Talijanski mlažnjak se srušio i ubio djevojku na tlu

Nesreca u Italiji
8 komentara

Akrobatska letjelica Frecce Tricolori udarila je u obiteljski automobil u blizini Torina

Petogodišnja djevojčica je poginula, a njezin brat, sestra i roditelji zadobili su teške opekline, nakon nesreće u blizini sjevernog talijanskog grada Torina u subotu, prema izvješćima lokalnih medija.

Snimka incidenta prikazuje više zrakoplova Aermacchi MB-339 kako lete u V-formacijama, prije nego što jedan od njih izgubi visinu i roni, a pilot se katapultira neposredno prije sudara.

Nesreća je izazvala veliku eksploziju tla, a fotografije posljedica prikazuju krhotine u polju i prevrnuti automobil uz rub ceste. Lokalni mediji javljaju da je četveročlana obitelj zadobila opekline, dok je njihova kći podlegla ozljedama. Stanje pilota ostaje nejasno.

Incident se navodno dogodio nedugo nakon polijetanja iz torinske zračne luke Caselle dok su zrakoplovi letjeli kako bi sudjelovali u aeromitingu u Vercelliju, u sklopu proslave obilježavanja 100. obljetnice talijanskih zračnih snaga. Predstava je otkazana, a vlasti istražuju uzrok nesreće.

Frecce Tricolori je najbolji talijanski akrobatski tim. Stvorilo ga je talijansko ratno zrakoplovstvo 1961. godine, a održava predstave za važne događaje i praznike.

Tim je pretrpio više nesreća u svojoj desetljećima dugoj povijesti. Najstrašnija nesreća dogodila se na aeromitingu u zračnoj bazi Ramstein u Njemačkoj 1988. godine, kada su se sudarile tri letjelice, pri čemu su poginula tri pilota i 67 gledatelja, a ozlijeđeno je više stotina na zemlji.

Frecce TricoloriItalijanesreća
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Patak
7 mjeseci prije

Djevojka od pet godina? Novinarstvo ispod svake razine poznate ljudskom rodu. Rusija svakako zaslužuje ovakve simpatizere.

Max
7 mjeseci prije

Sućut obiteljima. Nažalost događa se.

hiber
7 mjeseci prije

Ili da pobiju sve ptice zbog navodne ptičje kuge, ili da se okanu niskih letova nad naseljenim područjima. Do tada ovo nisu nesreće nego glupost. Zanimljivo je da se druga faza pandemije odvija pred nasim očima, ali ovdje ni zuc. Likvidiraju asimptomatske svinje zbog PCR testa.

Krle
7 mjeseci prije

Tragedija. Kao što kaže Max, događa se, sućut obitelji.
Možda sam blesavi idealista ali mislim da se naš pilot ne bi katapultirao dok ne bude siguran da nitko neće biti povrijeđen, ili poginuo pokušavajući da to izbjegne. Ipak, ne osuđujem ni tog pilota, tko zna šta mu je tad prolazilo kroz glavu i što je stvarno mogao učiniti.Ako je normalan čovjek, nema mu veće kazne nego živjeti s tim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI