SZO želi da vidi „Više od saopštenja za štampu“ o vakcini AstraZeneca

SZO zanimanja za AstraZeneca vakcine
18 komentara

Sumnje u efikasnost vakcine pojavile su se nakon što je AstraZeneca u ponedjeljak objavila privremene rezultate vakcine kandidata koji pokazuju dva različita nivoa efikasnosti u zavisnosti od režima doziranja.

Dvoje visokih zvaničnika Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) smatraju da su potrebni detaljniji podaci o efikasnosti vakcine koju su razvili AstraZeneca i Univerzitet u Oxfordu.

Prema Katherine O’Brien, direktorici Odjeljenja za imunizaciju i vakcine SZO, prerano je suditi o efikasnosti vakcine prije nego što se o njoj objavi više naučnih podataka.

„Tako da mislim da je prerano za nas da kažemo bilo šta o tome šta koristimo od podataka, a šta je dalje potrebno – ono što zaista treba da vidimo – više je od saopštenja za javnost i da zaista vidimo podatke i imamo priliku da postavimo pitanja koja su potrebna”, rekla je O’Brien u petak.

Soumya Swaminathan, glavna naučnica u SZO, takođe je rekla da „ako želimo da istražimo ovu hipotezu da imamo možda bolju efikasnost sa nižom dozom, tada će joj trebati ispitivanje“.

Ranije tog dana, britanska Regulatorna agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (MHRA) potvrdila je da je AstraZeneca zatražila da izvrši pregled vakcine.

Privremeni rezultati ispitivanja vakcine AstraZenece pokazali su da je efikasnost kod pacijenata kojima su davane dvije pune doze u razmaku od mjesec dana bila 62 procenta, dok je kod onih kojima je data polovina doze, a zatim i puna doza, dostigla 90 procenata. Kompanija je kasnije priznala da je režim sa većom efikasnošću zapravo rezultat greške u doziranju.

Nakon kontroverze, izvršni direktor AstraZenece rekao je u četvrtak da će kompanija sprovesti dodatna međunarodna ispitivanja kako bi izbrisala svaku sumnju, mada nije pomenuo koja će država učestvovati u njima.

AstraZenecaSZOvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
3 godine prije

Sve ove jebivjetre iz ovih organizacija, takodje svu danasnju farmakomafiju i srodne im djelatnosti bi poslao na mars napravio im bazu i tamo nek kreiraju zivot, pa ga onda unistavaju…a nas koji smo zemljani na zemlji stojimo nek ostave vise na miru.

Maslina-Želja
3 godine prije

Trebalo bi puno više od običnih informacija.
A osobno sigurno se neću vakcinisat.
A niti djeci odobrit.
A što se tiče kompletne situacije zaista mi je nelogično da tako brzo naprave vakcinu.
To je po meni već bilo spremno puno prija izbijanja pandemije
To su igre sa nano-tehnologijom i rnk – sistem vakcina koji prija nikad nije bio odobren i baš sad naš dragi vođa- bill
ima rješenje za svjet.
2 outa sam prebolio korona-gripu i ne treba mi vakcina zaista.
Samo inhaliranje i vitamina.
Mislim da će nakon godinu dvije virus oslabit i vakcine neće ni trebat.
A narod treba uzet stvar u svoje ruke što se tiče stožera i zabrana.
Dosta je bilo tiranije.
Zaista treba napravit prvi korak.

Soroščić
3 godine prije

Neka prvo cijepe Zokija, pa suprugu mu, pa djecu i to sve po 2 puta, ako prežive cjepivo je sigurno ako Bože daj en preživi naord je siguran.

Stara kuka
3 godine prije

Stvar je u tome što je Astrta Zeneca provela dva ispitivanja. Jedno na dragovoljcima u Britaniji, a drugo u Brazilu. U Britanskom ispitivanju postigli su kako tvrde efikasnost od 90%, ali su “zaboravili” napomenuti da je taj rezultat postignut na mlađoj populaciji. U ispitivanjima u Brazilu koje je obuhvaćalo i starije od 55 godina efikasnost cjepiva im je dostigla svega 62%.

Ovo cjepivo inače žestoko gura Anthony Fauci.

nekoime
3 godine prije

Previše je ljudi preživjelo cijepljenje?

puki
3 godine prije

ovčice, ovčice koje slušate stožere i virologe… nema vama nikada više mira i normalnosti ovčice! Proljetos su vam faktički zabranili Uskrs, Vaskrs i Bajram, a i sada su opet zabranili Božić i ovaj 25.12. i onaj 7. 1. , naravno i naredni Bajram… I naravno proslava Nove godine je zabranjena. Pa onda i slijedeći Uskrs i Vaskrs i Bajram… I tako, odnosno, još gore, bit će vama sada svake godine. U njemačkoj su već otkazali “Hafengeburtstag” u Hamburgu, drugu najveću javnu narodnu feštu u Njemačkoj, nakon “Oktoberfesta” u Muenchenu, koji je ove godine naravno bio otkazan, već u ožujku. Hafengeburtstag, koji se trebao održavati u svibnju, je dakle već otkazan, a uskoro će vjerojatno proglasiti i otkaz slijedećeg Oktoberfesta 2021. Svakom tko imalo misli svojom glavom je jasno, da kabala uopće nema namjeru, nikada više vratiti vama normalnost (slobodu) i da se svima priprema ovakav život, faktički u zatvoru zauvijek, sa maskicama… Ali i to… Čitaj više »

puki
3 godine prije

evo vam kako to radi kineska crvena kabala,. koja vec nemilosrdno sprovodi ono sto planira cio-kabala na zapadu i europi

na erdodromu u shangaju, zbog navodno 2 pozitivna putnika, kineska policija je zatocila nekoliko tisuca putnika i nije im dala izici, prisiljavani su na testove, pojedinci su pokusali kidnuti

https://www.trtdeutsch.com/news-welt/chaotische-szenen-am-flughafen-shanghai-tausende-mussen-corona-test-machen-3636602

puki
3 godine prije

jedna vijest, od prije nekoliko tjedana, off korona vijest sa portala RT na njemačkom o sudjelovanju vlada Hrvatske i Srbije u pomaganju kabalinim glavosječama u Siriji i sdadašnjim pokušajima obnove nekadašnje gospodarske suradnje sa Sirijom “Dvije bivše republike Jugoslavije, Hrvatska i Srbija, prošlih su godina, na različite načine indirektno intervenirale u ratu u Siriji. Prepuni magazini oružja i municije iz krvavih sukoba 90-ih godina, korišteni su, uz pomoć CIA-e, da se naoružavaju sirijski pobunjenici. Samo između veljače i rujna 2016. Zagreb je iz svojih starih zaliha, poslao preko 2600 tona municije u Saudijsku Arabiju. Još od kraja 2012. slano je (iz Hrvatske) oružje i municija u Siriju, preko S. Arabije, Jordana i Turske, a to je potvrdio i tadašnji američki veleposlanik u Siriji, Robert Ford. Kasnije su se ( tom biznisu slanja oružja) pridružile i Srbija, Češka, Slovačka, Bugarska, BiH, i Crna Gora. Iste godine (2012) hrvatska vlada (opaska: tada je Milanović bio… Čitaj više »

puki
3 godine prije

otvoreno pismo Zoranu Milanoviću, najvećem PARAZITU od svih parazita, liku koji ne treba nikomu, ali svakomu se popeo na kurac Mogao bih ti reći da si govno od čovjeka, odnosno da uopće nisi ljudsko biće, jer imaš nekakve ružne zloćudne, gušterske očice i lice prožeto kraterima punim đubravog, prištavog žutog gnjojva, koje pršti na sve strane. A takvog gnjojiva imaš i u svom zlom mozgu. Hannibal Lector je usporedbi sa tobom, lijepi humanist. Mogao bih ti reći da si teško đubre, smrad, majmun, hijena, gnjida, crv, štakor, šakal, lešinar, prdež, isprdak, proljev, šupak, voda iz kanalizacije…. Ali neću, jer i đubre, smrad, majmun, hijena, gnjida, crv, štakor, šakal, lešinar, prdež, isprdak, proljev, šupak, voda iz kanalizacije…. imaju više dostojanstva od tebe. Ti si PARAZIT, najveći od svih parazita u Hrvatskoj. Ti si PARAZIT, koji živi nod naših para, na našoj grbači, od našeg mukotrpnog zarađenog novca. TI si PARAZIT, koji živi sisajući našu krv,… Čitaj više »

puki
3 godine prije

clanak iz 2007. godine, nigerija tuzila Pfizer zbogn smrti 2oo djece:

https://www.poslovni.hr/hrvatska/nigerija-zbog-smrti-200-djece-tuzila-pfizer-44848

Max
3 godine prije

Svaka znanost se temelji na činjenicama ako njih nema onda je to prijevara. …. A ovo je upravo to

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI