikim razmjerima. Keith se čini sretnim što se zabavlja takvim bizarnim projektima u ime milijardera pseudoznanstvenika Gatesa.

U TED-ovom predavanju 2010. godine, Gates je odgovorio na pitanje o sunčevoj blokadi u pokušaju da nadoknadi globalno zagrijavanje. Tada je rekao: „Moramo li započeti s poduzimanjem hitnih mjera kako bismo održali stabilnost Zemljine temperature? … Postoji niz istraživanja o onome što se naziva geoinženjeringom, a to su razne tehnike koje bi odgodile zagrijavanje planete da bi nam priuštio 20 ili 30 godina da se probudimo.”

Keith je rekao da će, unatoč švedskom zastoju, skupina tražiti podršku od administracije Bidena za provođenje testova u Sjedinjenim Državama. Američke nacionalne akademije znanosti, inženjerstva i medicine nedavno su objavile izvještaj u kojem se traži da se u sljedećih pet godina u solarno geoinženjering ubrizga 100-200 milijuna dolara.

Stvarni geoinženjering

Donedavno je američka vlada negirala uporabu geoinženjeringa i svaku raspravu o takvim projektima kao što je prskanje “chemtrailova” u nebo nazivala je “teorijom zavjere”. Čini se da su sada otvoreniji za visoko klasificirane geoinženjerske projekte. U studenom 2017. godine, Zastupnički dom SAD-a kojim dominiraju Republikanci održao je prva saslušanja o temi „Geoinženjering: inovacija, istraživanje i tehnologija“. Panel je raspravljao o potrebi daljnjih istraživanja geoinženjeringa od sunčeve refleksije, poznate kao ubrizgavanje aerosola u stratosferu.

Jedna od tvari koja se razmatra za Project Gates i druge projekte za zaštitu od sunca je ono što je poznato kao leteći pepeo iz ugljena, koji je ostatak koji ostaje u elektrani nakon izgaranja ugljena. Međutim, leteći pepeo od ugljena, koji se hvata i sigurno odlaže u modernim elektranama na ugljen, mogao bi, ako se uvede u oblake da zakloni sunce, uzrokovati otrovnu kiselu kišu na Zemlji.

Prema Udruzi liječnika za društvenu odgovornost, „Ovisno o tome gdje je ugljen miniran, pepeo od ugljena obično sadrži teške metale, uključujući arsen, olovo, živu, kadmij, krom i ugljik, selen, kao i aluminij, antimon, barij, berilij , bor, klor, kobalt, mangan, molibden, nikal, talij, vanadij i cink ”. Skupina napominje da je Agencija za zaštitu okoliša (EPA) otkrila da “ako se jedu, piju ili udišu, ti otrovni proizvodi mogu uzrokovati rak i učinke na živčani sustav, poput kognitivnih deficita, zastoja u razvoju i problema u ponašanju. Također mogu kod djece uzrokovati oštećenja srca, bolesti pluća, respiratorne smetnje, bolesti bubrega, reproduktivne probleme, gastrointestinalne bolesti, urođene nedostatke i poremećaje rasta kostiju ”. Nije to baš ništa.

Veliki solarni minimum

Puno se toga može reći protiv projekta Gates-Harvard. Izjava Vijeća Sámi da je poduzeće Gates-Keith za blokiranje sunca pokušajem “imitiranja vulkanskih erupcija kontinuiranim izbacivanjem čestica vlažnih od sunca u nebo” najrelevantnija je i iz razloga o kojima se ne raspravlja toliko široko kao što bi trebalo.

Ono o čemu Međuvladin panel Ujedinjenih naroda za klimatske promjene (IPCC) odbija razgovarati jest odnos između sunca i klimatskih promjena na Zemlji. Daleko najvažniji čimbenik klimatskih promjena i vremenskih prilika na Zemlji je Sunce i njegovi ciklusi sunčevih zračenja i, ciklički, njegov nedostatak.

Temeljna stvar trenutnih klimatskih promjena je da Zemlja nije u početku globalnog zagrijavanja, već u razdoblju globalnog zahlađenja, koje su astrofizičari nazvali velikim solarnim minimumom. Ako je ovo točno, to nagovještava najdramatičniju i daleko najopasniju klimatsku promjenu koja se može zamisliti. Prema NASA-i, naš je planet ušao u najjači solarni minimum u oko 200 godina.

Ono što Al Gore i drugi pokušavaju sakriti jest da se Zemlja nije zagrijala otprilike od 2000. godine, a od ljeta 2020. ušla je u fazu zahlađenja koja će trajati, neki kažu, do oko 2055. godine. Povijesno gledano, razdoblja velikog solarnog minimuma, koja se javljaju svakih 200 godina, stvaraju vrlo nestabilne vremenske obrasce, velike i dugotrajne poplave, velike gubitke usjeva i divlje promjene temperature (i prema gore i prema dolje), kao i mlazni tok poremećaja koji stvaraju jedinstvene valove vrućine i divlje požare, među ostalim ekstremnim događajima. Svi su ti učinci također zabilježeni u razdobljima koja su prethodila barem stoljeću izuma motora s unutarnjim sagorijevanjem.

Ono što nijedan računalni model globalnog zagrijavanja nije u stanju napraviti jest integrirati učinke našeg sunca na Zemljinu klimu, usprkos dobro dokumentiranim znanstvenim dokazima da su solarni ciklusi glavni pokretači klimatskih promjena tijekom godina. Zapravo to ni ne pokušavaju učiniti.

Sunčeve baklje, poznate kao sunčeve pjege, povećavaju se i smanjuju u ciklusima od oko 11 i 22 godine. Pored ovih ciklusa, postoje i veliki ciklusi od 100 i 200 godina. Od lipnja 2020. ušli smo u veliki solarni minimum, tijekom kojeg bi se aktivnost sunčevih pjega mogla smanjiti na nulu tijekom nekoliko desetljeća.

Vulkani i sunce

Sve više znanstvenih istraživanja otkriva da su, iako pokretački mehanizam nije u potpunosti jasan, razdoblja solarnog minimuma i, što je najvažnije, sunčevog visokog minimuma, također povezana s dramatičnim porastom potresa i vulkanske aktivnosti.

Skupina japanskih znanstvenika pod vodstvom Toshikazua Ebisuzakija ispitivala je vremensku traku 11 eruptivnih vulkanskih događaja koji su stvorili magmu bogatu silicijevim dioksidom u četiri vulkana u Japanu. Otkrili su da se „9 od 11 događaja dogodilo tijekom neaktivnih faza sunčeve magnetske aktivnosti (solarni minimum), što je dobro indeksirano brojem sunčevih pjega. Ova snažna povezanost između vremena erupcije i solarnog minimuma statistički je značajna na razini pouzdanosti od 96,7 “. Ovo je vrlo visoka korelacija.

Prije otprilike 200 godina doživjeli smo posljednje razdoblje velikog solarnog minimuma, znanstvenika poznatog kao Daltonov minimum, početkom 19. stoljeća. 1816. naoblaka na planetu bila je toliko opsežna da je nazvana godinom bez ljeta. Daltonski minimum trajao je oko 1790. do 1820. godine. 1815. golema vulkanska erupcija na planini Tambora u Indoneziji, najmoćnija u ljudskoj povijesti, ispljunula je toliko vulkanskog pepela u atmosferu da je 1816. godine Thomas Jefferson u svom vremenskom časopisu u Virginiji primijetio odsustvo ljetnog sunca. Potaknuo je ekstremne vremenske uvjete i propadanje usjeva u mnogim dijelovima svijeta. U lipnju 1816. mraz i snijeg u Sjevernoj Americi uništili su većinu poljoprivrednih usjeva. Globalno, bila je to najgora glad u 19. stoljeću. Ogromne količine vulkanskog pepela u atmosferi tijekom više od godinu dana iz Tambore odražavale su velike količine sunčevog zračenja, što je uzrokovalo sezonski prohladna ljeta koja su pridonijela nestašici hrane.

Dokazi da smo u ranoj fazi velikog solarnog minimuma sličnog onom iz 19. stoljeća ili goreg su uvjerljivi. Sumatrin nevjerojatno aktivan vulkan Sinabung dramatično je eksplodirao 2. ožujka, šaljući vulkanski pepeo na visinu od 40.000 metara nadmorske visine u atmosferu. Čestice izbačene na nadmorsku visinu iznad 32.800 stopa (10 km) – i u stratosferu – imaju izravan učinak hlađenja na planetu. Island, otok St. Vincent na Karibima i druge erupcije posljednjih tjedana sugeriraju da bismo se mogli suočiti s daleko dramatičnijim klimatskim šokovima nego što samoprozvani car za klimu Bill Gates priznaje. Gatesa, Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu i bezbrojnih klimatskih “znanstvenika” gladnih bespovratnih sredstava odbijaju uzeti u obzir solarnu stvarnost, radije provodeći lude projekte poput kemijskog ublažavanja sunca. Trilioni dolara koje bi trebali potrošiti na neučinkovitu energiju sunca i vjetra pokazuju da njihova agenda nema nikakve veze sa zdravljem planeta, kao ni s našim. Možemo biti sigurni da su znanstvenici koji savjetuju Gatesa dobro svjesni solarnih ciklusa. Moramo priznati jedno, a to jest da su oni majstorski umjetnici obmane.

Autor: F. William Engdahl

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
156 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Davor drugi

Stvarno tom gejtsu treba jednom, ali zauvjek jebat mater.

Zig zvjeri

Ne vjerujete u globalno zagrijavanje, ne vjerujete u viruse, ne vjerujete da je zemlja okrugla,ne vjerujete u medicinu, ne vjerujete u nauku …… Vjerujete u cara svemira i dekicu s bradom koji sjedi na oblaku i promatra sto se dogadja na kornjacinim ledjima te prema zaslugama djeli ulaznice za raj… Pročitaj više »

Histrion

Hoće li netko zaustaviti tog luđaka?

Jack Shadow

Kakav jbni bolesnik poremećen..kaj je mislio da će mu ta ideja proć? Trebalo bi ga uhapsit za ovo i ne u zatvor s njim nego u ludnicu na liječenje.

PlanetB

https://web.archive.org/web/20191224170939/http://green-agenda.com/index.html U potrazi za novim neprijateljem koji bi nas ujedinio, došli smo na ideju da je onečišćenje okoliša, prijetnja globalnog zatopljenja, nedostatak vode, glad i slično mogli bi biti prikladni. Sve te opasnosti su uzrokovane ljudskom intervencijom, i samo kroz promijene u stavu i ponašanju one se mogu prevladati. Dakle,… Pročitaj više »

Драгогост

Nema ni jedne ljudske materijalne delatnosti osim virtualnih koja ne uništava prirodu. Od paljenja vatre do zemljoradnje, izgradnje naseobina… I tako hiljadama godina. E sada je došao đavo po svoje. Došao veliki majstor uništenja Gejts da da rešenje.

Zelinčanka

Dobre vijesti. Ono što bi na Zemlji hitno trebalo rješavati je problem mikroplastike koja je već dobila svoj “ciklus” u vodi, tlu i zraku. Davno su se trebale zabraniti krpice na bazi umjetnih vlakana, a danas se treba u potpunosti preći na konopljinu i drugu striktno vegetalnu plastičnu masu. Švedska… Pročitaj više »

lear ZI

To su fake vesti koje šire globalisti, kako bi se uradio razkol među “teoreticima zarote”.
Isto, vanzemaljci, čak i sletanje na Mars.

Starina

Pokuse sa špricanjem iz zraka rade još od 1923 godine. Evo film koji to potvrđuje https://t.me/amidianaoeamiga/423 Dimna zavjesa puštena iz aviona 1923. Ovaj videozapis dio je testa koji su provele američka mornarica i zrakoplovstvo. Dim je bio vrlo korozivan, sastojao se od titan-dioksida i klorovodične kiseline … aerosola koji se… Pročitaj više »

ledeno doba

Jacques Attali kaže: redovita cjepljenja i lokdaunovi trajati će desetljećima Jacques Attali je poznati globalistički muljator i jedan od savjetnika Macrona. Osnivač i prvi predsjednk Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), predsjednik savjetničke firme Attali & Associés, predsjednik “Positive Planet”, bivši predsjedavajući nadzornog odbora Slate.fr, član strateškog vijeća Zaklade… Pročitaj više »

ledeno doba

comment image

ledeno doba

ili,

comment image

bumbar

Vrlo zanimljiv video s turske TV, a koji bi se mogao nazvati NACIONALNE SNAGE UZVRAĆAJU UDARAC GLOBALISTIMA. https://www.dailymotion.com/video/x80l09q Gost emisije govori o pozadini čudnog događaja, kada se ogromni teretni brod kompanije Evergreen zaglavio u Sueskom kanalu i danima blokirao prolaz ostalim brodovima. U isto vrijeme, veliko teretno vozilo, iste firme… Pročitaj više »

Sebastian

Majstori pohlepe.Ovim svijetom prema Albert Einstein-u vladaju tri stvari.Glupost,strah i pohlepa.

ivi.tz

Ovaj gušter je stvarno gušter. Pa de nek neko kaze da je moguce da je ljudsko bice…

Josip

Neka si stavi suncobran iznad svog imanja i neka hoda sa suncobranom. Ostale neka ostavi na miru.

Maki

Planetu nece unistiti klimatske promjene vec ljudska zloca. U slucaju vece upotrebe nuklearnog oruzja javio bi se efekat tzv. “nuklearne zime” , odnosno aktiviranjem odredjenog broja atomskih bombi jaceg intenziteta u atmosferu bi otisla tolika kolicina pepela i cadji da Sunceva svjetlost ne bi mogla prodirati na Zemlju. U Jevandjelju,… Pročitaj više »

Shumadinac

Do istine se ne može guranjem svega na istu gomilu a još manje izvrtanjem činjenica. Ovo što je Gejts naumio je ne samo suludo već je monstruozno – preduzeti akciju takve veličine se ne može uporediti ni sa eksperimentom (mNRK) vakcinama na širokol populaciji. Vakcine štete onima koji su ih… Pročitaj više »

Trondhjemite

„Prema Udruzi liječnika za društvenu odgovornost (…) pepeo od ugljena obično sadrži teške metale” (…) Skupina napominje da je Agencija za zaštitu okoliša (EPA) otkrila da “ako se jedu, piju ili udišu, ti otrovni proizvodi mogu uzrokovati rak i učinke na živčani sustav (…) Također mogu kod djece uzrokovati oštećenja… Pročitaj više »

Zig zvjeri

Svaki Bozji dan pljujete po Bil Gejcu a da vam on nije programirao prozore jos uvijek bi kucali na pisace masine, pokazite malo postovanja prema Gejcu,nije on tako los covjek, ne sudite i ne donosite zakljucke o drugima na osnovu onoga sto bi vi radili da ste na njegovom mjestu.

Metabaron

Snowpiercer ….

Ljiljana Grill

Čovjek (?) Bill Gates zaista ima sulude ideje, a sve vodi uništenju planete Zemlje i pomoru stanovništva, ali i svega živoga. Mjesto bi mu bilo u jednoj umobolnici, što se neće dogoditi, jer ima toliko bogatstvo kojim čak i upravlja sa životima i prirodom. Da nema te novce, davno bi… Pročitaj više »

Mucke

W.Engdahl je kredibilan autor i nemam razloga sumnjati u njegove zakljucke tim prije sto smo jos uvijek 20.04.2021. u punoj zimskoj opravi sa nocnim temperaturama od 6-8 stupnjeva i upaljenim grijanjem na jugu jadrana . Meni je jasno da spodobe poput Gatesa zele nastaviti vuci ovcu za nos i gomilati… Pročitaj više »

piždro

IMA NADE. Stavljanje pod kontrolu ovog tajnog COVID kaosa Od Petera Koeniga: On je geopolitički analitičar i bivši viši ekonomist Svjetske banke i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) gdje je više od 30 godina radio na vodi i okolišu širom svijeta. Predaje na sveučilištima u SAD-u, Europi i Južnoj Americi. Redovito… Pročitaj više »

JAz SEm

Pa dobro, ovog idiota treba smaknuti s sveta, majke mi. Pa šta se ide ova budala, zar je svijet njegov???????????

Max

Prof Engddahl je vrhunski autor a plan je zaista sulud.

rimtu

Dobro si uočio.

bumbar

Ovo su do detalja razrađene ideje iz Protokola onih mudraca.

pfgmbosbnsoefnpsiefr

Koja Švedska, ona kojom Valenberški gušteri upravljaju, i kreacija i negacija je varanska.

pfgmbosbnsoefnpsiefr

+

pero

Bolesnik!

Hrvoje

Dr Mengele je za ovog psihopatu prava dobričina

toodom

pametno al to treba radit sa metalnim pločicama

Sixdensity Traveler

On je žrtva Grinbaum programa programiranja.Ehhh ljudi moji da je to sve tako jednostavno bilo bi puno lakše hodati lavirintom..😂😭😂😭❤️😂😭😂😭

5 G

Kako to da G.Billa nije safatao niti jedan od tih silnih sojeva??????

Josip

Očito da jedina Švedska ima svoj stav i svoju pamet. A ovi drugi Rusi i Amerikanci ili neko tko sebe smatra čuvarom svijeta bi trebali zatvoriti BILL GATESA i njemu slučne , koji ovu zemlju uništavaju kako hoće . Oni koji pale Amazonu , ona braća , koji izjavljuju da… Pročitaj više »

HRPica

Kad se razmotre sve dosadašnje aktivnosti B.Gatesa mogli bi zaključiti kako na razini člana unutar svoje obitelji je on dokazano nefunkcionalan i neuspješan član. U poduzetničkom smislu varalica i kradljivac te uzurpator tuđih uspjeha i resursa prigrabio neutemeljeno ogromno bogatstvo. I sada, iako u stručnom ili zanatskom smislu nema nikakva… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI