fbpx

SZO želi da vidi „Više od saopštenja za štampu“ o vakcini AstraZeneca

SZO zanimanja za AstraZeneca vakcine

Sumnje u efikasnost vakcine pojavile su se nakon što je AstraZeneca u ponedjeljak objavila privremene rezultate vakcine kandidata koji pokazuju dva različita nivoa efikasnosti u zavisnosti od režima doziranja.

Dvoje visokih zvaničnika Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) smatraju da su potrebni detaljniji podaci o efikasnosti vakcine koju su razvili AstraZeneca i Univerzitet u Oxfordu.

Prema Katherine O’Brien, direktorici Odjeljenja za imunizaciju i vakcine SZO, prerano je suditi o efikasnosti vakcine prije nego što se o njoj objavi više naučnih podataka.

„Tako da mislim da je prerano za nas da kažemo bilo šta o tome šta koristimo od podataka, a šta je dalje potrebno – ono što zaista treba da vidimo – više je od saopštenja za javnost i da zaista vidimo podatke i imamo priliku da postavimo pitanja koja su potrebna”, rekla je O’Brien u petak.

Soumya Swaminathan, glavna naučnica u SZO, takođe je rekla da „ako želimo da istražimo ovu hipotezu da imamo možda bolju efikasnost sa nižom dozom, tada će joj trebati ispitivanje“.

Ranije tog dana, britanska Regulatorna agencija za lijekove i zdravstvene proizvode (MHRA) potvrdila je da je AstraZeneca zatražila da izvrši pregled vakcine.

Privremeni rezultati ispitivanja vakcine AstraZenece pokazali su da je efikasnost kod pacijenata kojima su davane dvije pune doze u razmaku od mjesec dana bila 62 procenta, dok je kod onih kojima je data polovina doze, a zatim i puna doza, dostigla 90 procenata. Kompanija je kasnije priznala da je režim sa većom efikasnošću zapravo rezultat greške u doziranju.

Nakon kontroverze, izvršni direktor AstraZenece rekao je u četvrtak da će kompanija sprovesti dodatna međunarodna ispitivanja kako bi izbrisala svaku sumnju, mada nije pomenuo koja će država učestvovati u njima.

4.3 3 votes
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
19 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

Sve ove jebivjetre iz ovih organizacija, takodje svu danasnju farmakomafiju i srodne im djelatnosti bi poslao na mars napravio im bazu i tamo nek kreiraju zivot, pa ga onda unistavaju…a nas koji smo zemljani na zemlji stojimo nek ostave vise na miru.

Borde
Gost
Borde
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

Izvrsno cijepivo za balkance, ima gomilu nus pojava.

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
1 mjesec prije
Reply to  Borde

A što ako zabunom u cijepiva stave neko sranje i Balkanci prestanu lagati, krasti, klanjati se gospodaru. Usprave kičmu pred ovim bjelosvjetskim hohštaplerima… Koje bi to kolosalne kontraindikacije bile.

Borat
Gost
Borat
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

Kako je gospođa Sanja Musić Milanović na platnoj listi firme AstraZeneca neka ona, djeca i suprug prvi prime vakcinu istog proizvođaća, ali ne lažno cjepivo s fiziološkom otopinom već pravo cjepivo.
Ako se ne boje za svoje zdravlje.

Maslina-Želja
Gost
Maslina-Želja
1 mjesec prije

Trebalo bi puno više od običnih informacija.
A osobno sigurno se neću vakcinisat.
A niti djeci odobrit.
A što se tiče kompletne situacije zaista mi je nelogično da tako brzo naprave vakcinu.
To je po meni već bilo spremno puno prija izbijanja pandemije
To su igre sa nano-tehnologijom i rnk – sistem vakcina koji prija nikad nije bio odobren i baš sad naš dragi vođa- bill
ima rješenje za svjet.
2 outa sam prebolio korona-gripu i ne treba mi vakcina zaista.
Samo inhaliranje i vitamina.
Mislim da će nakon godinu dvije virus oslabit i vakcine neće ni trebat.
A narod treba uzet stvar u svoje ruke što se tiče stožera i zabrana.
Dosta je bilo tiranije.
Zaista treba napravit prvi korak.

Max
Member
Max
1 mjesec prije
Reply to  Maslina-Želja

Neću ni ja ali neću smjeti živjeti.

Soroščić
Gost
Soroščić
1 mjesec prije

Neka prvo cijepe Zokija, pa suprugu mu, pa djecu i to sve po 2 puta, ako prežive cjepivo je sigurno ako Bože daj en preživi naord je siguran.

mislim
Gost
mislim
1 mjesec prije
Reply to  Soroščić

ali zoki je rekao, nema mudrijanja.
nek se cijepi neko drugi.
pa ću ja da vidim…
rekao je cjepiš se , kao poziv u vojsku, ako nečeš, onda si dezerter, a što se radi s dezereterima? puca im se u glavu.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Stvar je u tome što je Astrta Zeneca provela dva ispitivanja. Jedno na dragovoljcima u Britaniji, a drugo u Brazilu. U Britanskom ispitivanju postigli su kako tvrde efikasnost od 90%, ali su “zaboravili” napomenuti da je taj rezultat postignut na mlađoj populaciji. U ispitivanjima u Brazilu koje je obuhvaćalo i starije od 55 godina efikasnost cjepiva im je dostigla svega 62%.

Ovo cjepivo inače žestoko gura Anthony Fauci.

nekoime
Gost
nekoime
1 mjesec prije

Previše je ljudi preživjelo cijepljenje?

Smrt fašizmu
Gost
Smrt fašizmu
1 mjesec prije
Reply to  nekoime

Da, baš

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

ovčice, ovčice koje slušate stožere i virologe…
nema vama nikada više mira i normalnosti ovčice!
Proljetos su vam faktički zabranili Uskrs, Vaskrs i Bajram, a i sada su opet zabranili Božić i ovaj 25.12. i onaj 7. 1. , naravno i naredni Bajram… I naravno proslava Nove godine je zabranjena. Pa onda i slijedeći Uskrs i Vaskrs i Bajram… I tako, odnosno, još gore, bit će vama sada svake godine.

U njemačkoj su već otkazali “Hafengeburtstag” u Hamburgu, drugu najveću javnu narodnu feštu u Njemačkoj, nakon “Oktoberfesta” u Muenchenu, koji je ove godine naravno bio otkazan, već u ožujku. Hafengeburtstag, koji se trebao održavati u svibnju, je dakle već otkazan, a uskoro će vjerojatno proglasiti i otkaz slijedećeg Oktoberfesta 2021.
Svakom tko imalo misli svojom glavom je jasno, da kabala uopće nema namjeru, nikada više vratiti vama normalnost (slobodu) i da se svima priprema ovakav život, faktički u zatvoru zauvijek, sa maskicama… Ali i to jednog dana neće više biti dovoljno, već će svi robovi, morati imati potpuno pokrivene glave sa nekim kacigama. Koje će pokrivati cijelu glavu do vrata i svatko će ih morati nositi 24 sata na dan. Kada bi kabala sada imala tehničke i logističke mogućnosti, da proizvede i baci na tržište stotine milijuna takvih nekih kaciga , oni bi sada odmah proglasili, da ove krpene maskice navodno nisu dovoljne za zaštitu od virusa (kao što su prije mjesec dana već proglasili da oni vatrogasni štitovi na glavi,-“face shield” nisu dovoljni pa su ih zabranili- jer su robovi sa tim face šildovima mogli previše lako disati), i zabranili bi ih i već bi sada nametnuli nošenje kaciga koje pokrivaju cijelu glavu. Ali još nemaju te mogućnosti, ali u skoroj budućnosti će imati. Kineska kabala može to proizvesti ekspresniom brzinom, milijarde takvih kaciga, ako zatreba, i to kacige od smrdljive reciklirane plastike, da robovi udišu još više otrova i smrada, i da još teže dišu, nego sada pod krpenim maskicama.

Ciokabalin CDC (američki državni ured za prevenciju od zaraznih bolesti) prije tjedan dana je najavio slijedeći smrtonosni virus, koji bi možda mogao izbiti u pandemiju. I to virus zvan Charupe (ako se ne varam), a pronađen je kofol u Boliviji još 2004. godine. Međutim, kako kažu kabalini virolozi iz CDC-a, virus bi tek sada možda mogao postati smrtnonosan. Dakle, taj virus je 16 godina bio bezopasan i spavao i onda će jedmog dana odlučiti postati smrtonosan i širiti se po svijetiu. Naravno, jer je kabala tako odlučila. Kada oni kofol “zabrinuto” prognozoraju da bi virus mogao postati smrtnosoan i izazvati pandemiju, onda će naravno tako i biti.

A evo nedavno, i glavni njemački lažov, virolog Christian Drosten, Gatesov plaćenik, njihova “Alemka Markotić”, najavio je da bi već poznati virus MERS-a takođr uskoro mogao postati smrtonosan i izazvati veliku pandemiju.. Sa tim MERS-om, cio-banda je već prije 15-ak godina pokušavala mućkati i izazivati paniku, ali, tada im to nije baš uspjelo. Jer tada, nisu još bili uključili sve državnike svijeta da zaključavaju i teroriziraju vlastite građane , pa nije funkcioniralo. Ali sada, kada imaju pod kontrolom sve države i građane, – sada je naravno sasvim lako, svako malo najaviti novi virus, koji će postati smrtonosan i izazvati pandemiju. Jer glupe ovce su zastrašene i drži ih se u torovima i sa lakoćom im uvijek možeš plasirati nove i nove laži o novim virusima i novim pandemijama…
U svakom slučaju— “nova normalnost” će vam biti takva– život sa stalnim i neprestanim “pandemijama”

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

evo vam kako to radi kineska crvena kabala,. koja vec nemilosrdno sprovodi ono sto planira cio-kabala na zapadu i europi

na erdodromu u shangaju, zbog navodno 2 pozitivna putnika, kineska policija je zatocila nekoliko tisuca putnika i nije im dala izici, prisiljavani su na testove, pojedinci su pokusali kidnuti

https://www.trtdeutsch.com/news-welt/chaotische-szenen-am-flughafen-shanghai-tausende-mussen-corona-test-machen-3636602

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

jedna vijest, od prije nekoliko tjedana, off korona
vijest sa portala RT na njemačkom o sudjelovanju vlada Hrvatske i Srbije u pomaganju kabalinim glavosječama u Siriji i sdadašnjim pokušajima obnove nekadašnje gospodarske suradnje sa Sirijom

“Dvije bivše republike Jugoslavije, Hrvatska i Srbija, prošlih su godina, na različite načine indirektno intervenirale u ratu u Siriji. Prepuni magazini oružja i municije iz krvavih sukoba 90-ih godina, korišteni su, uz pomoć CIA-e, da se naoružavaju sirijski pobunjenici. Samo između veljače i rujna 2016. Zagreb je iz svojih starih zaliha, poslao preko 2600 tona municije u Saudijsku Arabiju.

Još od kraja 2012. slano je (iz Hrvatske) oružje i municija u Siriju, preko S. Arabije, Jordana i Turske, a to je potvrdio i tadašnji američki veleposlanik u Siriji, Robert Ford. Kasnije su se ( tom biznisu slanja oružja) pridružile i Srbija, Češka, Slovačka, Bugarska, BiH, i Crna Gora.

Iste godine (2012) hrvatska vlada (opaska: tada je Milanović bio na čelu vlade), je odlučila primjeniti sankcije protiv Sirije, koje je tada donijela EU. Zato je nekadašnja državna naftna firma INA bila prisiljena zatvoriti svih svojih 6 naftnih i plinskih postrojenja u Siriji, koja su tu bila otvorena od 1998. Do tada (do zatvarnja 2012) INA je proizvodila dnevno 350.000 barela nafte i zarađivala oko 270 milijuna eura godišnje.

Za vrijeme privremenog pobjedničkog pohoda ISIS-a u Siriji, ova naftna postrojenja su djelimično pala u ruke ISIS-a, kako je to potvrdio i tadašnji hrvatski ministar vanjskih poslova Davor Stier. Nakon što su sirijske vladine postrojbe uz podršku svojih saveznika ponovo vratile pod svoju kontrolu područja oko Palmire u proljeće 2017., Damask uzaludno čeka da Hrvatska, odnosno INA opet preuzmu svoja postrojenja i stave ih u pogon. Još tada (2017), sirijski predsjednik Asada u razgovoru za hrvatski dnevni list Večernji list,čudio se zašto Zagreb očigledno ne pokazuje interes za svoje vlasništvo u Siriji.

Sasvim drugačije j eu Srbiji. Iako je i Beograd slao oružje i municiju Saudijskoj Arabiji, koje je na koncu završilo u rukama pobunjenika i navodno čak i u rukama boraca ISIL-a. tadašnji srpski minsiatr vanjskih pooslova nije u tome vidio nikakvu kontradickvciju, da Srbija ponudi pomoć Siriji, u uklanjanju mina u Palmiri, Odnosi između Beograda i Damaska izgleda da nisu pokvareni, iako je Srbija također prodavala oružje piobunjenicima, što pokazuje i to da je srpsko veleposlanstvo u Damasku, održano za vrijeme cijelog rata uz Siriju.

Dok ponovno preuzmanje naftnih postrojenja od strane INE očigledno ne uspijeva zbog prepreke sankcija EU-a, Srbija nema takve prepreke. Kako su javile sirijske novine Al Watan a to je potvrdila i vlada u Damasku, sklopljen je sporazum sa Beogradom, o vađenju fosfata u rudnicima u blizini Palmire. Kako je rekao sirijski ministar za naftu Bassam Tomeh, Sirija raspolaže sa zalihama od 3 milijarde tona fosfata, čiji izvoz nije bio moguć zbig sankcija EU-a i SAD-a.

Dogovoreno je da 30% neto zarade od ovog posla pripadne Siriji, rekao je Tomeh. Ali kako taj fosfat treba da bude transportiran u Srbiju, to nije obznanjeno. Pretpostavlja se da se taj izvoz treba odvijati preko Rusije i Irana, koji su strateški partneri Sirije. Osim toga Rusija raspolaže sa vlastitim aerodromom u Hmeimimu i održava svoje vojne luke u Latakiji i Tartusu, preko kojih se roba može transpotirati morskim putem.”

https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/108275-syrien-serbien-baut-phosphat-ab/

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

otvoreno pismo Zoranu Milanoviću, najvećem PARAZITU od svih parazita, liku koji ne treba nikomu, ali svakomu se popeo na kurac

Mogao bih ti reći da si govno od čovjeka, odnosno da uopće nisi ljudsko biće, jer imaš nekakve ružne zloćudne, gušterske očice i lice prožeto kraterima punim đubravog, prištavog žutog gnjojva, koje pršti na sve strane.
A takvog gnjojiva imaš i u svom zlom mozgu. Hannibal Lector je usporedbi sa tobom, lijepi humanist.
Mogao bih ti reći da si teško đubre, smrad, majmun, hijena, gnjida, crv, štakor, šakal, lešinar, prdež, isprdak, proljev, šupak, voda iz kanalizacije….
Ali neću, jer i đubre, smrad, majmun, hijena, gnjida, crv, štakor, šakal, lešinar, prdež, isprdak, proljev, šupak, voda iz kanalizacije…. imaju više dostojanstva od tebe.

Ti si PARAZIT, najveći od svih parazita u Hrvatskoj.
Ti si PARAZIT, koji živi nod naših para, na našoj grbači, od našeg mukotrpnog zarađenog novca.
TI si PARAZIT, koji živi sisajući našu krv, krvopija gora od vampira
Ti si PARAZIT, na funkciji, koja zapravo nikomu u Hrvatskoj nije potrebna, na funkciji parazitizma, koja košta sve poreske obveznike.
I ti kao najveći PARAZIT, si ipak tako bahat i bezobrazan, da se usuđuješ da izvrneš činjenice naopako na glavu, pa da garađane Hrvatske, koji se neće cjepiti, nazivaš parazitima.
Tko si ti pička ti materina, da sebi uzimaš to pravo?
Što si sebi umislio, da odlučuješ o tijelu, zdravlju i sudbini građana Hrvatske?

Jer trebaš znati:
Ničija nije dogorjela do zore.
Doći će maca na vratanca.
Nećeš ti, Plenki, Beroš. Capak i ostala banda odlučivati o nama o našim životima, već ćemo mi jednog dana odlučivati o vama!
A onda će biti kuku lele i ajme majko.

Neka znaš da te čeka surova kazna, kao i sve druge koji na bilo koji način sudjeluju u pripremi ovog planetarnog zločina protiv čovječanstva.
Neće te moći zaštiti ni tvoja kabala, ni tvoja Astra Zenica, ni ostala farmakomafija, ni Bil Gejts, ni nitko živ.

Ti si naprosto ništa, nula, zero, ništica…ili da se poslužim tvojm rječima: ti si šaka jada!
Skini nam se s kurca!

Max
Member
Max
1 mjesec prije
Reply to  puki

Supotpisujem sve izrečeno i pod cjenu smrti.

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

clanak iz 2007. godine, nigerija tuzila Pfizer zbogn smrti 2oo djece:

https://www.poslovni.hr/hrvatska/nigerija-zbog-smrti-200-djece-tuzila-pfizer-44848

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije
Reply to  puki

I? Ima li kakve presude?

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Svaka znanost se temelji na činjenicama ako njih nema onda je to prijevara. …. A ovo je upravo to

POVEZANE VIJESTI

Izbornik