Teheran hvali napad Hamasa na Izrael

Palestinske rakete lansirane na Izrael
214 komentara

Visoki savjetnik iranskog vrhovnog vođe Ali Khameneija uputio je “čestitke” palestinskim militantima koji su u subotu pokrenuli iznenadni napad na izraelsku teritoriju, navodi poluzvanična iranska novinska organizacija ISNA.

“Čestitamo palestinskim borcima”, rekao je general-major Yahya Rahim Safavi, prema izvoru vijesti, obećavajući da će Teheran “stajati na njihovoj strani do oslobođenja Palestine i Svetog Jerusalima”.

Govoreći u iranskoj prijestolnici Teheranu na 6. međunarodnoj konferenciji o solidarnosti s palestinskom djecom i adolescentima u subotu, Safavi je također rekao da “podržavamo operaciju Al-Aksa Oluja”.

Komentari dolaze nakon što su Hamasovi militanti rano u subotu ušli na teritoriju Izraela, a u izvještajima se navodi da su preuzeli kontrolu nad nekim područjima na jugu zemlje. Izveštaji su takođe ukazivali da su neki izraelski državljani i vojnici bili zarobljeni.

Izraelske vlasti saopćile su da je više od 2.000 raketa ispaljeno na jevrejsku državu, što je jedan od najvećih napada u tom nestabilnom regionu posljednjih godina. Prve procjene govore da se više od 500 javilo na liječenje u izraelske bolnice, a da su 22 osobe poginule. Izraelska vojska započela je uzvratne udare u Gazi.

Neki iranski članovi parlamenta odgovorili su na napad Hamasa u subotu ustajući sa svojih mjesta i skandirajući “Smrt Izraelu” i “Palestina je pobjednik, Izrael će biti uništen”, rekao je Reuters, pozivajući se na iransku državnu televiziju.

Iran već dugo podržava javnu podršku palestinskoj militantnoj grupi, uglavnom zbog zajedničkog neprijateljstva prema Izraelu. Tvrdi se da je Iran pružio Hamasu finansijsku i političku podršku, kao i oružje i tehnologiju, kako bi ojačao svoj arsenal dalekometnog oružja sposobnog da pogodi duboko u izraelsku teritoriju.

Iran nije direktno otkrio prirodu svoje podrške Hamasu. Izraelska obavještajna služba utvrdila je da su se prethodni napadi te grupe u Izraelu dogodili bez znanja ili učešća Irana.

HamasiranIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
214 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gojko Š.
6 mjeseci prije

Pay back time!
Rokaj do kohonesa.
Vratite oteto.
Freedom for Palestine.

Гавран
6 mjeseci prije

Plotuni hiljada raketa su zagušili šeličnu kupolu.
Napad je sproveden i brzim čamcima.
Nebom iznad Izraela su leteli arapi, reklo bi se na metlama, ali su to bili motorni zmajevi.
Osvojena su dva srednja grada a borbe se vode u istočnom Jerusalimu.
Zauzeta je vojna baza, sa tenkovskim bataljonom.
Uništeni dronovima a i i zaplenjeni Merkava tenkovi.
Uništeno središte obaveštajne i prislušne organizacije-dronovima.
Zarobljen visoki oficir u gaćama, ali je imao naočare za sunce.
600 ranenih sedamdesetak ubijenih.
Naseljenici na Palestinskim teritorijama beže trčeći kroz pustinju.

Palestinci su analizirali i primenili pouke iz rata u Ukrajini.
Izraelci potpuno iznenađeni.

E sada čekam nuklearni udar.

Max
6 mjeseci prije

e te operacije je Potop Al Aqsa. Palesstinske udarne skupine su nakon udara 5000 raketa Qasam upale na jug Izraela u gradove Asderod i Asferidim likvidirale prtom 22 Izraelca a među napnutim su i vojne baze IDF a stanovništvo je u panici i tvrdi da Palestinci upadaju u nebranjene gradove te da će poginuti u kućama . Prema vijestima operaciju zajednički izvode Hamas i Palestinski Islamski Džihad. Izraelci tvrde da se Izraelska vojska i policija žestoko bore protiv napadače i da je izrael u ratu, Podignuta je vojska i pričuva, Nastat će veliki rat a Palestinci će primiti bratsku pomoć Mislim da već i jesu.

Brdo
6 mjeseci prije

Cekam komentar od istrazuj aka Starlight..javno se predstavlja kao Rusofob i antisemita u sluzbi NATO pakta

Kopf
6 mjeseci prije

Moskva i Kijev reagiraju na izraelsko-palestinsku eskalaciju

Rusija je pozvala obje strane da se drže diplomacije, dok je Ukrajina i Zelenski objavila podršku Izraelu

Noppo
6 mjeseci prije

Hamasu dajem vreme postojanja jednu sedmicu. A Gazu če opisovati riječ “grad sravnan zemljom”.

Rovinj
6 mjeseci prije

Putin je ranije naglasio da ruski plin nikada prije nije isporučivan Središnjoj Aziji. Sada će se “plavo gorivo” iz Rusije slati u Uzbekistan preko Kazahstana, a dio toga odlazi i u Kazahstan. Prema riječima ruskog predsjednika, riječ je o obostrano korisnom projektu koji ima za cilj poboljšati energetsku sigurnost regije. Više volim Rusiju nego Izrael

Gojko Š.
6 mjeseci prije

Ovaj portal je flase flag i lažlji i ti voditelju tj. uredniče si lažov kako se ono zoveš indigo ratnik.
Ti si indigo govno.
Ja napišem podršku napaćenom palestinskom narodu ti ne objaviš post, jer si plaćen od jevreja!
Smrade zato ti opada gledanost ovog smeće od portala.
Idi u ćifutilandiju pa tamo laži ljude ali PROČITAN si nitko ne prati tvoja smeća od videa sram te bilo.

Mrčikola
6 mjeseci prije

I veliki znalac bliskoistočnih događanja; Z, Dizdarević, bi teško razoputio ovo što se sada događa jer više ne postoje postulati (ili su, paradoksalno, promjenjivi😁) diplomacije, politike ili geopolitike od čega se nekad polazilo prilikom razumijevanja i objašnjavanja sličnih događanja.
Tko će bit pametan…jeli ovo osveta za pokolj koji su “pravednici” (naravno, bez medijske buke, a kamoli osude) neki dan napravili u Siriji, ili je skretanje pozornosti javnosti s neke opakije makinacije u pozadini, ili je po narudžbi (kanaliziranju) samog Izraela, ili privatno B.N. i njegove klike, ili je ovo spašavanje vojnika Joa…ili, možda, uvijeti za “koronu 2” još nisu dozreli pa su ovo organizirali, čisto onako, da se ispuni vrijeme zemaljskom življu nekim jadom.😁

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Gde je zapravo srž konflikta takozvanih Izraelaca (Jevreja) i takozvanih Palestinaca? Kažemo “takozvanih”, jer i jedni i drugi tvrde da je Jerusalim drevna postojbina baš njihovog naroda. Obe strane su ga proglasile svojom prestonicom, mada se skoro sve svetske ambasade u, za sada jedino priznatoj državi – Izrealu, drže Tel Aviva. Izraelci tvrde da Palestinci kao nacija ne postoje, jer je Palestina područije na kome su živeli oduvek Jordanci, Egipćani, Sirijci, muslimanske i hrišćanske vere, kao i drevni Jevreji iz područija Judeje i Samare. Svi su oni zapravo Palestinci. Izmislili su se, kažu, kao palestinska nacija kako bi ostvarili etničko pravo na tu teritoriju koja se tako zvala i u petnaestom veku, kada su je držali Otomanski Turci. Takodje, Izrael smatra da nije okupirao Zapadnu Obalu i Pojas Gaze, jer to i nisu bile suverene države, već su ih pre toga zaposedali vojno i Egipat i Sirija. A onda je… Čitaj više »

throne
6 mjeseci prije

Osvojene su neke vojarne zarobljeno je nekoliko tenkova Merkava, veliki broj oklopnih vozila, humwia, te veci broj izraelskih vojnika medju njima i jedan general. Osvojeno je veci broj manjih mjesta i dva Ceca. I spaljeno je oko 5000 raketa na izraelska mjesta i vojne ciljeve. Za sada je samo Hamas u igri ako Izrael napadne punom snagom kompletnu gazu u njoj su stacionirane i jake vojne grupe hezbolaha e onda pocinje sr.. .nje.

Novi kolač
6 mjeseci prije

Sad Kina na Tajvan,Srbija na Kosovo,Rusija pojacava,Hamasu se prikljuci Hesbolah,i kauboji ne znaju gdje udaraju.
Mogu li na 4 strane?
Ako ne,koga pustaju niz vodu?

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Neposredan povod za ulazak SAD u Prvi svetski rat je bilo inscenirano potapanje američkog trgovačkog broda “Lusitanija”. Potopili su ga Englezi, a Amerikanci su odmah optužili Nemce. Američki mediji koji su svi još tada bili u rukama Jevreja, na mig cionista, poveli su pravu medijsku kampanju protiv “primitivnih i ratobornih Huna”. Tek 1919. na Pariskoj mirovnoj konferenciji, kad se odnekud tu stvorilo preko 100 Jevreja koji su došli da naplate od Engleza svoju posredničku uslugu, Nemci su shvatili kako su im Jevreji, uglavnom nemački gradjani, zabili nož u ledja. Ostala je od tada trajna netrpeljivost prema njima. Dokaz za ovu cionističku umešanost je jedan dokument iz 1917., kratko pismo koje Lordu Rotšildu poslao engleski premijer Lojd Džordž, a potpiso ga je ministar za inostrane poslove, Artur Džejms Balfor. Dokument je poznat kao Balforova deklaracija. Izrael je kasnije uz pomoć Amerike uspeo da istera i Engleze i dobije medjunarodno priznanje 1948.… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Siromašni i širom Evrope proterivani Jevreji (hazarskog porekla) su tako brodovima, koje su zakupili bogati bankari, Rotšildi, dovoženi masovno u Izrael, zemlju “svojih predaka”, sa kojom stvarno nisu imali nikakve veze, osim preuzete vere. Ali priča o povratku na drevna ognjišta bila je potrebna kako bi se došljaci jasno identifikovali u odnosu na starosedeoce Arape, muslimane, hrišćane i Judejce. Tako, ispunjen emocijama i mogućnošću da ostvari golu egzistenciju, jevrejski narod je bio spreman da brani posed i za njega ratuje. Da budu dobro uvereni i emotivno podgrejani, potrudili su se i vodeći svetski mediji, televizije, novine, filmovi, izdavačke kuće uglavnom američke (pod kontrolom Jevreja- cionista), sa brojnim pričama o Jevrejima, koje sa istorijskim činjenicama nisu imale veze. Ali, svi ovi mediji su odavno u službi interesa moćnih oligarha. Tako je nastao dugi konflikt koji traje i danas. JEVREJI SU DANAS VODEĆI I GLOBALISTI I ANTIGLOBALISTI Antropološki je odavno dokazano (Artur… Čitaj više »

gargamel
6 mjeseci prije

Nema tu velike mudrosti. Pitanje je, ko ima pravo na teritoriju. Da li po Wikipediji, koja ima pitaj boga koliko tumačenja, ili po istorijskim podacima, ili po pravu jačega.

Objektivno
6 mjeseci prije

Sauronovo oko primijenilo je fokus… hm zanimljivo

hiber
6 mjeseci prije

Jedino Netanyahuu odgovara ovaj napad. Dosao mu je kao naručen, sto naravno dovodi do pitanja kako je Mosad djelovao u njegovu korist a ne u sluzbi države Izrael. Sada ide faza brze kontrakcije Izraela, a onda vjerojatno potpuno unistenje Gaze. Kuda ce milion Palestinaca ostaje nejasno. To ce naravno pogorsati odnose sa susjedima ali ce i konsiliditati vlast religioznog cionizma.

vaš emmi
6 mjeseci prije

Svaka čast Palestincima, Israhell če, kad tad, potonuti, a pošto je Israhell prava “avantgarda” Zapada, njegovo “srce tame” (o kojem Conrad još nije mogao znat ništa) naravno, da to isto slijedi i njemu, dakle..i nama, sebe smo svrstali u red najbrutalnijih, najnecivilizovanih..djelova čovječanstva u cijeloj povijesti, e, sve se vrača a bogami i plača. Kad tad.

Dawor
6 mjeseci prije

Ne samo Teheran ……

6 mjeseci prije

A u stvari je potpuno suprotnio od onoga kako izgleda… Da li neko ozbiljno misli da bi Izrael mogao da bude iznenađen nekom akcijom (posebno ove veličine) Hamasa? Izrael ne da ima gomilu ubačenih ljudi u Hamas nego je Hamas praktično njihov! Da bi ovo malo bolje shvatili obavezno pogleddajte film “The Gatekeeper” u kome iznose svoje stavove bivši čelnici Šin Bet-a (izraelski FBI). Ako je Hamas pod izraelskom kontrolom zašto ovakav napad? Krajnje jednostavno: došlo vreme da Blistok plane! Muslimanske zemlje listom podržavaju Palestinu – Izrael ugrožen i pokreće veliku akciju – zapadne zemlje listom daju podršku Izraelu… Gledajući ostalu situaciju u svetu nema sumnje da kreće veća tarapana na Blistoku. Takođe treba imati na umu da ovaj sukob ne mora odmah da preraste u opšti rat “civilizovanog sveta protiv muslimana” ali kako je on u pripremi odavno ovo će biti uvertira – “civilizovani svet” još uvek nije psihološki… Čitaj više »

Herrman
6 mjeseci prije

Ministar obrane Amerike, Lloyd Austin, sin Idi Amina, uvjerio je Izrael da predanost SAD-a njegovoj sigurnosti ostaje “nepokolebljiva”.

U nadolazećim danima, obećao je, Pentagon će “raditi na tome da Izrael ima ono što mu je potrebno da se obrani i zaštiti civile od neselektivnog nasilja i terorizma.”.

Hattori Hanzo
6 mjeseci prije

Benjaminu zaškripalo opet pa Hamas napao Izrael da se čovjek učvrsti.Isti taj Mosad se brine da Hamasu ne zafali raketa i tako u krug desetljećima.

Taman kad je u Ukrajini zamrla,
6 mjeseci prije

evo nove situacije na Bliskom istoku.
Kao da netko namješta da smo uvijek zaigrani…paf! korona…paf! ukri…paf ! Palestinci…inače pozdravljam i podržavam palestinsku neovisnost i nestanak terorističke države izrael ali mi se pari da su to unaprijed pripremili i da će cionisti pokušati ostvariti plan zacrtan na izraelskoj zastavi…dvije plave crte označavaju dvije rijeke Tigris i Nil a davidova zvijezda područje izraela između tih rijeka – Veliki izrael.

To je bio plan sa ISILom i ISISom koje je Izrael trebso neutralizirati i anektirsti osvojena područja. Al Bhagdadi – vođa ISISa je bio Mossadov agent Daniel Shimon.
Nije im prošlo…sad će provat opet…

Odjel za odnose sa zemljom
6 mjeseci prije

Sine, oprosteno ti je.
Idi u miru..i neprekrsi rijec vise..

DUŠAN
6 mjeseci prije

Sada će Izraelci da NESTANU PALESTINCE. S BLISKOG ISTOKA,A PO PICKI ĆE DOBITI I IRAN I SIRIJA !!!
NEGO ZABORAVLJATE ULOGU RUSIJE PREKO IRANA ,SADA ČE I RUSI POSREDNO DOBITI PO PICKI ,!!!
STRPITE SE MALO !!!👍😁💪👹👹🎃

Mamu im 'bem 'mericku-satanisticku
6 mjeseci prije

Hvalim takodje

Koja
6 mjeseci prije

Kakva bolan BiH i ostale “republike”, isključiš wi fi, dizel povučeš iz prodaje i eto nervnih slomova, eto mrtvih k’o muva, ni nukica nebi bolje odradila! Da

Babilon
6 mjeseci prije

🇵🇸🇵🇸🇵🇸 🇮🇷🇮🇷🇮🇷 ♥️♥️♥️

Roccos
6 mjeseci prije

Sad ćemo vidjeti,ako krene kanonada optužbi na račun Irana da stoji iza svega,onda je jasno da je ovo sve u režiji Mossada i snajke CIA e. Senilko Biden se već javio da će braniti Izrael pod svaku cijenu,a to je ono što Bibi voli čuti,odnosno da zajedno konačno udare na Iran,a što Tramponja ipak nije htio.To je i razlog zašto je dobijene izbore “izgubio”.

Гавран
6 mjeseci prije

Hitler ih ostavio na zivotu sada oni rade drugima sto je njima Hitler znaci ne trebaju cekadi dobro da im se desi.

Farree
6 mjeseci prije

Ne budite naivni, ovo je Hollywood (Californication) sa ciljem slanja vojske u Gazu. Ovo nema veze sa Hamasom i Palestincima. Tzv. Terorisi se uvijek pojavljuju tamo gdje Veliki Inkvizitor želi poslati vojsku vidi Mali, Niger, Siriju…. ali i recimo pirate oko Somalije. Čime bi Palis trebali da ovo uvedu. Jesu li im Englezi poslali Javlja ne, Nijemci Leoparde i Rusi Kindale.

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Ljudi ! Ovaj odozgor – je moj 🤳🤳🤳

Perun
6 mjeseci prije

jedna vrlo vazna zanimljiva informacija…Hezbollah u priopćenju je naveo da “zapovjedništvo islamskog otpora” u Libanonu održava direktni kontakt sa zapovjedništvom ,,palestinskog otpora” u zemlji te inozemstvu i stalno procjenjuje događaje i tijek operacija”. “Osovina otpora” je termin kojim se označavaju palestinski, libanonski, sirijski i drugi pokreti koji su bliski saveznici u ovoj specijalnoj operaciji palestinskih oruzanih snaga….P.S..Jom Kipurski rat (poznat još i kao Oktobarski rat) se vodio između 6i 27 oktobra 1973…osovina otpora je namjerno taj dan odabrala ….iskreno receno davidu se polomila pracka i onda ga je golijat nasamarao ko vola u kupusu ….

Perun
6 mjeseci prije
  • .Hamas, grupa koja upravlja opkoljenim Pojasom Gaze, objavila je početak operacije protiv Izraela i ispalila preko 5.000 raketa.
  • Izraelska vojska proglasila je stanje ratne pripravnosti i tvrdi da su se brojni palestinski borci infiltrirali u Izrael iz Gaze i razvaljuju izraelce .
  • Izrael pokrenuo zračne udare na Pojas Gaze oji nemaju efekta .
  • Društvenim medijima kruže snimci boraca Hamasa na tlu Izraela u kojem izraelci postaju zrtve vlastitih kanibalistickih poriva prema svemu sto nije ebrejsko.
  • Svijet ne osuđuje ofanzivu Hamasa naprotiv dogadja se se podrska napacenom Palestinskom narodu…..P.S..ovo se zove izlomljena pa prelomljena udarna vijest sa blizeg Istoka…ova specijalna operacija palestinskih oruzanih snaga treba da podsjeti ebreje na .Jomkipurski rat od 6 do 7 oktobra 1973….ovo je dan kada je golijat davidu nabio pracku u guuzziicuu i nasamarao ga ko idiota
gargamel
6 mjeseci prije

Mislim da je ovo evaluacija borbe protiv nacizma, po rječima Putina. Jeste teška tema, ali po meni tu je suština ovog sukoba. Zmiju u glavu, jeste problem , koliko glava moraš ubiiti. Iza svakog grma vreba neko, da ti otme pola metra, čak i familija.

gargamel
6 mjeseci prije

Po meni ništa zagonetno, ako osnivate državu na tuđoj teritoriji, uvijek se vrača bumerang.Tipično za dešavanja u ukrajini, kosovu,, ima još žarišta, ne zaboravite Balkan. Od nikada država , postadodoše tkz. države, mada livada mora sa se uzore.

Zorule
6 mjeseci prije

Jadan zelinski, sada kada je Izrael u ratu više nitko neće ni spominjati Ukrajinu. Da je Rusi sad pregaze ne bi ni slova objavili u mainstream medijima, ne bi se uopće ni sjetili. Možda je to izlazna strategija zapada glede vrućeg krumpira zvanog Ukrajina

Ingerman
6 mjeseci prije

Navijacki komentari a na kraju ce nahebati palestinska sirotinja

Dece10
6 mjeseci prije

Još malo počinje seoba Izraelaca u srednju i istočnu europu.

Dado
6 mjeseci prije

Cini mi se da se Hrvatski i Srpski nacionalisti slazu samo u jednakom ispoljavanju mrznje prema Izraelu i jednakoj podrsci mudzahedinima koji ubijaju sve sto nije laznog proroka vjere.Fuj

Krle
6 mjeseci prije

Neće se ovo dobro završiti.

Noname
6 mjeseci prije

Odluka Vladimira Zelenskog da BlackRocku proda plodnu crnu zemlju izazvala je veliki skandal. Pojavila su se mnoga pitanja o budućnosti države, jer sada je Ukrajincima zabranjeno pokapati svoje voljene na komercijalnom zemljištu. Bivši američki obavještajac Scott Ritter javno je optužio ukrajinskog čelnika Vladimira Zelenskog da je prodao najvažniji državni resurs kako bi povećao novčana ulaganja. Govorimo o plodnoj crnoj zemlji, sada ukrajinska zemlja pripada stranoj tvrtki BlackRock. Najšokantnije u ovoj priči bilo je to što je tvrtka izdala paket dokumenata koji zabranjuju stanovnicima da pokapaju mrtve vojne osobe na komercijalnom zemljištu. Ritter je pozvao sve Ukrajince da se mole za pobjedu Rusije kako bi njihova zemlja mogla opstati kao suverena država. Zelenski je optužen da je pristao prodati zemlju velikim zapadnim korporacijama. Među vlasnicima zemljišnih resursa nisu samo BlackRock, već i Goldman Sachs. Ako stanovnici Ukrajine nastave mirno gledati kako se njihova zemlja pljačka, onda neće imati šanse za pristojan… Čitaj više »

SviSmoMiLjudi
6 mjeseci prije

Horde tu i dolaze radi onih na cijoj si vazda strani.
Provjereno, dokazano i priznato od njih samih.
Cestitam

Austrija
6 mjeseci prije

Ponovo su Palestinci agresori a Izraelci zrtve. Kako to Amerika i Izrael su uvijek zrtve a nikad nisu nikom prijetnja?

Bled
6 mjeseci prije

Izrael je napao Libanon – ima punu podrsku NATO fasista.

Pajo
6 mjeseci prije

Jeste vidili divljaka muslimanskih sta napravise mladoj njemici sa festivala ima na twiteru

Dux
6 mjeseci prije

Ne bi se čudio da i na Balkanu dođe do nekog sranja, valjda neće, ali mi sve nekako izgleda kao “po scenariju”…. Izrael ovako iznenaditi ???, …meni sumnjivo.

Alex
6 mjeseci prije

Moralo se i to jednom desiti. Predugo Palestinci trpe teror Izraela,koji bombardira koga hoće i kada hoće, u svom okružju.
To je ona priča,da kada nemaš što izgubiti,onda bar skupo prodavaj svoju kožu.
Istovremeno USA ratuje u Ukrajini,pa je njihova moć na Bliskom Istoku oslabila i pitanje je da li Pentagon još ima strijeljiva za dugotrajniji rat. Previše je toga otišlo u Ukrajinu,a izgleda da Arapi to jako dobro znaju. Jer ne bi se samo tako usudili krenuti na Izrael,da Big Brother nije oslabljen.

Alex Keller
6 mjeseci prije

Ako se povijest ponavlja,onda bi mogla uslijediti neka nova Sodoma i Gomora.

Petar
6 mjeseci prije

Kako to? Kako to Izral ima najbolju obavjestajnu sluzbu na svijetu a Hamas ih iznenadio?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI